Kuidas valmistada brokkolit, nii et see süüa kõlbaks

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Kuidas valmistada brokkolit, nii et see süüa kõlbaks

Postitus Postitas Külaline »

Uuel aastal uus mina jne, tahab tervislikult toituda ja lisada oma menüüsse brokkoli. Kahjuks ma ei oska seda töödelda, nii et rõveda maitsega ei oleks. Juba see brokkoli keetmise lõhn ajab öögatama. Lillkapsast suudan süüa, aga brokkolit mitte. Paluks teie retsepte või täpseid juhiseid, kuidas see söödavaks muuta enda jaoks. Potis või pannil või ahjus, kõik kõlbab.
Külaline

Brokkoli ja lillkapsa püreesupp on hea. Mulle meeldib see tšillisena.
Brokkolit ma pigem wokin.
Külaline

Brokoli. See sõna on brokoli. Brokoli. Saite aru?
Külaline

Panen pannile koos võiga, röstin võiga läbi ja siis veidi vett ja kaane alla 5 min. Lisan soola. Teen neid nii ahjulõhe kõrvale.
Külaline

Minule maitseb täitsa niisama keedetuna. Aga ainult sügavkülma omad millegipärast. Peale aroomi või ürdisoola. Toore brokoli keetmine ei anna sama tulemust 😃
Aga olen väiksena hakituna supi sisse pannud, kui mingi peotäis üle on.

Äkki annab paneerida samamoodi, nagu lillkapsast ahjus?

Ja tegelikult seda ei pea ju üleüldse sisse pressima, kui ei maitse.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Jaan 2025 19:43 Panen pannile koos võiga, röstin võiga läbi ja siis veidi vett ja kaane alla 5 min. Lisan soola. Teen neid nii ahjulõhe kõrvale.
Mina hautan 5 minutit veega, siis röstin või ja soolaga :)
Külaline

Aa, kusjuures mulle maitsevad ka just sügavkülmabrokoli õisikud :) kergelt keedetud, soola ja võiga üle segatud
Külaline

Kui ei maitse, ei pea sundima sööma. On veel igasuguseid kapsalisi ja "supertoite".
Aga ahjuvormis koore ja juustuga on maitsev (mitte et see nüüd kohutavalt tervislik oleks).
Külaline

Panen kanasupi ja frikadellisupi sisse, lillkapsa samuti.
Ahjus brokoli-lillkapsavorm juustuga.
Kõuts
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kõuts »

Mina kasutan tihti vormiroogades. Pasta-singivorm brokoliga, lillkapsa-brokoli vorm, brokoli-kartulivorm, kartuli-hakkliha-brokoli vorm.
Aga prae kõrvale ahjus küpsetatud brokoli on ka hea. Lisan pannile porgandi, kaalika ja kartuli kõrvale ca 15 minutit enne nende valmimist. Kergelt rasvainega kokku, sool ja mõni maitseaine peale, küpseb kiirelt.
Kui on brokolit eelmisest päevast üle, olen ka kotletitainasse seganud.
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Kuna ma armastan brokolit, siis söön seda nii keedetult kui ahjus tehtult. Kui lõhna suhtes tundlik oled, siis ahjus röstituna on see ilmselt parim valik.

Mina viilutan terve brokkolikimbu u cm viiludeks, pintseldan õliga üle ja riputan pisut riivitud parmesani peale. Pistan ahju u 200 kraadi peale ja u 20 minutiga saad mõnusad, kergelt krõmpsuvad brokoliviilud.

Püreesupina on see üks mu lemmikuid. Keedan koos kartulitega, lisan toidukoort ja püreestan.
Külaline

kui mingi asja lõhn ajab lausa öökima, siis pole mitte mingisugust mõtet seda oma menüüsse pressida. On palju muid köögivilju, mis samamoodi kasulikud.
Ise armastan köögivilju kasutada karrides - ka neid, mida eriti ei armasta. Oluline on mitte pehmeks hautada, asi peab krõmps jääma.
Üldse tasub köögivilja retseptide osas vaadata pigem Aasia poole.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Jaan 2025 09:22 kui mingi asja lõhn ajab lausa öökima, siis pole mitte mingisugust mõtet seda oma menüüsse pressida. On palju muid köögivilju, mis samamoodi kasulikud.
Ise armastan köögivilju kasutada karrides - ka neid, mida eriti ei armasta. Oluline on mitte pehmeks hautada, asi peab krõmps jääma.
Üldse tasub köögivilja retseptide osas vaadata pigem Aasia poole.
Wokid on ka hea variant. Ja samamoodi peab krõmps jääma, mitte pehme lödi nagu ühepajatoidus.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Sa ei pea ju tingimata brokolit sööma, on ka teisi sama kasulikke ja häid tooraineid. Leia need, mis maitsevad!
Külaline

Kui just keedulõhnaga on probleem, siis seda annab hautada ka mikrokas- saab kiiremini.
kolja
Kontakt:

Postitus Postitas kolja »

Külaline kirjutas: 09 Jaan 2025 18:36 Uuel aastal uus mina jne, tahab tervislikult toituda ja lisada oma menüüsse brokkoli. Kahjuks ma ei oska seda töödelda, nii et rõveda maitsega ei oleks. Juba see brokkoli keetmise lõhn ajab öögatama. Lillkapsast suudan süüa, aga brokkolit mitte. Paluks teie retsepte või täpseid juhiseid, kuidas see söödavaks muuta enda jaoks. Potis või pannil või ahjus, kõik kõlbab.
Brokkolit tee kuidas tahad, igat moodi on väga hea. Grillitud, praetud, keedutud- super, anna aga ette!
dingo
Kontakt:

Postitus Postitas dingo »

Brokoli on üks mu lemmikuid tooraineid!
Kõige lihtsama ja kiirema variandina lihtsalt aurutan.
"Lemmik" on õisikud viilutada ning praadida kõrgel tulel seesamiõlis väga kiiresti, lisada seesamiseemneid ja soola-pipart.
Väga meeldib ka Amishite brokoli-lillkapsasalat.
Külaline

Aitäh Amishite retsepti eest :) mul oli täpselt need asjad külmkapis "üle", on tõesti maitsev salat!
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Jaan 2025 12:38 Kui just keedulõhnaga on probleem, siis seda annab hautada ka mikrokas- saab kiiremini.
Kas brokolil on siis mingi lõhn? Pole täheldanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Jaan 2025 18:02
Külaline kirjutas: 10 Jaan 2025 12:38 Kui just keedulõhnaga on probleem, siis seda annab hautada ka mikrokas- saab kiiremini.
Kas brokolil on siis mingi lõhn? Pole täheldanud.
On ikka. Töödeldes küll. Toorelt tõesti pole.
Peaaegu igal toidul on omapärane lõhn.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 9 külalist