Kuhu lähevad tööle (eks)kriminaalid?

vana hea klassika
karusmari
Kontakt:

Kuhu lähevad tööle (eks)kriminaalid?

Postitus Postitas karusmari »

Mis saab edasi oma aja vanglas istunud inimesest? Kui ta vabadusse naaseb. Kes võtaks oma ettevõttesse (eks)kriminaali tööle?
Viimati muutis karusmari, 22 Dets 2024 09:42, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

karusmari kirjutas: 21 Dets 2024 22:47 Mis saab edasi oma aja vanglas istunud inimesest? Kui ta vabadusse naaseb. Kes võtaks oma ettevõttesse (eks)kriminaali tööle?
No kui see X. Y on mingil spetsiifilisel alal tegija, siis mõistaksin. Lisaks leian, et kui ikka lootusetu roimari ja retsiga tegemist pole, siis võiks küll inimesele uue võimaluse anda.
karusmari
Kontakt:

Postitus Postitas karusmari »

Külaline kirjutas: 21 Dets 2024 22:50
karusmari kirjutas: 21 Dets 2024 22:47 Mis saab edasi oma aja vanglas istunud inimesest? Kui ta vabadusse naaseb. Kes võtaks oma ettevõttesse (eks)kriminaali tööle?
No kui see X. Y on mingil spetsiifilisel alal tegija, siis mõistaksin. Lisaks leian, et kui ikka lootusetu roimari ja retsiga tegemist pole, siis võiks küll inimesele uue võimaluse anda.

Googelda
Viimati muutis karusmari, 22 Dets 2024 09:42, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Aastakümned on kiiresti möödunud ja mitmel eluaegsel (voi surmanuhtluse eluaegsega asendatud) vangil voimalus küsida vabadusse pääsemist.
Kas 30 aastat vangis istunud inimene on muutunud? Ma tegelikult arvan, et jah, on küll. Olen eakaaslane nende 20ndates voi 30ndates kuriteo sooritanutega ehk siis tänaseks üle 50. Kui ma (seadusekuulekana elanunagi) tagasi vaatan, siis 25-30 aasta eest ei olnud ma kaugeltki sama, kes täna.
Ma miskipärast usun voi tahan uskuda, et vangistuses veedetud aastate jooksul on nemadki (järele mõelnud) ja muutunud. Eks vangla oskab neid ka iseloomustada ja kuskil on ehk ka teaudspõhised eluaegsete longituuduuringud. Tean, et vähemalt ühte eluaegset peetakse Eestis 100% ühiskonnaga sobimatuks.
Kõige keerulisem on mul moelda, kuidas inimesed, kes isoleeriti hoopis teiste väärtustega ja tehniliseltki erinevast ühiskonnast ehk 90ndate lopus / nullindate alguses, igapäevaste toimingutega toime tulevad, alates nt e-riigist, perearstisüsteemist vms. Selleks peaks olema miski taasühiskonnastav süsteem. Saan aru, et X.Y. puhul on ees ootamas lähedane, kes ise eluga kimpus ei ole ja teda tänagi toetab. Teisalt saan väikelinna elanikest täiesti aru - nende jaoks on tegemist koletisega ja täies elujous on inimesed, kes tema tegusid ja kinnipidamisele eelnevat mäletavad. Seega. Aruteluks - kui pikk on ”eluaegne karistus” ja kas ning millistel tingimustel on hirmsa teo sooritanud inimesele andestamine voi rehabilitatsioon uldse on voimalik?
Ju kunagi seadusi luues oli see 25-30 aastat väga kauge aeg. Seaduste loomisel lükati see koik kaugesse tulevikku, mis nüüd on üsnagi ootamatult saabunud… ja vanglatega seotud riigiteenistujad pole ka ise valmis.
Külaline

Sihuke värdjas mõrtsukas pedofiil peaks olema vanglas. Või põgenemiskatsel maha lastud. Inimeste hulka lasta ei tohi.
Külaline

Vanglasse satub ka kiiruse ületamisega, majanduskuriteod nagu omastamised, õnnetustes süüdi jäämised - need inimesed ei ole kriminaalid.
Külaline

Täna lähevad vabanejad tööle kuhu iganes - mõne on nõus endine tööandja tagasi võtma, mõni leiab töökoha sõbra soovitusel. Ikka veel jäävad mõned neist tegema nii-öelda musti otsi siin kui seal. Ja mingi osa ei lähe ka üldse tööle, elab edasi varjupaigas sotsiaaltoetustest, joob edasi ja satub taas vangi. Oleks ma ise tööandja, siis pigem võtaksin ma tööle ühe raske kuriteo eest pikemat aega kinni istunud inimese kui väikepäti, kes iga paari aasta tagant vanglasse sisse-välja käib. Inimeste hirm vabanema mõrtsuka ees on igati mõistetav. Samas - seda mõrtsukat kogukonda kaasates on märksa suurem võimalus, et ta uusi kuritegusid toime ei pane, kui teda välja tõrjudes. Hästi keeruline teema on see. Aga praeguses ühiskonnas on fakt, et need raskeid kuritegusid teinud inimesed vabanevad ja kuskil peavad nad ju oma elu edapidi edasi elama.
Külaline

Noh ei tea, mida kauem keegi vanglas istus seda raskem oli tema kuritegu. Teada on, et pikem istumine vanglas ei muuda inimest. Karistuse pikkused määratakse hoopis sellest, et need inimesed oleks eraldatud kuna nad paneks toime uusi tegusid. Vanasti surmati sellised inimesed. Need kes natuke istuvad ja uuesti tagasi satuvad on palju ohutumad inimesed. Alkoholism on haigus ja ilma ravita sellest välja ei tule, see et ühiskond neid ravida ei tahagi, on ühiskonna viga. Varasta poest kaks pudelit viina ja võid vangi minna lupsti.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 13:05 Täna lähevad vabanejad tööle kuhu iganes - mõne on nõus endine tööandja tagasi võtma, mõni leiab töökoha sõbra soovitusel. Ikka veel jäävad mõned neist tegema nii-öelda musti otsi siin kui seal. Ja mingi osa ei lähe ka üldse tööle, elab edasi varjupaigas sotsiaaltoetustest, joob edasi ja satub taas vangi. Oleks ma ise tööandja, siis pigem võtaksin ma tööle ühe raske kuriteo eest pikemat aega kinni istunud inimese kui väikepäti, kes iga paari aasta tagant vanglasse sisse-välja käib. Inimeste hirm vabanema mõrtsuka ees on igati mõistetav. Samas - seda mõrtsukat kogukonda kaasates on märksa suurem võimalus, et ta uusi kuritegusid toime ei pane, kui teda välja tõrjudes. Hästi keeruline teema on see. Aga praeguses ühiskonnas on fakt, et need raskeid kuritegusid teinud inimesed vabanevad ja kuskil peavad nad ju oma elu edapidi edasi elama.
Sihuke pervert, kes halastuseta piinab väikseid lapsi surnuks, ei "parane" mitte iial. Selles ma olen veendunud. See on psühhopaatne nartsissist, kes ei oska tunda kaastunnet. Seda ei saa õpetada, nagu ei saa pimedat õpetada nägijaks.
Oleks kõigile parem, kui selline inimene oleks elu lõpuni kinni.

Kõige vähem mis teha saab, selle inimese pilt tuleb tema kodukanti igale poole üles panna koos jutuga mis ta teinud on. Et inimesed oleks hoiatatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 13:28
Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 13:05 Täna lähevad vabanejad tööle kuhu iganes - mõne on nõus endine tööandja tagasi võtma, mõni leiab töökoha sõbra soovitusel. Ikka veel jäävad mõned neist tegema nii-öelda musti otsi siin kui seal. Ja mingi osa ei lähe ka üldse tööle, elab edasi varjupaigas sotsiaaltoetustest, joob edasi ja satub taas vangi. Oleks ma ise tööandja, siis pigem võtaksin ma tööle ühe raske kuriteo eest pikemat aega kinni istunud inimese kui väikepäti, kes iga paari aasta tagant vanglasse sisse-välja käib. Inimeste hirm vabanema mõrtsuka ees on igati mõistetav. Samas - seda mõrtsukat kogukonda kaasates on märksa suurem võimalus, et ta uusi kuritegusid toime ei pane, kui teda välja tõrjudes. Hästi keeruline teema on see. Aga praeguses ühiskonnas on fakt, et need raskeid kuritegusid teinud inimesed vabanevad ja kuskil peavad nad ju oma elu edapidi edasi elama.
Sihuke pervert, kes halastuseta piinab väikseid lapsi surnuks, ei "parane" mitte iial. Selles ma olen veendunud. See on psühhopaatne nartsissist, kes ei oska tunda kaastunnet. Seda ei saa õpetada, nagu ei saa pimedat õpetada nägijaks.

Kõige vähem mis teha saab, selle inimese pilt tuleb tema kodukanti igale poole üles panna koos jutuga mis ta teinud on. Et inimesed oleks hoiatatud.
Siis ükski inimene ei ole enam õnnelik ja vaba, sest perverdid on igal nurgal luusimas?
Külaline

Aga mis siis teha? Seda inimest ei mõistetud surma, nüüd lasti vanglast välja. Kuskil ta peab ju elama. Las töötab siis kuskil ja teenib oma ülalpidamise välja, mitte ei ole elu lõpuni maksumaksjate kaelas. Ilmselgelt ta täiskasvanuid ei ründa, tema huvi on väikesed tüdrukud, kes tuleb tema vaateväljast eemal hoida. Kui teda kuskile tööle ei võeta, hakkab ta varastama. Pigem hoida ta kontrolli all kui suruda täiesti nurka, kui tema käitumine on hullem.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 13:30
Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 13:28

Siis ükski inimene ei ole enam õnnelik ja vaba, sest perverdid on igal nurgal luusimas?
Pervert on nagunii luusimas.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 13:36 Aga mis siis teha? Seda inimest ei mõistetud surma, nüüd lasti vanglast välja. Kuskil ta peab ju elama. Las töötab siis kuskil ja teenib oma ülalpidamise välja, mitte ei ole elu lõpuni maksumaksjate kaelas. Ilmselgelt ta täiskasvanuid ei ründa, tema huvi on väikesed tüdrukud, kes tuleb tema vaateväljast eemal hoida. Kui teda kuskile tööle ei võeta, hakkab ta varastama. Pigem hoida ta kontrolli all kui suruda täiesti nurka, kui tema käitumine on hullem.
Peaks olema kuskil vanglatööstuses sihuke värdjas mingi tervist kahjustava töö peal. Las keevitab midagi kokku, raibe selline, sauna uksi või midagi. Teed enne lõunat 150 ust valmis, saad süüa, ei tee, jääd täna ilma. Ja nii kuni raibe kõngeb.
Kogu palk aga mis kuludest üle jääb, ohvrite peredele anda
Külaline

Mida iganes me arvame - nende kurjategijate karistused saavad ükdkord kantud või siis vabanevad nad ennem tähtaega. Nii lihtsalt on.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 13:36 Aga mis siis teha? Seda inimest ei mõistetud surma, nüüd lasti vanglast välja. Kuskil ta peab ju elama. Las töötab siis kuskil ja teenib oma ülalpidamise välja, mitte ei ole elu lõpuni maksumaksjate kaelas. Ilmselgelt ta täiskasvanuid ei ründa, tema huvi on väikesed tüdrukud, kes tuleb tema vaateväljast eemal hoida. Kui teda kuskile tööle ei võeta, hakkab ta varastama. Pigem hoida ta kontrolli all kui suruda täiesti nurka, kui tema käitumine on hullem.
Kuskohast sina tead et tema täiskasvanuid ei ründa?
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 14:10 Mida iganes me arvame - nende kurjategijate karistused saavad ükdkord kantud või siis vabanevad nad ennem tähtaega. Nii lihtsalt on.
Ja tulevad välja ja löövad jälle kedagi maha. Näiteks piinavad sinu alaealise lapse surnuks. Olen kindel, et sel juhul suhtuksid küsimusse mõnevõrra emotsionaalsemalt. Aga need polnud sinu lapsed. Sellel korral
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 14:12
Tema eelneva käitumise põhjal.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 14:17
Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 14:12
Tema eelneva käitumise põhjal.
Eelmine kord ta ründas 10-15 aastat nooremaid, nüüd ta on ise pea 60 ja võib uuesti rünnata 10-15 aastat nooremaid. Või vanemaid hoopiski. Kedagi nõrka, kes ei saa vastu.
Me keegi ei tea ja ei saa anda garantiid selles suhtes, mis haige värdja peas toimub
AmandaRosaalie
Kontakt:

Postitus Postitas AmandaRosaalie »

Oot, millest te räägite? Kas see Haapsalu lapsetapja lastakse välja? Mina leidsin viimase uudise märtsist 2024 ja siis otustati tea ennetähtaegselt mitte vabastada. Arvestades, et tal on eluagne määratud, ei ole ju ometi paratamatus, et ta uuesti välja inimeste sekka saab? Et mis mõttes "mida siis teha"? Teha tuleks seda, et nii ohtlikele tegelastel jääbki see eluaegne jõusse ometi.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 14:16
Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 14:10 Mida iganes me arvame - nende kurjategijate karistused saavad ükdkord kantud või siis vabanevad nad ennem tähtaega. Nii lihtsalt on.
Ja tulevad välja ja löövad jälle kedagi maha. Näiteks piinavad sinu alaealise lapse surnuks. Olen kindel, et sel juhul suhtuksid küsimusse mõnevõrra emotsionaalsemalt. Aga need polnud sinu lapsed. Sellel korral
Ja see, et sina siin emotsionaalselt vahutad, muudab mida?? Ma ei arva, et kõik inimesed, kellele kohus on määranud eluaegse vangistuse, peaksid kindlasti elu lõpuni vangi jääma - mitmekümne kinni istutud aasta jooksul inimesed muutuvad tõesti. Kurjategija tappis joomingu käigus kaks joomakaaslast ja sai eluaegse karistuse. Tänaseks on ta üle 70-aastane mees, kelle ohtlikus on ilmselt väiksem kui aktiivsel roolijoodikul. Aga nagu sina, nii arvan ka mina, et leidub kurjategijaid, kes ei peaks kunagi vabanema. Muide seda kurjategijat, kellele siin korduvalt viidatud on, ei ole tänaseni kohus veel vanglast välja lasknud ka.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Baidu [Spider], kaegu, Kõuts ja 10 külalist