Kui palju tarbite alkoholi?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 10:49
Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 10:38 Alkohol võib jah teha palju halba, aga teisest küljest ta siiski avardab maailma - kui õigesti tarbida muidugi. Neil jäävad ikka päris olulised retked ja kogemused tänu olemata.
Milline hülgeöla... Purjus oled või?
Kui üksi lakud, nagu sina, pole selles alkoholis muidugi midagi head, aga minul on samuti palju rõõmsaid mälestusi alkoholiga pidudest. Käisin just mingil suurel peol ja mu vanatädi ütles, et kas siin alkoholi ei pakutagi. Ma olin imestunud, et kas tahab tõesti juua, aga tema mure oli, et pidu on igav. Eestlased on ikka natuke paremad pidulised, kui paar klaasi veini ka võtavad.
Külaline

Mina olen pool aastat alkoholivaba olnud, enne jõin ikka palju, igal õhtul, samas maha jätmine polnud mingi probleem, kui lõpuks motivatsiooni leidsin. Alkohol ei tee midagi paremaks, olen lõpuks sellele äratundmisele jõudnud ja mind aitab see kainena püsida küll, ka raskeid hetki olen üle elanud ja pole käsi sirutunud. Ainsad kiusatusehetked on, kui öösel und ei tule, siis tean, et natukese alkoholiga jääksin varsti magama, aga tean ka seda, et ma ei tohi saada jälle seda alkoholi maitset suhu - see meeldib mulle liialt.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 10:38 Alkohol võib jah teha palju halba, aga teisest küljest ta siiski avardab maailma - kui õigesti tarbida muidugi. Neil jäävad ikka päris olulised retked ja kogemused tänu olemata.
Ei ole. Ma pole enam aastaid joonud. Inimeste elukogemused on lihtsalt erinevad.
Ja muidugi ma seda rõhutan veelkord, et alkohol võib tõesti olla elu rikkuja jne. Oleneb, kuidas tarbida. Ja muidugi seltskonnast ka. Aga minule on alkohol jah ainult andnud. Ja see muudaks mu elu ja eriti elunägemust kui see mult ära oleks võetud.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 11:03
Ei ole. Ma pole enam aastaid joonud. Inimeste elukogemused on lihtsalt erinevad.
Ja muidugi ma seda rõhutan veelkord, et alkohol võib tõesti olla elu rikkuja jne. Oleneb, kuidas tarbida. Ja muidugi seltskonnast ka. Aga minule on alkohol jah ainult andnud. Ja see muudaks mu elu ja eriti elunägemust kui see mult ära oleks võetud.
Lisan igaks juhuks selle ka, et regulaarne tarbimine ei ole see, millest ma räägin.
Igal laupäeval pea sumisema on hoopis teine asi..
Külaline

Ma pole ka viimasel ajal üldse joonud, aga just on see asi, et selline tunne on, et midagi pole nagu paremaks sellest läinud. Igavam on.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 10:38 Vanemas eas enam ei mõju nii, aga mina arvan, et noor, kes ennast kordagi elus purju pole joonud, on jäänud millestki ilma.
Muidu isegi mingil määral nõustuksin su kommentaariga, aga kindlasti mitte selle tsiteeritud lausega. Väikesel kogusel alkoholil võib õiges olukorras ja õiges seltskonnas olla tõesti mingi positiivne efekt ka, aga kindlasti mitte "purju joomisel". Ma muidugi ei tea, mida sa selle purju joomise all mõtled, aga minu jaoks tähendab purjus olek siiski seda, et inimene pole lihtsalt natuke "kõrgendatud meeleolus", vaid ei ole enam päris adekvaatne ja ei suuda ennast enam igas asjas kontrollida ega selgelt mõelda. Ma ei kujuta ette, millest ometi inimene ilma võiks jääda, kui ta pole ennast purju joonud, mis imelised kogemused need siis on? Olen ise noorena tudengipõlves joonud seltskonnas ja üritustel, olnud ka mõõdukalt purjus (õnneks päris pildituks või nö laua alla ei joonud kunagi), aga ma poleks absoluutselt mitte millestki ilma jäänud, kui poleks seda kogenud. Õnneks sain ka juba toona üsna ruttu aru, et täpselt sama lõbus ja tegelikult veelgi toredam on pidutseda ilma alkoholita. Ma küll ei leia, et mu lapsed millestki ilma jääksid, kui nende seltskonnas alkoholi ega muid "aineid" ei tarbita. Ongi sellised noored, ja mul on selle üle ainult hea meel. PS Ma pole see, keda sa oma kommentaaris tsiteerisid.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 11:11
Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 10:38 Vanemas eas enam ei mõju nii, aga mina arvan, et noor, kes ennast kordagi elus purju pole joonud, on jäänud millestki ilma.
Muidu isegi mingil määral nõustuksin su kommentaariga, aga kindlasti mitte selle tsiteeritud lausega. Väikesel kogusel alkoholil võib õiges olukorras ja õiges seltskonnas olla tõesti mingi positiivne efekt ka, aga kindlasti mitte "purju joomisel". Ma muidugi ei tea, mida sa selle purju joomise all mõtled, aga minu jaoks tähendab purjus olek siiski seda, et inimene pole lihtsalt natuke "kõrgendatud meeleolus", vaid ei ole enam päris adekvaatne ja ei suuda ennast enam igas asjas kontrollida ega selgelt mõelda. Ma ei kujuta ette, millest ometi inimene ilma võiks jääda, kui ta pole ennast purju joonud, mis imelised kogemused need siis on? Olen ise noorena tudengipõlves joonud seltskonnas ja üritustel, olnud ka mõõdukalt purjus (õnneks päris pildituks või nö laua alla ei joonud kunagi), aga ma poleks absoluutselt mitte millestki ilma jäänud, kui poleks seda kogenud. Õnneks sain ka juba toona üsna ruttu aru, et täpselt sama lõbus ja tegelikult veelgi toredam on pidutseda ilma alkoholita. Ma küll ei leia, et mu lapsed millestki ilma jääksid, kui nende seltskonnas alkoholi ega muid "aineid" ei tarbita. Ongi sellised noored, ja mul on selle üle ainult hea meel. PS Ma pole see, keda sa oma kommentaaris tsiteerisid.
Nojah, see on kahtlemata üsna keeruline teema. Ja väga isiklik ka. Võimalik, et on inimesi, kes ei suuda alkoholist seda saada, millest ma räägin. Ja võimalik, et on inimesi, kes saavad selle kirgastunud seisundi ka ilma alkoholita, mida mina jällegi suuda
Vaielda ei saa kuidagi.
Tänapäeval on muidugi igasuguseid meetodeid, kuidas oma teadvusest võtta veidi rohkem kui igapäeva elus antakse.
Aga jah, laua alla joomist ma tõesti silmas ei pidanud, kuigi mul on seda ka juhtunud. Selles ma küll midagi head ei näe, võib-olla ainult niipalju, et pärast seda tajud kui loll ikka inimene võib olla.. iseenedale teed viga.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 11:26 Võimalik, et on inimesi, kes ei suuda alkoholist seda saada, millest ma räägin. Ja võimalik, et on inimesi, kes saavad selle kirgastunud seisundi ka ilma alkoholita, mida mina jällegi suuda
Peaaegu kõik joobes inimesed on arvamusel, et nad on kirgastunud seisundis. Kainetele inimestele on see seisund selgemini näha ja see ei ühti joobnud isiku omaga.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 02:20
Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 02:07
Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 01:49

Lihtsalt tean mis haigusega tegemist on.
Einoh, seda ma usun, et sa tead. Ma ei taha norida, aga lihtsalt minu meelest ei saa ühegi haiguse puhul välistada, et paarkümmend aastat igapäevast alkoholi tarbimist pole selle teket kuidagi soodustanud, lisaks muudele teguritele. See on ju teada, et alkohol nõrgestab muuhulgas organismi immuunsüsteemi ja sealt võivad kõikvõimalikud erinevad seisundid kergemini tekkida.
Lisan veel, et mu eesmärk polnud kindlasti kuidagi parastada. Ja see, et sa nüüd juba mõnda aega joonud pole, aitab ju igal juhul tervenemisele kaasa.
Võid õnnejunnis rõõmustada - tervenemist ei tule.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 12:16
Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 11:26 Võimalik, et on inimesi, kes ei suuda alkoholist seda saada, millest ma räägin. Ja võimalik, et on inimesi, kes saavad selle kirgastunud seisundi ka ilma alkoholita, mida mina jällegi suuda
Peaaegu kõik joobes inimesed on arvamusel, et nad on kirgastunud seisundis. Kainetele inimestele on see seisund selgemini näha ja see ei ühti joobnud isiku omaga.
A mis see teiste arvamus asjasse puutub?
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 12:16
Mina ise ei joo, aga jõulupidu oli näiteks väga lõbus, kui töökaaslased ka veidi veini jõid.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Mina ei hooli alkost, seega pole alkohoolik.
Ma võin juua lahjat alkoholi, õlut, veini shampust, kuid eelistan õlule kalja ja veinile mahla, maitseasi nagu öeldakse. Kange alkohol ajab öökima.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Nov 2024 09:34

Uhh, sellest on küll kahju. Purjus olla on - eriti noorena - ikka väga tore.
Aga mina ka enam ei joo. Mitte üldse. Mul on üliägedad mälestused alkoholist, aga nüüdseks olen liiga vana. Enam ei toimi ta nii.
Alkohol on nagu tuli, ta võib teha palju pahandust, aga võib tõesti olla ka jumalate nektar. Oleneb, kuidas kasutada.
Ma just hiljaaegu mõtlesin, et kui kahju, et alkohol ei mõju enam niimoodi nagu noorena: kõik asjad ajasid naerma ja oli lõbus ja vabastav tunne. Nüüd jään kohe peale esimest jooki uniseks või hakkab pea valutama. Positiivse emotsiooni asemel saan negatiivse. Pole mõtet juuagi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: augustikass, Bing [Bot], dmy, kaegu, Triibu, xqwerty ja 2 külalist