Mida arvate inimestest, kes õpetavad elama?

vana hea klassika
Külaline

Mida arvate inimestest, kes õpetavad elama?

Postitus Postitas Külaline »

Mida arvate sellistest inimestest, kes õpetavad teisi elama, aga ise on täpselt nende samade asjadega kimpus, mille osas teisi nõustada tahavad?

Näiteks üks abielupaar, kes on lahutanud. Siis uuesti kokku saanud, aga nüüd on ikka vist mingid asjad õhus, teevad teistele inimestele paarisuhte koolitusi.

Üks muusik, kes nimetab end arengutreeneriks, kuid kes ise on olnud läbipõlenud ja pidevas eneseotsingus, kuna ei ole oma eluga rahul...

Siis üks õnnekoolitaja, kes on lobeda jutuga ja veenvalt valdab kõnepidamise kunsti, kuid kes ise ei ole õnnelik.

Miks inimesed neid tõsiselt võtavad ja miks nende koolitustest ja treeningutest osa võetakse?
Külaline

Ei suhestu kuidagi selliste inimestega. Enda elus neid vajalikuks ei pea.
Külaline

Ei saa aru inimestest, kellele selliseid õpetusi üldse vaja on.
Külaline

Tublid, oskavad kõike rahaks pöörata.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Külaline kirjutas: 21 Dets 2024 14:02

Miks inimesed neid tõsiselt võtavad ja miks nende koolitustest ja treeningutest osa võetakse?
Samal põhjusel miks mõned inimesed koos David Koreshi või Jim Jonesiga surma läksid. LIhtsalt katkised inimesed, kes ei saa abi või ei taha saada professionaalset abi, pöörduvad iga õlekõrre poole, olgu see kuitahes nõme või ajuvaba.

Ja on ka teine grupp: trendiinimesed. Kui esoteerika jmt. grupid on trendikad, siis käivad nad lihtsalt teiste jälgedes, sest sõbrad ju käivad ja soovitasid.
Külaline

No võib ju mõelda, et need inimesed õpetavad seda, mida oma vigadest õppinud on. Aga üldiselt ei ärata küll usaldust. Ma nii kaugele ei lähekski - ma ei lähe ka esimese valikuna juuksuri juurde, kelle enda juuksed on nagu luud peas. Ja kui tohutus ülekaalus arst mulle mainib, et mul on paar kilo kaalu enam kui vaja, siis ajab ka pigem naerma.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Need, kes oskavad, teevad; kes ei oska teha, õpetavad; ja need, kes ei oska kumbagi, juhivad.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2024 14:02 Mida arvate sellistest inimestest, kes õpetavad teisi elama, aga ise on täpselt nende samade asjadega kimpus, mille osas teisi nõustada tahavad?

Näiteks üks abielupaar, kes on lahutanud. Siis uuesti kokku saanud, aga nüüd on ikka vist mingid asjad õhus, teevad teistele inimestele paarisuhte koolitusi.

Üks muusik, kes nimetab end arengutreeneriks, kuid kes ise on olnud läbipõlenud ja pidevas eneseotsingus, kuna ei ole oma eluga rahul...

Siis üks õnnekoolitaja, kes on lobeda jutuga ja veenvalt valdab kõnepidamise kunsti, kuid kes ise ei ole õnnelik.

Inimesed ei otsi õpetust, inimesed otsivad toetust oma probleemide lahendamiseks. Inimestele ometi meeldib nõu anda, siin foorumis on ka neid käsutajaid küll ja küll. Tee nii nagu mina ütlen, siis on õige.
Külaline

Tunnen üsna lähedalt ühte peret, kus naine kiidab ennast sotsmeedias, nimetades ennast "emalõviks" ja "ürgemaks", ning korraldab inimestele koolitusi, kuidas parem ema olla. Reklaamib ennast vägeva emadus-coachina, seistes reklaamidel lumivalgetes riietes, lapsuke süles. Et tulge, kõik naised, mina õpetan teid, kuidas olla maailma parim ema.

Tegelikkus: jättis mehe maha, kuna armus teise ja tahtis "liblikaid kõhtu". Selle tulemusena jäid kaks väikest last (3 a ja 5 a) sisuliselt kodutuks, hakates käima külakorda nädal aega ema ja nädal aega isa juures. Reaalsuses aga on kummalgi vanemal juba oma elu, töö ja reisid, ja lapsed heidetakse hoopis vanaemade kaela peale. Nood omakorda aga käivad alles tööl. Seega on ka vanaemad hädas, eriti emapoolne vanaema, kel diagnoositi kõige selle kammaijaa keskel depressioon. Nüüd sööb antidepressante ja püüab lastelaste kasvatamisega toime tulla. Lapsed on hakanud lasteaias teisi kiusama, löövad, ropendavad, kaasatud on Rajaleidja ja psühhiaater. Aga ega need mitte midagi teha ei saa, kuni kodune olukord ei ole paranenud. Lapsed vajavad ühte kodu ja stabiilset elu, mitte pidevat kottide otsas edasi-tagasi kolimist.

Kui juhtusin selle "ürgema" postitusi lugema ja pilte vaatama, siis pidin küll kreepsu saama - niivõrd terav kontrast tema tarkade ja tohutust hoolivusest pulbitsevate õpetussõnade ja tegelikkuse vahel.
Külaline

Minu meelest ka respekt. Oskavad raha teha vähemalt. Pigem on imelikud need, kes sellistel koolitustel käivad.
Külaline

Mul on sõbranna psühholoog, väga palju on õppinud peavoolu psühholoogiat, kõik paberid olemas. Ja hakkas ka mingit uhhuteooriat ajama. Ma küsisin, et miks nii, siis ütles, et palju lihtsam on aidata neid, kes usuvad. Et ta kasutab tavavõtteid ka, aga uhhuuteooriatega on see, et tulevadki need, kes usuvad, mis sa räägid. Mitte skeptikud, kelle arust sa nagunii ei aita, ainult puhud mingit sooja õhku suust välja. Tema ütles, et tahab mingit tulemust ka oma tööle, lisaks teenib nüüd palju rohkem.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 21 Dets 2024 17:10 Mul on sõbranna psühholoog, väga palju on õppinud peavoolu psühholoogiat, kõik paberid olemas. Ja hakkas ka mingit uhhuteooriat ajama. Ma küsisin, et miks nii, siis ütles, et palju lihtsam on aidata neid, kes usuvad. Et ta kasutab tavavõtteid ka, aga uhhuuteooriatega on see, et tulevadki need, kes usuvad, mis sa räägid. Mitte skeptikud, kelle arust sa nagunii ei aita, ainult puhud mingit sooja õhku suust välja. Tema ütles, et tahab mingit tulemust ka oma tööle, lisaks teenib nüüd palju rohkem.
"lisaks teenib nüüd palju rohkem." Mina usuksin tema jutust ainult seda.
Külaline

Siin ei ole palju postitusi, aga https://www.reddit.com/r/Eesti/comments ... iakliinik/

Former-Philosophy259 kirjutab huvitavalt kuidas on hulleris olla, tahaks küsida, kas kõikidest nendest psühhiaatritest lõpuks kasu ka oli. Kas üldse saabki inimest ravida kui ta juba ongi teistmoodi.
Külaline

Ärge reklaamige Redditit siin! Siinset rahvast ei taheta sinna.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 12:21 Ärge reklaamige Redditit siin! Siinset rahvast ei taheta sinna.
Ma käin seal ka ainult lugemas, seal on 20 aastased ja ühisosa mõttelaadides on nendega raske leida.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 12:29
Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 12:21 Ärge reklaamige Redditit siin! Siinset rahvast ei taheta sinna.
Ma käin seal ka ainult lugemas, seal on 20 aastased ja ühisosa mõttelaadides on nendega raske leida.
See küll tõele ei vasta. Mina käin Redditis ja mind küll tahetakse sinna, ei jää ükski mu kommentaar positiivse reaktsioonita. Inimesi on igas vanuses, vbl päris 50-60+ tõesti palju mitte. Loomulikult ei ole mõtet minna möllama Eesti Redditisse teemadega nagu miks on ökolapsel juuksed sassis või miks keskealised paksud vanamoorid mehe maha jätavad. Aga siinsetel liikmetel on ju ometigi teisi jututeemasid ka kui ainult need? Nende mõlema näite jaoks on aga absoluutselt oma subredditid olemas ja sinna tuleb postitada.
Tihane
Kontakt:

Postitus Postitas Tihane »

Ma tean mõnda sellist inimest, kes ongi väga kõvad teoreetikud aga ise on oma asjades ebaõnnestunud. Õnnestumiseks peab olema teadmine ja tahtejõud, mõnel lihtsalt on puudu sellest viimasest. See aga ei tähenda, et ta ei võiks oma teadmisi jagada ning, et mõni, kellel see tahtejõud samuti olemas on, võib samu teadmisi rakendades õnnestuda. Kindlasti ei vaata ma viltu psühholoogile, kellel on endal probleeme või arstile, kes on ülekaalus. Eks kindlasti kõikide siintoodud näidete puhul ei pruugi nii olla, kuid peab arvestama, et nad on samuti inimesed, kelle elus on tõusud-mõõnad, mis nende elukutsega võibolla vastuollu lähevad, nende elu on samuti niiöelda work in progress aga see ei peaks takistama neid teisi aitamast.
Külaline

Anonymous kirjutas: 22 Dets 2024 15:07Aga siinsetel liikmetel on ju ometigi teisi jututeemasid ka kui ainult need?
Miks siis ainsatki intelligentsemat teemat siin ei ole? Isegi kui on mõnikord harva olnud, siis kaasarääkijaid see ei leia.
Redditis on olnud väga lihtsaid küsimusi. Mõni iseseisvasse ellu astuv noor küsib kuidas praadida muna või kust osta köögiriistu. Kõik vastavad heatahtlikult, keegi ei mökita solvata nagu siin kombeks.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

See "kõusting" (coaching) on lahe asi: tegelane suudab rääkida lõputulult aia lipis olevast august, kuniks sa oled juba paar korda magama jäänud, ärkad ja maksad arve ka veel ära. Lähed koju ja vaatad, on jah auk, las olla.
Külaline

Mul on tuttav, kes teeb mingeid naiselikkuse ja õrnuse koolitusi, kus õpetab naistele, kuidas oma mehele parem naine olla. Ise on mitu korda lahutatud ja üldse sellise seelik-tuules-lehvimas- elustiiliga, aga teisi manitsema on mihkel.

Nii naljakad on sellised inimesed.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Mauno, Semrush [Bot] ja 8 külalist