Kas annetate raha?

vana hea klassika
Tolmukübe
Kontakt:

Kas annetate raha?

Postitus Postitas Tolmukübe »

Nendele, kes seda erinevaid kurbi lugusid ette lükates avalikult küsimas käivad? Mina ei anna. Inimestel veelgi hullemad olukorrad ja ei jookse nad kuskile, käsi pikal. Mille poolest see parem on, kes küsimas käib, et just tema peaks saama? Vastus - polegi parem. Ja ei peagi saama. Ja kes teab, kas see lugu üldse tõene on.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Käisin pühade ajal kirikus ja annetasin pangakaardiga. Moodsad ajad. Ühtlasin lunastasin aasta jooksul tehtud patud. Veel annetan kooli sihtasutusele. Lapsed õpivad selles koolis.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 15:49 Käisin pühade ajal kirikus ja annetasin pangakaardiga. Moodsad ajad. Ühtlasin lunastasin aasta jooksul tehtud patud. Veel annetan kooli sihtasutusele. Lapsed õpivad selles koolis.
Ega see annetamine ei vabasta sind pattudest. Ega enam pole 15. saj kus ostsid endale indulgentse ja siis said kõik andeks. Luther muutis selle värgi ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 15:51Ega see annetamine ei vabasta sind pattudest
Küsisin enne kirikuisalt, et kui suure summa ma pean annetama, et patud andeks saada. Püha isa ütles, et anneta xxx eurot ja saad kõik andeks. Nii tegingi. Sa tahad õelda, et musta kuuega mees valetas mulle?
Külaline

Ma ei tea, mis kurbi lugusid sa mõtled, aga Jõulutunneli ajal annetasin küll vähiravifondile.
Külaline

Annetan ainult loomadele, inimestel on kõik võimalused end ise aidata.
Külaline

Enam ei anneta, küll aga olen nii toitu kui riideid viinud neile, kes seda vajavad. Raha enam kusagile saatma ei hakka.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 16:10 Annetan ainult loomadele, inimestel on kõik võimalused end ise aidata.
Jah, mõtlen samamoodi. Inimestel ikka mingeid võimalusi leidub.
Tolmukübe
Kontakt:

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 16:23 Enam ei anneta, küll aga olen nii toitu kui riideid viinud neile, kes seda vajavad. Raha enam kusagile saatma ei hakka.
Kust sa tead, et ta toitu vajab? Vbl rahakott raha täis, ainult et kulutada ei raatsi, ja siis tuleb kurva looga lagedale..
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 11 Jaan 2025 16:24
Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 16:23 Enam ei anneta, küll aga olen nii toitu kui riideid viinud neile, kes seda vajavad. Raha enam kusagile saatma ei hakka.
Kust sa tead, et ta toitu vajab? Vbl rahakott raha täis, ainult et kulutada ei raatsi, ja siis tuleb kurva looga lagedale..
Ega ei teagi, aga olen reageerinud postitusele, kus paluti toiduabi. Ei midagi suurt ega uhket, vaid täiesti elementaarsed asjad olid. Viisin kohale ja tundus, et läks õigesse kohta, sest nägin ju, et elati väga vaeselt.

Tegin seda ka põhjusel, et kunagi ammu, kui minul väga-väga rasked ajad oli, siis aidati mind ka. Ja ma ei pidanud isegi paluma. Aidati nii raha kui toiduga. Ma ei unusta seda kunagi. Seetõttu proovin ka ise abivajajaid aidata.
Külaline

Mul on tekkinud mulje, et vähiravifondist kauplevad juba abi ka need, kes tegelikult isegi oma ravi eest maksta jõuaksid Et kui meedias kirjutatakse, et haigel on mets ja maakodu ja linnakodu, siis minu arust võiks 1. asjana müüa mõne kinnisvara ja selle raha eest ennast ravida. Et fondiraha jääks neile, kellel tõesti võimalused puuduvad. Aga ei taheta halvendada oma majanduslikku olukorda, kui on olemas sellised fondid, kes kõiki aitavad. Mulle ei tundu see õige.
Keithy
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Keithy »

Jah, annetan. Usun, et üksteist tuleb hoida!
Külaline

Ainult oma kogudusele olen annetanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 19:09 Ainult oma kogudusele olen annetanud.
Kas sel juhul saab ka patud andeks, mida oled aasta jooksul teinud?
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 17:13 Mul on tekkinud mulje, et vähiravifondist kauplevad juba abi ka need, kes tegelikult isegi oma ravi eest maksta jõuaksid Et kui meedias kirjutatakse, et haigel on mets ja maakodu ja linnakodu, siis minu arust võiks 1. asjana müüa mõne kinnisvara ja selle raha eest ennast ravida. Et fondiraha jääks neile, kellel tõesti võimalused puuduvad. Aga ei taheta halvendada oma majanduslikku olukorda, kui on olemas sellised fondid, kes kõiki aitavad. Mulle ei tundu see õige.
Midagi võiks müüa jah, aga kui palju see edasi aitab? Ravi on üsna kallis, seevastu kusagil ääremaal asuv kinnistu ei pruugi isegi ühe kuu vajadust katta. Omaosalus tuleb neil nagunii tasuda ja see ei ole ka väike summa. Kas vähihaige peab kõigepealt kõik müüma ja sotsiaalpinnale kolima, enne kui tal on õigust abi küsida? Aga vähihaige perekond juhul kui seal on alaealised lapsed näiteks? Peaksid ka kõik müüma? Kodu võik ikka inimesele alles jääda, maakodu on nii ja naa, see võib olla inimesele ainuke positiivne energiaallikas, kus ta ennast hästi tunneb, korter paneelmajas ei pruugi seda mitte olla, samas kui abikaasa käib linnas tööl ja lapsed koolis, siis sellest ka loobuda ei saa. Loodetavasti sa ise ei sattu sellisesse olukorda, kus elu päästev või pikendav ravim on sulle rahaliselt kättesaamatu. Ma olen vähiravifondi püsiannetaja ja usun,et raha läheb õigesse kohta.
Iseasi on see, kas siiski riik ei võiks kasvõi osaliselt selle ravi enda kanda võtta? Miks sa ei küsi, kas täiendav ravimihüvitis on ikka kõigile vajalik? Normaalset palka saavad inimesed suudaksid oma ravimid igal juhul välja osta. Ja kui pensionäril on süüdimatu perearst, kes iga kuu või paari tagant poole aasta ravimid välja kirjutab ja pensionär need kohustundlikult välja ostab aasta lõpus (sest saan ju soodsamalt, on neid siis vaja või mitte, raviskeem võib muutuda või vanainimene surra), siis haigekassa maksab need täiendavad hüvitised silmagi pilgutamata automaatselt välja. Meil on vägagi suured käärid tegeliku abivajaduse ja raha külvamise vahel, seega vähiraviforni ma jätaks praegu sellest arutelust välja. Nad teevad seda tööd mida riik peaks tegema ja usun, et nende otused on plaju rohkem kaalutletud.
Külaline

Oma lapse koolile (erakool) annetan, sest tunnen ja usaldan sealset juhtkonda hästi.
Sellest vähiravifondist ei saa mina eriti aru. Miks osad vähihaiged riigi poolt ravi ei saa ja on vaja kuskil välismaal kallil ravil käia?
Hambaravifondi võiks keegi aktivist luua. See vahel vaat et sama kulukas kui vähiravi.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 20:18 Oma lapse koolile (erakool) annetan, sest tunnen ja usaldan sealset juhtkonda hästi.
Sellest vähiravifondist ei saa mina eriti aru. Miks osad vähihaiged riigi poolt ravi ei saa ja on vaja kuskil välismaal kallil ravil käia?
Hambaravifondi võiks keegi aktivist luua. See vahel vaat et sama kulukas kui vähiravi.
Peab ikka imelik olema, et võrrelda hambaravi vähiraviga.
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

mul on püsiannetus "Eesti metsa abiks" - see on kole, mis meie metsadega toimub ja ise nad ennast kaitsta ei saa. tahtsin ka koorikloomale loomaaias püsiannetuse teha, aga see oleks läinud linnavalitsuse arvele ühisesse patta ja sellest ma loobusin.
mitte kunagi ei anneta mingi interneti hala peale. kui memm tuleb tänaval ligi ja palub leivaraha, siis ostan talle leiva ja vorsti, enamasti saan sellise ettepaneku eest sõimata ja see näitab, et olen õigel teel :D
Külaline

kana kirjutas: 12 Jaan 2025 10:53 "Eesti metsa abiks"
Mis moodi neid aidatakse, metsad ju era- või riigiomandis, kui tahavad tõmbavad maha ja jokk.
kana
Kontakt:

Postitus Postitas kana »

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 11:49
kana kirjutas: 12 Jaan 2025 10:53 "Eesti metsa abiks"
Mis moodi neid aidatakse, metsad ju era- või riigiomandis, kui tahavad tõmbavad maha ja jokk.
nad palkavad juriste, kaebavad ebaseaduslikke raieid kohtusse ja käivad koosolekutel, kui mingi hull karjäärihimustaja selle jälle metsisekaitsealale tahab rajada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist