Odavamad ampsud jõululauale
-
Külaline
Odavamad ampsud jõululauale
Üks teema jõululaua kohta juba on, aga ootan nõuandeid, kuidas odavamalt läbi saaks. No on sel aastal nii, et väga lristada ei saa. Soe toit mulle väga muret ei tee - kartul on olemas, verivorst ja liha pole ka teab mis kallid. Magusaga saan ka tänu sügavkülmale hakkama. Aga tahaks pakkuda ka mingeid suupisteid - soovitage midagi, mis oleks lihtne ja mitte tohutu kallis. (Sellest saan aru, et päris tasuta midagi poes ei jagata.)
Ma olen teinud nii, et ostan paki rukkilaevukesi (nt Selveris, u 3 eurot 200gr vist), siis mune, majoneesi (light variant mul), sinepit ja marineeritud kurki, tuunikala 1 karp (veega tuunikala, muidu on liiga rasvane). Segan kokku munad, sinepi, majoneesi ja tuunikala. Tõstan segu korvikestesse, marineeritud kurki veidi peale ja väga maitsvad palukesed.
-
Külaline
kasukas, sült ja räimerullid näiteks.
Seenesalat rukkilaevukeses.
Ciabatta ja juustuvalik või lõhemääre.
Seenesalat rukkilaevukeses.
Ciabatta ja juustuvalik või lõhemääre.
-
Külaline
Laevukesed erinevate täidistega (kartulisalat, seenesalat, mingid enda tehtud võided) - aga neid ei tohi liiga vara valmis teha, lähevad lödiks.
Lavaširullid toorjuustu, millegi rohelise ja kasvõi vorstiga.
Tavaline juustukuubik, viinamari, midagi veel tiku otsa.
Räimedega midagi - praed-marineerid või mis iganes? Kilu sama.
Heeringas hapukoore ja munaga, klassika.
Lavaširullid toorjuustu, millegi rohelise ja kasvõi vorstiga.
Tavaline juustukuubik, viinamari, midagi veel tiku otsa.
Räimedega midagi - praed-marineerid või mis iganes? Kilu sama.
Heeringas hapukoore ja munaga, klassika.
-
Külaline
Prügisukeldumine. Poodide äravisatav toit, kas neile prügikastidele saab kuskil veel ligi?
-
Külaline
Mul pole küll hetkel majanduslikke raskusi, aga rukkikorvikesi ei raatsi ikka osta nende kalli hinna tõttu. Kreeker näiteks on odavam alternatiiv suupiste põhjaks.
Ma ei tea, mis kellelegi odav tundub, aga mu kõige lihtsamad suupisted on lehttaina ampsud.
Määrin taina kergelt ketšupi või tomatikastmega, peale õhukesed singi- ja juustuviilud, keeran rulli, määrin munaga, lõikan seibideks ja ahju.
Teine variant - segan toorjuustu maitserohelisega (petersell, murulauk, sibul vm), määrin tainale, peale tugevamaitseline riivjuust. Jälle rulli, seibideks ja ahju. Võib ka muuga maitsestada - kellele meeldib pesto, kellele päikesekuivatatud tomat, kellele röstsibul või tšilli.
Põhiline, et rull poleks väga paks, max 5 cm. Muidu tulevad liiga suured, mitte enam ampsud.
Suht odav on ka plaadipirukas pärmitainal.
Olen teinud plaadi nii, et üks pool kapsa- ja teine pool sibulapirukat. Ühel korral pool ka porgandipirukat.
Jahtunust peast lõikan nii 5-6 cm ruutudeks ja head suupisted.
Lisaks muule klassikale, mida juba eelpool nimetati.
Lihapallid ja tzatziki kaste pole ka väga kallis.
Määrin taina kergelt ketšupi või tomatikastmega, peale õhukesed singi- ja juustuviilud, keeran rulli, määrin munaga, lõikan seibideks ja ahju.
Teine variant - segan toorjuustu maitserohelisega (petersell, murulauk, sibul vm), määrin tainale, peale tugevamaitseline riivjuust. Jälle rulli, seibideks ja ahju. Võib ka muuga maitsestada - kellele meeldib pesto, kellele päikesekuivatatud tomat, kellele röstsibul või tšilli.
Põhiline, et rull poleks väga paks, max 5 cm. Muidu tulevad liiga suured, mitte enam ampsud.
Suht odav on ka plaadipirukas pärmitainal.
Olen teinud plaadi nii, et üks pool kapsa- ja teine pool sibulapirukat. Ühel korral pool ka porgandipirukat.
Jahtunust peast lõikan nii 5-6 cm ruutudeks ja head suupisted.
Lisaks muule klassikale, mida juba eelpool nimetati.
Lihapallid ja tzatziki kaste pole ka väga kallis.
-
Külaline
Need Kõutsi kirjeldatud ampsud on küll odavad ja mis peamine, valmivad väga väikese vaevaga. Mina lähen veel lihsamat teed, munaga ei määri, mingeid toorjuustusegusid ei tee. Riivjuust või viilutatud juust, viilutatud suisuvorst, umbes pannisuuruseks rullitud lehttaigen, laotan töidise peale, keeran rulli ja lõikan umbes cm paksudeks viiludeks. Tulebki selline 5cm läbimõõduga rull, ampsude jaoks võiks vast poole ühem olla.
Teine hästi odav asi on osta lavašileht (ma ise pole teinud, aga olen sõprade pool saanud), sinna veidi riivitud juustu (erimaqitselist, kui raatsid osta siis värvilist) peale puistata, paraja suurusega ruudukesteks lõigata, siis ahjust läbi ja saab sellise toreda chipsilaadse suupiste.
Teine hästi odav asi on osta lavašileht (ma ise pole teinud, aga olen sõprade pool saanud), sinna veidi riivitud juustu (erimaqitselist, kui raatsid osta siis värvilist) peale puistata, paraja suurusega ruudukesteks lõigata, siis ahjust läbi ja saab sellise toreda chipsilaadse suupiste.
-
Külaline
Tahtsin ka neid täidetud rukkileivakausse soovitada. Sinna sisse sobib isegi tavaline singirullide küüslaugu ja juustu täidis. Tuunikalaga(ma lõikan veel väikesed värskekurgi kuubikud sisse lisaks tuunikala, majoneesi ja sinepile). Merevaigu ja suitsukanaga täidis on hea.
Lavaširulle ma teen tortilladega. Siis ei vetti nii ruttu ära.
Tikuvõileivad on hea odav suupiste.
Lavaširulle ma teen tortilladega. Siis ei vetti nii ruttu ära.
Tikuvõileivad on hea odav suupiste.
Lavaširullid - vahele saab panna, mida ise tahad - võid kasutada kallimat, aga ka odavat toorainet.
Täidetud munad - vana hea klassika, ehtne ja maitsev.
Osta pikk nn prantsuse sai ja lõigata viiludeks, võib ka röstida. Peale panna mingit katet - tuunikalast või majoneesist või keedumunast või krabimaitselistest nuudlitest. Loomulikult ajab asja ära ka tavaline sai, kui lõikad viilud pooleks.
Puudega köetavas ahjus on lihtne teha küüslauguleivakesi, pole küll eriti pidulik, aga pere meespool armastab neid.
Täidetud munad - vana hea klassika, ehtne ja maitsev.
Osta pikk nn prantsuse sai ja lõigata viiludeks, võib ka röstida. Peale panna mingit katet - tuunikalast või majoneesist või keedumunast või krabimaitselistest nuudlitest. Loomulikult ajab asja ära ka tavaline sai, kui lõikad viilud pooleks.
Puudega köetavas ahjus on lihtne teha küüslauguleivakesi, pole küll eriti pidulik, aga pere meespool armastab neid.
-
Külaline
Ükspäev just lugesin suupisted 1 euro eest in kohta. Enamus on muidugi igavad aga kohvikreem hakkas huvitama, võib-olla teen aastavahetuseks https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12034 ... uhademenuu
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Mammut ja 6 külalist