Ebameeldivad kliendid
Ebameeldivad kliendid
Töötasin ca 10 aastat tagasi kooli kõrvalt ühes toidukaupluses. Seal leidis aset intsident, mis mul siiani meelest ei lähe. Olin töǒl ühes pisemas toidukaupluses, kus kangem alkohol on müüja selja taga. Üks klient ostis kallima otsa viina mille ta kukutas peale poest lahkumist maha. Tuli tagasi ja nõudis uut. Peale selgitust, et me ei maksa kahjuks kinni seda võttis ta selle metallist ostukǎru ja viskas mind.. ostukäru maandus muidugi alkoriiulile ja ma sain vaid väikese muhu. Ma käisin veel hiljem politseid ütlusi andmas. Mis temast edasi sai, ma ei tea kuna läksin ise ka sealt töölt ära.
Tǎna 10 aastat hiljem olin ühes tuntud sisustuspoes kliendina ja kassas oli vaidlus minu ees oleva kliendiga, et tarbijakaitse kohustab mäǎrduvad kaubad poe poolt tasuta pakkima ja tema pole kohustaud kilekotti oma vakstule ostma..
Ja kogu see vaidlus oli 10 sendise kilekoti pärast
Tǎna 10 aastat hiljem olin ühes tuntud sisustuspoes kliendina ja kassas oli vaidlus minu ees oleva kliendiga, et tarbijakaitse kohustab mäǎrduvad kaubad poe poolt tasuta pakkima ja tema pole kohustaud kilekotti oma vakstule ostma..
-
Külaline
Kilekott ei maksa enam ammu kusagil 10 senti. Pigem 19 või 25 või 29 senti.
-
Külaline
Imelik eeldus, et pood peab igal juhul oma sendid kätte saama ja klient järele andma. Miks sa seda kassapidajat ei süüdista, et andnud siis see kott ja elu läheb edasi. Suurem osa kliente laseb ennast ju ilusti koorida.Tǎna 10 aastat hiljem olin ühes tuntud sisustuspoes kliendina ja kassas oli vaidlus minu ees oleva kliendiga, et tarbijakaitse kohustab mäǎrduvad kaubad poe poolt tasuta pakkima ja tema pole kohustaud kilekotti oma vakstule ostma..
-
Külaline
Mida sa oma postitusega nüüd siis taotled, lihtsalt algatada hala, kui halvad on kliendid?
Sa algatad teema, kirjeldades üht kümne aasta tagust juhtumit ja vaikides maha, kui palju normaalseid kliente sul on nende kümne aasta vältel olnud. Neid nagu polekski, keskendud ainult ühele-kahele ja teed nende põhjal üldistusi.
Tõtt-öelda tundub mulle, et viimasel ajal on lahti läinud lausa mingi eriline üksikinimese tühistamise teema, kus kõikides olukordades, milles osalevad mingi asutuse töötaja versus üksikinimene, püütakse jätta muljet, et esimesel on reeglina alati õigus ja üksikinimene on ullike, kes ei tea midagi. On saanud tavaks tunda kaasa klienditeenindajale ja patsutada teda lohutavalt õlale, kui aga klient julgeb tunnistada, et müüja käitus temaga ebaadekvaatselt kuni isegi füüsilise vägivallani välja, tühistatakse tema ütlused kiirelt ja tolle kliendi ülemuselt tuleb vaid tühjasisuline "vastus" trafaretse lausekesega: "Meil on väga kahju, et meie asutuse külastamine tekitas teile negatiivseid emotsioone". Ilmselgelt pole see ju mingi vabandus üldse, sest egas too ülemus ei vastuta kunde "emotsioonide" eest. Klienditeenindaja selja taga seisab toeks terve asutus, seevastu üksikinimene on, nagu nimigi ütleb, jäetud täiesti üksi. Enamik lööb lihtsalt käega ja hääletab jalgadega, väike murdosa ehk viitsib üritada pöörduda kogetud ebaõiglusega ajakirjandusse, kuid artikli kommentaarides tambitakse ta nagunii ikka mutta.
Kõik oleneb inimesest. Muide, needsamad sinu kliendid alkoholi- ja sisustuspoes on omakorda klienditeenindajateks teistes asutustes, mida sina ise tööst vabal ajal külastad, olles nüüd juba ise kliendi rollis.
Sa algatad teema, kirjeldades üht kümne aasta tagust juhtumit ja vaikides maha, kui palju normaalseid kliente sul on nende kümne aasta vältel olnud. Neid nagu polekski, keskendud ainult ühele-kahele ja teed nende põhjal üldistusi.
Tõtt-öelda tundub mulle, et viimasel ajal on lahti läinud lausa mingi eriline üksikinimese tühistamise teema, kus kõikides olukordades, milles osalevad mingi asutuse töötaja versus üksikinimene, püütakse jätta muljet, et esimesel on reeglina alati õigus ja üksikinimene on ullike, kes ei tea midagi. On saanud tavaks tunda kaasa klienditeenindajale ja patsutada teda lohutavalt õlale, kui aga klient julgeb tunnistada, et müüja käitus temaga ebaadekvaatselt kuni isegi füüsilise vägivallani välja, tühistatakse tema ütlused kiirelt ja tolle kliendi ülemuselt tuleb vaid tühjasisuline "vastus" trafaretse lausekesega: "Meil on väga kahju, et meie asutuse külastamine tekitas teile negatiivseid emotsioone". Ilmselgelt pole see ju mingi vabandus üldse, sest egas too ülemus ei vastuta kunde "emotsioonide" eest. Klienditeenindaja selja taga seisab toeks terve asutus, seevastu üksikinimene on, nagu nimigi ütleb, jäetud täiesti üksi. Enamik lööb lihtsalt käega ja hääletab jalgadega, väike murdosa ehk viitsib üritada pöörduda kogetud ebaõiglusega ajakirjandusse, kuid artikli kommentaarides tambitakse ta nagunii ikka mutta.
Kõik oleneb inimesest. Muide, needsamad sinu kliendid alkoholi- ja sisustuspoes on omakorda klienditeenindajateks teistes asutustes, mida sina ise tööst vabal ajal külastad, olles nüüd juba ise kliendi rollis.
-
Külaline
Mis see sinu asi on mis teema tehti.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 08:17 Mida sa oma postitusega nüüd siis taotled, lihtsalt algatada hala, kui halvad on kliendid?
Mulle tundub, et ise enda paha tuju elad siin välja.
-
Külaline
Ja teemaalgataja ei elagi oma paha tuju siin välja või?Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 08:42Mis see sinu asi on mis teema tehti.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 08:17 Mida sa oma postitusega nüüd siis taotled, lihtsalt algatada hala, kui halvad on kliendid?
Mulle tundub, et ise enda paha tuju elad siin välja.
See on tõsi, et kaup tuleb pakendada ikka müüja kulul. Isegi vene ajal pandi 100 grammi kommi pabertuutusse. Kellelegi ei tulnud meelde, et pakend peaks olema ostja kulul.karusmari kirjutas: ↑11 Dets 2024 01:03 Töötasin ca 10 aastat tagasi kooli kõrvalt ühes toidukaupluses. Seal leidis aset intsident, mis mul siiani meelest ei lähe. Olin töǒl ühes pisemas toidukaupluses, kus kangem alkohol on müüja selja taga. Üks klient ostis kallima otsa viina mille ta kukutas peale poest lahkumist maha. Tuli tagasi ja nõudis uut. Peale selgitust, et me ei maksa kahjuks kinni seda võttis ta selle metallist ostukǎru ja viskas mind.. ostukäru maandus muidugi alkoriiulile ja ma sain vaid väikese muhu. Ma käisin veel hiljem politseid ütlusi andmas. Mis temast edasi sai, ma ei tea kuna läksin ise ka sealt töölt ära.
Ma olen eriti ülbeid kauplusi karistanud niiviisi, et laon suure käru täis erinevaid kaupu, lasen kõik kassast läbi lüüa ning enne maksmist "avastan", et mul polegi raha
Kui on paar sõpra, kellega seda koos teha, siis see on palju tõhusam kui räuskamine.
-
Külaline
Mina põhimõtteliselt ei taha kilekotti mille eest peab maksma. Kodus niigi neid kotte. Parem käruga kaup autosse.
Ma pean seda lihtsalt ebaviisakuseks kui nõutakse eraldi koti ostmist.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 09:49 Mina põhimõtteliselt ei taha kilekotti mille eest peab maksma. Kodus niigi neid kotte. Parem käruga kaup autosse.
-
Külaline
See on päris hea. Maksab poe jaoks ka ju ainult "tühised" paarkümmend senti tööjõukulu;)WD40 kirjutas: ↑11 Dets 2024 09:13See on tõsi, et kaup tuleb pakendada ikka müüja kulul. Isegi vene ajal pandi 100 grammi kommi pabertuutusse. Kellelegi ei tulnud meelde, et pakend peaks olema ostja kulul.karusmari kirjutas: ↑11 Dets 2024 01:03 Töötasin ca 10 aastat tagasi kooli kõrvalt ühes toidukaupluses. Seal leidis aset intsident, mis mul siiani meelest ei lähe. Olin töǒl ühes pisemas toidukaupluses, kus kangem alkohol on müüja selja taga. Üks klient ostis kallima otsa viina mille ta kukutas peale poest lahkumist maha. Tuli tagasi ja nõudis uut. Peale selgitust, et me ei maksa kahjuks kinni seda võttis ta selle metallist ostukǎru ja viskas mind.. ostukäru maandus muidugi alkoriiulile ja ma sain vaid väikese muhu. Ma käisin veel hiljem politseid ütlusi andmas. Mis temast edasi sai, ma ei tea kuna läksin ise ka sealt töölt ära.
Ma olen eriti ülbeid kauplusi karistanud niiviisi, et laon suure käru täis erinevaid kaupu, lasen kõik kassast läbi lüüa ning enne maksmist "avastan", et mul polegi raha![]()
Kui on paar sõpra, kellega seda koos teha, siis see on palju tõhusam kui räuskamine.
-
Külaline
Kliendil ei ole kohustust osta määrdunud kaupa. Sõitku siis teise poodi ja ostu puhas asi, mis pakkimist ei vaja. Kui mingi asi on poes raha eest (nt kilekott), siis tõesti päris imelik on eeldada, et see tasuta kaasa antakse.
See on kahe osalejaga mäng. Müüja laiutab käsi: mina ainult müün siin, ma ei saa midagi teha. Mina laiutab vastu.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 11:02Postitus on kustutatudWD40 kirjutas: ↑11 Dets 2024 09:13See on tõsi, et kaup tuleb pakendada ikka müüja kulul. Isegi vene ajal pandi 100 grammi kommi pabertuutusse. Kellelegi ei tulnud meelde, et pakend peaks olema ostja kulul.karusmari kirjutas: ↑11 Dets 2024 01:03 Töötasin ca 10 aastat tagasi kooli kõrvalt ühes toidukaupluses. Seal leidis aset intsident, mis mul siiani meelest ei lähe. Olin töǒl ühes pisemas toidukaupluses, kus kangem alkohol on müüja selja taga. Üks klient ostis kallima otsa viina mille ta kukutas peale poest lahkumist maha. Tuli tagasi ja nõudis uut. Peale selgitust, et me ei maksa kahjuks kinni seda võttis ta selle metallist ostukǎru ja viskas mind.. ostukäru maandus muidugi alkoriiulile ja ma sain vaid väikese muhu. Ma käisin veel hiljem politseid ütlusi andmas. Mis temast edasi sai, ma ei tea kuna läksin ise ka sealt töölt ära.
Ma olen eriti ülbeid kauplusi karistanud niiviisi, et laon suure käru täis erinevaid kaupu, lasen kõik kassast läbi lüüa ning enne maksmist "avastan", et mul polegi raha![]()
Kuida koer külale...
Kohe näha et oled normie. Sellist käitumist kutsutakse shopjamming ja see on tunduvalt efektiivsem kui ajalehes vingumine või müüja peale kärkimine. Läänes tehakse seda vastikute äridega juba massiliselt. Kujuta ette, kui näiteks nii teeb 50 koduperenaist järjest, suure marketi jaoks on kahjum tuhandetes.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 11:02Postitus on kustutatudWD40 kirjutas: ↑11 Dets 2024 09:13See on tõsi, et kaup tuleb pakendada ikka müüja kulul. Isegi vene ajal pandi 100 grammi kommi pabertuutusse. Kellelegi ei tulnud meelde, et pakend peaks olema ostja kulul.karusmari kirjutas: ↑11 Dets 2024 01:03 Töötasin ca 10 aastat tagasi kooli kõrvalt ühes toidukaupluses. Seal leidis aset intsident, mis mul siiani meelest ei lähe. Olin töǒl ühes pisemas toidukaupluses, kus kangem alkohol on müüja selja taga. Üks klient ostis kallima otsa viina mille ta kukutas peale poest lahkumist maha. Tuli tagasi ja nõudis uut. Peale selgitust, et me ei maksa kahjuks kinni seda võttis ta selle metallist ostukǎru ja viskas mind.. ostukäru maandus muidugi alkoriiulile ja ma sain vaid väikese muhu. Ma käisin veel hiljem politseid ütlusi andmas. Mis temast edasi sai, ma ei tea kuna läksin ise ka sealt töölt ära.
Muide, selle leiutaja ja propageerija on dokumentalist Kalle Lasn, Kanada eestlane, 82 aastat vana.
-
Külaline
Viimasel ajal olen märganud poekärusid vedelemas suvalistes kohtades tänava ääres.
-
Külaline
Vingub kiviga pihta saanud koer või mis keelajaks/käsutajaks ennast pead?Anonymous kirjutas: ↑11 Dets 2024 08:42Mida sa oma postitusega nüüd siis taotled, lihtsalt algatada hala, kui halvad on kliendid?
-
Külaline
Ei eeldagi. Mine osta oma asjad mujalt siis, sinu aeg. Ükski ettevõte ei satu pankrotti kui sa oma ostukese tegemata jätad.WD40 kirjutas: ↑11 Dets 2024 11:07Päris imelik on eeldada, et ostja igasuguse pakutud sita ilma närimata alla neelab.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 11:00 Kliendil ei ole kohustust osta määrdunud kaupa. Sõitku siis teise poodi ja ostu puhas asi, mis pakkimist ei vaja. Kui mingi asi on poes raha eest (nt kilekott), siis tõesti päris imelik on eeldada, et see tasuta kaasa antakse.
Kassatädi sai ka aega läbi astudaKülaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 13:37Ühelgi normaalsel inimesel ei ole aega 10 sendise kilekoti pärast hakata sul ostukärusid täis laduma ja kuhugi kassa juurde jätma, ise märjalt unistades, et voh nüüd ma sellele müüjale alles näitasin. Selliseid inimesi muidu on küllaga, kes avastavad kassas, et raha ei ole/kaardimakse ei toimi vms, pannakse need asjad saalitöötajate poolt tagasi riiulile ja sellega lugu lõppeb. Ei tea mis suure liikumise eestvedaja sa siin omaarust oled, enamasti vaadatakse sind kui pooletoobist ja elu läheb edasi.WD40 kirjutas: ↑11 Dets 2024 12:09Kohe näha et oled normie. Sellist käitumist kutsutakse shopjamming ja see on tunduvalt efektiivsem kui ajalehes vingumine või müüja peale kärkimine. Läänes tehakse seda vastikute äridega juba massiliselt. Kujuta ette, kui näiteks nii teeb 50 koduperenaist järjest, suure marketi jaoks on kahjum tuhandetes.
Muide, selle leiutaja ja propageerija on dokumentalist Kalle Lasn, Kanada eestlane, 82 aastat vana.
-
Külaline
Ehk temal on vingumise ainuõigus.
Ära ole nii kindel.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 13:39Ei eeldagi. Mine osta oma asjad mujalt siis, sinu aeg. Ükski ettevõte ei satu pankrotti kui sa oma ostukese tegemata jätad.WD40 kirjutas: ↑11 Dets 2024 11:07Päris imelik on eeldada, et ostja igasuguse pakutud sita ilma närimata alla neelab.Külaline kirjutas: ↑11 Dets 2024 11:00 Kliendil ei ole kohustust osta määrdunud kaupa. Sõitku siis teise poodi ja ostu puhas asi, mis pakkimist ei vaja. Kui mingi asi on poes raha eest (nt kilekott), siis tõesti päris imelik on eeldada, et see tasuta kaasa antakse.
-
Peggy Bundy
- Kontakt:
Nõme suhtumine. Sellise käitumisega "karistad" sa ainult madalapalgalist kauplusetöötajat, kes sinu täiskuhjatud kärust asjad oma kohale tagasi peab viima.WD40 kirjutas: ↑11 Dets 2024 09:13See on tõsi, et kaup tuleb pakendada ikka müüja kulul. Isegi vene ajal pandi 100 grammi kommi pabertuutusse. Kellelegi ei tulnud meelde, et pakend peaks olema ostja kulul.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kirile ja 10 külalist