Kogemusi psühholoogidega

vana hea klassika
Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Kogemusi psühholoogidega

Postitus Postitas Tolmukübe »

Kas neist on kasu? Mina arvan, et mitte, räägivad niisama juttu. Tuttav käis ühe juures, see kukkus tema peale karjuma ja oma rasket kodust olukorda seletama. Kuidas teiega on? Olete abi saanud, või on näha, et inimene on ise oma probleeme täis, võtab ainult palka vastu.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 26 Dets 2024 12:35 Postitus on kustutatud
Korstnapühkija kohustus on ju ca kord aastas. Teatud juhtudel jah, võib ka ise 5 aasta sees ise pühkida.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Arvan, et psühholoogid on praegusajal mõttetult üles haibitud elukutse. Vaimse tervise mured ei kaoks (ega ilmselt isegi ei väheneks) isegi siis mitte, kui me kogu riigi üheks suureks psühhiaatriahaiglaks muudaksime ja kõik inimesed juba vastsündinueast psühholoogide kontrollile allutaksime. Imet nad ei tee - täpselt nagu nad isegi tunnistavad. Minna ju võid, raha maksta ka võid, aga põhimõtteliselt ajab täpselt sama asja ära ka hea sõbrants ja pudel veini.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2024 21:01 Arvan, et psühholoogid on praegusajal mõttetult üles haibitud elukutse. Vaimse tervise mured ei kaoks (ega ilmselt isegi ei väheneks) isegi siis mitte, kui me kogu riigi üheks suureks psühhiaatriahaiglaks muudaksime ja kõik inimesed juba vastsündinueast psühholoogide kontrollile allutaksime. Imet nad ei tee - täpselt nagu nad isegi tunnistavad. Minna ju võid, raha maksta ka võid, aga põhimõtteliselt ajab täpselt sama asja ära ka hea sõbrants ja pudel veini.
Ei tea, miks osad seal siis käivad, kui mingit kasu pole ja miks neid nii hirmsasti puudus on? Mina käisin peale lahutust ja oli kasu ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Dets 2024 21:03
Külaline kirjutas: 26 Dets 2024 21:01 Arvan, et psühholoogid on praegusajal mõttetult üles haibitud elukutse. Vaimse tervise mured ei kaoks (ega ilmselt isegi ei väheneks) isegi siis mitte, kui me kogu riigi üheks suureks psühhiaatriahaiglaks muudaksime ja kõik inimesed juba vastsündinueast psühholoogide kontrollile allutaksime. Imet nad ei tee - täpselt nagu nad isegi tunnistavad. Minna ju võid, raha maksta ka võid, aga põhimõtteliselt ajab täpselt sama asja ära ka hea sõbrants ja pudel veini.
Ei tea, miks osad seal siis käivad, kui mingit kasu pole ja miks neid nii hirmsasti puudus on? Mina käisin peale lahutust ja oli kasu ka.
Mismoodi neist siis õige nii hirmus puudus on? Ei ole ju tegelikult. Vastuvõtule saab vabalt (eriti kui maksad) ja kogu sotsmeedia on vaimse tervise teenuse pakkujate reklaame täis tuubitud, ainult võta sadadest FB reklaamidest mõne kontakt ja mine!

See on ainult tore, et sina abi said. Mitte keegi ei ole soovinud psühholoogide elukutset kui sellist üldse ära kaotada, vaid probleem on pigem selles, et viimasel ajal nad trügivad sinna, kuhu neil ei peaks asja olema; st kus nemad tegelikult kuidagi aidata ei saa, aga mida nad siiski tahavad miskipärast oma kontrolli alla võtta. Võiks ikkagi jääda nii nagu vanasti oli, et psühholoog on konkreetne oma eluala inimene, ja tema juurde mingu ikka need, kes seda ise soovivad ja kes sisimas tunnevad, et vot nüüd võiks minul just psühholoogi teenusest kasu olla.
Külaline

See on ainult tore, et sina abi said. Mitte keegi ei ole soovinud psühholoogide elukutset kui sellist üldse ära kaotada, vaid probleem on pigem selles, et viimasel ajal nad trügivad sinna, kuhu neil ei peaks asja olema; st kus nemad tegelikult kuidagi aidata ei saa, aga mida nad siiski tahavad miskipärast oma kontrolli alla võtta. Võiks ikkagi jääda nii nagu vanasti oli, et psühholoog on konkreetne oma eluala inimene, ja tema juurde mingu ikka need, kes seda ise soovivad ja kes sisimas tunnevad, et vot nüüd võiks minul just psühholoogi teenusest kasu olla.
No too näide, kuhu nemad siis oma nina topivad ja kuidas sind keegi sinna minema sunnib. Minu arust on see täiesti vabatahtlik, keegi midagi ei sunni. Kuidas saab sundida sinna minema inimest, kelle arust sellest midagi kasu pole. Pidevalt loen sellest siit foorumist, et sunnitakse peale, lubatakse kõik probleemid ära lahendada, kust selline arvamus tuleb, ma ei saa aru. Kas see oledki sina, kes sellist juttu siin pidevalt kirjutab? Minul oli peale lahutust psühholoogist suur abi, aga mingit sellist ootust, et see psühholoog kõik mu mured ära võtab, raske olukorra lahendab, mul muidugi ei olnud. Kuidas oleks see võimalik.
Külaline

Minu arust Tolmukübemel kuluks psühholoog väga ära. Ta ei saa aru, näiteks mida ta suhetes valesti teeb, et seda abielumeest taga ajada pole mõtet, et ta tõlgendab paljusid olukordi ebatäpselt jne. Aga kui inimene ei kuula kedagi, siis muidugi pole ka psühholoogist kasu. Inimesed teevad ise väga palju asju valesti, ei mõista asju õigesti, ei saa aru oma vigadest, neid aitabki psühholoog mõista. Aga paraku on nii, et inimene ei soovi oma vigu näha, ei soovi ennast muuta, aga käib ja kurdab, et miks minul küll pidevalt läheb nii ja naa, siis ei aita ükski psühholoog.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 14:02 Minu arust Tolmukübemel kuluks psühholoog väga ära. Ta ei saa aru, näiteks mida ta suhetes valesti teeb, et seda abielumeest taga ajada pole mõtet, et ta tõlgendab paljusid olukordi ebatäpselt jne. Aga kui inimene ei kuula kedagi, siis muidugi pole ka psühholoogist kasu. Inimesed teevad ise väga palju asju valesti, ei mõista asju õigesti, ei saa aru oma vigadest, neid aitabki psühholoog mõista. Aga paraku on nii, et inimene ei soovi oma vigu näha, ei soovi ennast muuta, aga käib ja kurdab, et miks minul küll pidevalt läheb nii ja naa, siis ei aita ükski psühholoog.
Ei aita nii jäikadel inimestel ka psühholoog midagi mõista. Siis on tema jälle see paha inimene.
Juba tema teemade toonist on näha, mis inimesega valesti on.
kukimuki
Kontakt:

Postitus Postitas kukimuki »

Psühholoog ei ole mingi imeinimene, kes suudab kõiki kohe ja kiiresti aidata. Küll aga suudab ta kindlasti aidata neid, kes ise end aidata tahavad, kuid ei oska seda tõhusalt teha või kelle diagnoosid on sellised, et vaja hoopis esmalt tegeleda esmalt raviõvimalustega.
Tasulisi psühholoogi vastuvõtte tõesti on saada, kuid Tervisekassa rahastusel pigem keeruline. Kadalipp on pikk, enne kui üldse psühholoogini jõuad. Kui jõuad.
Külaline

Psühholooge on muidiugi erinevaid. Mõni tõesti paneb mõtlema ja saad uusi ideid, aga mõnest tõesti midagi väga kasu pole. Ma olin töötu ja siis käisin psühholoogi juures töötukassa kaudu ja see psühholoog ei viitsinud mind üldse kuulata. Istus kuskil kaugel arvuti taga, mina siis rääkisin, aga tema ei proovinud isegi nägu teha, et see teda kuidagi huvitab. Ükskord hakkas koguni kappe koristama. Ma ei tea, kas ta arvas, et kui töötukassa maksab, siis ta ei peagi midagi tegema, võib-olla arvas, et mul pole midagi viga või mina ei tea, mis ta arvas. Iga kord lasi teha depresioonitesti, et jälle aega kuluks. Ükskord andis mingi töölehe, mis on mõeldud lastele, et otsi sarnaseid asju. Mina ei tea, kas sellel oli mingi eesmärk ka, aga mulle jäi mulje, et ta ei viitsi mind kuulata ja tahaks, et ma oleks vait ja teeks mingeid teste või töölehti. Viimane kord kuulas mind 15 minutit ja siis tõusis püsti, et noh, lõpetame nüüd ära ka, et viimane kord.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mul on ka jäänud mulje, et nad lihtsalt istuvad tooli peal, seletavad midagi ja võtavad palka vastu. Eks igal pool on muidugi nõutud spetsialiste, aga eks ka erand kinnitab reeglit.
Külaline

Olles ise hariduselt psühholoog... paljudel oleks vaja hoopis head elutarka sõpra, kellega oma asju arutada, kes on diskreetne ja hoolib. Siis ei peagi võõrale inimesele pihtimas käima. See on töö nagu iga teinegi, psühholoog ei ole südamesõbranna, vaid oma tööd tegev võõras inimene. Ja isiklik sobivus tulija ja psühholoogi vahel on väga oluline- leida inimene, kellega sa "klikid", puhtalt isiksuse baasil.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 10 Jaan 2025 07:33Mul on ka jäänud mulje, et nad lihtsalt istuvad tooli peal, seletavad midagi ja võtavad palka vastu.
Mis palka vastu, inimesed ise soovivad maksta raha nende külastuste eest. Ise lähevad psühholoogi juurde ja maksavad selle eest. Järelikult on seda ametit ühiskonnas vaja.
Külaline

Üks asi veel. Vanasti käidi kirikus pihil. Olete ju filme näinud, kus kirikus on kaks sellist pisikest puust kappi kõrvuti. Ühes istub kirikuisa ja teises patune. Siis nad läbi võre suhtlevad. Püha isa ma tegin eile pattu... Täna kirikus sellist asja praktiliselt pole ja inimesed käivad psühholoogi juures.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Jaan 2025 10:57 Üks asi veel. Vanasti käidi kirikus pihil. Olete ju filme näinud, kus kirikus on kaks sellist pisikest puust kappi kõrvuti. Ühes istub kirikuisa ja teises patune. Siis nad läbi võre suhtlevad. Püha isa ma tegin eile pattu... Täna kirikus sellist asja praktiliselt pole ja inimesed käivad psühholoogi juures.
Meil on luteri kirik ja selles ei olegi pihtimist.
Psühholooge on loomulikult vaja, aga jumala eest, kui su mure lahendab ära ka sõbrannaga rääkimine, siis keegi ju ei sunni sind psühholoogi külastama ja talle maksma. Probleem on, et väga paljudel pole sellist tarka ja ära kuulata oskavat inimest, samuti peetakse paljudest probleemidest võõrale rääkimist palju lihtsamaks kui sõbrannale rääkimist. Mina näiteks olen sattunud ükskord oma muret rääkima Kaarli pst pargipingil ühele eluheidikule, kes mööda kõndis ja mind kõnetas (küsis, miks ma kurb olen). Ma rääkisin talle kogu oma mure ära, detailideni. Mitte kellelegi maailmas ei oleks ma seda nii põhjalikult rääkinud, aga see oli kontakt, keda ma ei kartnud. Ja ta oskas kuulata, ilmselt endalgi palju muresid olnud. Ma ei mäleta, et ta midagi oleks mulle vastanud või lohutanud, aga see polnudki oluline. Mul oli vaja rääkida. Ja läks palju kergemaks, mõneks ajaks. Vot seepärast käiakse ka psühholoogil. Muidugi oskab psühholoog ka soovitada tehnikaid näiteks ärevuse või paanikahoogude vastu ja märgata vajadust reaalse arstiabi järele.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Jaan 2025 10:55
Tolmukübe kirjutas: 10 Jaan 2025 07:33Mul on ka jäänud mulje, et nad lihtsalt istuvad tooli peal, seletavad midagi ja võtavad palka vastu.
Mis palka vastu, inimesed ise soovivad maksta raha nende külastuste eest. Ise lähevad psühholoogi juurde ja maksavad selle eest. Järelikult on seda ametit ühiskonnas vaja.
Ei pruugi päris nii olla. Inimesed ostavad mingit teenust ja maksavad selle eest siis ka, kui neid väga intensiivselt üritatakse panna uskuma, et see teenus on neile vajalik. Terve meie reklaamimajandus põhinebki sellel.
Külaline

Vot ei tea, kas on kasu või mitte - teenus maksab niipalju, et ei ole mulle kättesaadav. No ma pean silmas, et kui ma maksan tunnise vestluse eest 100 ja enam eurot, siis oleks mu ootused sellele teenusele ikka väga üles kruvitud ja juba seetõttu oleks kahtlane, kas ma ikka saaks reaalset kasu.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Jaan 2025 11:31Meil on luteri kirik ja selles ei olegi pihtimist.
Meil on ikka erinevaid kirikuid. Katoliku, Adventistide, Nelipühalaste, Jehoova kummardajate ja veel mõned.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Jaan 2025 21:38
Külaline kirjutas: 10 Jaan 2025 11:31Meil on luteri kirik ja selles ei olegi pihtimist.
Meil on ikka erinevaid kirikuid. Katoliku, Adventistide, Nelipühalaste, Jehoova kummardajate ja veel mõned.
Mitte mõned, vaid palju teisi, kuid kõik on tillukesed. Eestlaste jaoks on luteri kirik ja õigeusu kirik ikka kaks peamist, muud on nišikad.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Jaan 2025 22:12Mitte mõned, vaid palju teisi, kuid kõik on tillukesed. Eestlaste jaoks on luteri kirik ja õigeusu kirik ikka kaks peamist, muud on nišikad.
Olgu see selleks. Mul on sulle selline küsimus. Kui sa teed pattu, siis kuidas sa oma patud andeks saad?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], kiisu, Kirile, Kõuts, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 10 külalist