Soodsaid lennukipileteid, kurdan

lugusid ja muljeid välismaalt
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Viimane lend Tenrifele Airbalticuga oli vaid käsipagasiga 8kg. Kõik vajalik mahtus kaasa.
Mida te kaasa või sealt tagasi veate? Siiras küsimus ausalt.
Külaline

Mina sõidan käsipagasiga sihtkohta ning mehega kahepeale on ostetud 1 äraantav pagasiühik tagasisõidul. Seal siis shopatud asjad. Kahenädalased reisid teen käsipagasiga, mitte et mul raha poleks, aga elu on näidanud, et mida suurem kohver, seda rohkem asju kaasas, mida tegelikult ei kasuta. Kui juhtub sekka mõni pakettreis, siis panen äraantavasse pagasisse ikka käsipagasi kohvri, pole seda suurt vaja. Enda kokkupandud reiside sihtkohas soovin kohe lennukist välja ja takso peale, mitte veel kusagil pagasit oodata.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Dets 2024 21:16 Mina sõidan käsipagasiga sihtkohta ning mehega kahepeale on ostetud 1 äraantav pagasiühik tagasisõidul. Seal siis shopatud asjad. Kahenädalased reisid teen käsipagasiga, mitte et mul raha poleks, aga elu on näidanud, et mida suurem kohver, seda rohkem asju kaasas, mida tegelikult ei kasuta. Kui juhtub sekka mõni pakettreis, siis panen äraantavasse pagasisse ikka käsipagasi kohvri, pole seda suurt vaja. Enda kokkupandud reiside sihtkohas soovin kohe lennukist välja ja takso peale, mitte veel kusagil pagasit oodata.
Me ükskord tegime nii, et panime väiksema kohvi suurema sisse(sama kohvrite komplekt ja mahtusid täpselt, kohvrid ise olid megakerged tühjana) ja mõlema asjad siis panime väiksema sisse, mis oli veidi suurema kohvri sees. Tagasitulles oli lisakohver olemas, see suurem. Minnes oli vaid üks äraantav pagas kahe peale(kuigi pilet sisaldas mõlemale).
Soojale maale minnes õhukesed riided ei võta palju ruumi ja mahtusid ilusti mõlema asjad ühte kohvrisse.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Dets 2024 22:36
Külaline kirjutas: 03 Dets 2024 21:16 Mina sõidan käsipagasiga sihtkohta ning mehega kahepeale on ostetud 1 äraantav pagasiühik tagasisõidul. Seal siis shopatud asjad. Kahenädalased reisid teen käsipagasiga, mitte et mul raha poleks, aga elu on näidanud, et mida suurem kohver, seda rohkem asju kaasas, mida tegelikult ei kasuta. Kui juhtub sekka mõni pakettreis, siis panen äraantavasse pagasisse ikka käsipagasi kohvri, pole seda suurt vaja. Enda kokkupandud reiside sihtkohas soovin kohe lennukist välja ja takso peale, mitte veel kusagil pagasit oodata.
Me ükskord tegime nii, et panime väiksema kohvi suurema sisse(sama kohvrite komplekt ja mahtusid täpselt, kohvrid ise olid megakerged tühjana) ja mõlema asjad siis panime väiksema sisse, mis oli veidi suurema kohvri sees. Tagasitulles oli lisakohver olemas, see suurem. Minnes oli vaid üks äraantav pagas kahe peale(kuigi pilet sisaldas mõlemale).
Soojale maale minnes õhukesed riided ei võta palju ruumi ja mahtusid ilusti mõlema asjad ühte kohvrisse.
See ka hea mõte. Me võtame kaasa suure ja kerge spordikoti, selleks kolmandaks, äraantavaks pagasiks.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Dets 2024 20:20 Viimane lend Tenrifele Airbalticuga oli vaid käsipagasiga 8kg. Kõik vajalik mahtus kaasa.
Kaua te seal kohapeal olite, kas oli riietepesemisvõimalus olemas? sõltub ka, mida oled harjunud kandma ja kasutama.

Mina pakin nädalasele puhkusereisile kaasa kaks paari sandaale igapäevaseks kandmiseks ja ühe paari kõrgema kontsaga kingi peenemateks kohtades. Reisin tossudes. Üks käekott tuleb lennukisse, teine ja väiksem läheb pagasisse. Riiete jaoks on lukuga riidekotid, kaks suuremat tavariiete jaoks, väiksem ihupesu jaoks. Võtan umbes 4 kleiti, 6 pluusi, 2-3 seelikut, 1-2 paari pükse, 1-2 paari bikiine. Üks spordiriietekomplekt jõusaali või tennise jaoks. Hotelli pesumaja ei kasuta, hinnad on röögatud, ise käsitsi kraanikausis midagi ei pese ega nühi, ainult hädavajadusel. Olen aja jooksul aru saanud, et igapäevaselt läheb kaks riietekomplekti - üks hommikupoolseks ajaks, teine peale pärastlõunast pesu ja puhkust. Muidugi kasutan teatud riideid mitu korda, näiteks seelikud ei saa higiseks ja mustaks peale ühte kandmiskorda.

Üks hügieenitarvetekott (nägu, keha, juuksed). Väike meigikott.

Reisin enamasti kohvriga, mis mahutab u 17 kg. Saab etteloetud asjadega + muud pudinad veel juurde juba kolmveerand täis. Kohapeal veidi shoppamist ja suveniire.
Külaline

Anonymous kirjutas: 04 Dets 2024 13:47Üks spordiriietekomplekt jõusaali või tennise jaoks.
Hotelli jõusaalid on 98% ajast tühjad, ma imestan, miks neid hotelli tehakse.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Dets 2024 13:47
Külaline kirjutas: 03 Dets 2024 20:20 Viimane lend Tenrifele Airbalticuga oli vaid käsipagasiga 8kg. Kõik vajalik mahtus kaasa.
Kaua te seal kohapeal olite, kas oli riietepesemisvõimalus olemas? sõltub ka, mida oled harjunud kandma ja kasutama.

Mina pakin nädalasele puhkusereisile kaasa kaks paari sandaale igapäevaseks kandmiseks ja ühe paari kõrgema kontsaga kingi peenemateks kohtades. Reisin tossudes. Üks käekott tuleb lennukisse, teine ja väiksem läheb pagasisse. Riiete jaoks on lukuga riidekotid, kaks suuremat tavariiete jaoks, väiksem ihupesu jaoks. Võtan umbes 4 kleiti, 6 pluusi, 2-3 seelikut, 1-2 paari pükse, 1-2 paari bikiine. Üks spordiriietekomplekt jõusaali või tennise jaoks. Hotelli pesumaja ei kasuta, hinnad on röögatud, ise käsitsi kraanikausis midagi ei pese ega nühi, ainult hädavajadusel. Olen aja jooksul aru saanud, et igapäevaselt läheb kaks riietekomplekti - üks hommikupoolseks ajaks, teine peale pärastlõunast pesu ja puhkust. Muidugi kasutan teatud riideid mitu korda, näiteks seelikud ei saa higiseks ja mustaks peale ühte kandmiskorda.

Üks hügieenitarvetekott (nägu, keha, juuksed). Väike meigikott.

Reisin enamasti kohvriga, mis mahutab u 17 kg. Saab etteloetud asjadega + muud pudinad veel juurde juba kolmveerand täis. Kohapeal veidi shoppamist ja suveniire.
Viimati kaks nädalat.
Rentisime kahes erinevas linnakeses apartemendid köögiga. Mõlemad selle tingimusega, et oleks oma pesumasin. Hommikusööki sõime toas või kõrval asuvates kohvikutes. Lõuna sõime 100% kuskil väljas. Õhtusöögid olenesid nii lõunasöögi suurusest kui ka tujust, kas kuskil väljas või hoopis toas snäkkide ja veiniga. Erilisi peeneid restorane, kuhu pidulikke riideid vaja, me ei külastanud.
Jalanõudeks jäid sel korral ikka vaid plätud ja viisakad sandaalid. Kingad olid jalas Tallinna lennujaamas juba, sest auto jäi siseparklasse. Aga kingi ei kandnudki kohapeal.
Pesumasina panime ülepäeviti õhtuti taimeriga käima ja hommikul pesu terrassile või rõdule kuivama.
Mul oli viis kleiti lisaks lennukis olevale teksapükstele, särgile ja pusale. Üks T-särk ja lühikesed püksid, mida kandsin vaid korra, sest polnud selliseid retki, kus neid vajaks. Aluspesu 5 komplekti, mis olid kordamööda pesus ülepäeviti.
Hügieenikotis oli mul kaasa minu meik, näokreem, minipudelites šampoon ja palsam. Kõik muu ostsime kohapealt.

Tunnistan, et trenn ja trenniriided ning - jalanõud pole meil puhkuseteemaks.

Ma olen palju kordi reisinud suure kohvri ja hulga riiete komplektiga, aga tõele au andes, siis su kleitide vaheldumist ei pane keegi tähele peale sinu enda ja see pole puhkusel tegelikult mingi oluline teema.

Ma võtan viimasel ajal soojamaa reise kui konkreetset puhkust, mis ei nõua igaõhtust dresscode ja täismeiki föönisoenguga.
Külaline

Meil on alati äraantav pagas kah. No lihtsalt tunnen end mugavalt, kui on mitmeid riideid ja muu vajalik kaasas. Näiteks kohv, suhkur ja kohvipiim esimeseks hommikuks, kann ja spiraal. Paljudes maades on kohv nii maitsetu, et parem teeme ise. No see selleks.
Enamasti on minnes kaasas 2 tühja spordikotti. Tulles on need täis asju, mida äraantavasse pagasisse panna ei raatsi.
Paljud ostavad ka lennujaamast enne äralendu päris suure koguse kraami kaasa, kas siis maiustusi või alkoholi või muid kingitusi, need lähevad ikka käsipagasisse. Saavadki käsipagasi panipaigad täis.
Külaline

mulle meeldib kui on suurem kohver äraantavas pagasis. Ok, 3-päevase linnatripi teeb häda korral ka käsipagasiga, aga kuna mulle meeldib osta väljamaa toidupoodidest põnevat kraami, siis ei taha käsipagasiga piirduda.
Riiete osas oleneb muidugi kliimast - mida palavam, seda vähem kaasa võtan. Viimane soojamaa tripp +35 kliimas - pmt kasutasin Birxi plätusid, ühte õhukest kleiti ja ühte rannahõlsti. Käisin 3x päevas dushi all ja riided määrdusid väga vähe, ei mingeid higilaike kaenla all.

Vähe keerulisem on kevadel-sügisel, kui ilm vaheldub iga päev. Siis on vaja igaks elujuhtumiks riideid ja jalatseid.
Külaline

Ööbin ainult hotellides ning pesen vajamineva kraanikausis käsitsi. Võtab päevas 5 minutiti, et pesta aluspüksid, sokid ja t-shirt.
Külaline

Anonymous kirjutas: 05 Dets 2024 00:01Näiteks kohv, suhkur ja kohvipiim esimeseks hommikuks, kann ja spiraal.
Ma olen köögikombaini kaasa võtnud, kui on 2 nädalane reis. Kohapealne toit pole minu maitse, ostan ise juur- ja puuvilja ja siis köögikombaini abil valmistan igasugu roogasid. Kombaini jaoks on eraldi kohver.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 00:01 Meil on alati äraantav pagas kah. No lihtsalt tunnen end mugavalt, kui on mitmeid riideid ja muu vajalik kaasas. Näiteks kohv, suhkur ja kohvipiim esimeseks hommikuks, kann ja spiraal. Paljudes maades on kohv nii maitsetu, et parem teeme ise. No see selleks.
Enamasti on minnes kaasas 2 tühja spordikotti. Tulles on need täis asju, mida äraantavasse pagasisse panna ei raatsi.
Paljud ostavad ka lennujaamast enne äralendu päris suure koguse kraami kaasa, kas siis maiustusi või alkoholi või muid kingitusi, need lähevad ikka käsipagasisse. Saavadki käsipagasi panipaigad täis.
Mida mu silmad loevad, kann ja spiraal :D kas see on nali?
Külaline

Anonymous kirjutas: 06 Dets 2024 22:03Mida mu silmad loevad, kann ja spiraal
Üheksakümnendad on tagasi. "Turisti eine" konservid võiksid samuti reisil kaasas olla.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Dets 2024 22:03
Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 00:01 Meil on alati äraantav pagas kah. No lihtsalt tunnen end mugavalt, kui on mitmeid riideid ja muu vajalik kaasas. Näiteks kohv, suhkur ja kohvipiim esimeseks hommikuks, kann ja spiraal. Paljudes maades on kohv nii maitsetu, et parem teeme ise. No see selleks.
Mida mu silmad loevad, kann ja spiraal :D kas see on nali?
Mis selles naljakat on? Mine mõnda suvalisse musta Aafrika riiki reisile ja ürita seal hommikuti harjumuspärast head kohvi saada.
Või noh, piisab ka Pariisist - hotelli kohv võib ikka täiesti jama olla. Ja kui uni läheb ära kella 6 paiku, pole ka tänavakohvikud läheduses veel avatud.
Mehhikost ja Vietnamist ei räägigi, täiesti jube kohv nii hotellides kui kohvikutes.
Rhodosel tegime ka alati ise.
Väga paljudes riikides samuti - no ei ole neis kõigis head kohvi võimalik saada. Mingit imelikku kohvijooki vaid.
Külaline

Anonymous kirjutas: 06 Dets 2024 23:51Mis selles naljakat on? Mine mõnda suvalisse musta Aafrika riiki reisile ja ürita seal hommikuti harjumuspärast head kohvi saada.
Või noh, piisab ka Pariisist - hotelli kohv võib ikka täiesti jama olla. Ja kui uni läheb ära kella 6 paiku, pole ka tänavakohvikud läheduses veel avatud.
Mehhikost ja Vietnamist ei räägigi, täiesti jube kohv nii hotellides kui kohvikutes.
Väga paljudes riikides samuti - no ei ole neis kõigis head kohvi võimalik saada. Mingit imelikku kohvijooki vaid.
Vanasti pidi Pariisis käies vannikork kah kaasas olemas.
Külaline

kui apartemendis elamine, siis võtan alati presskannu ja oma kohvipaki kaasa. Hommikusööki teeme ju niikuinii seal ise ja pole pätikohvi fänn.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Jäin mõtlema, et Naksitrallidel oli ka spiraal kaasas, aga nad olid siiski kodumaal. Imelikud tegelased.
Soodsaid lennupileteid pidi saama telefonilt 617 2600.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 12:21 Ööbin ainult hotellides ning pesen vajamineva kraanikausis käsitsi. Võtab päevas 5 minutiti, et pesta aluspüksid, sokid ja t-shirt.
Kraanikausis lobistamine võib ju 5 min võtta, kuid kus sa oma pesu ja T-särke kuivatad?
Kui väga veab, siis on hotelli vannitoas olemas elektrisoojendusega käterätikuivati. Aga soojamaareisidel seda enamasti pole. Kui lapsed olid väiksed, siis sai lausa pesunöör pesupulkadega kaasa taritud, ja siis üritasin Sharmis hotellitoa rõdul asju kuivatada. Aga õhk seal väga ei liikunud ja asjad kuivasid mitu päeva. Alukad kuivavad veel suht ruttu, ent T-särkide kuivatamine võib olla päris tüütu.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Dets 2024 14:05
Külaline kirjutas: 05 Dets 2024 12:21 Ööbin ainult hotellides ning pesen vajamineva kraanikausis käsitsi. Võtab päevas 5 minutiti, et pesta aluspüksid, sokid ja t-shirt.
Kraanikausis lobistamine võib ju 5 min võtta, kuid kus sa oma pesu ja T-särke kuivatad?
Kui väga veab, siis on hotelli vannitoas olemas elektrisoojendusega käterätikuivati. Aga soojamaareisidel seda enamasti pole. Kui lapsed olid väiksed, siis sai lausa pesunöör pesupulkadega kaasa taritud, ja siis üritasin Sharmis hotellitoa rõdul asju kuivatada. Aga õhk seal väga ei liikunud ja asjad kuivasid mitu päeva. Alukad kuivavad veel suht ruttu, ent T-särkide kuivatamine võib olla päris tüütu.
Loomulikult rõdul või terrassil. Seal ka restid olemas, seinte pealt väljatõmmatavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Dets 2024 23:51
Mis selles naljakat on? Mine mõnda suvalisse musta Aafrika riiki reisile ja ürita seal hommikuti harjumuspärast head kohvi saada.
Miks sa siis ometi mingit sellist korterit ei üüri, kus on köök koos kõige vajalikuga olemas? Iga kord vead Eestist kohvi, suhkrut ja kohvipiima kaasa?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline