Palun soovitusi koeratõu valiku osas

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Palun soovitusi koeratõu valiku osas

Postitus Postitas Külaline »

Tere!

Palun soovitage koeratõugu mis sobiks toas pidamiseks hästi (ehk kellel oleks võimalikult vähe seda nn koerahaisu, kes ei oleks liiga energiline, kes ei ilastaks ja kes ei ajaks väga palju karva).

Aitäh!
Külaline

Sellist koera ei ole olemas. Kõik ajavad karva ja haisevad rohkem või vähem. Kui sa ei ole valmis, et järgmised 15 aastat ei ole su kodu mitte iialgi puhas, siis ära võta koera.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Mul on selline koer. Tõug shar pei. Ei haise, ei ilasta, ei aja karvu. Väga rahulik ja haugub ainult siis, kui patareid sisse panna.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Lisaks tasub vaadata ka iseloomu. Osa tänapäevaseid tõuge on n-ö ülearetatud mitte ainult füüsise, vaid ka vaimse poole pealt. Nad on emotsionaalselt muudetud inimesest liiga sõltuvaks. Ehk lahtiseletatult - osa koeri ei suuda endale enam üldse mingit tegevust leida, kogu aeg oodatakse lõbustusteenust inimeselt. On normaalne, et täiskohaga tööl käiv pereinimene saab iga päev ütleme tund aega koera meelt lahutada. Ent osa tänapäevaseid koeri tahab seda saada ikka palju rohkem ja lõpuks polegi enam suurt vahet, kas sul on laps või koer - 15 aastat kinni oled ikka. Seetõttu levib üha enam koerte pidamine korteris puuris. Sest tihtipeale on nende käitumine ja tähelepanusoov nii intensiivne, et teisiti ei saaks pere mingit muud elu enam elada.
Külaline

esitatud nõudmiste kohaselt soovid mugavusteenust ent mitte lemmiklooma.
ju ei ole sul kogemust lemmiklooma omanikuna, ja pigem loobu lemmiku võtmisest, sest korralagedus ja mure kuuluvad loomaomaniku argipäeva.
seevastu vastuseks saadud truudus, ilu, hea tuju jms kompenseerib argipäeva raskuse.
Kirilee
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kirilee »

Sellistele kriteeriumitele va energilisus vastab puudel. Karva ei aja kui korralikult hooldada, ei haise. Energiline on küll.
Külaline

Päris mängukoer vastab sellistele kriteeruimitele.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juun 2024 19:26 Tere!

Palun soovitage koeratõugu mis sobiks toas pidamiseks hästi (ehk kellel oleks võimalikult vähe seda nn koerahaisu, kes ei oleks liiga energiline, kes ei ilastaks ja kes ei ajaks väga palju karva).

Aitäh!
Mina samade valikutega olen puudli otsinguil- ta on ilma aluskarvata, seega ei aja karva 2x aastas, mõni üksik karv on u samamoodi nagu inimesel tuleb juuksekarv ära. Ei haise, ei ilasta, on ergas ja taiplik, armastab inimestega koos olla ja tegutseda, samas närvikava suht tugev, suuremad ka ei lõuga ilmaasjata. Ainuke asi, et karv vajab "soengusse" lõikamist nagu meil endil, u 3 kuu tagant, muidu on pulst, isegi kui kammida korralikult.
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Puudel on energiline, aga samas ei vaja nii ülipalju jooksutamist ja rahmeldamist kui töökoerad (collied, lambakoerad, huskyd jt), et olla vormis ja tugev ja rahulolev, ei hakka pahandust tegema kodus. Samas naudib ta igasuguseid tegevusi inimestega koos, nuputamis/nuuskimis/mänge, kasvõi palliviskamist, kui paremat pähe ei tule, mis väsitab ka omajagu. Minu oma natuke emmekas, kõnnib alati taga, kui kuhugi lähen ja mingiks 8 tunniks üksijäämist oleks talle liig, aga oma "toaga" lepib hästi. Puudel olevat üks arukamaid koeratõuge.
Puudel suht tugeva tervisega ja tõuomaseid haigusi on üsna vähe, üks pikaealisemaid tõuge, eriti väiksemad. Mõned tõud välistasin just ülearetuse ja tüüphaiguste pärast (spanjel, kõik "ninatud" mopsid jms- kole, kui loom ei saa eluaeg normaalselt hingata ja rögiseb nagu vanamees!).
Ja kodu on täiesti puhas- esikus on koeral matt ja käpapuhastusrätt sopasel ajal.
Viimati muutis Barbara, 21 Juun 2024 10:59, muudetud 5 korda kokku.
Külaline

Bull-tüüpi terjerid vastavad nendele kriteeriumitele, aga need ei sobi jällegi igaühele. Isendist sõltub palju, kas on kerge või keerulisema iseloomuga.
Külaline

Soovitage muidugi inimesele, kelle arvates koerapidamise suurim probleem on karvad, et võtku bullikas :roll: Samas peale seda, kui on saanud mitme koera ravi ja kokku lappimise kinni maksta, siis ei tundugi see karvateema nii oluline enam. Nii, et võibolla tõesti.
Barbara
Teerajaja

Bullikas esimeseks koeraks?? Üldse mingi kriitikameelt ei ole oma soovituse kohta?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Juun 2024 06:33 Bull-tüüpi terjerid vastavad nendele kriteeriumitele, aga need ei sobi jällegi igaühele. Isendist sõltub palju, kas on kerge või keerulisema iseloomuga.
See, et nad lühikarvalised on, et tähenda, et nad karva ei aja. Oi kuidas ajavad. Isegi rohkem, kui mõni pikakarvaline. Pehmet lendlevat aluskarva tal jah pole. Aluskarva on lihtne koristada. Bullika karv on nagu nõel, mis igasse kangasse sisse ronib. Lisaks ilastab ja haiseb ka.

Bullikatel on vaja väga järjepidevat koolitust, et temast normaalse närvikavaga koer kasvaks.

Teemaalgatajale imselt sobiks ainult vaid see karvatu koer. Hiina harjaskoer või mis iganes ta oligi. Aga selliste kriteeriumite sooviga võiks üldse koera võtmata jätta.
Barbara
Teerajaja

https://www.purina.co.uk/find-a-pet/art ... ime-owners
Vaata ka sõelale jäänud tõugude plusse-miinuseid jne
Mina arvan, et pole vaja kohe purtsatada "sinusugune NÕUDMISTEGA ei peaks üldse koera võtma!" jms. Igal koeravõtjal on kriteeriumid, missugune koer peaks/ei peaks olema ja on parem, kui kaalutakse kui et suure hurraaaga võetakse liiga suur/lärmakas/tormakas/labiilne jne koer endale ja pärast otsitakse uut omanikku "allergiate pärast". Ja KÕIKI koeri tuleb õpetada, kasvatada ja sotsialiseerida, ka taskukoeri.
Lühikarvalised koerad /buldogid, taksid, bullid jt/ ajavad karva küll ja on jah karvad nagu nõelad, mis igale poole ka kinni jäävad.
Külaline

Soovitage muidugi inimesele, kelle arvates koerapidamise suurim probleem on karvad, et võtku bullikas :roll: Samas peale seda, kui on saanud mitme koera ravi ja kokku lappimise kinni maksta, siis ei tundugi see karvateema nii oluline enam. Nii, et võibolla tõesti.
Barbara kirjutas: 21 Juun 2024 09:47 Bullikas esimeseks koeraks?? Üldse mingi kriitikameelt ei ole oma soovituse kohta?
Kas teil mõlemal on lugemisega raskusi? Ma kirjutasin väga üheselt arusaadavalt - need tõud ei sobi igaühele. Nad lihtsalt vastavad üsna universaalselt teemaalgataja kriteeriumitele. Mis ma poleks tohtinud fakti nentida või milles teie probleem seisneb? Ta ju ei kirjelda midagi täpsemat. Ma ei võtaks näiteks iial siin soovitatud puudlit, aga ma ei solvuks selle pärast, kui keegi seda mulle pakuks, teadmata kõiki mu eelistusi.

On loogiline, et kui inimesel tekib huvi, siis ta uurib ise edasi, mis on seda tüüpi koerte miinused ning hindab oma oskusi, isikuomadusi ja võimalusi. Kui ta juba eos bull-tüüpi koerad välistab, on kõik fine. Kui ta aga leiab, et ka seda tõugu koeri võib kaaluda, siis saab ta juba edasi erinevate kasvatajatega rääkida. Foorumist nagunii adekvaatset nõu ei saa, siin on bull-tüüpi koerad kõigi arvates kohe ilase lõuaga murdjad. Enne koera võtmist tutvutakse nagunii pesakonnaga ja sealt ilmneb juba, milline koer võiks konkreetsele omanikule passida. Iga kutsikas peab leidma omaniku, kes on konkreetselt talle sobiv, mitte ükskõik millise.
Barbara
Teerajaja

Meil ei ole lugemisega raskusi ja bullikas EI vasta kõigile kriteeriumitele-ta haiseb ikkagi märja koera järgi ja ajab karva ja tahab siiski palju suuremat füüsilist koormust kui korteris elamine. Samuti on ta energilisem ja ülimalt jõuline, samas pole tal aretatud kaasa inimesega koostöötamise geeni nagu lambakoertele jms. Amstaffid ja staffordhire bullterjerid ilastavad ikka vägagi. Ei, ma ei arva, et kõik on murdjad, need, keda mina tean, on ülekasvanud neljajalgsed klounid ja pole elus kedagi murdnud (ja tean paari tuttava pisemat koera, kes on magama pandud peale võõra bullika rünnakut, sest lappida polnud enam midagi). Aga väita, et vot see sobiks teemaalgatajale (kes, kogu austuse juures, ei tea vist koertest ülipalju nagunii ja igal pool on kirjas, et bullterjet&co EI SOBI ALGAJALE koeraomanikule) - paistab ikka veider soovitus.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Inimene, keda huvitab koera juures vaid see, et ta ei ajaks karvu ja ei ilastaks, ei ole valmis päriskoera oma ellu võtma.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Barbara
Teerajaja

Ikka need karvad hambus :D On loogiline, et korteriomanik vast ei taha korterisse koera, kes kampsunilõnga jagu karvu 2x aastas maha ajab...

https://www.goodhousekeeping.com/life/p ... dont-shed/
Palun, siis on 22 tõugu, kes ei aja "palju" karva.
Külaline

Soojas toas elavad koerad ajavad aasta läbi karvu, mitte kaks korda aastas.
Külaline

Mul on olnud chow ja westie, kumbki ei aja palju karva. Vanematel on olnud saksa lambakoer ja kuldne retriiver, nendega oli küll nii, et kogu aeg oli tuba karvane ja karvad kõigil riietel. Ei ilasta ka ei chow ega westie, aga neil jälle muud vead.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 4 külalist