Kui soojad teie toad on?
Kui soojad teie toad on?
Sugulasel radikad rohkem kui soojad, käib kleidi väel. Minul radikad leiged, kütan elektriradikaga juurde ja soojalt riides. Kuidas muidu ka on, kas üldiselt köetakse palju või vähe?
-
Külaline
Mulle meeldib elada soojas toas talvel. 23-24 kraadi on elutoas sooja, 21-22 kraadi on magamistoas, kui termomeeter ei valeta. Soojus tuleb tuppa läbi radiaatorite, mis on seina peal ja milles voolab vesi. Vett soojendab gaasikatel. Radiaatoritel on peal reguleeritavad ventiilid, saab tubade kaupa natukene temperatuuri timmida. Küttearved suured ei ole.
-
Külaline
Mul on toad täpselt nii soojad, kui ise viitsin kütta. Kas elektri-põrandaküttega, õhksoojuspumbaga, puupliidiga või soojust salvestava ahjuga või kõigi nende kombinatsiooniga. Elutoas on hetkel ca 23°C, magamistubades suts jahedam.
Novembris veel ahju kütta ei viitsinud, sius oli kõik elektriga. Sh on mul soe vesi elektriga ehk oma boilerist. Elektriarve ca 200 EUR. Suvel on ca 50. Kas see on nüüd vähe või palju, ei teagi.
Novembris veel ahju kütta ei viitsinud, sius oli kõik elektriga. Sh on mul soe vesi elektriga ehk oma boilerist. Elektriarve ca 200 EUR. Suvel on ca 50. Kas see on nüüd vähe või palju, ei teagi.
-
Külaline
21-23. Täitsa normaalne meile. Kannatab olla ka lühikeste käistega.
Aga esimene korrus ja põrandad suurem külmaga lähevad jahedaks. Siis paksemad sokid käigus.
Ilmselt oleks rohkem sooja aga ma magan pigem lahtise aknaga ja eks see tõmbab ka mujal tubades temperatuuri alla, kui peale ärkamist ukse lahti hoian.
See talv on nii soe olnud, et ma praktiliselt iga öö teen magamistoas akna lahti(paokile- ei ole plastikaknad, vaid 2x uued puitaknad).
On maaküte korteris. Kaks aastat tagasi oli keskküte ja siis oli külm minu jaoks, 19-20 kraadi.
Aga esimene korrus ja põrandad suurem külmaga lähevad jahedaks. Siis paksemad sokid käigus.
Ilmselt oleks rohkem sooja aga ma magan pigem lahtise aknaga ja eks see tõmbab ka mujal tubades temperatuuri alla, kui peale ärkamist ukse lahti hoian.
See talv on nii soe olnud, et ma praktiliselt iga öö teen magamistoas akna lahti(paokile- ei ole plastikaknad, vaid 2x uued puitaknad).
On maaküte korteris. Kaks aastat tagasi oli keskküte ja siis oli külm minu jaoks, 19-20 kraadi.
-
Külaline
Korteris üldiselt 20-21 kraadi (küttesüsteem on pisut kehvaks), päikesepaistelise ilmaga rohkem. Kui majas elasin, siis oli hommikuti ka vahel 16-18 kraadi ja kütmise järgselt võis olla ka 26 kraadi.
Minu jaoks enamasti 20-21 kraadi ei ole külm, magamiseks eelistan jahedamat.
Minu jaoks enamasti 20-21 kraadi ei ole külm, magamiseks eelistan jahedamat.
-
Külaline
Meeldib 16-17 kraadi, öösel võiks veel vähem olla. Jahedas hakkab aju paremini tööle ja mõnusam arvutis tööd teha, teed juua, isegi aken saab lahti olla, sest värske õhk on uued ideed.
-
Külaline
Kas te räägite nendest kraadidest ikka nii et olete termomeetriga mõõtnud. See 16 kraadi tundub mulle julm.
Juhtusin just hiljuti astuma korterisse, kus oli sooja 16 kraadi. Kuigi väljas oli oluliselt külmem, siis sihukest tunnet ei tekkinud, et tuppa oleks astunud...Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 17:47 Meeldib 16-17 kraadi, öösel võiks veel vähem olla. Jahedas hakkab aju paremini tööle ja mõnusam arvutis tööd teha, teed juua, isegi aken saab lahti olla, sest värske õhk on uued ideed.
Meil on 22-23 kraadi.
-
Külaline
Ma pole väga haige ka olnud va. nohu mis on mul krooniline. Kui teised on küll ühes ja teises viiruses, siis mulle külge ei hakka, selline karastamine polegi paha. Muidugi lastega ei ole vaja seda katsetada.Nätakas kirjutas: ↑29 Dets 2024 19:32Juhtusin just hiljuti astuma korterisse, kus oli sooja 16 kraadi. Kuigi väljas oli oluliselt külmem, siis sihukest tunnet ei tekkinud, et tuppa oleks astunud...Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 17:47 Meeldib 16-17 kraadi, öösel võiks veel vähem olla. Jahedas hakkab aju paremini tööle ja mõnusam arvutis tööd teha, teed juua, isegi aken saab lahti olla, sest värske õhk on uued ideed.
Meil on 22-23 kraadi.
-
Külaline
Meil energiakriisi ajal oli tööl 19 kraadi, see oli minu jaoks ikka ülimalt külm ja mäletan seda aastat kui suurt külmetamise aastat. Kodus on 21 ja ka see pole eriti soe.
24 kraadi, olen kodus kleidiga, lapsed ja mees lühikeste pükstega.
