Kas teil on kahju, kui olete liiga palju kulutanud?

vana hea klassika
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Kas teil on kahju, kui olete liiga palju kulutanud?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Näiteks ostate mitu purgisuppi, aga siis tuleb välja, et järgmine nädal on sellele soodukas. Või käite reisimas, aga hing jääb kripeldama, et ikkagi selline summa läks. Kas teil on kahju raha kulutada?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mõttetus ju. Kui ma olen kulutanud, mis sest hädaldamisest ja kripeldamisest enam kasu on, viin "purgisupid" poodi tagasi, et ma järgmisel nädalal ostan ära (ühe imeliku näite varal). Ostan, mida vaja ja ostuotsused ju kaalun läbi.
Andy
Kontakt:

Postitus Postitas Andy »

Ostsin kuu aega tagasi jope, nüüd on hind kukkunud mitukümmned eurot. Vet.ravilast müüdi koerale ravimid, mida polnudki vaja, koer sai niisama terveks - 60 eurone rohi seisab kinnses pakendis kapis nüüd. Väga kahju on rahast, kuna õieti polegi teist :) Alati tuleb teha valikuid, kas osta ühte või teist või üldse mitte osta ja seetõttu ongi igast eurost, mille oleks saanud kokku hoida, kahju.
Külaline

Purgisupi pärast tõesti öösiti patja ei nuta, et äkki kuskilt oleks odavamalt saanud. Suuremaid asju kaalun ja otsin odavamat hinda küll. Aga kui olen juba asja ostnud, siis selle peale rohkem ei mõtle ja edasi hindu ei jälgi. Mis vahet seal enam on, minu otsus on tehtud ja kulutan energia mõistlikumate asjade peale.
Külaline

See on täielik Murphy seadus, et kui midagi ära ostad, siis kohe varsti tuleb samale asjale ka soodus. Olgu selleks siis purgisupp või auto.

Kahju on vaid siis, kui ost on osutunud kasutuks. Ehk siis raha tühja kulutamine.
Ma ostsin lapsele kaks korda vales suuruses aluspüksid. Küll ma ikka neid seal poes venitasin ja keerutasin käes, et kas on parajad või ei. No kodus selgus ikka, et ei sobi.
Viimaseid õigeid ma siis käisin ostsin mõõdulindiga. Eks see oma lollus panebki kahju tunnet tundma. Oleks võinud ju kohe sekke peale tulla, et mõõdulindi kaasa võtaksin.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Dets 2024 11:18 See on täielik Murphy seadus, et kui midagi ära ostad, siis kohe varsti tuleb samale asjale ka soodus. Olgu selleks siis purgisupp või auto.

Kahju on vaid siis, kui ost on osutunud kasutuks. Ehk siis raha tühja kulutamine.
Ma ostsin lapsele kaks korda vales suuruses aluspüksid. Küll ma ikka neid seal poes venitasin ja keerutasin käes, et kas on parajad või ei. No kodus selgus ikka, et ei sobi.
Viimaseid õigeid ma siis käisin ostsin mõõdulindiga. Eks see oma lollus panebki kahju tunnet tundma. Oleks võinud ju kohe sekke peale tulla, et mõõdulindi kaasa võtaksin.
Kuidas on võimalik oma laste riide suurusi mitte teada? Eelmisel on ju suurusnumber sees ja kui need on väikesed, ostad järgmise või ülejärgmise suuruse. Aluspükste puhul on see veel eriti kummaline, et venitatakse-keerutatakse ja ostetakse mitu korda vale suurus ning lõpuks peab lausa mõõdulindiga poodi minema.
SooleMio
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas SooleMio »

Purgisupi pärast ei põe, aga saabaste või talvejope oste olen küll kahetsenud. Just liimisin vanu saapaid, sest uued osutusid nii maru libedaks, et nendega külma saabudes välisuksest kaugemale ei lähe. Ja ma ei taha jälle poodi saapaotsingutele minna, sest mul on nõudmised sääre laiuse, kontsa kõrguse, voodri, talla mustri jne osas, mida pole just kerge üheaegselt täita.
Närvi ajab, millist pahna toodetakse, õigemini mida meie kliimas talvekauba pähe müüakse.
T-särgid on õnnemäng, kas peale pesu kaob pikkus laiusesse ja kas kaelus säilib või läheb lappama. Või kui lukud ei pea või püksisääred viltu kisuvad.
Isegi mitte nii väga hinnas pole asi, aga vastupidavuses ja kasutusmugavuses. Selliseid möödapanekuid olen küll endale ette heitnud, kui ostetud asi kasutust ei leia.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

SooleMio kirjutas: 03 Dets 2024 11:31
T-särgid on õnnemäng, kas peale pesu kaob pikkus laiusesse ja kas kaelus säilib või läheb lappama.
Ega sa neid riidepuule kuivama riputa? Riidepuu venitab kaelused laiaks.
Külaline

SooleMio kirjutas: 03 Dets 2024 11:31 Purgisupi pärast ei põe, aga saabaste või talvejope oste olen küll kahetsenud. Just liimisin vanu saapaid, sest uued osutusid nii maru libedaks, et nendega külma saabudes välisuksest kaugemale ei lähe. Ja ma ei taha jälle poodi saapaotsingutele minna, sest mul on nõudmised sääre laiuse, kontsa kõrguse, voodri, talla mustri jne osas, mida pole just kerge üheaegselt täita.
Närvi ajab, millist pahna toodetakse, õigemini mida meie kliimas talvekauba pähe müüakse.
T-särgid on õnnemäng, kas peale pesu kaob pikkus laiusesse ja kas kaelus säilib või läheb lappama. Või kui lukud ei pea või püksisääred viltu kisuvad.
Isegi mitte nii väga hinnas pole asi, aga vastupidavuses ja kasutusmugavuses. Selliseid möödapanekuid olen küll endale ette heitnud, kui ostetud asi kasutust ei leia.
No on sul alles raske elu :D
Eks odavama otsa T särgi ost ongi loterii
Külaline

Ei. Ma ei kahetse mitte kunagi mitte midagi.
SooleMio
Teerajaja
Kontakt:

Ei riputa riidepuule kuivama. Võib-olla õesti ainult minul on väljaveninud kaelus probleemiks. No selline, et kaotab kuju ja hakkab lotendama... Just ümara kaelusega t-särkidega on see jant, v-kaelused on ok.
SooleMio
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 03 Dets 2024 11:43
SooleMio kirjutas: 03 Dets 2024 11:31 Purgisupi pärast ei põe, aga saabaste või talvejope oste olen küll kahetsenud. Just liimisin vanu saapaid, sest uued osutusid nii maru libedaks, et nendega külma saabudes välisuksest kaugemale ei lähe. Ja ma ei taha jälle poodi saapaotsingutele minna, sest mul on nõudmised sääre laiuse, kontsa kõrguse, voodri, talla mustri jne osas, mida pole just kerge üheaegselt täita.
No on sul alles raske elu :D
Eks odavama otsa T särgi ost ongi loterii
On, on. KOHUTAVALT raske elu on :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Dets 2024 11:28
Külaline kirjutas: 03 Dets 2024 11:18 See on täielik Murphy seadus, et kui midagi ära ostad, siis kohe varsti tuleb samale asjale ka soodus. Olgu selleks siis purgisupp või auto.

Kuidas on võimalik oma laste riide suurusi mitte teada? Eelmisel on ju suurusnumber sees ja kui need on väikesed, ostad järgmise või ülejärgmise suuruse. Aluspükste puhul on see veel eriti kummaline, et venitatakse-keerutatakse ja ostetakse mitu korda vale suurus ning lõpuks peab lausa mõõdulindiga poodi minema.
Tean küll lapse nö tavapärast suurust.
Erinevatel firmadel on erinevad suuruste vastavused. Ta kasvab kiiresti(eekteismeline) ja muidu eelnevalt sobiva firma püksid ei pruugi üldse järmises suuruses sobida enam. Nii juhtuski. Võtsin numbri suurema aga need enam ei sobinud ka number suuremana. Teisel firmal oli numbri vastavus aga hoopis teistsugune.
Lenaa
Kontakt:

Postitus Postitas Lenaa »

Loomulikult on kahju, kui asi ei leia kasutust või ei sobi või on praak vms. Purgisupi pärast ei nuta, aga neid tulebki osta sooduka ajal, samuti vetsupaberit või muid kauasäilivaid asju (või kui väga vaja, siis on vaja ja ei ole hinnas asi).
Andy
Kontakt:

Postitus Postitas Andy »

Kusjuures raha kulutamisest loomade raviks ma võiksin kohe pikema vingumisteema teha, nii kulukas on see. Kuna loom rääkida ei saa, kust tal täpselt valutab, siis suuresti käib ravi katse-eksitusmeetodil. Tehakse proovid, kirjutatakse rohud, 100 eurot. Annad kolm päeva ära - justkui hullemaks läheb ikka. Pöördud uuesti kliinikusse. Ahhaa, ei mõju? No siis kirjutame need ja need rohud, andke neid. Olukord ei muutu. No tulge uuesti, teeme veel proove ja kirjutame järgmised 3 erinevat ravimit. Ikka jälle nii umbes 100 eurot. Kusjuures rohtusid saad osta ainult terve lehe kaupa ja kui sul on eelmisest korrast 3 tabletti alles ja vaja oleks 4 juurde, siis ostma pead ikka 10 kaupa neid. Jälle 40 eurot läinud ja 6 tabletti jääb sahtlisse seisma. Kas aeguvad ära võis sureb koer. Vahetasin kliinikut, aga ka teises kohas sama teema, et aina proovitakse ühtesid, teisi ja kolmandaid ravimeid ja salve, raha muudkui kulub, aga aru ei saa, kas on neid kõiki ûldse vaja või tahab kliinik lihtsalt teenida. Vabandust, et pole otseslt teemasse, aga kuna mul on hetkel nii kassi kui koera ravi päevakorral, siis olen üsna ärritunud. Ja rahast on kahju, kui sageli pole nendest kallitest tablettidest abi ja jäävadki kappi vedelema.
Külaline

Andy kirjutas: 03 Dets 2024 14:41 Kusjuures rohtusid saad osta ainult terve lehe kaupa ja kui sul on eelmisest korrast 3 tabletti alles ja vaja oleks 4 juurde, siis ostma pead ikka 10 kaupa neid. Jälle 40 eurot läinud ja 6 tabletti jääb sahtlisse seisma. Kas aeguvad ära võis sureb koer.
Sul on isegi hästi läinud, et 10 tableti kaupa osta saad, tavaliselt müüakse ikka pakendi kaupa (on see siis nii suur nagu on). kas eesti kunagi ka tabletipõhise jaendamise ja individuaalse pakendamise teed läheb, ei oska öelda, on see ravimikasutamise tulevik või minevik.
Praktiloine oleks tõesti nii tarbija kui ka keskkonnasäästu seisukohast, et ravimit väljastataks täpselt nii mitu tabletti, tilka, mingit ühikut salvi, ihhaleeritavat või süstitavat ravimit nagu ravikuuriks vaja on, aga tõenäoliselt tuleks see ühe ühiku kaupa pakkimine (et vastaks sälitamistingimustele), tunduvalt kallim ja vähem keskkonnasõbralik.
Aga teeemasse ka, eks neid "teises poes oli poole odavam" või "magasin sooduka maha" momente ikka tekib, samas need ongi vaid momendid, põdema küll ei jää selle pärast.
Külaline

On küll kahju. Seetõttu vaagin oma suuremad ostud alati mitu korda läbi. Jahin allahindlusi. Näiteks riideid-jalanõusid ei osta ma mitte kunagi nn tavahinnaga vaid ainult outletist. Muude suurte ostude puhul jälgin samuti hindu ja kampaaniaid.

Olen kunagi kaubanduses töötanud ja tean kui suur on juurdehindlus, mis tootele juurde keevitatakse. Tean kaupluste hinnapoliitikat ja seda, millised poed näiteks enne black week kampaaniat hindu tõstavad. Kui mind mingi tootegrupp huvitab, siis teen alati hinnalipikust pilti, et suuremate kampaaniate ajal näha, kas hindadega on trikitatud või ei.
Külaline

Mul on siis rahast kahju, kui ostan lastele midagi ja siis on see paari nädala pärast kadunud. Enamasti kaotavad ise ära, aga nt telefoni on ka ära varastatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Dets 2024 00:20 On küll kahju. Seetõttu vaagin oma suuremad ostud alati mitu korda läbi. Jahin allahindlusi. Näiteks riideid-jalanõusid ei osta ma mitte kunagi nn tavahinnaga vaid ainult outletist. Muude suurte ostude puhul jälgin samuti hindu ja kampaaniaid.

Olen kunagi kaubanduses töötanud ja tean kui suur on juurdehindlus, mis tootele juurde keevitatakse. Tean kaupluste hinnapoliitikat ja seda, millised poed näiteks enne black week kampaaniat hindu tõstavad. Kui mind mingi tootegrupp huvitab, siis teen alati hinnalipikust pilti, et suuremate kampaaniate ajal näha, kas hindadega on trikitatud või ei.
Nüüd ei saa seda enam teha ja su pildistamine on mõttetu. Allahindluse juurde pead panema ka 30 päeva madalaima hinna võrdluse.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Dets 2024 08:06 Mul on siis rahast kahju, kui ostan lastele midagi ja siis on see paari nädala pärast kadunud. Enamasti kaotavad ise ära, aga nt telefoni on ka ära varastatud.
Ojaa. Mul poiss on nii palju talvekindaid ära kaotanud, et paha hakkab lausa selle peale mõtlemisest 😃

Tegin veel nalja, et õmblen käiste külge või panen nööri, nagu väikestel lastel 😃 nüüd õnneks eelmise aasta talve sai läbi 3 paariga.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 8 külalist