Homodele on viha heterode vastu?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 09 Jaan 2025 17:18
Külaline kirjutas: 09 Jaan 2025 15:15
Külaline kirjutas: 09 Jaan 2025 14:29 Nii. Ja küsin veel - ja see õige ehk sinu arusaamine oli ....? Milline? Palun kirjelda, mida nägid ja kuidas nähtust vormus sinu peas ühiskonnakriitiline probleemikäsitlus?
Kas sa muud ka oskad kui mõttetuid küsimusi tagasi põrgatada? Mida siin foorumis rohkem teha võiks, on üleval vasakus servas trükitähtedega kirjas. Proovi kordki, äkki õnnestub?
Mina ei saa enam midagi aru. Mida tagasi põrgatada? Sina väidad, et kontekst andis sellele rõvedale osale seal sügava sisu. Kui ma küsin, mis kontekst see oli ja millise sisu andis, siis sa ei vasta, keerutad, pahandad ja mängid kannatajat? Jah, arutleme, aga palun anna lähtepunkt, mille üle arutleda. Kirjelda konteksti ja seda, mida ning kuidas sa aru said - ja hakkame pihta.
Lihtne oled või? Millele sinu arvates pidi see šokifaktor tähelepanu juhtima? Siin eespool on ju isegi need arutlusküsimused ka välja toodud, mida su arvates tähendas see kommentaari näiteks? : "...Pidev kiun meedias ja poliitikutel "miks naised ei sünnita, miks on sündivus aastate madalaim?", aga keegi reaalselt sellele vastatata ei taha ja peeglisse vaadata ammugi. Miks on Eestis %liselt kõige rohkem abieluväliseid ja üksikemade lapsi (kuna üksikvanematest 90% on emad, siis pole see kuidagi ebaõiglane, et üksikvanema mõiste on tüüpiliselt üksikema), misk on rekordiliselt palju elatisvõlglasi (kui meestel on raske ja palgaga ei tule välja, siis naistel ei ole? et nemad peavad veel lapse toitma-katma) jnejne. Kus on ikka veel, aastaid püsivate probleemide taustal lasteaiakohad, huviringid, mis kasu on laste sünnitamisest, kui keegi ei aita neid kasvatada. Et seda taipas küsida isegi noor mees (NÄITLEJA, mitte homo!)... no midagi on päris mäda siin."
Arutle, ära lahmi kostüümi kallal vaid kasuta oma aju.
Külaline

Pikpak kirjutas: 08 Jaan 2025 13:47 Kari hüsteerikuid jalollakaid koos, ausõna. Mind, 4 lapse ema see küll kuidagi ei solvanud, just pigem terav ühiskonnakriitika, kuidas naisi ainult laste saamise osas vastutatavks tehakse.
Esiteks on see liialdus, et ainult naisi tehakse vastutavaks. Kuid teiseks on ju seda just naised ise taodelnud, väites, et laste saamine on 100% ainult naiste asi ja mehed ei peaks sel teemal sõna võtma.
Külaline

Segada lastekasvatuse aborditeema on üsna demagoogiline, me räägime lastest, kes olemas on ja kelle sigitamisel mingi mees ikka osales (kes ei teadnud, sai etendusest teada...). Ja et emad ei ole alati süüdi- kelle otsa vaadatakse esimesena, kui lastega midagi on valesti, ükskõik mis? see emade süüdistamine on psühholoogia ja freudismi jäänuk ajast, kui suured ja targad (mees)psühholoogid pidasid naiste rahulolematust hüsteeriaks ja "ravisid" emaka eemaldamisega. Mõned on sinna aega kinni jäänud oma arusaamadega.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Jaan 2025 17:33
Külaline kirjutas: 09 Jaan 2025 17:18
Külaline kirjutas: 09 Jaan 2025 15:15
Kas sa muud ka oskad kui mõttetuid küsimusi tagasi põrgatada? Mida siin foorumis rohkem teha võiks, on üleval vasakus servas trükitähtedega kirjas. Proovi kordki, äkki õnnestub?
Mina ei saa enam midagi aru. Mida tagasi põrgatada? Sina väidad, et kontekst andis sellele rõvedale osale seal sügava sisu. Kui ma küsin, mis kontekst see oli ja millise sisu andis, siis sa ei vasta, keerutad, pahandad ja mängid kannatajat? Jah, arutleme, aga palun anna lähtepunkt, mille üle arutleda. Kirjelda konteksti ja seda, mida ning kuidas sa aru said - ja hakkame pihta.
Lihtne oled või? Millele sinu arvates pidi see šokifaktor tähelepanu juhtima? Siin eespool on ju isegi need arutlusküsimused ka välja toodud, mida su arvates tähendas see kommentaari näiteks? : "...Pidev kiun meedias ja poliitikutel "miks naised ei sünnita, miks on sündivus aastate madalaim?", aga keegi reaalselt sellele vastatata ei taha ja peeglisse vaadata ammugi. Miks on Eestis %liselt kõige rohkem abieluväliseid ja üksikemade lapsi (kuna üksikvanematest 90% on emad, siis pole see kuidagi ebaõiglane, et üksikvanema mõiste on tüüpiliselt üksikema), misk on rekordiliselt palju elatisvõlglasi (kui meestel on raske ja palgaga ei tule välja, siis naistel ei ole? et nemad peavad veel lapse toitma-katma) jnejne. Kus on ikka veel, aastaid püsivate probleemide taustal lasteaiakohad, huviringid, mis kasu on laste sünnitamisest, kui keegi ei aita neid kasvatada. Et seda taipas küsida isegi noor mees (NÄITLEJA, mitte homo!)... no midagi on päris mäda siin."
Arutle, ära lahmi kostüümi kallal vaid kasuta oma aju.
Et kui lavale jalutab peenis ja hakkab lapsi loopima, ilma mingi kontekstita, siis sina kohe tead, et see on kunsti, mis räägib meile, et 90% üksikvanematest on emad ja lasteaiakohti on vähe? Hmm. Võimas. Kontekst on nõrkadele. Ja sedasama kuidagi teisiti, ilma peenisega vehkimata, öelda ei olegi ju võimalik, eks ole?
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Jaan 2025 19:17 Et kui lavale jalutab peenis ja hakkab lapsi loopima, ilma mingi kontekstita, siis sina kohe tead, et see on kunsti, mis räägib meile, et 90% üksikvanematest on emad ja lasteaiakohti on vähe? Hmm. Võimas. Kontekst on nõrkadele. Ja sedasama kuidagi teisiti, ilma peenisega vehkimata, öelda ei olegi ju võimalik, eks ole?
Et kui mingis võtmes peenist näed lendab kogu muu ajutegevus vastu taevast ja sulgeb igasuguse mõtlemisvõime täielikult? Seda ongi igal pool öeldud sajas võimalikus ja võimatus võtmes, üritatud tähelepanu juhtida ja arutleda selle üle juba päris pikka aega aga sina pole midagi kunagi kuulnudki, eks?... sel juhul ongi näha, et peenise kasutamine etenduses oli siis ikkagi mõjuv -isegi sinusuguse tähelepanu tõmbas teemale. Mõtlemis-arutlusvõimet kahjuks juurde ei andnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Jaan 2025 19:41
Külaline kirjutas: 09 Jaan 2025 19:17 Et kui lavale jalutab peenis ja hakkab lapsi loopima, ilma mingi kontekstita, siis sina kohe tead, et see on kunsti, mis räägib meile, et 90% üksikvanematest on emad ja lasteaiakohti on vähe? Hmm. Võimas. Kontekst on nõrkadele. Ja sedasama kuidagi teisiti, ilma peenisega vehkimata, öelda ei olegi ju võimalik, eks ole?
Et kui mingis võtmes peenist näed lendab kogu muu ajutegevus vastu taevast ja sulgeb igasuguse mõtlemisvõime täielikult? Seda ongi igal pool öeldud sajas võimalikus ja võimatus võtmes, üritatud tähelepanu juhtida ja arutleda selle üle juba päris pikka aega aga sina pole midagi kunagi kuulnudki, eks?... sel juhul ongi näha, et peenise kasutamine etenduses oli siis ikkagi mõjuv -isegi sinusuguse tähelepanu tõmbas teemale. Mõtlemis-arutlusvõimet kahjuks juurde ei andnud.
Kuule, inimene. Ära räuska ja ilmuta selle asemel natuke arutlemisvõimet. Ära vatra kogu aeg sellest, kui vajalik on ühiskonnas tähelepanu pöörata üksikemade probleemidele, vaid palun näita ära mulle see seos või kontekst, miks see konkreetne show osa sinu jaoks just sellise tähenduse sai. Mina nägin laval naist triibuseelikus, lavaaugust pistis pea välja peenisemütsiga kodanik ja loopis lapsi laiali. Rohkemat mina ei näinud. Sama sketš võib ehk hoopis midagi muud tähendada - näiteks maailma ülerahvastatuse probleemile viitamist? Või rääkis ohtlikest seksiharjumustest, kondoomita seksist? Kust imekohast sina sinna taha kohe nii selgelt võlud üksikemaduse ja isegi protsendid, rääkimata naiste alaväärsuse teemast? :D Naljatilk. Püüa oma mõttekrambist nüüd vabaneda ja natuke laiemalt mõelda. Kui seal etenduses oli midagi veel, mis tähendust kitsendas, siis see ongi see, mida ma küsin, ole hea ja selgita. Mina enamat ei näinud. Kas kuskil oli suur ahel, mis selle naise pliidi külge aheldas ning see jäi mul märkamata, näiteks?
Külaline

Laul näiteks? Pühadevahe, kui kontekstipimedad on mõned. Kust sellepärast ongi kunst ka, et igaüks saab sellest isemoodi aru. Kui sina nägid selles liustike sulamise probleemi vms, siis palun väga. Tundub, et paljud said aru ja põhiliselt on kisajad meedias mehed, kes teadupärast ei sünnita (küllap neid solvab, et sketchis ainult m***i osa neile jäi, aga mehed, kes naised lastega üksi jätavad, ei vääri ka paremat portreteerimist- aga rongaisad ju nii teevadki, paar minutit mõnu ja naine tegelegu tagajärgedega). Naised said lihtsalt aru.
Külaline

Noh, nagu üks viie lapse isa suht vaoshoitult mainis ärgates nädal aega hiljem, et ühiskonna sidususele see skets just kaasa ei aidanud (kellele ta õigupoolest kurdab, ei sa aru, sest ta on ise ERRi nõukogu liige ja vastutab, et ERR täidab oma põhikirja, nagu ka Varro)...
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Jaan 2025 19:55 Laul näiteks? Pühadevahe, kui kontekstipimedad on mõned. Kust sellepärast ongi kunst ka, et igaüks saab sellest isemoodi aru. Kui sina nägid selles liustike sulamise probleemi vms, siis palun väga. Tundub, et paljud said aru ja põhiliselt on kisajad meedias mehed, kes teadupärast ei sünnita (küllap neid solvab, et sketchis ainult m***i osa neile jäi, aga mehed, kes naised lastega üksi jätavad, ei vääri ka paremat portreteerimist- aga rongaisad ju nii teevadki, paar minutit mõnu ja naine tegelegu tagajärgedega). Naised said lihtsalt aru.
Laul sobinuks kõigi minu nimetatud näidete taustaks. Ainus pime, kanapime (tunnelnägemine, näeb ainult ühte kitsast riba maailmast), oled siin sina.
Mina olen naine. Mina ei saanud aru, sest ei olnudki võimalik midagi aru saada. Sul on üksikvanema teema millegipärast hingel arvatavasti, küllap seepärast sa oma mõtetes sinna jõudsid. Karta on, et jõuaksid ka Macbethi või Carmenit vaadates samale järeldusele. Rääkimata Lehmann Brothersist - uhh, mehed möllavad kolmekesi laval, naisi pole lavale lastudki.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Jaan 2025 19:55 Laul näiteks? Pühadevahe, kui kontekstipimedad on mõned. Kust sellepärast ongi kunst ka, et igaüks saab sellest isemoodi aru. Kui sina nägid selles liustike sulamise probleemi vms, siis palun väga. Tundub, et paljud said aru ja põhiliselt on kisajad meedias mehed, kes teadupärast ei sünnita (küllap neid solvab, et sketchis ainult m***i osa neile jäi, aga mehed, kes naised lastega üksi jätavad, ei vääri ka paremat portreteerimist- aga rongaisad ju nii teevadki, paar minutit mõnu ja naine tegelegu tagajärgedega). Naised said lihtsalt aru.
Pole tõsi. ÜKSKI naine ei saa lapsi, kui ta seda ise ei taha
Ükski mees ei saa sundida naist sünnitama või aborti tegema. Otsus on ALATI viimases instantsis ainult naise langetada
Loomulikult on ka naise vastutus seevõrra suurem.
Külaline

See laste pildumine imiteeris siis sinu meelest kaasaelamist üksikemadele? Mismoodi? Kas niiviisi on on kombeks oma tittedega käituda just üksikemadel?
Uudistaja

Postitus Postitas Uudistaja »

Pikpak kirjutas: 08 Jaan 2025 13:47 Kari hüsteerikuid jalollakaid koos, ausõna. Mind, 4 lapse ema see küll kuidagi ei solvanud, just pigem terav ühiskonnakriitika, kuidas naisi ainult laste saamise osas vastutatavks tehakse.
Ossa vaeseke küll. Kõik neli last on sinult välja pressitud. Sa üldse ei tahtnud neid aaaa näe sunniti. Ütle seda oma lastele kahh
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Jaan 2025 11:43
Külaline kirjutas: 08 Jaan 2025 18:56Niimoodi suhtuvad mitte homod vaid heterod- "mis ronid oma titega siia, kui see käituda ei oska", "mis tegid nii palju lapsi, kui raha ei ole", "mis tegid nii lolli mehega siis lapsed", "kuidas panna naised sünnitama" jnejne- ja edasi on ema oma tittedega üksi ning hiljem pole üldse midagi väärt- oma viga, e
See on nüüd küll väga õige tähelepanek. Naine meie ühiskonnas on igal juhul süüdi. Sünnitas, on probleem, ei sünnitanud, jälle probleem. Sinna juurde käib vinguvas toonis "ärge vinguge", "ärge kriisake", "ise oled süüdi". Naise koht on köögis, lastetoas ja voodis meest rahuldamas. Naisel ei ole oma elu ega soove, naine peab sõltuma mehest, olema ja jääma varatuks, et mehel oleks teda lihtne kontrollida. Ah, loomulikult... Naine pole ju midagi väärt, mis ta siis lahutas, eks, mopp kätte ja pliidi äärde tagasi.
Oi seda kibestumist. Ei mesta, et üksi oled oma vaimsete häiretega.
Külaline

Mõnel siin on kunsti mõtestamine üleüldiselt vist väga suurte raskustega seotud. Kunst seepärast ongi kunst, et igaüks saab veidi isemoodi aru, vastasel juhul on see lasteraamatu illustratsiooni tasemel. Varro&co nt sai ühtemoodi aru, mina teistmoodi, ega me muidu ka väga ei sarnane...
Ei saa mingi veider etendus naist, emadust, lapse sünnitamist nii labastada ja määrida, kui see inimese enda jaoks on püha ja väärtuslik asi.
Mul juba mitu päeva ketrab peas "Maa tuleb täita lastega.." :D
Külaline

https://www.facebook.com/kolmaslaps/vid ... 186314301/
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Jaan 2025 11:52 Mõnel siin on kunsti mõtestamine üleüldiselt vist väga suurte raskustega seotud. Kunst seepärast ongi kunst, et igaüks saab veidi isemoodi aru, vastasel juhul on see lasteraamatu illustratsiooni tasemel. Varro&co nt sai ühtemoodi aru, mina teistmoodi, ega me muidu ka väga ei sarnane...
Ei saa mingi veider etendus naist, emadust, lapse sünnitamist nii labastada ja määrida, kui see inimese enda jaoks on püha ja väärtuslik asi.
Milles see kunstiline katarsis siis sinu jaoks seisnes, seda sa polegi maininud. Said kuidagi "teistmoodi" aru millestki? Kuidas?
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Jaan 2025 12:24
Külaline kirjutas: 10 Jaan 2025 11:52 Mõnel siin on kunsti mõtestamine üleüldiselt vist väga suurte raskustega seotud. Kunst seepärast ongi kunst, et igaüks saab veidi isemoodi aru, vastasel juhul on see lasteraamatu illustratsiooni tasemel. Varro&co nt sai ühtemoodi aru, mina teistmoodi, ega me muidu ka väga ei sarnane...
Milles see kunstiline katarsis siis sinu jaoks seisnes, seda sa polegi maininud. Said kuidagi "teistmoodi" aru millestki? Kuidas?
Minagi üritan juba teist päeva vastust saada samale küsimusele - et aga mida siis täpselt nähti ja millest seda järeldati. Aga ei tule vastust. Ainult hülgemöla.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Külaline kirjutas: 08 Jaan 2025 21:06 Jah, ETV "Pidu Estoinias ja draamas" Marta kaheksas sketch dragshow.

Kas keegi mulle seletaks, mis teid täpselt solvas nii hirmsasti? Kas see pole valdav suhtumine- sünnita aga, sünnita! Aga pärast oled lastega üksi ja kedagi tegelikult ei huvita, kuidas ja kas need lapsed üles kasvatatud saad, eriti kui lapsed saigi mehekujulise m****ga tehtud, kes oma lastest ei hooli ega aita. Ja ühiskond pigem tõrjub lapsi- ära roni oma titega siia/randa/lennukisse/jne!
https://arhiiv.err.ee/video/vaata/pidu- ... a-estonias 43:40 min
Kas ma ei saagi enam näha, mille üle lament käib? See aadress ütleb: "
The page cannot be displayed. Please contact the administrator for additional information.

URL: arhiiv.err.ee/video/vaata/pidu-draamas-ja-estonias"
Külaline

Usu, kolja, sa millestki ülevast ilma ei jäänud :)
Külaline

Killandi sai jälle uusaastaööl käkiga hakkama... (kes mäletab, see mäletab paari aasta tagust skandaali). Oleks ainult Estonia peo üle kandnud, poleks keegi mäletanud enam ega karjunud. Estonia pidu oli ju täiega kena ja parketikõlbulik, ei silitanud ühtegi vastukarva.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu, Mortal, Semrush [Bot] ja 6 külalist