-
Külaline
Ma ei ole oma 19-23 vahemikus ka haige olnud. Nohu vb 3x aastas. Laps on 1.5 aastane ja temal pole veel kordagi palaviku tõbi olnud. Nohu on, max 5 päeva, selle aja jooksul 3x olnud.Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 19:40Ma pole väga haige ka olnud va. nohu mis on mul krooniline. Kui teised on küll ühes ja teises viiruses, siis mulle külge ei hakka, selline karastamine polegi paha. Muidugi lastega ei ole vaja seda katsetada.Nätakas kirjutas: ↑29 Dets 2024 19:32Juhtusin just hiljuti astuma korterisse, kus oli sooja 16 kraadi. Kuigi väljas oli oluliselt külmem, siis sihukest tunnet ei tekkinud, et tuppa oleks astunud...Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 17:47 Meeldib 16-17 kraadi, öösel võiks veel vähem olla. Jahedas hakkab aju paremini tööle ja mõnusam arvutis tööd teha, teed juua, isegi aken saab lahti olla, sest värske õhk on uued ideed.
Meil on 22-23 kraadi.
Õhksoojuspump on 23kraadi peale pandud. Kui elekter kallis või väljas pakane, siis kütan keskküttepliidiga, sel juhul on soojus ebastabiilne, kuid viimasel ajal olen pigem ülekütnud. Viimati kütsin pliiti üleeile, täna päeval, kui börsihind tuli välja, lülitasin pumba sisse, muidu oleksin täna taas pliiti kütnud.
Maja on muidu päev otsa akudel olnud ja kella 23-st tuleb võrguvool taha kella 8-ni, siis uuesti akudele. Akusid on 34kwh jagu.
Maja on muidu päev otsa akudel olnud ja kella 23-st tuleb võrguvool taha kella 8-ni, siis uuesti akudele. Akusid on 34kwh jagu.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Mulle tundub, et magamistuba on liiga soe kuigi radikas on 2 peale keeratud. Alumisel korrusel on ka toad soojad, varasematel aastatel on ikka veidi jahedam olnud. Eelmisel talvel enne keskküttepumba vahetust ostsin isegi soojad sussid ja 2 kampsunit oli korraga seljas, nii külm oli. Meil küte aastaringselt sees automaatika reguleerib, suvel lihtsalt ei küta kui vaja pole, teeb ainult sooja vett. Natuke annab radikatega mängida, aga kui üldse ei sobi siis tuleb katla reziimi muuta.
Selleks, et mul hea soe oleks, peab toas olema 25-26 kraadi. 27 on hoopis paradiis. Nii kui temperatuur alla 25 vajub, hakkavad mul käelabad ja ninaots külmetama ja üle kere tunnen ka külma. Olen püüdnud ennast karastada, et juurde ei küta, aga siis läheb veel külmemaks. Nii et olen lootusetu külmavares. Päeval on ca 25, aga ööseks kütan 26 peale, 25-ga ma ei jää magama. Mida soojem tuba on, seda paremini ma magan. Soojus lõõgastab, rammestab, ja vajudki nagu kott unehõlma..Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 19:52 25, rikkamatel aegadel oli 27. See oli paha.
-
Külaline
Kilpnääre, aneemia või mingi muu kõrvalekalle?Tolmukübe kirjutas: ↑30 Dets 2024 08:11 Selleks, et mul hea soe oleks, peab toas olema 25-26 kraadi. 27 on hoopis paradiis. Nii kui temperatuur alla 25 vajub, hakkavad mul käelabad ja ninaots külmetama ja üle kere tunnen ka külma. Olen püüdnud ennast karastada, et juurde ei küta, aga siis läheb veel külmemaks. Nii et olen lootusetu külmavares. Päeval on ca 25, aga ööseks kütan 26 peale, 25-ga ma ei jää magama. Mida soojem tuba on, seda paremini ma magan. Soojus lõõgastab, rammestab, ja vajudki nagu kott unehõlma..
27 nii palav, et suvel kontoris mina enam täis päeva tööd ei tee - aju ei tööta.
-
Külaline
Minu jaoks on optimaalne 21-21,5, üle selle muutun närviliseks ja loiuks. Sellisena ka temperatuuri hoian. Kodus on seljas lühikeste varrukatega särk, teleka ees pikemalt istudes tõmban pleedi peale.
Nüüd on seega selge, kust Teie lennukad teemad tulevad.Tolmukübe kirjutas: ↑30 Dets 2024 08:11Selleks, et mul hea soe oleks, peab toas olema 25-26 kraadi. 27 on hoopis paradiis. Nii kui temperatuur alla 25 vajub, hakkavad mul käelabad ja ninaots külmetama ja üle kere tunnen ka külma. Olen püüdnud ennast karastada, et juurde ei küta, aga siis läheb veel külmemaks. Nii et olen lootusetu külmavares. Päeval on ca 25, aga ööseks kütan 26 peale, 25-ga ma ei jää magama. Mida soojem tuba on, seda paremini ma magan. Soojus lõõgastab, rammestab, ja vajudki nagu kott unehõlma..Külaline kirjutas: ↑29 Dets 2024 19:52 25, rikkamatel aegadel oli 27. See oli paha.
Terviserikke tõttu kasutan ka kõrgemaid temperatuure (krutin vajadusel termostaati), aga ca +25 °C on ikka liiga kuum.
-
Külaline
Aastaid aastaid tagasi kui korteris elasime oli keskküttesüsteem väljalülitatud ja toas püsis konstantselt 14kraadi. Isegi siis harjusime ära, lõpuks lippasime juba paljajalu ringi.