Laps tahab, et mu elukaaslane koliks välja.

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Laps tahab, et mu elukaaslane koliks välja.

Postitus Postitas Külaline »

Mul on 17 aastane laps ja elukaaslane on kasvatanud teda koos minuga 10 aastat. Elukaaslane on aidanud meid väga palju, lapse isa ei ole kordagi toetanud. Lapsel on kõik olemas, nii vägevad vidinad, kallid riided, oma tuba, kapp toitu täis, riided puhtad jne, jne.
Lapse mure on selles, et mu elukaaslane on tema peale häält tõstnud, tunnistan, et ebameeldivalt ja öelnud pahasti. Selle aasta jooksul on seda nüüd olnud 2x. Lisaks kaotas elukaaslane nüüd mõned kuud tagasi ka töö.
Laps pani mind valiku ette, et kas tema, või mu elukaaslane. Mul läheb süda katki lihtsalt. Ma ei taha ei lapsest ilma jääda, ega ka elukaaslasest. Laps läheb niikuinii mingil ajal oma elu peale ju. 10 aastat oleme perena koos püsinud ja nüüd on " vali kas mina või tema".
Külaline

Lapsel on õigus. Mingit töötut olesklejat ei taluks mina samuti, eriti kui ta möliseb ka veel.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 19:04 Mul on 17 aastane laps ja elukaaslane on kasvatanud teda koos minuga 10 aastat. Elukaaslane on aidanud meid väga palju, lapse isa ei ole kordagi toetanud. Lapsel on kõik olemas, nii vägevad vidinad, kallid riided, oma tuba, kapp toitu täis, riided puhtad jne, jne.
Lapse mure on selles, et mu elukaaslane on tema peale häält tõstnud, tunnistan, et ebameeldivalt ja öelnud pahasti. Selle aasta jooksul on seda nüüd olnud 2x. Lisaks kaotas elukaaslane nüüd mõned kuud tagasi ka töö.
Laps pani mind valiku ette, et kas tema, või mu elukaaslane. Mul läheb süda katki lihtsalt. Ma ei taha ei lapsest ilma jääda, ega ka elukaaslasest. Laps läheb niikuinii mingil ajal oma elu peale ju. 10 aastat oleme perena koos püsinud ja nüüd on " vali kas mina või tema".
Vanasti oli isal 3-4 last, nüüd on lapsel 3-4 isa.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 19:08 Lapsel on õigus. Mingit töötut olesklejat ei taluks mina samuti, eriti kui ta möliseb ka veel.
Pole lapse asi öelda, kes ta emaga elab. Kuni elab seal, aktsepteerib.
Külaline

Jube keeruline olukord. Millised lapse ja mehe suhted muidu on, igapäevaselt? Paar korda aastas olen ma ise ka oma lapse peale häält tõstnud, see ei tähenda, et meie suhe halb oleks kohe. Teine küsimus oleks mul, et kuhu ja mis raha eest see 17-aastane koliks? Kui ta on nii hakkaja, et suudab üürikorteri jaoks raha teenida, siis võibolla ongi iseseisvaks eluks valmis. Ja kolmas küsimus - millised sinu suhted mehega on? Kui teie mehega hästi sobite ja tema töötus on ilmselt ajutine olukord, mitte see, et sina jäädki teda ülal pidama, siis mina vist selles vanuses lapse puhul mõtleks juba pigem enda, kui lapse peale. Sest just nii ongi, paari aasta pärast on ta nagunii kodust läinud. Kõik kokku - ma pea õigeks, et 17 aastane, kes ilmselt samuti ei teeni, peres kamandab, kes elavad koos ja kes mitte.
Külaline

WD40 kirjutas: 27 Dets 2024 19:09
Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 19:04 Mul on 17 aastane laps ja elukaaslane on kasvatanud teda koos minuga 10 aastat. Elukaaslane on aidanud meid väga palju, lapse isa ei ole kordagi toetanud. Lapsel on kõik olemas, nii vägevad vidinad, kallid riided, oma tuba, kapp toitu täis, riided puhtad jne, jne.
Vanasti oli isal 3-4 last, nüüd on lapsel 3-4 isa.
Ja tolku pole ühestki.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 19:12
Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 19:08 Lapsel on õigus. Mingit töötut olesklejat ei taluks mina samuti, eriti kui ta möliseb ka veel.
On ikka küll. Laps on alaealine ega saa välja kolida. Kui see täiskasvanud mees käituda ei oska, siis võtku oma seitse asja ja hakaku astuma. Eeldades, et naine ja laps ei ela mehe pinnal.
Külaline

Keeruline olukord tõesti.

Prooviks lapsega veidi "tõsiselt" rääkida. Äkki tal endal on hetkel elus midagi muud(pruut/peika, sõbrad, kool) pahasti ja elab seda lihtsalt niimoodi välja.
17-selt võib veel mingil määral hiline pubekas välja lüüa. Ei ole bii, et niikui laps 18 saab, on ta kohe bormaalne täiskasvanu ja oskav elada.
Kirilee
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kirilee »

Mehel on "õigus" tagada lapsele kallid riided, vidinad, toit kappi, aga õigust kasvatada ei ole. 2 korda aasta jooksul tõstis häält ja nüüd on draama. Laps on lihtsalt ärahellitatud egoist, teiste pereliikmete soovid ja tunded ei lähe talle korda. Nüüd on mees paar kuud olnud töötu: kasutu, pappi ei pritsi, viskame minema.
Pole küll kogemusi lahutuste ja meeste vahetamisega, aga abikaasa elab sinuga koos 40-60 aastat, aga laps 20 aastat.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 19:39
Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 19:12
On ikka küll. Laps on alaealine ega saa välja kolida. Kui see täiskasvanud mees käituda ei oska, siis võtku oma seitse asja ja hakaku astuma. Eeldades, et naine ja laps ei ela mehe pinnal.
17-aastane ei ole mingi titt ning võib väga edukalt omaette elada, kui tahtmist on. Paljud selles vanuses elavadki juba üksi, mina elasin samuti kuna kool oli teises linnas. Laps ei saa dikteerida kellega vanem koos elab. Mul on laps ka oma isaga tülli läinud, kui ta nüüd teataks, et ema, aja isa minema siis ausaltöeldes saadaks seenele ta sellise jutuga. Või vastupidises olukorras, kui mina oleks lapsega tülis, pole ju mõeldav. Ma olin ka teismelisena trotsi täis, see läheb üle ja küll lepivad ära. Nii suuri otsuseid mingite emotsioonide pealt ei tehta.
Külaline

Ilmselt ikka siin muud asjad taga, mitte ainult see, et elukaaslane paar korda aastas häält on tõstnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 20:06 Ilmselt ikka siin muud asjad taga, mitte ainult see, et elukaaslane paar korda aastas häält on tõstnud.
Arvan sama. Igal juhul ei tasu lapse arvamust nurka visata, et ärahellitatud teismeline, nagu keegi “tarkpea” siin eespool kirjutas.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 20:23Igal juhul ei tasu lapse arvamust nurka visata, et ärahellitatud teismeline,
Äkki on see kasuisa sinu tütart miskit moodi ahistanud?
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 20:34
Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 20:23Igal juhul ei tasu lapse arvamust nurka visata, et ärahellitatud teismeline,
Käis mul ka korraks mõttest läbi. Aga ei julgenud sellele viidata. Siin ju ei saa normaalselt midagi kirjutada. Pole ju mainirud ka, et laps just tütar on. Tegelt erilist vahet pole. Poega saab ka ahistada.
Ma see, kes soovitas lapsega tõsiselt rääkida.

Rääkima peab kindlasti. Sest selline äkiline ultimaatumi õhku paiskamine näitab, et lapsel on mingi mure. Kas see just otseselt elukaaslasega seotud on, selle peaksgi välja uurima.
Külaline

Kust sa välja lugesid, et mul tütar on ja lisaks veel kasuisaga tütar? Hoia oma haiged fantaasiad endale, palun.
Külaline

Ei ole, ta oleks mulle öelnud. Asi ongi nö psühhoterroris. Sellel aastal on seda pahasti ütlemist olnud 3x. Eks ka põhjusega, taskuraha on kokku lepitud selle eest, et teeb 2x kuus korralikuma puhastuse, aga ta ei ole seda juba ligi pool aastat teinud, no raha on ikka edasi saanud. Tuleb vist tõdeda, et ma olen oma lapse ära hellitanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 20:40Kust sa välja lugesid, et mul tütar on ja lisaks veel kasuisaga tütar? Hoia oma haiged fantaasiad endale, palun.
Mis haiged fantaasiad. Ise kirjutad ju oma esimeses postituses
Mul on 17 aastane laps ja elukaaslane on kasvatanud teda koos minuga 10 aastat. Elukaaslane on aidanud meid väga palju, lapse isa ei ole kordagi toetanud
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 20:40Tegelt erilist vahet pole. Poega saab ka ahistada.
Oli ikka tütar nagu me tema kommentaarist teada saime.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 20:42
Ei ole, ta oleks mulle öelnud. Asi ongi nö psühhoterroris. Sellel aastal on seda pahasti ütlemist olnud 3x. Eks ka põhjusega, taskuraha on kokku lepitud selle eest, et teeb 2x kuus korralikuma puhastuse, aga ta ei ole seda juba ligi pool aastat teinud, no raha on ikka edasi saanud. Tuleb vist tõdeda, et ma olen oma lapse ära hellitanud.
Ehk siis mehe jaoks on tegemist teenijaga. Mul on ka teismelised ja ausalt ei kujuta ette, et nad kooli ja muude tegemiste kõrvalt 2 korda kuus suurpuhastust teeks. Taskuraha saavad ka niisama, mitte töö eest.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 20:45
Külaline kirjutas: 27 Dets 2024 20:40Kust sa välja lugesid, et mul tütar on ja lisaks veel kasuisaga tütar? Hoia oma haiged fantaasiad endale, palun.
Mis haiged fantaasiad. Ise kirjutad ju oma esimeses postituses
Mul on 17 aastane laps ja elukaaslane on kasvatanud teda koos minuga 10 aastat. Elukaaslane on aidanud meid väga palju, lapse isa ei ole kordagi toetanud
Sa tsiteerisid mind, aga mina pole teemaalgataja.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 5 külalist