Ebameeldivad kliendid

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

WD40 kirjutas: 11 Dets 2024 14:05
Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 13:37
WD40 kirjutas: 11 Dets 2024 12:09
Kohe näha et oled normie. Sellist käitumist kutsutakse shopjamming ja see on tunduvalt efektiivsem kui ajalehes vingumine või müüja peale kärkimine. Läänes tehakse seda vastikute äridega juba massiliselt. Kujuta ette, kui näiteks nii teeb 50 koduperenaist järjest, suure marketi jaoks on kahjum tuhandetes.
Muide, selle leiutaja ja propageerija on dokumentalist Kalle Lasn, Kanada eestlane, 82 aastat vana.
Ühelgi normaalsel inimesel ei ole aega 10 sendise kilekoti pärast hakata sul ostukärusid täis laduma ja kuhugi kassa juurde jätma, ise märjalt unistades, et voh nüüd ma sellele müüjale alles näitasin. Selliseid inimesi muidu on küllaga, kes avastavad kassas, et raha ei ole/kaardimakse ei toimi vms, pannakse need asjad saalitöötajate poolt tagasi riiulile ja sellega lugu lõppeb. Ei tea mis suure liikumise eestvedaja sa siin omaarust oled, enamasti vaadatakse sind kui pooletoobist ja elu läheb edasi.
Kassatädi sai ka aega läbi astuda :D
Kassatädi ei ole aga sellele vaatamata ma ei leia, et peaks niigi nõmeda töö tegijate tööd veelgi nõmedamaks tegema. Proovi ka olla vähe suurem inimene ja käitu normaalselt, saad teinekord oma mõnesendise koti ehk tasuta.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 13:39
WD40 kirjutas: 11 Dets 2024 11:07

Päris imelik on eeldada, et ostja igasuguse pakutud sita ilma närimata alla neelab.
Ei eeldagi. Mine osta oma asjad mujalt siis, sinu aeg. Ükski ettevõte ei satu pankrotti kui sa oma ostukese tegemata jätad.
Ära ole nii kindel.
Väiksemad ettevõtted ja nišikauplused on rohkem kliendis kinni, nemad annavad selle ostukoti tasuta ja vabandavad ette-taha, ost saab tehtud. Suurtemates ettevõtetes, kus on võimalik kärusid ääreni täis laduda ja jalga lasta, Eestis selline asi ei toimi, nähtud küll neid "jalgadega hääletajaid". Reaalsuses ükski suurem kauplus ei jää kannatajaks kui onu Mati ja vbla tema kolm sõpra ostu tegemata jätavad. Tegelikult on isegi võit, kui sellistega igapäevaselt jändama ei pea, sest mõni inimtüüp lihtsalt leiab kõiges vea ja vaidlemiskoha. Jube tüütu.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 14:29

Ei eeldagi. Mine osta oma asjad mujalt siis, sinu aeg. Ükski ettevõte ei satu pankrotti kui sa oma ostukese tegemata jätad.
Ära ole nii kindel.
Väiksemad ettevõtted ja nišikauplused on rohkem kliendis kinni, nemad annavad selle ostukoti tasuta ja vabandavad ette-taha, ost saab tehtud. Suurtemates ettevõtetes, kus on võimalik kärusid ääreni täis laduda ja jalga lasta, Eestis selline asi ei toimi, nähtud küll neid "jalgadega hääletajaid". Reaalsuses ükski suurem kauplus ei jää kannatajaks kui onu Mati ja vbla tema kolm sõpra ostu tegemata jätavad. Tegelikult on isegi võit, kui sellistega igapäevaselt jändama ei pea, sest mõni inimtüüp lihtsalt leiab kõiges vea ja vaidlemiskoha. Jube tüütu.
Nende meetoditega sundisid norrakad muide lahkuma Lidli. Norra on ainuke maa kuhu Lidl laienes, ehitas poed ja hiljem ära kolis :D
Ei tasu alahinnata vastupanu jõudu.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 14:23
Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 13:37

