Kärgperenduse kingid
-
Külaline
Kärgperenduse kingid
Kuidas on teie kärgperes kinkide ja nn võrdsusega: kas minu laste kingid on etemad kui sinu laste omad? Ja meie laste omad ületavad siis kahekordselt kõike?
-
Külaline
Kui käib nii suur vahetegemine, siis pole tegu ilmselt perega, vaid kooslust tuleks kuidagi teisiti nimetada.
-
Külaline
Meiega kasvasid minu tütar ja mehe 2 poega. Kuna meil on alati olnud eraldi rahakotid, lihtsalt suuremad ostud oleme läbi rääkinud ja summa ära jaganud, siis tegin mina kinke oma tütrele ja mees oma poegadele. Võis küll juhtuda, et mina kulutasin tütre kingile rohkem, kui mees ppegade kinkidele - õnneks pole ei mees ega ta tema pojad teab mis jõuluinimesed.
-
Külaline
Minu arust on selline pere üsnagi nõme. Meie peres kasvas minu laps, mehe laps ja meie laps. Kõigile tegime kinke koos ja said enam-vähem võrdse väärtusega kingid.Külaline kirjutas: ↑20 Dets 2024 14:08 Meiega kasvasid minu tütar ja mehe 2 poega. Kuna meil on alati olnud eraldi rahakotid, lihtsalt suuremad ostud oleme läbi rääkinud ja summa ära jaganud, siis tegin mina kinke oma tütrele ja mees oma poegadele. Võis küll juhtuda, et mina kulutasin tütre kingile rohkem, kui mees ppegade kinkidele - õnneks pole ei mees ega ta tema pojad teab mis jõuluinimesed.
-
Külaline
Pere luuakse ikka inimesega kellega on sarnased kasvatuspõhimõtted, kaasaarvatud samasugused põhimõtted kinkide osas.
Mõlemad oleme tagasihoidlikumad kinkijad, see vahe on küll vahel, et no kärgpere laps saab ju teises kodus ka kinke, aga seda ei saa ju kuidagi muuta. Meie kuuse all on kingid ikka enam vähem samas suurusjärgus kõigil.
Mõlemad oleme tagasihoidlikumad kinkijad, see vahe on küll vahel, et no kärgpere laps saab ju teises kodus ka kinke, aga seda ei saa ju kuidagi muuta. Meie kuuse all on kingid ikka enam vähem samas suurusjärgus kõigil.
-
Külaline
Nii peakski olema.
-
Külaline
Minu arust on selline pere üsnagi nõme - ei mõelda laste tegelike soovide peale, vaid sellele, et kingid ikka võrdsed oleksid.Külaline kirjutas: ↑20 Dets 2024 14:11Minu arust on selline pere üsnagi nõme. Meie peres kasvas minu laps, mehe laps ja meie laps. Kõigile tegime kinke koos ja said enam-vähem võrdse väärtusega kingid.Külaline kirjutas: ↑20 Dets 2024 14:08 Meiega kasvasid minu tütar ja mehe 2 poega. Kuna meil on alati olnud eraldi rahakotid, lihtsalt suuremad ostud oleme läbi rääkinud ja summa ära jaganud, siis tegin mina kinke oma tütrele ja mees oma poegadele. Võis küll juhtuda, et mina kulutasin tütre kingile rohkem, kui mees ppegade kinkidele - õnneks pole ei mees ega ta tema pojad teab mis jõuluinimesed.
-
AmandaRosaalie
- Kontakt:
Mina ei saa ka aru, miks arvestada kinke rahaks. Oluline on, et laps saaks võimalusel selle kingi, mis teda rõõmustab, mida ootab, mitte see, et kõikide laste kingid võrdselt maksavad.
-
Külaline
See hakkab ikka silma, kui üks saab soojad sokid ja teine viimase I´Phone'i mudeli. Rõõmustavaid asju on igas hinnaklassis ja väiksemad tõesti seda väärtuse asja ehk ei jaga, aga suuremad panevad erinevat kohtlemist väga hästi tähele.AmandaRosaalie kirjutas: ↑21 Dets 2024 00:01 Mina ei saa ka aru, miks arvestada kinke rahaks. Oluline on, et laps saaks võimalusel selle kingi, mis teda rõõmustab, mida ootab, mitte see, et kõikide laste kingid võrdselt maksavad.
-
Külaline
Siin on mitu asja. Kui lapsed on väikesed, ei saa nad kingi kallidusest aru. Kui lapse sooviks ongi mingi kallis asi, siis vanem ilmselt teeb juba ette selgeks, et seda soovi ei saa. See on liiga kallis asi.
Laps kes usub jõuluvanasse võib aga mõelda, et ongi mõistlik just kalleid asju jõuluvanalt tahta, kui vanematel selleks raha pole.
Kui on suuremad, kooliealised lapsed, siis lisaks kodusele selgitusele rahadest, on nad ehk juba kuulnud ka rahatarkusest ja sellest et asjad maksavad.
Kui nüüd üks laps peres on saanud aru, et jõulud on koos olemine ja ta soovid on mõistlikud. St ta ise piirab end ja ei julge mõeldagi telefonile. Teise sooviks on aga telefon. Näib see jõulude ajal aga ebavõrdne, kui üks saab kootud sokid ja teine telefoni. Mis siis et ema kootud sokid võiks olla palju suurem emotsionaalne väärtus kui telefon.
Laps kes usub jõuluvanasse võib aga mõelda, et ongi mõistlik just kalleid asju jõuluvanalt tahta, kui vanematel selleks raha pole.
Kui on suuremad, kooliealised lapsed, siis lisaks kodusele selgitusele rahadest, on nad ehk juba kuulnud ka rahatarkusest ja sellest et asjad maksavad.
Kui nüüd üks laps peres on saanud aru, et jõulud on koos olemine ja ta soovid on mõistlikud. St ta ise piirab end ja ei julge mõeldagi telefonile. Teise sooviks on aga telefon. Näib see jõulude ajal aga ebavõrdne, kui üks saab kootud sokid ja teine telefoni. Mis siis et ema kootud sokid võiks olla palju suurem emotsionaalne väärtus kui telefon.
-
Külaline
Meil pole küll kärgpere, aga on selline tore põhimõte, et vajalikud asjad on vajalikud asjad ja kingitused on kingitused.
Kui lastel on vaja või nad tahavad oma kalleid asju nagu iphone, playstation, uus arvuti vms, siis seda nad saavad läbi aasta nagunii. Siis kui vaja on. Jõulud ja sünnipäev on sussishokolaad, ema kootud müts ja isetehtud kaart laste poolt.
Lapsed praegu 15 ja 18 ja tunduvad selle korraldusega väga rahul olevat.
Minu meelest kingituste rahasse arvutamine rikub kinkimise poindi täiesti ära.
Kui lastel on vaja või nad tahavad oma kalleid asju nagu iphone, playstation, uus arvuti vms, siis seda nad saavad läbi aasta nagunii. Siis kui vaja on. Jõulud ja sünnipäev on sussishokolaad, ema kootud müts ja isetehtud kaart laste poolt.
Lapsed praegu 15 ja 18 ja tunduvad selle korraldusega väga rahul olevat.
Minu meelest kingituste rahasse arvutamine rikub kinkimise poindi täiesti ära.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline