Tööandja tahab lepingut muuta

Angela200
Kontakt:

Tööandja tahab lepingut muuta

Postitus Postitas Angela200 »

Olen samas ettevõttes töötanud tähtajatu lepingu ja täiskoormusega 30+ aastat.

Üleeile tuli tööandja minu juurde ja ütles, et uuel aastal pole samas mahus tööd anda, aga no teeme töövõtulepingud edaspidi 6 kuuks ja tasu hakkab olema keskmiselt 400 eur brutto. Et jooksvalt teen mingeid asju, mida parasjagu vaja, kõike siis edaspidi käigu pealt lepime kokku. Kui jään haigeks, siis saame kokkuleppel tööde tähtaega edasi lükata jne.

Ma küsisin, et kas see on koondamine, tema ütles, et ei, koondada ta küll ei taha.

Mina jälle ei saa mitte kuidagi uute tingimustega nõus olla. Tegmist linnale kuuluva asutusega. Ma nüüd istun ja ootan, et mida ta järgmiseks pakub. Koondamist ma ju ise küsida ei saa.

Väga halb tunne on sellest kõigest, sest ma saan ju aru, kui tõesti rahaline seis halb ja ei saa tööd pakkuda, aga selline pakkumine on küll kuidagi väga halb.

Mida ma siis nüüd teen edasi? Andsin praegu teada, et mulle ei sobi see uus ettepanek. Kas peaksin mingit kirjavahetust uue kokkuleppe osas küsima ja säilitama? Kas saab üldse seaduslikult niimoodi koondamata mind töölt kõrvale jätta, sest tunne on küll selline, et tegelikult on plaanis minust efektiivselt vabaneda?
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

See on täiesti koondamise situatsioon. Tööandja ei saa ühepoolselt töölepingut muuta ja kui sina muutusega nõus pole, peab ta su koondama.
Sina koondamist muidugi ise nõuda ei saa, aga kui sa tuletad talle TLSi meelde, siis muudmoodi ta sinuga talitada ei saagi ju! Peab koondama.
Ära jumala pärast ole nõus oma töölepingut muudmoodi lõpetama ega allkirjasta töövõtulepingut!
Külaline

fake lugu
Angela200
Kontakt:

Ise oled fake. Miks ma peaksin midagi sellist välja mõtlema? Mul on suur mure ja stress, ei saa magadagi. Oleks see vaid mingi nali või väljamõeldis ... minu jaoks on see paraku selle aasta "jõulukingitus".

Tegelikult ma olen täitsa solvunud. Miks ei või siis ausalt tulla ja kohe koondamisest rääkida? Praegu on tunne, et proovitakse mind nagu lollikest lepingu muutmisega ära rääkida. Jutt ootamatu ja suusõnaline, hästi sõbralikus toonis. Vastik tunne jäi.
Külaline

400 eurot bruto, mis imelik töökoht see veel on? 30 aastat töötasid siis kus? Kui vana sa oled? Pensionär?
Fake lugu.
Külaline

Mul abikaasal oli sarnane lugu hiljuti. Tööd oli vähe ja pakuti töövõtulepingut, ta isegi natuke kaalus seda, aga saanud selgeks tingimused (puhkust ei ole, st puhkuseraha ei maksta; sotsiaalkindlustuse peaksid ise maksma ja millal seda tööd üldse tuleb polnud ka selge). Lapsed ütlesid kohe kindla ei, et ära sellist lollust küll tee. Tööks vajalikud programmid on väga kallid vähemalt üksiküritaja jaoks.
Järgmisena pakuti töökoormuse vähendamist kuni 50% kuni kolmeks kuuks, sest firma sai ise ka aru, et spetsialisti niisama kergelt ei leia, kui neil veel hästi lüks, siis otsiti töötajat ja mitte ühtegi sobivat kandidaati ei leidunud. Sellega abikaasa nõustus ja hakkas vaikselt uut kohta otsima. Kolme kuu möödudes tuli siiski koondamine, sest tööd polnud ikka eriti pakkuda.
Külaline

Saada sama kiri Tööinspektsiooni juristile, meilikas on kodukal olemas neil. Vastatakse üsna ruttu- 2-3 tööpäeva. Variant tööandja cc-sse panna, las loeb ka. Saan aru, et osad ei julge nii teha, a mis sellist hellitada, kes nagunii proovib alatult alt tõmmata? Koondada ei taha ja survestab ülihalva lepinguda töötama..
Angela200
Kontakt:

400 eurot bruto, mis imelik töökoht see veel on?