Ühelgi normaalsel inimesel ei ole aega 10 sendise kilekoti pärast hakata sul ostukärusid täis laduma ja kuhugi kassa juurde jätma, ise märjalt unistades, et voh nüüd ma sellele müüjale alles näitasin. Selliseid inimesi muidu on küllaga, kes avastavad kassas, et raha ei ole/kaardimakse ei toimi vms, pannakse need asjad saalitöötajate poolt tagasi riiulile ja sellega lugu lõppeb. Ei tea mis suure liikumise eestvedaja sa siin omaarust oled, enamasti vaadatakse sind kui pooletoobist ja elu läheb edasi.
Kassatädi sai ka aega läbi astuda :D
Kassatädi ei ole aga sellele vaatamata ma ei leia, et peaks niigi nõmeda töö tegijate tööd veelgi nõmedamaks tegema. Proovi ka olla vähe suurem inimene ja käitu normaalselt, saad teinekord oma mõnesendise koti ehk tasuta.
See on jah nende poekettide tüüpvabandus, et kassatädi niigi õnnetu ja vaene ja ei saa midagi muuta. Aga need kes muuta saaksid - helista sinna ja sinna kella 9.00 ja 9.01 vahel :D

Ma arvan et mul on õigus nõuda ausat ja õiglast kohtlemist ja mõõdan tagasi selle sama mõõduga, millega mulle mõõdetakse.
Külaline

WD40 kirjutas: 11 Dets 2024 14:51
Ära ole nii kindel.
Nende meetoditega sundisid norrakad muide lahkuma Lidli. Norra on ainuke maa kuhu Lidl laienes, ehitas poed ja hiljem ära kolis :D
Lidl ei lõpetanud Norras seetõttu, et müüjad tasuta asju ei jaganud, ajugeenius.
Külaline

WD40 kirjutas: 11 Dets 2024 14:51Nende meetoditega sundisid norrakad muide lahkuma Lidli. Norra on ainuke maa kuhu Lidl laienes, ehitas poed ja hiljem ära kolis :D
norrakad nõmetsesid või? miks?
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 17:33
WD40 kirjutas: 11 Dets 2024 14:51Nende meetoditega sundisid norrakad muide lahkuma Lidli. Norra on ainuke maa kuhu Lidl laienes, ehitas poed ja hiljem ära kolis :D
Sest nendega nõmetseti.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Aga eks igaüks otsustab muidugi ise, missuguse kohtlemise ta on ära teeninud.
Külaline

WD40 kirjutas: 11 Dets 2024 18:35Aga eks igaüks otsustab muidugi ise, missuguse kohtlemise ta on ära teeninud.
Kõik olete poes koristajad või kuidas seal teenite :D
Külaline

WD40 kirjutas: 11 Dets 2024 18:26
Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 17:33
Sest nendega nõmetseti.
Keegi sundis neid Lidlis ostlema või?
Külaline

WD40 kirjutas: 11 Dets 2024 12:09 Kohe näha et oled normie. Sellist käitumist kutsutakse shopjamming ja see on tunduvalt efektiivsem kui ajalehes vingumine või müüja peale kärkimine. Läänes tehakse seda vastikute äridega juba massiliselt. Kujuta ette, kui näiteks nii teeb 50 koduperenaist järjest, suure marketi jaoks on kahjum tuhandetes.
Muide, selle leiutaja ja propageerija on dokumentalist Kalle Lasn, Kanada eestlane, 82 aastat vana.
Tõesti, kui vana sa oled, et see äge tundub? Kaks varianti, kas 12-13 või tõesti juba 82+ ja katus sõidab. Väga tobe ja efektiivne ka ainult sinu enda arust. Samas muidugi selles mõttes on efektiivne, et tõesti hoiab müüja närve kokku ning kui ostja ka sellest oma rahulduse kätte saab, siis on jälle üks õhtu päästetud, müüja ei saanud sõimata ja kodus ei saa kass jalaga.
Külaline

töötan väikeettevõttes, meil käib veebimüük ja kohapealt saab ka osta. eks kliente küll igasuguseid, aga ausalt öeldes see on üks mu töö mõnusam pool - u 90% klientidest on hästi lahedad. mul jooksutab mõtte kokku see, kui korraga on vaja teha 10 asja ja siis klient ka teenindada ja siis (no kui ma näen, et ega klient päris rahul pole) ma olen küll vahel öelnud, et palun, kaevake juhatajale/omanikule jaa, ma ise ka ei tea, mida teha, et paremini kukuks välja ja ülemust/omanikku ei huvita nn argipäev. töö kaotamist väga karta pole mõningate kaebuste tõttu kui juba ntx aasta tööl oldud - ega väikefirma omanik ei viitsi töötajaid otsida ja konkurrse korraldada, st kui pole parasjagu vaba tuttavat tööle võtta, siis kõlbab vana olija küll, mis siis, et teeb hindele 4, mitte 5. see ei ole nii lihtne, et võtan esimese vastujuhtuva ja kõlbab teenindama küll - väikefirmas see inimene istub sul vb päevi üksi tööl, st ta peab olema inimene, kes ntx köha tõttu haiguslehte ei võta - väikefirma juhile ikka väga ebameeldiv asi, kui tuleb kl 8 hommikul sms, et viibin ise (või lapsega) haiguslehel, nädal-kaks nüüd ei ilmu.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 09:52 töötan väikeettevõttes, meil käib veebimüük ja kohapealt saab ka osta. eks kliente küll igasuguseid, aga ausalt öeldes see on üks mu töö mõnusam pool - u 90% klientidest on hästi lahedad. mul jooksutab mõtte kokku see, kui korraga on vaja teha 10 asja ja siis klient ka teenindada ja siis (no kui ma näen, et ega klient päris rahul pole) ma olen küll vahel öelnud, et palun, kaevake juhatajale/omanikule jaa, ma ise ka ei tea, mida teha, et paremini kukuks välja ja ülemust/omanikku ei huvita nn argipäev. töö kaotamist väga karta pole mõningate kaebuste tõttu kui juba ntx aasta tööl oldud - ega väikefirma omanik ei viitsi töötajaid otsida ja konkurrse korraldada, st kui pole parasjagu vaba tuttavat tööle võtta, siis kõlbab vana olija küll, mis siis, et teeb hindele 4, mitte 5. see ei ole nii lihtne, et võtan esimese vastujuhtuva ja kõlbab teenindama küll - väikefirmas see inimene istub sul vb päevi üksi tööl, st ta peab olema inimene, kes ntx köha tõttu haiguslehte ei võta - väikefirma juhile ikka väga ebameeldiv asi, kui tuleb kl 8 hommikul sms, et viibin ise (või lapsega) haiguslehel, nädal-kaks nüüd ei ilmu.
Nii on jah. Enamik ettevõtjaid ei tea midagi heast teenindusest ja teada ei taha.
Külaline

WD40 kirjutas: 12 Dets 2024 10:05
Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 09:52 töötan väikeettevõttes, meil käib veebimüük ja kohapealt saab ka osta. eks kliente küll igasuguseid, aga ausalt öeldes see on üks mu töö mõnusam pool - u 90% klientidest on hästi lahedad. mul jooksutab mõtte kokku see, kui korraga on vaja teha 10 asja ja siis klient ka teenindada ja siis (no kui ma näen, et ega klient päris rahul pole) ma olen küll vahel öelnud, et palun, kaevake juhatajale/omanikule jaa, ma ise ka ei tea, mida teha, et paremini kukuks välja ja ülemust/omanikku ei huvita nn argipäev. töö kaotamist väga karta pole mõningate kaebuste tõttu kui juba ntx aasta tööl oldud - ega väikefirma omanik ei viitsi töötajaid otsida ja konkurrse korraldada, st kui pole parasjagu vaba tuttavat tööle võtta, siis kõlbab vana olija küll, mis siis, et teeb hindele 4, mitte 5. see ei ole nii lihtne, et võtan esimese vastujuhtuva ja kõlbab teenindama küll - väikefirmas see inimene istub sul vb päevi üksi tööl, st ta peab olema inimene, kes ntx köha tõttu haiguslehte ei võta - väikefirma juhile ikka väga ebameeldiv asi, kui tuleb kl 8 hommikul sms, et viibin ise (või lapsega) haiguslehel, nädal-kaks nüüd ei ilmu.
Nii on jah. Enamik ettevõtjaid ei tea midagi heast teenindusest ja teada ei taha.
Väga suur osa ettevõtjaid ei igatse ka pretensioonikaid vingatseid oma klientideks, usu mind. Mul on ütleme keskmise suurusega pereettevõte ja kliendid, kes ootavad peale väikese eseme ostu uksel piltlikult öeldes tasuta varbamassaaži ja föönisoengut, siis jumal nendega. Mingu ja ärgu tagasi tulgu.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 10:16
Väga suur osa ettevõtjaid ei igatse ka pretensioonikaid vingatseid oma klientideks, usu mind. Mul on ütleme keskmise suurusega pereettevõte ja kliendid, kes ootavad peale väikese eseme ostu uksel piltlikult öeldes tasuta varbamassaaži ja föönisoengut, siis jumal nendega. Mingu ja ärgu tagasi tulgu.
#eesti teenindus

Seda ma kuulen jah palju Eesti teenindussektori kohta arenenud riikide inimestelt. Ehk aitaks, kui teha väike ring läänemaailmas ja need umbkeelsed tiblad ja tiblastunud kultuuriga poluvernikud lahti lasta?
Külaline

WD40 kirjutas: 12 Dets 2024 10:20
Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 10:16
#eesti teenindus

Seda ma kuulen jah palju Eesti teenindussektori kohta arenenud riikide inimestelt. Ehk aitaks, kui teha väike ring läänemaailmas ja need umbkeelsed tiblad ja tiblastunud kultuuriga poluvernikud lahti lasta?
Ja sa arvad, et sa oled omastarust mingi "jube arenenud" klient oma siinsete mõtteavaldustega? Kuhjata käru täis ja minema minna? Tõesti väga haritud ja intelligentse inimese mulje jätad 😀 nii käituvad suvalised nõmedikud, kes peavad oma madalat enesehinnangut tõstma teiste alavääristamise läbi, siis on suur ja uhke tunne.
Külaline

meie ettevõtted on väikesed, nu reklaam võib olla, et Eesti suurim, maeitea, sokipood/pagariäri/kleidibutiik, aga reaalsuses on tööl 3-7 inimest kokku. ja siis ongi nii, et sellises ettevõttes omanik figureerib ka pildil ja toimetab nii kuis oskab. kas nüüd omanikul mingigi äraline haridus on, see on omaette küsimus, enamikul pole. st ta ei ole kokku puutunudki igasugu teooriate ja juhistega, mida klientidega teha. esimesed paar aastat lõugab töötajate peale, laseb lahti ja palkab uusi, edaspidi ei jaksa enam sellega tegeleda, sest probleemid klientidega jäävad samaks. miski spetsiifiline äri, nt autod, seal käib ehk edumeelsem klient, kes on suurilma viisakusega mõnevõrra kokku puutunud, aga pagariäris teenindad ülbet suvamanni ka, kes pole vb viisakaid inimesi näinudki, terve elu ongi möödunud ladnat sõnapruuki viljeledes ja pohhuinahhui eluviisil. mida sellisega peenutseda? sa ise ka ei peenutseks, 2x proovid ja kolmandal korral loodad, et enam ostma ei tule.
Külaline

WD40 kirjutas: 12 Dets 2024 10:20 #eesti teenindus

Seda ma kuulen jah palju Eesti teenindussektori kohta arenenud riikide inimestelt.
Ministri prouaks ma ju hästi passiks, mu mees mind hellitaks ja kutsuks kassiks ... Tundub, et frau Pardifilee on siin reinkarneerunud :D Niisugust ärplevat teksti toodab keegi ikka kord sajandis :)
Külaline

Väga õige! Mina töötan asutuses, mis valib ise omale kliente. See tähendab, et kliendiks võivad tulla kõik, aga kui selgub, et ettevõttele see klient mingil põhjusel ei meeldi, siis lõpetatakse temaga kliendisuhe.

Kõlab ehk ülbelt, aga tegelikult nii on. Ja ilma põhjuseta ei arvata mitte kedagi kliendi staatusest välja. Miskipärast arvatakse, et iga asutuse unistus on omada võimalikult palju kliente ja hoida neid iga hinnaga, ette-taha koogutades. Päris nii see ei ole, sest osad kliendid võivad kasu asemel hoopis suurt kahju põhjustada. Ilmselgelt ei ole sellised kliendid oodatud ka konkurentide juures. Ometigi, teenus on selline, mis on vajalik iga inimese jaoks.
Külaline

WD40 kirjutas: 11 Dets 2024 12:09
Külaline kirjutas: 11 Dets 2024 11:02
WD40 kirjutas: 11 Dets 2024 09:13
Kohe näha et oled normie. Sellist käitumist kutsutakse shopjamming ja see on tunduvalt efektiivsem kui ajalehes vingumine või müüja peale kärkimine. Läänes tehakse seda vastikute äridega juba massiliselt. Kujuta ette, kui näiteks nii teeb 50 koduperenaist järjest, suure marketi jaoks on kahjum tuhandetes.
Mis kahjumit see pood siis saab? Müüja pöörab kassas tehingu ümber. Ja läheb laob asjad riiulitele tagasi. Ja kõik! Kus see kahjum poe jaoks on? Kaup jääb ju alles.

Sinu, madala inimese "rõõm" seisneb vaid selles, et said mõnitada müüjat, kes pole tegelikult mitte milleski süüdi, sest sedalaadi korralduslikud küsimused otsustab ju ettevõte, mitte see vaene müüja, kes sind teenindab.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Nõiamoor ja 8 külalist