Kümme tuhat aastas juurde pole paha.
Kas eelistate kodus istuda ja pensioni saada, või tööl käia?
-
Külaline
-
Külaline
Mul ka väga hästi läinud. Olen Tulevas ja lausa 30% juures.Külaline kirjutas: ↑01 Dets 2024 21:29 https://arileht.delfi.ee/artikkel/12033 ... nam-kui-25
Kuidas teil läinud? Mul ka õiges fondis ning veerand juures.
-
Külaline
Huvitav, palju ja millega need teeninud on, kes pensioni välja võtsid?
-
Külaline
Jah, eksisin tõesti. Implanaadid on need tal. Ja neid tõesti pensionist ei pane.Külaline kirjutas: ↑01 Dets 2024 23:21No mis vahet seal on, mitu inimest vastab. Fakt on, et implantaatide panekul puudub vanusepiir. Ja kui on kulunud lausa tuhandeid, siis plaatproteesid need olla ei saa.Külaline kirjutas: ↑01 Dets 2024 20:49
Me ju kaks erinevat inimest. Üks muu siin kirjutas, et ta 70 aastasel tuttaval kulunud tuhandeid proteeside peale.
Mina kirjutasin oma vastuse vastu, et ehk implantaatidega ja tõin sisse, et mu tädile ei pandud enam.
Loe ikka vähe süvenenumalt.
Kas proteesid oleksid need ööseks väljavõetavad terve hambakomplekt korraga? Neid ei pane ju, kui osad oma hambad veel kõlbavad? Ja mis proteeside hind oleks?
-
Külaline
Saab panna https://www.periodent.ee/mis-on-buugelp ... -see-sobib
ei mäleta mitu sada maksis, alla 1000 kindlasti.
-
Külaline
Osalised proteesi on ka ja siis mingid veel osalised, mis teiste hammaste külge "sillaga"pannakse. Vb see see büügel ongi.Külaline kirjutas: ↑02 Dets 2024 18:48Jah, eksisin tõesti. Implanaadid on need tal. Ja neid tõesti pensionist ei pane.Külaline kirjutas: ↑01 Dets 2024 23:21No mis vahet seal on, mitu inimest vastab. Fakt on, et implantaatide panekul puudub vanusepiir. Ja kui on kulunud lausa tuhandeid, siis plaatproteesid need olla ei saa.Külaline kirjutas: ↑01 Dets 2024 20:49
Me ju kaks erinevat inimest. Üks muu siin kirjutas, et ta 70 aastasel tuttaval kulunud tuhandeid proteeside peale.
Mina kirjutasin oma vastuse vastu, et ehk implantaatidega ja tõin sisse, et mu tädile ei pandud enam.
Loe ikka vähe süvenenumalt.
Kas proteesid oleksid need ööseks väljavõetavad terve hambakomplekt korraga? Neid ei pane ju, kui osad oma hambad veel kõlbavad? Ja mis proteeside hind oleks?
Mul sugulasel on esimesed 4 hammast üleval proteesid. Sillaga ja klambritega kinnitatud oma olemasolevate tervete hammaste külge. Igavesti suus.
Plaatprotees on vist ikka pigem siis, kui kuhugi külge muid variante pole panna. Sellisel juhul toestabki suulae plaat neid proteese.
-
Külaline
Kas ta teadlikult valis või räägiti ära?Anonymous kirjutas: ↑02 Dets 2024 18:48Jah, eksisin tõesti. Implanaadid on need tal. Ja neid tõesti pensionist ei pane.No mis vahet seal on, mitu inimest vastab. Fakt on, et implantaatide panekul puudub vanusepiir. Ja kui on kulunud lausa tuhandeid, siis plaatproteesid need olla ei saa.
-
Külaline
Enamusel ei olnud plaaniski seda raha kasvama panna. Pooled laristasid niisama ära. Mõned maksid võlad ära. Mõned tegid hambad korda. Mõned ostsid kodu või renoveerisid.Külaline kirjutas: ↑02 Dets 2024 18:45 Huvitav, palju ja millega need teeninud on, kes pensioni välja võtsid?
Neid, kes päriselt proovisid investeerida, on heal juhul 3-5%. Ja neid, kes mingit mõistlikku tootlust on suutnud teenida, on veelgi vähem.
Õpetaja saab töötada surmani, kuitahes väikese koormusega. Ja töö on tore, noorte hulgas olemine hoiab ka ennast nooremana.Külaline kirjutas: ↑28 Nov 2024 20:45 Kui oleks unistuste kollektiiv, heas asukohas, parimat tööd tehes, korraliku palgaga, siis võibolla töötaks elu lõpuni küll, aga mina pole tõesti sellist üksarvikut veel oma elu jooksul näinud. Isegi teiste ameteid ja töökollektiive vaadates pole vähimatki kadedust tekkinud. Müstika lihtsalt, mis erialad need on. Ei saa olla väga palju inimestega seotud, sest keskmised inimesed on teadagi millised, ei saa olla üksinduses, sest inimene vajab mingit laadi suhtlust, ei saa olla ainult kontoris, mis on lihtsalt nüri ja üksluine keskkond, ei saa olla ainult rahale ja kasumile orienteeritud, sest see sööb hinge seest. Mingi missiooniga loomalausuja kuskil maalilise looduse keskel, kus parimad sõbrad ainult ümbritsevad teda ja tööandja ei ole korporatsioon vms efektiivsusele suunatud firma, vaid heategev organisatsioon või mtü, mille suured sissetulekud tulevad suurtelt ja heldetelt toetajatelt.
-
Külaline
Ma pidin hiljuti üht tundi asendama neljandas klassis. Ma ise õpetaja ei ole. Ja püha jumal, see oli nagu loomakari. Mitte üldse sõna ei kuula, korraldusi ei täida, pooled ei saanud isegi eesti keelest aru. Kuidas sellist asja saab nautida, ma ei saa aru.Õpetaja saab töötada surmani, kuitahes väikese koormusega. Ja töö on tore, noorte hulgas olemine hoiab ka ennast nooremana.
-
Külaline
Kes on ja mida mõtleb inimene, kes raiskab oma tulevikupensioni jooksvateks kulutusteks ajal, kui on tööd, tervist ning jaksu teenida see raha ka kohe. Kes teadlikult jätab end vanana vaesusesse, räägime ju edaspidi saadavast vaid kolmandikust palgast.
-
Külaline
Niimoodi talitab rumal inimene, see kes ei mõtle homsele ja elab nagu linnuke oksal.Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2024 19:36 Kes on ja mida mõtleb inimene, kes raiskab oma tulevikupensioni jooksvateks kulutusteks ajal, kui on tööd, tervist ning jaksu teenida see raha ka kohe. Kes teadlikult jätab end vanana vaesusesse, räägime ju edaspidi saadavast vaid kolmandikust palgast.
-
Külaline
Ma võtsin välja ja kasutasin sissemakseks üürikinnisvara soetamiseks tulusas piirkonnas. Täpset arvet pole pidanud aga aasta peale tuleb päris korralik summa, lisaks on kinnisvara hind selles piirkonnas väga kõvasti tõusnud. Igati võit.Külaline kirjutas: ↑02 Dets 2024 18:45 Huvitav, palju ja millega need teeninud on, kes pensioni välja võtsid?
-
Külaline
Kas sellest 2. sambast tuleb siis hea äraelamine vanaduses või? Ei usu küll kuidagi. Ma ise välja ei võtnud, aga tulevikule mõeldes seoses 2. sambaga - ikka nagu linnuke oksal. Kui palju teile siis igakuist pensionilisa tuleks? Saate rahulikult ära elada ja reisimas käia?Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2024 21:40Niimoodi talitab rumal inimene, see kes ei mõtle homsele ja elab nagu linnuke oksal.Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2024 19:36 Kes on ja mida mõtleb inimene, kes raiskab oma tulevikupensioni jooksvateks kulutusteks ajal, kui on tööd, tervist ning jaksu teenida see raha ka kohe. Kes teadlikult jätab end vanana vaesusesse, räägime ju edaspidi saadavast vaid kolmandikust palgast.
-
Külaline
Ma ka ei saa aru, mis kinnisvaradest ja heast pensionipõlvest selle teise sambaga seoses räägitakse. Mina pole seda välja võtnud, aga mul on seal ainult 25 000 eurot. Mu auto maksab ka rohkem, aga seda ma mingiks meeletuks tulevikukindlustajaks ju ei pea. Kas need inimesed vütsid selle välja või ei võtnud, selle eest poleks saanud ei kinnisvara ega saa elada hästi tulevikus.Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2024 23:16Kas sellest 2. sambast tuleb siis hea äraelamine vanaduses või? Ei usu küll kuidagi. Ma ise välja ei võtnud, aga tulevikule mõeldes seoses 2. sambaga - ikka nagu linnuke oksal. Kui palju teile siis igakuist pensionilisa tuleks? Saate rahulikult ära elada ja reisimas käia?Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2024 21:40Niimoodi talitab rumal inimene, see kes ei mõtle homsele ja elab nagu linnuke oksal.Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2024 19:36 Kes on ja mida mõtleb inimene, kes raiskab oma tulevikupensioni jooksvateks kulutusteks ajal, kui on tööd, tervist ning jaksu teenida see raha ka kohe. Kes teadlikult jätab end vanana vaesusesse, räägime ju edaspidi saadavast vaid kolmandikust palgast.
-
Külaline
Just kommenteeriti, et selle eest tehti üürikinnisvara sissemaks. .Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 08:17Ma ka ei saa aru, mis kinnisvaradest ja heast pensionipõlvest selle teise sambaga seoses räägitakse. Mina pole seda välja võtnud, aga mul on seal ainult 25 000 eurot. Mu auto maksab ka rohkem, aga seda ma mingiks meeletuks tulevikukindlustajaks ju ei pea. Kas need inimesed vütsid selle välja või ei võtnud, selle eest poleks saanud ei kinnisvara ega saa elada hästi tulevikus.Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2024 23:16Kas sellest 2. sambast tuleb siis hea äraelamine vanaduses või? Ei usu küll kuidagi. Ma ise välja ei võtnud, aga tulevikule mõeldes seoses 2. sambaga - ikka nagu linnuke oksal. Kui palju teile siis igakuist pensionilisa tuleks? Saate rahulikult ära elada ja reisimas käia?Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2024 21:40
Niimoodi talitab rumal inimene, see kes ei mõtle homsele ja elab nagu linnuke oksal.
-
Külaline
Üürikinnisvara sissemaksuks on seda võimalik teha praegu mitte veel pensioniealistel või sellele lähenevatel inimestel. Seega nooremad, kes raha välja võtsid ja kasutasid seda tuleviku kindlustamiseks mõnel muul moel, tegid igati õigesti minu arvates. Nendel, kes pensionidele lähemal, ei olegi vist mõtet välja võtta vaid fondides hoida, sest sellist aega enam piisavalt kasvatamiseks ei ole.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 09:08Just kommenteeriti, et selle eest tehti üürikinnisvara sissemaks. .Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 08:17Ma ka ei saa aru, mis kinnisvaradest ja heast pensionipõlvest selle teise sambaga seoses räägitakse. Mina pole seda välja võtnud, aga mul on seal ainult 25 000 eurot. Mu auto maksab ka rohkem, aga seda ma mingiks meeletuks tulevikukindlustajaks ju ei pea. Kas need inimesed vütsid selle välja või ei võtnud, selle eest poleks saanud ei kinnisvara ega saa elada hästi tulevikus.Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2024 23:16
Kas sellest 2. sambast tuleb siis hea äraelamine vanaduses või? Ei usu küll kuidagi. Ma ise välja ei võtnud, aga tulevikule mõeldes seoses 2. sambaga - ikka nagu linnuke oksal. Kui palju teile siis igakuist pensionilisa tuleks? Saate rahulikult ära elada ja reisimas käia?
II sammas ei olegi mõeldud "heaks äraelamiseks". See on mõeldud selleks, et rahva vananemisega kuidagi toime tulla. Tulevikus ei saa riik enam sellise tempoga I samba väljamakseid tõsta, nagu siiamaani on tehtud, sest töötavaid inimesi jääb järjest vähemaks võrreldes pensionäride arvuga.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 08:17Ma ka ei saa aru, mis kinnisvaradest ja heast pensionipõlvest selle teise sambaga seoses räägitakse. Mina pole seda välja võtnud, aga mul on seal ainult 25 000 eurot. Mu auto maksab ka rohkem, aga seda ma mingiks meeletuks tulevikukindlustajaks ju ei pea. Kas need inimesed vütsid selle välja või ei võtnud, selle eest poleks saanud ei kinnisvara ega saa elada hästi tulevikus.Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2024 23:16Kas sellest 2. sambast tuleb siis hea äraelamine vanaduses või? Ei usu küll kuidagi. Ma ise välja ei võtnud, aga tulevikule mõeldes seoses 2. sambaga - ikka nagu linnuke oksal. Kui palju teile siis igakuist pensionilisa tuleks? Saate rahulikult ära elada ja reisimas käia?Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2024 21:40
Niimoodi talitab rumal inimene, see kes ei mõtle homsele ja elab nagu linnuke oksal.
Need, kes praegu pensionile läinud, ei näe, et II sammas annaks mingit erilist pensionilisa, sest I sammas on väga jõuliselt tõusnud. Aga selleks ajaks kui praegused 30-40 aastased pensionile lähevad, on vahe juba suur. Kui valid mõistliku pensionifondi, madalate tasudega ja korraliku tootlusega (ehk indeksfondi), siis on see vahe veel suurem. Ja kui pensionile minnes valid fondipensioni, mitte ei nuuma kindlustusseltsi, siis saad juba väga korraliku pensionilisa.
Põhimõtteliselt on tulevikus nii, et ainult I sambaga (üksik) pensionär vireleb, no ikka nii, et talvel peab valima, kas maksta küttearveid, osta süüa või ravimeid. Koos II sambaga saab arukalt majandades normaalselt hakkama - põhivajadused on kaetud ja korra aastas saab ehk ühe säästureisigi endale lubada. Aga kui tahta paremat pensionipõlve, siis peaks ka III sambasse korralikult panustama.
Mul ka teises sambas 25000€, lisaks kolmandas umbes sama palju. Kiire arvutus näitab, et isegi kui ma enam sammastesse üldse ei panustaks, annaks see 25 pensioniaasta peale jaotatuna üle 150€ kuus. Aga mul on veel üle 20 aasta aega neid sambaid kasvatada.
-
Külaline
No suuremal osal inimestest oli seal sambas alla 20 000, selle eest ei saa mingit erilist kinnisvara sissemaksetki. Kuskile pärapõrgusse ehk saab, aga seal on ka üürihinnad madalad.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 09:08Just kommenteeriti, et selle eest tehti üürikinnisvara sissemaks. .Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 08:17Ma ka ei saa aru, mis kinnisvaradest ja heast pensionipõlvest selle teise sambaga seoses räägitakse. Mina pole seda välja võtnud, aga mul on seal ainult 25 000 eurot. Mu auto maksab ka rohkem, aga seda ma mingiks meeletuks tulevikukindlustajaks ju ei pea. Kas need inimesed vütsid selle välja või ei võtnud, selle eest poleks saanud ei kinnisvara ega saa elada hästi tulevikus.Külaline kirjutas: ↑04 Dets 2024 23:16
Kas sellest 2. sambast tuleb siis hea äraelamine vanaduses või? Ei usu küll kuidagi. Ma ise välja ei võtnud, aga tulevikule mõeldes seoses 2. sambaga - ikka nagu linnuke oksal. Kui palju teile siis igakuist pensionilisa tuleks? Saate rahulikult ära elada ja reisimas käia?
-
Külaline
Seda enam oli lollus see välja võtta. Sellelt summalt kaotati kõigepealt ju veel 20%.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 10:33No suuremal osal inimestest oli seal sambas alla 20 000, selle eest ei saa mingit erilist kinnisvara sissemaksetki. Kuskile pärapõrgusse ehk saab, aga seal on ka üürihinnad madalad.Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 09:08Just kommenteeriti, et selle eest tehti üürikinnisvara sissemaks. .Külaline kirjutas: ↑05 Dets 2024 08:17
Ma ka ei saa aru, mis kinnisvaradest ja heast pensionipõlvest selle teise sambaga seoses räägitakse. Mina pole seda välja võtnud, aga mul on seal ainult 25 000 eurot. Mu auto maksab ka rohkem, aga seda ma mingiks meeletuks tulevikukindlustajaks ju ei pea. Kas need inimesed vütsid selle välja või ei võtnud, selle eest poleks saanud ei kinnisvara ega saa elada hästi tulevikus.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist