Kas teie annate laenu?
-
Külaline
Kas teie annate laenu?
Kas teie annate laenu? Kui jah, siis miks te seda teete?
Olen fb-s mingi lehekülje jälgija, kus paljastatakse pettureid. Ja neid on seal massiliselt. Olen teada saanud, et on olemas tõsiselt lolle, alatuid ja ülbeid inimesi. Aga üks, millest aru ei saa, miks inimesed üldse annavad laenu niimoodi? Ja ma saan aru, et ei laenata oma pereliikmetele. Tundub, et alati ei olda omavahel tuttavadki.
Millest üldse tuleb mõte anda võõrale inimesele laenu? Mina ise laenaksin vaid sellisele inimesele, kelle puhul ma tean, et kui ta ka ei maksaks tagasi, siis mul ei oleks kahjus. Ja selline inimene saaks olla vaid minu enda perekonnaliige.
Konkreetne postitus, mida täna lugesin oli 50-st eurost. Kuude kaupa ei suutnud inimene tagasi maksta. Hoopis lunis vahepeal juurde. Andis iga päev katteta lubadusi. Siis käis jutt sellest, et laena mulle praegu 20 eurot veel juurde, siis ma saan sulle täna kell 15 kogu summa tagasi maksta. No mismoodi?
Täiesti haige!
Ja teiselt poolt on küsimus - kuidas on inimesel üldse vaja 50 eurot laenata? See on ju selline summa, mis peaks igal töölkäival inimesel koguaeg nö tagataskus olemas olema.
Olen fb-s mingi lehekülje jälgija, kus paljastatakse pettureid. Ja neid on seal massiliselt. Olen teada saanud, et on olemas tõsiselt lolle, alatuid ja ülbeid inimesi. Aga üks, millest aru ei saa, miks inimesed üldse annavad laenu niimoodi? Ja ma saan aru, et ei laenata oma pereliikmetele. Tundub, et alati ei olda omavahel tuttavadki.
Millest üldse tuleb mõte anda võõrale inimesele laenu? Mina ise laenaksin vaid sellisele inimesele, kelle puhul ma tean, et kui ta ka ei maksaks tagasi, siis mul ei oleks kahjus. Ja selline inimene saaks olla vaid minu enda perekonnaliige.
Konkreetne postitus, mida täna lugesin oli 50-st eurost. Kuude kaupa ei suutnud inimene tagasi maksta. Hoopis lunis vahepeal juurde. Andis iga päev katteta lubadusi. Siis käis jutt sellest, et laena mulle praegu 20 eurot veel juurde, siis ma saan sulle täna kell 15 kogu summa tagasi maksta. No mismoodi?
Täiesti haige!
Ja teiselt poolt on küsimus - kuidas on inimesel üldse vaja 50 eurot laenata? See on ju selline summa, mis peaks igal töölkäival inimesel koguaeg nö tagataskus olemas olema.
-
Külaline
Mul on endal selline kogemus olemas. Tutvusin kuskil netis ühe mehega, kes oli minus noorem ja selline hästi paks. Oli temast nagu kahju, sest tundus olevat heasüdamlik mees. Ma nagu päris tutvuda temaga ei tahtnud, aga ta muudkui kirjutas, rääkis igasugustest asjadest, oma tütrest väga palju, siis olid tal tervisega hädad jne, jne. Päris kaua juba niisama jutustasime. Siis ta kirjutas mulle, et tal on ajus kasvaja, oli depressioonis, et kunagi võib jääda jalutuks, et seda ei saa opereerida, kuigi on healoomuline kasvaja muidu. Aga kui kasvab, siis võib hakata mingeid funktsioone blokeerima. Siis ükskord kirjutas, et ta isa suri ära, aga tema just ostis tütrele hobuvarustust jne, et kas saaksin talle sada eurot laenata. Et ta ei taha oma tuttavatelt palju laenata, igaühelt natuke. Tundus tiba imelik, aga mõtlesin, et pole ka suur summa. Lubas selle tagasi maksta, kui palka saab. Ja siis hakkaski kõik pihta nagu seal võlagruppides: täna ei saanud maksta, ID kaardi paroolid kadunud, lähen hangin uued, täna pidin tööl olema kaua, pla-pla-plaa. Kui vihasemaks läksin, siis blokkis igalt poolt ära üldse. Siis hakkasin tema kohta uurima ja tuligi välja, et ongi pätt ja võlgnik. Väljanägemiselt tavaline heasüdamlik maamees, aga tegelikult tegeleb mingite lugude vestmisega ja raha laenamisega. Ajukasvaja oli väljamõeldis, ka isa tal ära polnud surnud. Kirjutasin ka ta isale ja emale, õele, kes kõik vastasid, et nad ei tunne teda, mis oli vale, aga need samasugused valetajad. Seal tutvumisgrupis on ta endiselt olemas ja postitab usinalt.
-
Külaline
See on äri, eks ikka väga kõrge intressiga. Klientideks sellised, kes isegi kiirlaenufirmadest enam ei saa.
-
Külaline
Tegelikult võiks sellise tegelase nime avalikustada.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 13:46 Mul on endal selline kogemus olemas. Tutvusin kuskil netis ühe mehega, kes oli minus noorem ja selline hästi paks. Oli temast nagu kahju, sest tundus olevat heasüdamlik mees. Ma nagu päris tutvuda temaga ei tahtnud, aga ta muudkui kirjutas, rääkis igasugustest asjadest, oma tütrest väga palju, siis olid tal tervisega hädad jne, jne. Päris kaua juba niisama jutustasime. Siis ta kirjutas mulle, et tal on ajus kasvaja, oli depressioonis, et kunagi võib jääda jalutuks, et seda ei saa opereerida, kuigi on healoomuline kasvaja muidu. Aga kui kasvab, siis võib hakata mingeid funktsioone blokeerima. Siis ükskord kirjutas, et ta isa suri ära, aga tema just ostis tütrele hobuvarustust jne, et kas saaksin talle sada eurot laenata. Et ta ei taha oma tuttavatelt palju laenata, igaühelt natuke. Tundus tiba imelik, aga mõtlesin, et pole ka suur summa. Lubas selle tagasi maksta, kui palka saab. Ja siis hakkaski kõik pihta nagu seal võlagruppides: täna ei saanud maksta, ID kaardi paroolid kadunud, lähen hangin uued, täna pidin tööl olema kaua, pla-pla-plaa. Kui vihasemaks läksin, siis blokkis igalt poolt ära üldse. Siis hakkasin tema kohta uurima ja tuligi välja, et ongi pätt ja võlgnik. Väljanägemiselt tavaline heasüdamlik maamees, aga tegelikult tegeleb mingite lugude vestmisega ja raha laenamisega. Ajukasvaja oli väljamõeldis, ka isa tal ära polnud surnud. Kirjutasin ka ta isale ja emale, õele, kes kõik vastasid, et nad ei tunne teda, mis oli vale, aga need samasugused valetajad. Seal tutvumisgrupis on ta endiselt olemas ja postitab usinalt.
-
Külaline
Ega pereliikmetega on ka kahtlane - mees ostis hiljuti auto ja kulutas selle peale oma säästud suht viimase piirini ära. Laenasin talle 1000 eurot jooksvateks kuludeks. Paari päeva pärast tuli jutt, et ma ikka võiks tema autoostu natuke toetada, et mingi summa ma võiks sellest tuhandest kingiks lugeda, et tema omal ajal minu auto ostu küll toetas. No see viimane on muidugi tõsi, toetas jah, kuigi ma ei mäleta enam, kui suure summaga. No olin siis nõus omalt poolt ka natuke toetama, aga säh sulle siis usaldusväärset pereliiget! Muidugi selles suhtes laenamist tõesti ei kahetse, et raha on vähemasti perekonda jäänud.
