Õnne

käsitöö, kunst, raamatud jm
Vasta
Külaline

Õnne

Postitus Postitas Külaline »

Eelmisel nädalal Õnne 13-s kohtusid linnapea Tiik ja Jaanus. Are tutvustas neid omavahel. Tüübid kohtusid stsenaariumi järgi esimest korda. Ometigi, mõni aasta tagasi tutvusid nad sünnitusmajas, ajal, kui nende naised olid sünnitamas.

Kas näitlejad ise ei mäleta enda osi et stsenaristile meelde tuletada selliseid apse?
Külaline

See vaene Õnneke ongi jaburuste jadaks muutunud. Hädavares Jaanusest on järsku lausa maju ehitav suurettevõtja saanud. Samas väideti, et Mornas tunnevad kõik kõiki ja nüüd kaks sellist aastakümneid Mornas elanud suurt tegijat teineteisest õhkagi ei tea.
Maaperes oli kunagi suur nutt ja hala kui lehmad vorstivabrikusse sõitsid ja nüüd on nad vist tagasi tulnud. Ütle veel, et omletist muna ei saa. Saab!
Varem olid seal peremees, perenaine, Ülu ja Ülu naine. Nüüd saab perenaine üksi kõik tehtud.
Külaline

Kuhu see Tiigi naine kadus? Oli vist mingi segane naine ja maja oli ju ka?
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Ma arvan, et ei maksa Õnne 13 seriaalist mingit tõde otsida. Et see ja see on ju kohtunud paar aastat tagasi või mitu inimest on vaja, et talitada ära Uuevariku lehmakari. Küllap see Jaanus, Are ja linnapea natukene teineteist teadsid, väikelinna elu. Huvitav milline linn võiks olla Morna linna prototüübiks. Elva näiteks?
Külaline

Kuna tundub, et sama stsenarist kirjutab kuni surm neid lahutab, siis võiks elementaarne
loogika ikka säilida.
Külaline

Ühes vanas osas oli konstaabel Torimit mängiv tegelane kohutav pätt. Peksis ja laamendas Raudalu baari juures nii et vähe pole. Tülitas naisi jne. Täitsa vägivaldne tegelane oli.
Külaline

Anonymous kirjutas: 25 Dets 2024 18:51Kas näitlejad ise ei mäleta enda osi et stsenaristile meelde tuletada selliseid apse?
Näitlejad ei pruugi mäletada jah, teevad oma stseenid ära ja aamen sellega. Neil on ju palju muid töid ka, stseene nt sama partneriga hoopis muus lavastuses.
Stsenarist peaks endale märkmeid tegema, mis ajal miski kellegagi toimub, kes keda mängib ja kuidas tegelaskuju areneb.
Sellega eksivad ka kirjanikud, kes oma raamatutele pidevalt järgesid kirjutavad.
Nägin kunagi intervjuud ühe väga tuntud seriaali tegelasega, kes osales suures osas episoodidest kuue hooaja jooksul ja oli vägagi palju pildis - tema ütles, et tal tegelikult polnud aimu ka, mis teema parasjagu oli. Tuli kohale ja mängis ära, mis ette nähtud. Vahel paljude osade stseenid kõik korraga. Ja kogu süžeest ei teadnud ta eriti midagi 😃
Külaline

Paar-kolm aastat tagasi vaatasin ühte Türgi seepi, või päris seep see vist ei olnudki, oli rohkem äripettustest. Hiigel pikad skeemid olid, alles mitmekümne seeria pärast selgus, et vaat - see oli selle tõttu. Meil ei suudeta 2-3 seeria piireski loogikat säilitada.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Dets 2024 22:35
Anonymous kirjutas: 25 Dets 2024 18:51Kas näitlejad ise ei mäleta enda osi et stsenaristile meelde tuletada selliseid apse?
Näitlejad ei pruugi mäletada jah, teevad oma stseenid ära ja aamen sellega. Neil on ju palju muid töid ka, stseene nt sama partneriga hoopis muus lavastuses.
Stsenarist peaks endale märkmeid tegema, mis ajal miski kellegagi toimub, kes keda mängib ja kuidas tegelaskuju areneb.
Sellega eksivad ka kirjanikud, kes oma raamatutele pidevalt järgesid kirjutavad.
Nägin kunagi intervjuud ühe väga tuntud seriaali tegelasega, kes osales suures osas episoodidest kuue hooaja jooksul ja oli vägagi palju pildis - tema ütles, et tal tegelikult polnud aimu ka, mis teema parasjagu oli. Tuli kohale ja mängis ära, mis ette nähtud. Vahel paljude osade stseenid kõik korraga. Ja kogu süžeest ei teadnud ta eriti midagi 😃
Minu arust on ei ole see päris sama. Õnnes ju mingit ülitempokat ja sisutihedat tegevustikku ei toimu, kus eelnev on hetkega meelest. Ma natukene ka eeldan, et sarja näitlejad ise vaatavad ka seda sarja hiljem, kui osad on eetris. Ja ehk mõtlevad kaasa.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Dets 2024 22:58 Paar-kolm aastat tagasi vaatasin ühte Türgi seepi, või päris seep see vist ei olnudki, oli rohkem äripettustest. Hiigel pikad skeemid olid, alles mitmekümne seeria pärast selgus, et vaat - see oli selle tõttu. Meil ei suudeta 2-3 seeria piireski loogikat säilitada.
Kõige hullem loogikaviga, mis seal seriaalis on tehtud, on see, et Evelini abielueelne kinnisvara - maja, on järsku nüüd ka tema abikaasa omand - lausa nii, et Evelin vaat, et sunnitakse sealt välja kolima. Sõnaõigust tal seal majas enam nagunii suurt ei ole.

Vaevalt, et Evelini-sugune tark elukogenud naine tegi abielludes mehe poole vara omanikuks.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Dets 2024 21:43 Ühes vanas osas oli konstaabel Torimit mängiv tegelane kohutav pätt. Peksis ja laamendas Raudalu baari juures nii et vähe pole. Tülitas naisi jne. Täitsa vägivaldne tegelane oli.

Kas Torim ise või sama näitleja, aga teine karakter?
Külaline

Suvalisele paberile kritseldatud sõnade alusel Margnalt tehase äravõtmine ja külalollikeste abil tehase seikluslik tagasisaamine on ka medalit väärt.
Penskareid koolitav seriaal võiks nii rumalaid vigu vältida. Ega kõik pensaridki päris lollid ole.
Külaline

Anonymous kirjutas: 26 Dets 2024 10:01Kas Torim ise või sama näitleja, aga teine karakter?
ETV ei olnud nii vaene, et kaklejaks teist suvalist näitlejat ei suutnud palgata. Hoolimatus vaatajate suhtes!
Külaline

Minu arust üleüldse on see väga negatiivseks sarjaks muutunud.
Vanasti(no ikka 20a tagasi või rohkem) kui mu vanaema seda vaatas sai ikka nalja ka oli selline lõbus olustik seal. Kui veel Kaljo Kiisk seal mängis.

Ma nüüd viimasel aastal aegajalt olen sattunud seda vaatama ja ainult üks ving ja virin seal käib.

Viimane osa mida nägin oli see, kus Evelin kemples ühe noorema vene rahvusest näitsikuga(eeldan, et see on Evelini ekskaasa uus naine) mingi turvakaamera(ema jaoks) paigalduse ja elektriku arve maksmise pärast. Ja mehe pärast oli ka seal mingi häda.
Mul jäi nagu päriselt suu lahti, miks küll sellist nõmedat stsenaariumit vaja on.

Ja no see Mare ka vingub koguaeg. Kolmas ebameeldiv vingats on see mingi kohvikupidaja(Viire Valdma).
Varasemates osades selle Marega nääklesid kohvikus koguaeg.
Külaline

Pidev vingumine ju ongi eestlaste toit. Ilm sitt, pime, lägane, kõik on kallis, lapsed ka ümberringi vinguvad, no mis rõõmustamist sa tahad. Nii ongi.
Külaline

Tehti ju kriitikat, et Õnnes midagi ei toimu. Rahulik, normaalne elu kulgemine rahvale ei meeldinud. Võiks jah korrakski seal ka rõõmu näidata. Igas osas aina tülid. Kasvõi Laine rõõmustamas Temust tellitud sodipaki üle :D
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2024 13:47 Minu arust üleüldse on see väga negatiivseks sarjaks muutunud.
Vanasti(no ikka 20a tagasi või rohkem) kui mu vanaema seda vaatas sai ikka nalja ka oli selline lõbus olustik seal. Kui veel Kaljo Kiisk seal mängis.

Ma nüüd viimasel aastal aegajalt olen sattunud seda vaatama ja ainult üks ving ja virin seal käib.

Viimane osa mida nägin oli see, kus Evelin kemples ühe noorema vene rahvusest näitsikuga(eeldan, et see on Evelini ekskaasa uus naine) mingi turvakaamera(ema jaoks) paigalduse ja elektriku arve maksmise pärast. Ja mehe pärast oli ka seal mingi häda.
Mul jäi nagu päriselt suu lahti, miks küll sellist nõmedat stsenaariumit vaja on.

Ja no see Mare ka vingub koguaeg. Kolmas ebameeldiv vingats on see mingi kohvikupidaja(Viire Valdma).
Selle nimi on matriarhaat. Eesti ühiskond on matriarhaat ja see sari peegeldab seda väga hästi. Tulemus ongi see, et kõik mehed on äpud luuserid, isegi omas kodus luusivad saba longus, varjavad asju, peidavad pudeleid. Jumaldavad igat suvalist naist, iga viibatuse peale lippavad "Just nii, emand!" ja mehed on üleüldse rumalad olevused keda vaja koguaeg kasida ja õpetada. "Mehelikkust" defineeritakse seal läbi kodutööde ja asjade remontimise. Kõik tegelased on üksteise endised kallimad, kõik elavad kärgperedes, kõik on koledad, haiged, kortsus, teineteise kallal vinguvad kibedikud kes õiendavad tühja-tähja üle. Naiivne feministi fantaasia sellest kuidas paksud üksikemad, 50nesed prouad ja muidu läbitõmmatud eided on justkui ihaldatud printsessid kellede nimel toodaks kasvõi tähed taevast alla. Viimasel ajal on palju veganjura sisse toodud. Läbinisti üks propagandaüllitis ja seda propat tehakse üsna toorelt. Aga vanema põlvkonna inimsed vaatavad ja õpivad. Nende jaoks on kõik "ah, see ongi tänapeäva mood, tänapäeval käibki nii".
Külaline

Seal võiks ometi ka üks normaalne pere olla, reaalsuses on ju selliseid ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2024 13:47 Minu arust üleüldse on see väga negatiivseks sarjaks muutunud.

Minu silmis on nad just üllatavalt positiivsed seal, arvestades millistes oludes peavad elama ja olema. Näiteks Mare on ülioptimistlik - oleks mul nii töll mees, siis ma oleksin vist küll täitsa elus pettunud ja vingus. Aga Mare on hoopis alati heatujuline.

Ja Evelin on ka tekkinud olukorra pärast uskumatult rõõmsameelne ja viskab pigem nalja selle üle. Ma oleksin ammu selle pundi kisa ja kära saatel kus kurat saatnud.

Igal juhul ma siiralt naudin Sallo ja Komissarovi näitlejatööd selle seriaalis. Ainuüksi sellepärast tasub seda vaadata.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2024 10:01
Külaline kirjutas: 25 Dets 2024 21:43 Ühes vanas osas oli konstaabel Torimit mängiv tegelane kohutav pätt. Peksis ja laamendas Raudalu baari juures nii et vähe pole. Tülitas naisi jne. Täitsa vägivaldne tegelane oli.

Kas Torim ise või sama näitleja, aga teine karakter?
Ma võin eksida, aga mu arust pigem teine karakter. Vist pigem episoodiline roll, pärast mida teda selles sarjas rohkem ei olnud. Kuni siis ühel hetkel ilmus uuesti, aga siis politseinikuna.

Mulle jäi mulje, et televaatajad märkasid seda ja andsid teada, et see tegelane oli varem ju "paha". Ja siis mingis hilisemas osas kord Torim tunnistas, et oli nooruses paras pätt ja kaabakas, ehk siis nagu vormistati ta tagantjärgi nagu selleks samaks isikuks.

Ei ole kindel, aga minu mälu järgi oli nii.

Eks, kui kunagi jälle uue ringina seda näitama hakatakse, saab ehk üle vaadata.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist