Soovitage mõnusat raamatut vanast Inglise ajast

käsitöö, kunst, raamatud jm
Vasta
Külaline

Soovitage mõnusat raamatut vanast Inglise ajast

Postitus Postitas Külaline »

Midagi sarnast nagu " Mõistus ja tunded" või " Väiksed naised". Tahaks sellist vanaaegset lugu lugeda. Ja palun eesti keeles, ma saan inglise keelest aru küll, aga lugeda on raske.
Külaline

Uhkus ja eelarvamus?
libakägu
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas libakägu »

Esimesena tulevad meelde:

Frances Hodgson Burnett "Salaaed";
John Galsworthy "Forsyte'ide saaga" (mitu osa);
Thomas Hardy "D'Urberville'ide Tess";
Charlotte Brontë "Jane Eyre";
Emily Brontë "Vihurimäe".
Viimati muutis libakägu, 03 Jaan 2025 21:28, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2025 21:06Uhkus ja eelarvamus?
See ka muidugi loetud. Midagi, mis on sarnane, aga mitte nii tuntud.
Külaline

Küll hilisemast ajast aga "Suursaadikute naised"
Külaline

Arkadi Gaidar "Timur ja tema meeskond"
Noorte seiklusjutu tegevus toimub xxxx ajal Venemaal, kus tegutseb salapärane Timur oma sõpradega.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2025 22:08 Arkadi Gaidar "Timur ja tema meeskond"
Noorte seiklusjutu tegevus toimub xxxx ajal Venemaal, kus tegutseb salapärane Timur oma sõpradega.
Aitäh, aga seegi teada juba :)
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2025 22:08 Küll hilisemast ajast aga "Suursaadikute naised"
Võtan käsile. Aitäh!
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Arkadi Gaidarilt veel üks väärt lugemine. "Tšuk ja Gek".
Külaline

Diana Gabaldoni „Võõramaalane“
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Täpselt ei mäleta, pakun, et on vanast inglise ajast, vene ajal ilmusid Bel-ami, Madame Bovary. Nana ja Söekaevurid on prantsuse kirjaniku omad. No ja Triumfikaar ja sarjast Suuri sõnameistreid oli veel midagi vist, täpselt ei mäleta. Ameerika tragöödia ja Punane ja must peaksid ka vist vanast ajast olema.
Külaline

Jane Austenilt on eesti keeles ilmunud palju raamatuid, näiteks "Northangeri klooster", "Emma", "Veenmine".

Lisaks soovitan - T. Hardy "Eemal hullutavast ilmakärast", W. Collins "Naine valges" ja "Kuukivi".

Soovitan ikka ka guugeldada. Siis saaks ka teada, et "Väikesed naised" on Ameerika, mitte inglise kirjandus (lugu neljast õest, nende eludest, muredest ja rõõmudest 19. sajandi kodusõjaaegses Ameerikas). Kas vene ja prantsuse kirjanduse pakkumine vana inglise kirjanduse asemel on mingi nali?!
Muide "mõnus raamat" on väga suhteline mõiste.
Minu jaoks on nt "Uhkus ja eelarvamus" tõesti väga mõnus raamat, kuid samas "Vihurimäe" seda ei ole. "Vihurimäe" on suurepärane, üks minu lemmikraamatuid, kuid ma ei kasutaks sõna "mõnus" selle iseloomustamiseks.
Raamatute soovitamine on üldse üks keeruline asi. Maitsed on niivõrd erinevad.
Külaline

Catherine Cooksoni raamatud. Päris palju eesti keeles ka ilmunud.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2025 11:32 Jane Austenilt on eesti keeles ilmunud palju raamatuid, näiteks "Northangeri klooster", "Emma", "Veenmine".

Lisaks soovitan - T. Hardy "Eemal hullutavast ilmakärast", W. Collins "Naine valges" ja "Kuukivi".

Soovitan ikka ka guugeldada. Siis saaks ka teada, et "Väikesed naised" on Ameerika, mitte inglise kirjandus (lugu neljast õest, nende eludest, muredest ja rõõmudest 19. sajandi kodusõjaaegses Ameerikas). Kas vene ja prantsuse kirjanduse pakkumine vana inglise kirjanduse asemel on mingi nali?!
Muide "mõnus raamat" on väga suhteline mõiste.
Minu jaoks on nt "Uhkus ja eelarvamus" tõesti väga mõnus raamat, kuid samas "Vihurimäe" seda ei ole. "Vihurimäe" on suurepärane, üks minu lemmikraamatuid, kuid ma ei kasutaks sõna "mõnus" selle iseloomustamiseks.
Raamatute soovitamine on üldse üks keeruline asi. Maitsed on niivõrd erinevad.
Jah, vabandust "Väikeste naistega" läks viltu. Sinu soovitatud Jane Austini raamatud võtan ka kindlasti lugeda. Need ongi minu meelest "mõnusad". Aga näiteks "Vihurimäe" mulle ei istunud. Kuigi olen seda lugenud rohkem kui ühe korra. Lugesin sealt kohti, mis mulle meeldisid mitu korda, aga suuremalt jaolt ei olnud minu "mõnus".
Soovitamine on muidugi keeruline, aga näed, neid teisi Austini raamatuid, mis sa soovitasid, ma polegi lugenud (äkki "Emmat" vist olen). Nüüd tean, mida raamatukogust laenutada. Eks annan siis teada, kuidas meeldisid.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 04 Jaan 2025 07:51 Täpselt ei mäleta, pakun, et on vanast inglise ajast, vene ajal ilmusid Bel-ami, Madame Bovary. Nana ja Söekaevurid on prantsuse kirjaniku omad. No ja Triumfikaar ja sarjast Suuri sõnameistreid oli veel midagi vist, täpselt ei mäleta. Ameerika tragöödia ja Punane ja must peaksid ka vist vanast ajast olema.
Need kõik loetud. Bel-Ami, madam Bovary, Ameerika tragöödia mulle meeldisid. Neid olen lugenud ikka väga mitu korda.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2025 15:16
Tolmukübe kirjutas: 04 Jaan 2025 07:51 Täpselt ei mäleta, pakun, et on vanast inglise ajast, vene ajal ilmusid Bel-ami, Madame Bovary. Nana ja Söekaevurid on prantsuse kirjaniku omad. No ja Triumfikaar ja sarjast Suuri sõnameistreid oli veel midagi vist, täpselt ei mäleta. Ameerika tragöödia ja Punane ja must peaksid ka vist vanast ajast olema.
Need kõik loetud. Bel-Ami, madam Bovary, Ameerika tragöödia mulle meeldisid. Neid olen lugenud ikka väga mitu korda.
Mulle tuli veel meelde. Selline raamat oli nagu Edevuse laat, see ka vanast ajast, oli vist inglise, ei mäleta. Sinine lint on ka vanemast ajast, aga mis maa, ei mäleta. Lennujaam oli ka huvitav, aga see vist natuke uuem ja minu arust USA kohta, aga hea raamat. Film ka tehtud, meil telekas ka näidatud, film ka väga hea.
Külaline

"Lennujaama" lugenud ja ka filmi näinud. "Edevuselaat" oli vist seriaal. Seda nägin. Hea oli. Äkki peaks raamatut ka lugema, sest tihti on raamat hoopis parem. "Sinist linti" ei tea.
Külaline

Kuna siin on juba antud soovitusi eri riikide kirjandusest, siis mina soovitaksin George Sandi romaani "Consuelo" I ja II osa ja selle järge "Krahvinna Rudolstadt" I ja II osa.Väga mõnus ja kohati põnev lugemine, ainult kannatust peab olema, kuna üsna mahukas. Mina lugesin seda juba algklassides, kuigi lasteraamat see muidugi pole, ning veel palju kordi täiskasvanuna. Siiamaani loen hea meelega. Näiteks eelpool ühes vastuses nimetetud "Edevuse laat" minule raamatuna ei meeldinud, igavavõitu oli. Aga maitsed on erinevad.
Muide eelmises soovituses mainitud "Sinist linti" on kirjeldatud järgmiselt: "Tuntud SDV kirjaniku Bernhard Kellermanni (1879-1951) romaan, milles suure ookeaniauriku hukkumise loo taustal kujutatakse kapitalistlikule maailmale omaseid väärastunud inimsuhteid, kõrgema seltskonna tühja elu, luksust ja priiskamist, tõeliselt andekate inimeste üksindust."
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2025 22:08 Arkadi Gaidar "Timur ja tema meeskond"
Soovitan järge: "Timur ja tema naised". Tegevus toimub Venemaal, kus väikesest Timurist on saanud nalja-, napsi- ja naistemees. :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline