Tahan abielu lahutada, kuid rahaliselt lihtsalt ei ole võimalik uuesti alustada kõike.

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Tahan abielu lahutada, kuid rahaliselt lihtsalt ei ole võimalik uuesti alustada kõike.

Postitus Postitas Külaline »

Tere. Mure pealkirjas.
Tunnen, et oleme abikaasadena lahku kasvanud ning ei leia muud väljapääsu kui lahutada. Hetkel tunnen, et oleme justkui korterikaaslased. Ma ei tunne enam seda " tõmmet " juba ammu ja tunnen, et oleks aeg edasi liikuda. Meil on 2 alaealist last. Mõlemad käime tööl. Kõik on olemas. Rahaliselt on okei. Saame hakkama.
Aga küsimus ongi selles, et kuidas on võimalik üldse üürida endale korter kui teenid maksimaalselt 1100kätte . Üür 350 pluss kommunaalid. Osad järelmaksud ka veel kaelas. Lastele vaja riideid ja muud väljaminekud. Sellise palgaga lihtsalt ei saa hakkama üksi. Toiduhinnad on laes.
Samas ei suuda me seda suhet enam toimima panna. Kust ja millest alustada ? Mismoodi Teie olete suutnud endale üürida väikesest palgast korteri ? Ma ei taha mõeldagi mis nemad tegema peavad kes miinimumi kätte saavad.
Külaline

Kui ei soovi elukaaslasest majanduslikult sõltuda, siis ainus variant on tasuvam töökoht leida. Või lisatööd teha vabast ajast.
Miinimumpalgalistel polegi võimalik iseseisvalt toime tulla. Eriti, kui lapsed ka veel on.
Külaline

Eeldatavalt hakkaks ju laste isa lastele elatusraha maksma? Üldiselt nii ongi, et tuleb lihtsalt väga kitsalt läbi ajada. Mu tütar lahutas hiljuti ja üüris eraldi korteri, peale maksuda tasumist jääbki elamiseks väga vähe kätte. (Või siis tõesti tuleb sissetulekut suurendada, nagu keegi siin soovitas.)
Külaline

Anonymous kirjutas: 16 Dets 2024 21:00Eeldatavalt hakkaks ju laste isa lastele elatusraha maksma?
Ei maksa eeldada, äkki isa võtab lapsed enda juurde ja proual tuleb endal hakata oma napist palgast elatist maksta. Lisaks veel korter üürida ja süüa osta. Ei taha mõeldagi kuidas see kõik võimalik on.
Külaline

Anonymous kirjutas: 16 Dets 2024 20:45Hetkel tunnen, et oleme justkui korterikaaslased. Ma ei tunne enam seda " tõmmet " juba ammu ja tunnen, et oleks aeg edasi liikuda.
Liigud edasi ja leiad endale uue mehe, kes liblikad kõhus tunde tekitab...nii kaheks aastaks. Siis on jälle aeg edasi liikuda....
Külaline

Kas hetkel on teil oma korter või üürikorter? Kui oma korter, siis müüte maha, jagate raha ja ostad pisikese odava korteri. Kui elaise ka saad, on võimalik ehk mõnikümmend tuhat laenu ka saada - korteri eest saadu sissemakseks ja pisu laenu juurde. Aga üldiselt, hakka otsima parema palgaga tööd.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Dets 2024 21:07
Anonymous kirjutas: 16 Dets 2024 21:00Eeldatavalt hakkaks ju laste isa lastele elatusraha maksma?
Ei maksa eeldada, äkki isa võtab lapsed enda juurde ja proual tuleb endal hakata oma napist palgast elatist maksta. Lisaks veel korter üürida ja süüa osta. Ei taha mõeldagi kuidas see kõik võimalik on.
Väga hea. 600 neto igakuiselt arvele.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Dets 2024 20:45 Tere. Mure pealkirjas.
Tunnen, et oleme abikaasadena lahku kasvanud ning ei leia muud väljapääsu kui lahutada. Hetkel tunnen, et oleme justkui korterikaaslased. Ma ei tunne enam seda " tõmmet " juba ammu ja tunnen, et oleks aeg edasi liikuda. Meil on 2 alaealist last. Mõlemad käime tööl. Kõik on olemas. Rahaliselt on okei. Saame hakkama.
Aga küsimus ongi selles, et kuidas on võimalik üldse üürida endale korter kui teenid maksimaalselt 1100kätte . Üür 350 pluss kommunaalid. Osad järelmaksud ka veel kaelas. Lastele vaja riideid ja muud väljaminekud. Sellise palgaga lihtsalt ei saa hakkama üksi. Toiduhinnad on laes.
Samas ei suuda me seda suhet enam toimima panna. Kust ja millest alustada ? Mismoodi Teie olete suutnud endale üürida väikesest palgast korteri ? Ma ei taha mõeldagi mis nemad tegema peavad kes miinimumi kätte saavad.
Tavaline asi kui naine kaotab esimesena tunded või neid ei olnudki. Kohe lahutad ja võtad isalt lapsed... suur plaan kohe valmis eks.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Dets 2024 21:54
Tavaline asi kui naine kaotab esimesena tunded või neid ei olnudki. Kohe lahutad ja võtad isalt lapsed... suur plaan kohe valmis eks.
Kus ma mainisin, et võtan isalt lapsed ? Plaan on, et üks laps jääb mehega ja teine minuga. Elame samas linnas, nii et lastele oleksime mõlemad olemas. Oleme arutanud neid teemasid. Ei kavatse ma mingeid alimente peale panna.
Külaline

Selle mõttetu korterikaaslase üks suur pluss ongi see, et kergem on elada ja toimetada. Otsi siis mõni samasuguse saatusega naisterahvas või sõbranna omale korterikaaslaseks. Mina elasin näiteks oma sugulasega mõnda aega ühes korteris. Ega midagi muud eriti üle ei jää, kui raha pole. Suhet toimima ei saa, raha teenida ei oska, korterit ka pole, järelmaksud kaelas, mis need sinu tugevused on siis, millele loota kavatsed?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Dets 2024 21:56
Kus ma mainisin, et võtan isalt lapsed ? Plaan on, et üks laps jääb mehega ja teine minuga. Elame samas linnas, nii et lastele oleksime mõlemad olemas. Oleme arutanud neid teemasid. Ei kavatse ma mingeid alimente peale panna.
Mis sa sogad nii palju? Mõtle oma fantaasia teemad paremini välja, mida sa siis oled arutanud, mehega lahkuminekut ja siis tuled siit küsima kuidas sellise palgaga hakkama saada?
Külaline

Sellise palgaga ei olegi võimalik. Talvel võib vabalt kommunaalarve olla teine samapalju juurde kui on üürisumma. Sarnases olukorras olen lihtsalt ajutiselt tõstnud töökoormust, kuigi minu palk oli suurem. Sellise summaga ma ei kujuta ette kuidas on võmalik hakkama saada.
Külaline

Miks sa võtad omale järelmakse, kui su palk on 1100 eurot?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Dets 2024 20:45 Tunnen, et oleme abikaasadena lahku kasvanud ning ei leia muud väljapääsu kui lahutada. Hetkel tunnen, et oleme justkui korterikaaslased. Ma ei tunne enam seda " tõmmet " juba ammu ja tunnen, et oleks aeg edasi liikuda.
Mul umbes sama asi selle vahega, et pole tõmmet olnudki.
Aga arvad, et uus tõmme jääb kestma?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Dets 2024 22:11
Külaline kirjutas: 16 Dets 2024 21:56
Mis sa sogad nii palju? Mõtle oma fantaasia teemad paremini välja, mida sa siis oled arutanud, mehega lahkuminekut ja siis tuled siit küsima kuidas sellise palgaga hakkama saada?
Isegi kui see on libateema, vabandust, aga mis vahet seal on? Kas sa arvad et 1000 eurose palgaga inimesi, kes tahaks uut elu alustada on Eestis vähe? Täiesti ok teema arutlemiseks..
Külaline

Mõtekam on enne leida keegi kellega on vastastikune tõmme ja sellega hakata koos elama.
Kui nii pole, siis oled ikka samas seisus, ilma tõmbeta.
Külaline

Sellise palgaga on vägagi normaalselt võimalik toime tulla, lihtsalt majandama peab õppima. Ja valima omale finantsiliselt sobiva elustiili, mis eeldab standardite langetamist, mitte üle oma võimete elamist. Paljudel käib see aga kõrge kaarega üle mõistuse ning kulutatakse raha, mida neil ei ole. Inimesed on lihtsalt jube mugavad ja elu pole sundinud neid veel päriselt jalgu tagumiku alt välja võtma.

Omaette teema ja õppetund on muidugi ka see, et aastate vältel pole mitte midagi suudetud hinge taha koguda. Elatakse, nagu homset poleks, ettenägelikkuse võime ümmargune null.

Esimene asi, mida sa teed, kui sul raha ei ole, on 1) kokkuhoid seniste kulude pealt ja 2) tulude suurendamine.
Külaline

Rahaliselt saate hästi hakkama, aga oma kodu pole ja on järelmaksud "kaelas"?

Mina hakkasin pärast lahutust lisatöösid võtma, Tallinnas näiteks on Goworkabitiga palju pakkumisi. Kes senti ei korja, see krooni ei saa. Alguses ongi raske, meelelahutusele kulutada ei saa, riietele ka väga mitte, igasugu sünnipäevi ja tähistamisi tegin ka ülimalt tagasihoidlikult. Ja lisatöö saamisega võib samuti aega minna, kui oled lisatööde turul alles uus tulija. Tuleb plussid ja miinused läbi kaaluda, mõelda oma elueesmärkidele ja mis selle mehe miinused siis täpsemalt on, et üksteist enam välja ei kannata. On ta päriselt paha inimene või on teil mõlemal pereelu lihtsalt natuke üle pea kasvanud.
Külaline

Kuidagi nukker lugeda, kuidas tänapäeval lahutatakse perekondi lihtsalt niisama, noh, et polevat "tõmmet". Ja alles pärast otsustamist hakatakse korraga mõtlema, et ups! - nii palju peab elu muutma hakkama, lisaks tekivad need ja need probleemid hoopis juurde...

Kas lastelt ka keegi küsinud on, kuidas neile sobib, kui ühel lapsel lubatakse jääda elama edasi oma koju, oma harjunud asjade juurde ja endises koolis käimist jätkata, kuid teine laps peab äkki kolima minema ja seadma end sisse kusagil mujal, ning võib-olla vahetama ka kooli? Lisaks hakkab kummagi lapse eest hoolitsema vaid üks vanem? Ja isegi kui lastelt küsitegi, siis ei pruugi neil olla ettekujutust, kuidas nende elu pärast lahutust päriselt kulgema hakkab.

Abielu sõna tähendabki seda: abi-elu. Ehk siis, koos elavad kaks inimest eeskätt sellepärast, et koos on kergem. Lihtsam lapsi kasvatada, lihtsam elamispinna eest hoolitseda jne. Kuni teineteise suhtes lausa vaenulikult meelestatud pole ja teine pool samuti panustab, oleks mõttekam koos püsida.
trikimiki
Kontakt:

Postitus Postitas trikimiki »

Külaline kirjutas: 17 Dets 2024 09:38 Kuidagi nukker lugeda, kuidas tänapäeval lahutatakse perekondi lihtsalt niisama, noh, et polevat "tõmmet". Ja alles pärast otsustamist hakatakse korraga mõtlema, et ups! - nii palju peab elu muutma hakkama, lisaks tekivad need ja need probleemid hoopis juurde...

Kas lastelt ka keegi küsinud on, kuidas neile sobib, kui ühel lapsel lubatakse jääda elama edasi oma koju, oma harjunud asjade juurde ja endises koolis käimist jätkata, kuid teine laps peab äkki kolima minema ja seadma end sisse kusagil mujal, ning võib-olla vahetama ka kooli? Lisaks hakkab kummagi lapse eest hoolitsema vaid üks vanem? Ja isegi kui lastelt küsitegi, siis ei pruugi neil olla ettekujutust, kuidas nende elu pärast lahutust päriselt kulgema hakkab.

Abielu sõna tähendabki seda: abi-elu. Ehk siis, koos elavad kaks inimest eeskätt sellepärast, et koos on kergem. Lihtsam lapsi kasvatada, lihtsam elamispinna eest hoolitseda jne. Kuni teineteise suhtes lausa vaenulikult meelestatud pole ja teine pool samuti panustab, oleks mõttekam koos püsida.

sa ikka aru saad, et abielu juurde kuulub seksuaalsus? et kas siis pole õigust seksuaalsusele, kuna lapsed tehtud või peab allutama end mittemeeldiva kaasa lähenemiskatsetele? sa ise oleks nõus?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Kõuts ja 10 külalist