-
Külaline
Miks sa mehele tema toetust tagasi ei maksnud?Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 15:06 Ega pereliikmetega on ka kahtlane - mees ostis hiljuti auto ja kulutas selle peale oma säästud suht viimase piirini ära. Laenasin talle 1000 eurot jooksvateks kuludeks. Paari päeva pärast tuli jutt, et ma ikka võiks tema autoostu natuke toetada, et mingi summa ma võiks sellest tuhandest kingiks lugeda, et tema omal ajal minu auto ostu küll toetas. No see viimane on muidugi tõsi, toetas jah, kuigi ma ei mäleta enam, kui suure summaga. No olin siis nõus omalt poolt ka natuke toetama, aga säh sulle siis usaldusväärset pereliiget! Muidugi selles suhtes laenamist tõesti ei kahetse, et raha on vähemasti perekonda jäänud.
-
Külaline
Mehel headel aegadel annab naisele raha ilma tagastussoovita, ei päri mida naine rahaga teeb. Ühel hetkel mehel head ajad läbi, naine jaga mulle ka natuke raha, siis naine hakkab pärima milleks vaja, tingima ja muidugi maksa tagasi. Siis saab igale mehele selgeks, kellega ta koos elab. Parem tasub naist rahadega enam mitte toetada, sest kui endal otsas, ega naine siis sõber ole.
-
Külaline
Mina loen ka neid gruppe vahel. Mu meelest pooled seal on ise samasugused. No kui sõbrale laenad ja see üle laseb, on teine asi. Aga seal enamus tahab suurt intressi teenida oma saja euro pealt. Muidugi teevad need mitte maksjad valesti, aga samapalju petavad - kasvõi maksudega riiki, need laenuandjad ise ka. Paras pada sõimab katelt olukord.Külaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 13:09 Kas teie annate laenu? Kui jah, siis miks te seda teete?
Täiesti haige!
-
Külaline
"Tagasi maksmine" mehele käis voodis linade vahel, seega võlg on tasa
-
Külaline
Maru ühepoolne siis
-
Külaline
Pole siin ühepoolset midagi, mõlemad said oma.
Võõrale küll laenu ei annaks. Isegi sõpradele ei taha laenata ja kui siis üsna vastumeelselt. Ühele sõbrannale olen paar korda laenanud, esimene kord maksis küll hilinemisega, aga ikkagi maksis. Teine kord (aastaid hiljem) küsis päris korraliku summa, olin nõus 100 eurot laenama, ootan seda juba 1,5 aastat tagasi. Ilmselt peaksin meelde tuletama, aga nagu natuke piinlik on - oma rahaasjad hoian ikka ise korras ja minu jaoks natuke mõistmatu selline käitumine. Vähemalt ei tule uuesti küsima?
-
Külaline
Mul oli krooni aeg üks sõbranna, kes soovis aeg ajalt 400-500 krooni laenu. Mehena teadsin hästi, et ega seda raha ma tagasi ei saa. Tegin talle ettepaneku, et teeme parem seda vanainimese asja ja sa ei pea raha tagasi maksma. Sõbranna oli enamasti nõus ja nii sai talle aastate jooksul korduvalt "laenu antud" 
-
Külaline
-
Külaline
See kõik juhtus pigem 20-25 aastat tagasi. Nüüd pole juba tükk aega sellist asja olnud, et mõni sõbranna tahab raha laenata, õieti polegi enam selliseid sõbrannasid, kõik mehele läinud. Samas seks raha eest on üks odavamaid sekse nagu targad mehed räägivad, aga räägime ikka laenu andmisest edaspidi, mitte seksist ja raha eest seksist.Külaline kirjutas: ↑25 Dets 2024 23:03 Oh sa vaene õnnetu, pead naisi ostma.
-
Külaline
Laenasid? Mis naine sa oled? Selline küüned enda poole tädike kes raiskab mehe raha, aga tema oma on tema oma. Mis on sinu väärtus mehele? Selline naine kes suhtub mehesse nii nagu sina on MALTSKülaline kirjutas: ↑21 Dets 2024 15:06 Ega pereliikmetega on ka kahtlane - mees ostis hiljuti auto ja kulutas selle peale oma säästud suht viimase piirini ära. Laenasin talle 1000 eurot jooksvateks kuludeks. Paari päeva pärast tuli jutt, et ma ikka võiks tema autoostu natuke toetada, et mingi summa ma võiks sellest tuhandest kingiks lugeda, et tema omal ajal minu auto ostu küll toetas. No see viimane on muidugi tõsi, toetas jah, kuigi ma ei mäleta enam, kui suure summaga. No olin siis nõus omalt poolt ka natuke toetama, aga säh sulle siis usaldusväärset pereliiget! Muidugi selles suhtes laenamist tõesti ei kahetse, et raha on vähemasti perekonda jäänud.
-
Külaline
Miks õnnetu? Hea lihtne. Maksad ja tead mis saad.Külaline kirjutas: ↑25 Dets 2024 23:03 Oh sa vaene õnnetu, pead naisi ostma.
-
Külaline
Tunnistagem ausalt, Revolver! Eks need olid sinu elu ainsad korrad ka, kui sa naistega seksida said.Külaline kirjutas: ↑25 Dets 2024 23:01 Mul oli krooni aeg üks sõbranna, kes soovis aeg ajalt 400-500 krooni laenu. Mehena teadsin hästi, et ega seda raha ma tagasi ei saa. Tegin talle ettepaneku, et teeme parem seda vanainimese asja ja sa ei pea raha tagasi maksma. Sõbranna oli enamasti nõus ja nii sai talle aastate jooksul korduvalt "laenu antud"![]()
-
Külaline
Vat sellest minu teema ajendatud ongi. Miks sa annad laenu inimesele, kes sulle üks kord juba on jäänud võlgu? Ja miks selline inimene on sinu sõbranna?T123 kirjutas: ↑25 Dets 2024 22:39 Võõrale küll laenu ei annaks. Isegi sõpradele ei taha laenata ja kui siis üsna vastumeelselt. Ühele sõbrannale olen paar korda laenanud, esimene kord maksis küll hilinemisega, aga ikkagi maksis. Teine kord (aastaid hiljem) küsis päris korraliku summa, olin nõus 100 eurot laenama, ootan seda juba 1,5 aastat tagasi. Ilmselt peaksin meelde tuletama, aga nagu natuke piinlik on - oma rahaasjad hoian ikka ise korras ja minu jaoks natuke mõistmatu selline käitumine. Vähemalt ei tule uuesti küsima?
Laenamiste vahe oli 7 aastat ning esimene kord jäi võlgu max paar nädalat ja maksis meelde tuletamata ära. Olen parasjagu empaatiline inimene ka ja eks natuke on temast kahju ka (pole just parimaid valikuid elus teinud). No ja laenatud summa on selline, et selle puudumine otseselt minu elu halvemaks ei tee (sellest ka kogu küsitud summat ei laenanud).Külaline kirjutas: ↑26 Dets 2024 08:28 Vat sellest minu teema ajendatud ongi. Miks sa annad laenu inimesele, kes sulle üks kord juba on jäänud võlgu? Ja miks selline inimene on sinu sõbranna?
Sõbranna just teab mis lähedane ei ole kunagi olnud, kuigi ühel eluperioodil suhtlesime tihedalt. Samas ei ole ka selline päris ärakasutaja, vaid on ikka vastu ka teeneid teinud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kahupea, Kirile, Krissse, Roosad tulbid, taivopalm, Tolmukübe ja 5 külalist