No loe ometi korralikult. Kirjutan ju, et palk "hakkab olema" 400 eur brutto. Ettepanek oli, et teeme edaspidi töövõtulepingud ja siis seal määratakse mingis väga väikeses mahus tööd. Ütles nii, et lepime kokku jooksvalt, mis töid teed ja tasu hakkab olema umbes 400 eur brutto.
Külaline

Angela200 kirjutas: 12 Dets 2024 09:48 400 eurot bruto, mis imelik töökoht see veel on?

No loe ometi korralikult. Kirjutan ju, et palk "hakkab olema" 400 eur brutto. Ettepanek oli, et teeme edaspidi töövõtulepingud ja siis seal määratakse mingis väga väikeses mahus tööd. Ütles nii, et lepime kokku jooksvalt, mis töid teed ja tasu hakkab olema umbes 400 eur brutto.
Bruto. See sõna on bruto.

Kui sulle need uued tingimused ei sobi, siis annadki sellest tööandjale teada ja neil ei jää muud üle kui sind koondada.
Barbara
Teerajaja

Postitus Postitas Barbara »

Kui sa ei ole pensionär ja tegelikult eriti siis kui oled, siis lase ennast koondada. See töövõtuleping on üks suur jama, kõik sots.hüved jäävad enda kanda, kui haigeks jööd, keegi haigusraha ei maksa jnejne, ära sellega küll nõus ole! Oled pikaajaline töötaja, saad koondamistasusid lahkesti. Tegelikult ka pensionäril on koondamishüvitisele õigus, seega on koondamine vägagi ok selles olukorras, kui tööd pole anda ja sina halvemate tingimustega pole nõus. Mingile muutmisele või töövõtulepingule, käsundus vms lepingule üleminekule küll ära alla kirjuta!!
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 01:57 400 eurot bruto, mis imelik töökoht see veel on? 30 aastat töötasid siis kus? Kui vana sa oled? Pensionär?
Fake lugu.
Kui inimene on kogu elu samas ettevõttes töötanud 30a siis ei pea ta veel olema pesnionär. Katsu arvutada, kui ajunatuke võimaldab muidugi.
Aga soovitada muud ei oska juurde, kui sama, et jumala eest ära allkirjasta uut lepingut, tööandja üritab sulle kotti pähe tõmmata.
Külaline

Ära mingil juhul alla kirjuta, tuleb koondamine. Kui saadavad päevapealt minema, saad 6 kuu palga. Muidu 3+3. Edasi hakkad saama TKH.
Külaline

väljaimetud teema.
vastupidisel juhul oleks seesama kiri saadetud tööinspektsiooni
Külaline

Kas oled see, kes siin alles hiljuti kiitles kuidas ta oma 30 tööaasta tõttu tohutu koondamisraha saab?
Külaline

Anonymous kirjutas: 12 Dets 2024 08:21Järgmisena pakuti töökoormuse vähendamist kuni 50% kuni kolmeks kuuks, sest firma sai ise ka aru, et spetsialisti niisama kergelt ei leia, kui neil veel hästi lüks, siis otsiti töötajat ja mitte ühtegi sobivat kandidaati ei leidunud. Sellega abikaasa nõustus ja hakkas vaikselt uut kohta otsima. Kolme kuu möödudes tuli siiski koondamine, sest tööd polnud ikka eriti pakkuda.
Sai väiksema lõpparve kui oleks kohe koondades saanud?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 14:14 Kas oled see, kes siin alles hiljuti kiitles kuidas ta oma 30 tööaasta tõttu tohutu koondamisraha saab?
Ütleksin, et 3 kuud etteteatamist+3 kuu tasu või päevapealt koondamisel 6 kuu tasu on ju päris suur raha, kas pole? Kas seda just kiitlemiseks saaks nimetada :D :D :D
Külaline

Anonymous kirjutas: 12 Dets 2024 14:29
Kas oled see, kes siin alles hiljuti kiitles kuidas ta oma 30 tööaasta tõttu tohutu koondamisraha saab?
Ütleksin, et 3 kuud etteteatamist+3 kuu tasu või päevapealt koondamisel 6 kuu tasu on ju päris suur raha, kas pole? Kas seda just kiitlemiseks saaks nimetada :D :D
Sa nagu ei uskunud, et sind koondamine üldse tabaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Dets 2024 14:31
Anonymous kirjutas: 12 Dets 2024 14:29
Ütleksin, et 3 kuud etteteatamist+3 kuu tasu või päevapealt koondamisel 6 kuu tasu on ju päris suur raha, kas pole? Kas seda just kiitlemiseks saaks nimetada :D :D
Sa nagu ei uskunud, et sind koondamine üldse tabaks.
Mind polegi tabanud. Ei ole sellist ohtugi.
Angela200
Kontakt:

Kuna varsemalt oli tegemist suulise ettepanekuga, siis kirjutasin ja palusin selle jutu ülemusel endale kirjalikult saata.
Selline kiri siis vastuseks :
-----------------------

Minu ettepanek on sulle jätkata poolte kokkuleppel tööd ******.

Sõlmime poole aasta kaupa töövõtulepingu ning vastavalt kokkulepitud tööde ajakavale aitad sina meid nii ****e, *****e, *******e kui muude asjade osas, mida meil vaja. Tööaja saad ise valida, sinu tööruum ootab sind, me ei muuda seal midagi, sissepääs ******** jääb samaks, nagu praegu on. Kui on vaja vahepeal tervist ravida, siis saad seda teha ja terveks saades siis rohkem tööd teha, et kokkulepitud ajaks tehtud saaks.

Iga kuu lõpus maksame sulle töötasu bruto 400 EUR.

Võime ka kokku leppida konkreetsed töölõigud. Kui on soovi, siis võid ka tööd kiiremini valmis teha, siis maksame raha varem välja. Kui sa soovid, et oleks iga kuu stabiilne summa, siis võime ka selliselt kokku leppida. On erinevaid võimalusi, neid saab lepingu lisadega täpsustada. Kui näiteks mingi ****** puhul on meil vaja teha nii palju tööd, et see ei mahuks enam sinu koormuse sisse, siis paneme *****e eelarvesse *********** lisarea sisse. Ja sulle maksame eraldi selle arvelt rohkem.

Tegemist ei ole koondamisega, kui saame kokkuleppele. Koondamine oleks see, kui ma esitaksin sulle koondamisteate ja sellise töölõiguga me enam ********s ei tegeleks.

Nagu ma täna ütlesin sulle – ma ei taha seda teha.

Jah, töövõtuleping ei ole sama, mis tööleping. Töövõtuleping on nn vabam vorm. Kummalgi poolel on kohustusi ja ka õigusi vähem.

----------------------------------

Ma ei läinud emotsionaalseks (kuigi ma paraku olen )
Vastasin kirjale hästi lühidalt, et pole nõus.

Igaks juhuks hoian kirja alles, äkki vaja tõesti ühel hetkel ametlikult kurtma minna. Väga loodan, et laheneb koondamisega asi, sest niigi vaja uut tööd otsida, ei tahaks üldse, et eelmises kohas hakatakse lõpparvega lisaks muret tekitama.
Külaline

No kui sa oled 30+ töötanud seal, siis peaksid päris vana juba olema. Kas sul teisi töövõimalusi ei ole või kuidas saad 400 euroga kuus üldse hakkama?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist