Kui naine ei tee süüa

käsitöö, kunst, raamatud jm
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Malluka teemast ei tea midagi, kommentaaridest ka mitte, aga lastega peres sellist olukorda küll ette ei kujuta, et naine teatab, et tema nüüd süüa üldse ei tee, kuna see pole tema kohustus. Las mees teeb. Kas see on siis ainult mehe kohustus?
Meie peres pole sellega mingit probleemi olnud kunagi. Teeb see, kellel rohkem aega on või kellel mingi asi paremini õnnestub. Loomulikult teen süüa, kui mehel on pikemad tööpäevad kui minul.
Vanemate kodus tegi isa enamasti kõik uhkemad praed ja keerulisemad magustoidud, ema oli rohkem lihtsate pirukate ja kookide peal. Hommikused võileivad, pudru või munaroa tegi ka ema, isa nii vara ei viitsinud toiduga sahmerdada.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 21:39
Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 21:37
Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 20:16 Nõukaaegsete meeste arust peab naine süüa tegema. Istubki kodus divanil ja ootab, millal tuleb, istugu või terve päev ise kodus ja naine on näiteks tööl. Õnneks sellised enam naisi ei võta ja nooremad mehed nii hullud pole. Aga mõningad sellised tüübid on veel ikka elus, mul mõnel sõbrannal on selline kodus.
On neid tegelikult päris palju veel. Nii umbes 30-40ndate põlvkond. Mu oma eks oli samasugune. Ta on 42 aastane. Nõukaaegsete isade eeskuju.
Tema suri külmkapi kõrvale nälga, kui mind kodus polnud.
Õnneks poeg ikka oskab juba alates koolieast omale muna praadida ja võileiba teha. Ma seda abitust olen kõva tööga välja juurinud. Eks ta alhuses üritas isa eeskujul ema teebijana kohelda aga ei läinud minu puhul läbi enam.
Sest mu oma ema tegi mu isale kõik ette taha ära. Pani isegi portsu taldrikule valmis. Ja kui seda polnud, siis isa süüa ise ei võtnud. Ometi oli kapis valmis toit olemas. Ainult soojendamise vaev. Mikro oli meil kodus täitsa olemas.

Mina olen umbes selline nagu sinu isa. Ainult, et ma olen naine. Tänapäeval on meil soovõrdsus.
Õudne ju.
Mis see soovõrdsus siia puutub?
Nõme käitumine, olgu sa mees või naine.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 21:46
Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 21:37

On neid tegelikult päris palju veel. Nii umbes 30-40ndate põlvkond. Mu oma eks oli samasugune. Ta on 42 aastane. Nõukaaegsete isade eeskuju.
Tema suri külmkapi kõrvale nälga, kui mind kodus polnud.
Õnneks poeg ikka oskab juba alates koolieast omale muna praadida ja võileiba teha. Ma seda abitust olen kõva tööga välja juurinud. Eks ta alhuses üritas isa eeskujul ema teebijana kohelda aga ei läinud minu puhul läbi enam.
Sest mu oma ema tegi mu isale kõik ette taha ära. Pani isegi portsu taldrikule valmis. Ja kui seda polnud, siis isa süüa ise ei võtnud. Ometi oli kapis valmis toit olemas. Ainult soojendamise vaev. Mikro oli meil kodus täitsa olemas.

Mina olen umbes selline nagu sinu isa. Ainult, et ma olen naine. Tänapäeval on meil soovõrdsus.
Õudne ju.
Miks nõme. Mind ei huvita see söögivärk karvavõrdki. Miks ma peaks sellega tegelema? Ma ei saa aru. Sellepärast, et kõik teised tegelevad?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 22:04
Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 21:38
Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 20:43
Mida sa siis sööd?
Kui keegi teeb, siis söön. Kui ei tee, siis nälgin kuni keegi teeb. Viimases hädas teen omale võileiva.
Postitus on kustutatud
Muidugi. Miks ta ei peaks? Sa elad mingi mukbangi austajaga koos? Sellisel juhul küll. Selline mees tõesti ei austaks mind
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 22:42

Õudne ju.
Miks nõme. Mind ei huvita see söögivärk karvavõrdki. Miks ma peaks sellega tegelema? Ma ei saa aru. Sellepärast, et kõik teised tegelevad?
Ja kuidas sa siis toitud?
Kui sa külmkapi kõrval nälga ei sure ja suudad ise omale näiteks woltida ja saad ikka midagi hamba alla ja mehele ette ei heida, et näe ma nii nälgas, siis ei ole ju üldse asi sama.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 22:46

Õudne ju.
Ja kuidas sa siis toitud?
Kui sa külmkapi kõrval nälga ei sure ja suudad ise omale näiteks woltida ja saad ikka midagi hamba alla ja mehele ette ei heida, et näe ma nii nälgas, siis ei ole ju üldse asi sama.
Ma ei wolti ka. Pole kordagi kasutanud. Ma lihtsalt ei arva toidust midagi. Ma olen tellinud pitsat kui lapsed väga tahavad, aga üldiselt ma pean täiesti jaburaks suvatoidu eest nii palju maksmist. Mees ostab tervislikku ja kallist toitu küll, aga ainult sellepärast, et see on tervislik. Mingi rämsptoidu eest ma ei maksaks mitte elu sees. Mees üldiselt tegeleb sellega, et kõigil oleks õigel ajal süüa. Aga kui ta ei tegele, siis ma muidugi suudan ise ka leiba võtta. Midagi peale panna ma pigem ei viitsi.
Meie suhted on head, nii et muidugi ma ei õienda temaga. Kui suhted oleks halvad, küllap siis õiendaks.
Külaline

Ma tahaks lausa kohata päris elus meest, kes arvab, et naine peaks talle süüa tegema :) See oleks päris naljakas.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 22:55Mees üldiselt tegeleb sellega, et kõigil oleks õigel ajal süüa. Aga kui ta ei tegele, siis ma muidugi suudan ise ka leiba võtta. Midagi peale panna ma pigem ei viitsi.
Aga kui mees ei viitsi süüa teha või teda pole koduski ja sina ei viitsi leivale juustugi peale panna, mida siis lapsed sel ajal söövad? Paljast leiba?
Külaline

Õudne ju.
On sul siis nii palju raha, et pere resto viia?
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 23:11
Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 22:55Mees üldiselt tegeleb sellega, et kõigil oleks õigel ajal süüa. Aga kui ta ei tegele, siis ma muidugi suudan ise ka leiba võtta. Midagi peale panna ma pigem ei viitsi.
Aga kui mees ei viitsi süüa teha või teda pole koduski ja sina ei viitsi leivale juustugi peale panna, mida siis lapsed sel ajal söövad? Paljast leiba?
Laps: “kõht on tühi”
Mina: “kui sa teed, palun tee mulle ka siis”
Lapsed teevad ikka korralikemaid võileibu. Plika teeb vahel makarone või muna või muud seesugust ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 23:26
Lapsed teevad ikka korralikemaid võileibu. Plika teeb vahel makarone või muna või muud seesugust ka.
Makarone? OMG.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 23:21

Õudne ju.
On sul siis nii palju raha, et pere resto viia?

Mul on raha, aga me ei käi eriti tihti väljas söömas. Vahel tuleb ette. Aga pigem jah siis kui lapsed tahavad. Kuivõrd ma ei pea eriti söömisest, siis ma ei pea lugu ka väljas söömisest. Tuleb ette, aga mitte tihti.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 23:27

Makarone? OMG.
Pole ime, siin oli äsja teema friikartulitest. Nagu wtf, kes täiskasvanud inimestest teeb kodus friikaid??? Mingi nali?
Külaline

Kurb. Vaesed lapsed.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 23:50

Kurb. Vaesed lapsed.
Just! Häda on selles, et unustatakse ära traditsioonilised rollid! Naise koht on köögi ja rusika vahel. Siis on lapsed rõõmsad.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 23:26Laps: “kõht on tühi”
Ja seda teeb "plika" sulle esimesest eluaastast saadik või?
Või tittedele keegi täiskasvanutest ikka viitsis normaalset toitu teha ja anda?
Külaline

Olen 51 aastane naine.Süüa teen mina. See kujunss nii välja st väga pikka aega ma töötasin poole kohaga seega oli mul rohkem aega et poes käia ja süüa teha. Praegu jõuannatuke varem (nii umbes 15 kuni 20 minutit) töölt koju ja hakkan siis kohe süüa tegema. Osad asjax teen hommikul enne tööleminekut vahel valmis. Mi git keerulist ja aeganõudvat toitu ei vamista. Mees pärast sööki paneb nõud .masinasse j peseb need mis käsipesu vajavad.
Külaline

See on nüüd jälle see koht, kus mingite absoluutsete "teen/ei tee!" vastuste asemel tuleks veidike ka tausta vaadata.

Meie peres olen mina põhiline toiduvalmistaja. Sest mul on lühemad tööpäevad, tean millisest poest midagi soodsamalt ja paremini saab ja köögis kulub samuti vähem aega. Abikaasa oskab mul süüa teha ja vahel teebki, midagi selle vastu tal pole. Aga lihtsalt, kui ta jõuab töölt koju alles kl 19 paiku, meie lastega aga oleme juba lõunast kodus, siis oleks ju totter oodata nälgas või võileibu nosides pool päeva, et millal see mees koju tuleb ja süüa tegema hakkab.

Teine teema on mehe muu panus. Kui vaja midagi maja juures remontida või kõpitseda (ja vana maja juures seda juba leidub), siis näitan näpuga ja palun ära teha. Ise võin appi minna, kuid mees ütleb, mis ja kuidas. Ning samuti ei ole mina kahekümne aasta jooksul mitte kordagi oma autot ei hooldusesse ega rehvivahetusse viinud ega autoga mitte midagi muud teinud kui ainult sõitmine ja bensiini võtmine. Mees teeb kõik muu minu autoga seonduva ja maksab ka ise. Ka lastega tegeleb ta enam-vähem minuga võrdselt. Selle kõige taustal ei näe ma ennast kuidagi "alandatuna" vms, et perele süüa teen. Tõtt-öelda arvan, et minu panus võiks praegusest vast suuremgi olla, kui päriselt võrdsust taga ajada.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Jaan 2025 22:57 Ma tahaks lausa kohata päris elus meest, kes arvab, et naine peaks talle süüa tegema :) See oleks päris naljakas.
Lugesin tutvumiskuulutust, kus üks ossimoodi autojuht kirjutas, et otsin naist. Et mul ükskõik kui vana on, kotlette tahaks.
Külaline

Kas naine peab süüa tegema? Kas mees peab remonti tegema? Kes peab koristama? Kui elatakse koos, siis leiab ikka mingeid lahendusi. Aga kui tuleb lahkuminek...kas siis võib ausalt mõelda, et naine oli laisk või oskamatu söögitegija. Või et mees oli laisk ja ei saanud koduste remonditöödega hakkama.
Tihti on olukordi, kus naine ei taha üksi koristada. Mees ka ei viitsi. Naine ütleb siis et palka siis koristaja. Mees palkabki. Kui on lahkuminek, siis mees ütleb et oli halb naine, ei teinud süüa, ei koristanud. Ja naine ütleb et oli kehv mees, kobakäpp, ei saanud ühegi asjaga mis vaja parandada, hakkama. Ja kui on veel laste jagamine. Tuleb naise kahjuks laste elukoha määramisel, kui naine pole olnud perenaiselik, on olnud proua, kes pole kodus koristanud ega süüa viitsinud teha?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist