Nimi punapäisele tüdrukule
-
Külaline
Nimi punapäisele tüdrukule
Kui teil oleks tarvis leida nimi punapeale ja sooviksite, et see kuidagi nimes kajastuks, siis mis nime pakuksite? Mis nimed seostuvad teil punapeadega?
P. S. Kuna siin on kombeks teemaalgatusi a priori maha tampida, siis selgituseks nii palju, et lapse ema on pärit kultuuriruumist, kus on kombeks valida lastele kindla tähendusega nimesid ja punased juuksed seostuvad tule, julguse, südikuse, tugeva iseloomu ja müstikaga. Otsitakse ebatavalist nime ja ma mõtlesin ka midagi eestimaist pakkuda, eesti keel on nende jaoks eksootiline ja kaunikõlaline. Kahjuks mul endal tulevad pähe ainult mingid gaeli ja keldi nimed ja igasugu "rus"-tüvest tuletised, need on punaste juuste kohta juba klišee. Andke ideid!
P. S. Kuna siin on kombeks teemaalgatusi a priori maha tampida, siis selgituseks nii palju, et lapse ema on pärit kultuuriruumist, kus on kombeks valida lastele kindla tähendusega nimesid ja punased juuksed seostuvad tule, julguse, südikuse, tugeva iseloomu ja müstikaga. Otsitakse ebatavalist nime ja ma mõtlesin ka midagi eestimaist pakkuda, eesti keel on nende jaoks eksootiline ja kaunikõlaline. Kahjuks mul endal tulevad pähe ainult mingid gaeli ja keldi nimed ja igasugu "rus"-tüvest tuletised, need on punaste juuste kohta juba klišee. Andke ideid!
Kui ei pea väga eestipärane olema, siis näiteks Scarlet (tähendab sügavat punast), Sienna (punakaspruun), Soleil (päike-tuli). Aga eestipärastest Säde, Roosi, Eha 
Purby. Purpurea on vist ladina keeles punane.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Mis kandist see kultuuriruum pärit on, Euroopa, Aasia, Aafrika? Õigemini - millise kultuuriruumi nime üldse otsitakse? Ükskõik?
Pipi ka sobiks?
Või siis Pipilota Eufrosiine jne
Minul seostub punapea justnimelt šoti ja iiri nimedega, aga ka Elizabethi ja Maryga.
Kui eesti nime otsid, siis Leek.
Pipi ka sobiks?
Minul seostub punapea justnimelt šoti ja iiri nimedega, aga ka Elizabethi ja Maryga.
Kui eesti nime otsid, siis Leek.
-
Külaline
Siin pole midagi pikalt mõelda.
Pipi või Pipi-Liis või mõni muu Pipi-xxxx variant
-
Külaline
Eesti nimed muus kultuuriruumis ainult eksootilise kõla pärast, on sama nõme kui siinsed Chloe Patricia Lepp ja Ivor-Stinvard Karu nimelised. Perekonnanimega võiks nimi ka kokku sobida. Kui vanematele on oluline ka nime tähendus, siis sellest tähendusest võiks nad ka ise aru saada. Poolvõõrana nime pakkuma minna, seejuures ise ei oskamata seda foorumi abita väljagi mõelda, on ikka ülimalt kohtlane.
Sienna on ilus!
-
Külaline
Ingliskeelses tähenduses siis lauk. Nt porrulauk.
-
Külaline
Inglise keeles ei kõla hästi.Külaline kirjutas: ↑06 Jaan 2025 11:52 Siin pole midagi pikalt mõelda.
-
Külaline
Seepärast ongi oluline teada, mis kultuuriruumist jutt. Inglise omas on veider, Portugali või India omas ehk mitte.
-
Külaline
Jah, Bloody MeeriKülaline kirjutas: ↑06 Jaan 2025 15:58Meeri
-
Külaline
A võib-olla ta ise tulevikus vihkab oma punast pead ja värvib juuksed esimesel võimalusel ära. Oh häda kui su nimi sulle kogu aeg punapead meelde tuletab ja vihjab kõigile.
-
Külaline
Mina ei paneks mingit iseloomustavad nime, sest lapse iseloom ja võib tegelikult tulla hoopis selle vastand. Võib-olla tuleb näiteks väikest kasvu ja kõhna mees, aga nimi viitab jõulisele hiiglasele. Tütarlapsele paned õrnale ja malbele lillekesele viitavad nime, aga kasvab üks käre Kalevi-Linda.
-
Külaline
Sina punapea Meeri,
sinu leegitsev juus
on süüdanud leegi
minu lihas ja luus
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Kirile, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 9 külalist