Mida arvate inimestest, kes õpetavad elama?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 16:10
Anonymous kirjutas: 22 Dets 2024 15:07Aga siinsetel liikmetel on ju ometigi teisi jututeemasid ka kui ainult need?
Miks siis ainsatki intelligentsemat teemat siin ei ole? Isegi kui on mõnikord harva olnud, siis kaasarääkijaid see ei leia.
Redditis on olnud väga lihtsaid küsimusi. Mõni iseseisvasse ellu astuv noor küsib kuidas praadida muna või kust osta köögiriistu. Kõik vastavad heatahtlikult, keegi ei mökita solvata nagu siin kombeks.
Huvi pärast kiikasin sinna. Ei saanud aru, kuidas seal intelligentsemad teemad on.

Siinse kliima on ära rikkunud Revolver, uue nimega WD40. Lisaks ka Tolmukübe, kes produtseerib 90 siinsetest teemadest. Täiesti sisutühjad teemaalgatused, millele ei olegi võimalik vastata. Neid teemasid ma enam ammu ei ava, kus näen, et teemaalgatajaks on Tolmukübe.

Aga püsiks nüüd edasi teemas.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 17:30
Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 16:10
Anonymous kirjutas: 22 Dets 2024 15:07Aga siinsetel liikmetel on ju ometigi teisi jututeemasid ka kui ainult need?
Miks siis ainsatki intelligentsemat teemat siin ei ole? Isegi kui on mõnikord harva olnud, siis kaasarääkijaid see ei leia.
Redditis on olnud väga lihtsaid küsimusi. Mõni iseseisvasse ellu astuv noor küsib kuidas praadida muna või kust osta köögiriistu. Kõik vastavad heatahtlikult, keegi ei mökita solvata nagu siin kombeks.
Huvi pärast kiikasin sinna. Ei saanud aru, kuidas seal intelligentsemad teemad on.

Siinse kliima on ära rikkunud Revolver, uue nimega WD40. Lisaks ka Tolmukübe, kes produtseerib 90 siinsetest teemadest. Täiesti sisutühjad teemaalgatused, millele ei olegi võimalik vastata. Neid teemasid ma enam ammu ei ava, kus näen, et teemaalgatajaks on Tolmukübe.

Aga püsiks nüüd edasi teemas.
Koguaeg on sinu jaoks kõik rikutud ja püsi tõesti teemas, st vaiki. Las teised räägivad.
Külaline

Ilma Tolmukübeme teemadeta ei oleks siin ju uuemat tolmugi. Keegi teine ju teemasid ei tee. Mõtlesin 7. korda abiellunud naisest teha, aga ilmselt kustutaks ära.
Külaline

Või nõid-selgeltnägija, kes isegi oma meest läbi ei näe,
staarinvestor-õpetaja, kes reaalselt elab võlgu
jne
Need inimesed ei ole tõsiseltvõetavad ja nende nõuandeid mina tõsiselt ei võta.
Külaline

Isegi teab mis maa dirigendi tütre sündroom oli paha-paha väljend :lol: Nii nürilt ei saa foorumit pidada.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 18:14 Ilma Tolmukübeme teemadeta ei oleks siin ju uuemat tolmugi. Keegi teine ju teemasid ei tee. Mõtlesin 7. korda abiellunud naisest teha, aga ilmselt kustutaks ära.
Millega sulle Liz Taylor ette jäi? Ka miks peaks see teema kustutatama? Kuigi tal vist oli 8 meest.
Külaline

Huvitav, kui on kiindumus, üksteisemõistmine ja hingeline side, millest siis lahkumineks järsku tekkis?
https://www.ohtuleht.ee/melu/1121046/na ... em-raagiti
Külaline

Mehed ei jõua naiste lõbusid kinni maksta, siis vaikselt astuvad suhtest välja. Naised tunnevad end petetuna ja kukuvad kroonikas nutma kuidas peksa said ja muidu paha oli olla :lol: :lol: :lol: :lol:
Külaline

Anonymous kirjutas: 22 Dets 2024 18:47Millega sulle Liz Taylor ette jäi? Ka miks peaks see teema kustutatama? Kuigi tal vist oli 8 meest.
Meie oma Liz Taylor abiellus taas. Täitsa lõpp :)
Külaline

Anonymous kirjutas: 22 Dets 2024 19:55Meie oma Liz Taylor abiellus taas. Täitsa lõpp :)
Ta on tõesti väga ilus nagu vene nukk.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 19:55 Meie oma Liz Taylor abiellus taas. Täitsa lõpp :)
Kellele lõpp, kellele algus.
Kena ja ettevõtlik naine on ta igatahes.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 20:04
Anonymous kirjutas: 22 Dets 2024 19:55Meie oma Liz Taylor abiellus taas. Täitsa lõpp :)
Ta on tõesti väga ilus nagu vene nukk.
Pilt
Külaline

Kogemusnõustajatel on kogemus. Need kogemused võivad olla kasuks. Olgu, läks kooselu nässu, aga olukorrast ja vigadest saab õppida. Kas nt 30aastat õnnelikult koos elanud inimestel on üldse neid kogemusi? Tekib ehk olukord nagu Ligi õpetas vähese rahaga elama. Tema soovitused olid küll head. Kokkuhoid ja konservid. Neid võibki mõni aeg süüa. Aga ta neid ise on söönud. Tal pole seda kogemust, kuidas vähese rahaga elada.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2024 17:13 Mul on tuttav, kes teeb mingeid naiselikkuse ja õrnuse koolitusi, kus õpetab naistele, kuidas oma mehele parem naine olla. Ise on mitu korda lahutatud ja üldse sellise seelik-tuules-lehvimas- elustiiliga, aga teisi manitsema on mihkel.

Nii naljakad on sellised inimesed.
Mul on ka täpselt selline tuttav. Pakuks, et sama inimene, aga vaevalt.. neid on lihtsalt palju :)
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2024 15:31 Tunnen üsna lähedalt ühte peret, kus naine kiidab ennast sotsmeedias, nimetades ennast "emalõviks" ja "ürgemaks", ning korraldab inimestele koolitusi, kuidas parem ema olla. Reklaamib ennast vägeva emadus-coachina, seistes reklaamidel lumivalgetes riietes, lapsuke süles. Et tulge, kõik naised, mina õpetan teid, kuidas olla maailma parim ema.

Tegelikkus: jättis mehe maha, kuna armus teise ja tahtis "liblikaid kõhtu". Selle tulemusena jäid kaks väikest last (3 a ja 5 a) sisuliselt kodutuks, hakates käima külakorda nädal aega ema ja nädal aega isa juures. Reaalsuses aga on kummalgi vanemal juba oma elu, töö ja reisid, ja lapsed heidetakse hoopis vanaemade kaela peale. Nood omakorda aga käivad alles tööl. Seega on ka vanaemad hädas, eriti emapoolne vanaema, kel diagnoositi kõige selle kammaijaa keskel depressioon. Nüüd sööb antidepressante ja püüab lastelaste kasvatamisega toime tulla. Lapsed on hakanud lasteaias teisi kiusama, löövad, ropendavad, kaasatud on Rajaleidja ja psühhiaater. Aga ega need mitte midagi teha ei saa, kuni kodune olukord ei ole paranenud. Lapsed vajavad ühte kodu ja stabiilset elu, mitte pidevat kottide otsas edasi-tagasi kolimist.

Kui juhtusin selle "ürgema" postitusi lugema ja pilte vaatama, siis pidin küll kreepsu saama - niivõrd terav kontrast tema tarkade ja tohutust hoolivusest pulbitsevate õpetussõnade ja tegelikkuse vahel.
sarnaseid emaseid on tänapäeval palju. mitte nii ekstreemses mastaabis, aga sarnased. ja kui sa julged mainida, et kas ikka elad päris nii nagu seletad, oled vaenlane. näiteks mu venna eks - tal on uus välismaa mees (elavad Eestis), 2 vanemat last on sisuliselt unustatud, kuna välismaa mees ei soovi pubekaid oma koju, tahab "rahu nautida" ja "oma perega olla". jõuludel postitatakse uhkeid pilte a la "meie suur pere", aga tavapäevil vanemad lapsed pole külla kauemaks kui 2-4h oodatud.
Külaline

Tihane kirjutas: 22 Dets 2024 16:04 Ma tean mõnda sellist inimest, kes ongi väga kõvad teoreetikud aga ise on oma asjades ebaõnnestunud. Õnnestumiseks peab olema teadmine ja tahtejõud, mõnel lihtsalt on puudu sellest viimasest. See aga ei tähenda, et ta ei võiks oma teadmisi jagada ning, et mõni, kellel see tahtejõud samuti olemas on, võib samu teadmisi rakendades õnnestuda. Kindlasti ei vaata ma viltu psühholoogile, kellel on endal probleeme või arstile, kes on ülekaalus. Eks kindlasti kõikide siintoodud näidete puhul ei pruugi nii olla, kuid peab arvestama, et nad on samuti inimesed, kelle elus on tõusud-mõõnad, mis nende elukutsega võibolla vastuollu lähevad, nende elu on samuti niiöelda work in progress aga see ei peaks takistama neid teisi aitamast.
Kas ikka on alati nende inimeste eesmärk just teiste aitamine - selle sõna tegelikus tähenduses? Või on siin pigem törts enese ego upitamist - tahame ju meie kõik sisimas ikka need targad olla ja teisi õpetada, sest see annab meile korraliku egolaksu. Hea tunne on näha, kuidas teine inimene vaatab sulle suurte silmadega imetlevalt otsa, ahmides iga sinu sõnakest. Sa tunned ennast siis alati hästi, sinu enesehinnang tõuseb. Seega, tegelikkuses ma ei ole sugugi kindel, kes siin keda "abistab".

Ja mis kogemusnõustamisse puutub, siis kogemusnõustaja võib olla ainult selline inimene, kes ise on selle konkreetse probleemiga rinda pistes juba hakkama saanud.
Tihane
Kontakt:

Postitus Postitas Tihane »

Külaline kirjutas: 23 Dets 2024 11:13
Tihane kirjutas: 22 Dets 2024 16:04 Ma tean mõnda sellist inimest, kes ongi väga kõvad teoreetikud aga ise on oma asjades ebaõnnestunud. Õnnestumiseks peab olema teadmine ja tahtejõud, mõnel lihtsalt on puudu sellest viimasest. See aga ei tähenda, et ta ei võiks oma teadmisi jagada ning, et mõni, kellel see tahtejõud samuti olemas on, võib samu teadmisi rakendades õnnestuda. Kindlasti ei vaata ma viltu psühholoogile, kellel on endal probleeme või arstile, kes on ülekaalus. Eks kindlasti kõikide siintoodud näidete puhul ei pruugi nii olla, kuid peab arvestama, et nad on samuti inimesed, kelle elus on tõusud-mõõnad, mis nende elukutsega võibolla vastuollu lähevad, nende elu on samuti niiöelda work in progress aga see ei peaks takistama neid teisi aitamast.
Kas ikka on alati nende inimeste eesmärk just teiste aitamine - selle sõna tegelikus tähenduses? Või on siin pigem törts enese ego upitamist - tahame ju meie kõik sisimas ikka need targad olla ja teisi õpetada, sest see annab meile korraliku egolaksu. Hea tunne on näha, kuidas teine inimene vaatab sulle suurte silmadega imetlevalt otsa, ahmides iga sinu sõnakest. Sa tunned ennast siis alati hästi, sinu enesehinnang tõuseb. Seega, tegelikkuses ma ei ole sugugi kindel, kes siin keda "abistab".

Ja mis kogemusnõustamisse puutub, siis kogemusnõustaja võib olla ainult selline inimene, kes ise on selle konkreetse probleemiga rinda pistes juba hakkama saanud.
Loomulikult osade puhul see kindlasti nii ei ole, nagu ka oma vastuses välja tõin. Enda jaoks kipuvad olema uhhuu-teaduste viljejelate õpetused kaheldava väärtusega ning nende motiivid ebaselged. Küll aga näiteks nagu ka eelpool mainisin, siis ei arva ma kuidagi vähem ülekaalulisest arstist või näiteks matemaatikaõpetajast, kelle enda laps saab koolis kolmesid või lahutanud psühholoogidest.
Külaline

Tihane kirjutas: 23 Dets 2024 11:57
Külaline kirjutas: 23 Dets 2024 11:13

Loomulikult osade puhul see kindlasti nii ei ole, nagu ka oma vastuses välja tõin. Enda jaoks kipuvad olema uhhuu-teaduste viljejelate õpetused kaheldava väärtusega ning nende motiivid ebaselged. Küll aga näiteks nagu ka eelpool mainisin, siis ei arva ma kuidagi vähem ülekaalulisest arstist või näiteks matemaatikaõpetajast, kelle enda laps saab koolis kolmesid või lahutanud psühholoogidest.
Minu jaoks on uhuud ja psühholoogid ühe pulga peal. Sest ka psühholoogias on tõenduspõhisust üsna vähe, rohkem teooriavärk. Ning lahutanud psühholoogi, kes ise tarka teooriat paneb, ei suuda ma väga tõsiselt võtta. Tarku teooriaid stiilis, et "vot mehed on nii- ja naised on naasugused, mehed mõtlevad ratsionaalselt aga naised emotsionaalselt", võime meie kõik panna. Päriselu aga viib ikka sisse omad korrektuurid.
Külaline

Tarku teooriaid stiilis, et "vot mehed on nii- ja naised on naasugused, mehed mõtlevad ratsionaalselt aga naised emotsionaalselt"
Ei või kõik midagi panna, näha ju, et sa midagi teooriatest ega psühholoogiast ei tea. Psühholoogias on tõenduspõhisust küll ja küll, aga paraku pole sina nende asjadega kursis. Et inimene lahutab, ei ole ometi mingi läbikukkumine. Kui suhe teeb õnnetuks, tulebki lahutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Dets 2024 15:34
Tarku teooriaid stiilis, et "vot mehed on nii- ja naised on naasugused, mehed mõtlevad ratsionaalselt aga naised emotsionaalselt"
Ei või kõik midagi panna, näha ju, et sa midagi teooriatest ega psühholoogiast ei tea. Psühholoogias on tõenduspõhisust küll ja küll, aga paraku pole sina nende asjadega kursis. Et inimene lahutab, ei ole ometi mingi läbikukkumine. Kui suhe teeb õnnetuks, tulebki lahutada.
Tegelikult on küll läbikukkumine. Aga see tuleb lihtsalt alla neelata. Ja kui on halb suhe tuleb kindlasti lahutada. Kõigile osapooltele on see parim. Samas pole mõtet pead liiva alla peita ja öelda, et “pole läbikukkumine”. Lubasid koos surmani, aga ei olnud. On läbikukkumine igaljuhul. Vahel ikka lähevad mõned projektid pekki, seda ei pea nägema maailmalõpuna.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 14 külalist