Mis on saanud Tony Aasalaid teemast?

vana hea klassika
Külaline

Mis on saanud Tony Aasalaid teemast?

Postitus Postitas Külaline »

Mäletate, aastaid tagasi vajas üks " hea " õde oma vennale rahalist toetust kasvaja eemaldamisel välismaal. Head inimesed kogusid kokku suure summa, kuid kahjuks Tony suri. Allesjääv raha sooviti õe mõttel panna Tony kohviku alustamiseks. Kus kaugel on kohvik? Kas inimesed on kõik selle lihtsalt unustanud ja võibki nii teha, et kogu kümned tuhanded eurod lüüakse lihtsalt laiaks? Ilmselgelt ei ole mingit kohvikut ega ka raha.
Mida arvate?
Külaline

Jah, raha õdede taskus ja otsas. Ja ei juhtu mitte midagi, sest tegemist oli eetilise probleemiga, mitte mingi kuriteoga. Õpetuseks siis kõigile annetajatele.
Külaline

Häbi kaob, aga raha jääb või kuidas see ütlus oli. Keegi sai rikkaks kogemata oma haige venna arvelt.
Külaline

Kuna meie ühiskonnas on vaesus suurem häbi kui ebaausus, siis ilmselt hea otsus. Meil igasugu pätid ja kaabakad kõrgetel kohtadel ja keegi ei köhi.
Külaline

See lugu oli inetu. Olen muidu abivajajatele väikeseid summasid saatnud ja neidki sai piskuga aidatud. Pärast seda aga ei anneta ma enam mitte iialgi mujale, kui ainult Vähiravi fondile.
Külaline

Mina ka enam kuskile erakontole ei anneta või mingite suvaliste inimeste kontodele, kes korjandusi teevad. Sellele Arhangelskile annetasin, sest kurb lugu tundus, aga pärast see lesk mulle enam üldse ei meeldinud, kes Eesti meditsiinisüsteemi nii maha tegi ja pärast telekas halas, et Eesti riik ei maksa talle enam peretoetusi. Ei suutnud ta meest ju keegi aidata, ei teinud ka see Itaalia mingit imet. Ja miks peaks Eesti riik maksma peretoetusi inimesele, kes kolis siit minema ja kelle uus koduriik on mujal. Tulgu elagu siin siis, makstakse talle ka neid peretoetusi. Samamoodi kisasid need Tony õed, kuidas Eesti meditsiinisüsteem ei kõlba kuskile, aga seal Saksamaal ei tehtudki selle vaese mehega mitte midagi ja tuli sama targalt siia tagasi surema. Ainuke hea asi, et õed said rikkaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 16:55 Mina ka enam kuskile erakontole ei anneta või mingite suvaliste inimeste kontodele, kes korjandusi teevad. Sellele Arhangelskile annetasin, sest kurb lugu tundus, aga pärast see lesk mulle enam üldse ei meeldinud, kes Eesti meditsiinisüsteemi nii maha tegi ja pärast telekas halas, et Eesti riik ei maksa talle enam peretoetusi. Ei suutnud ta meest ju keegi aidata, ei teinud ka see Itaalia mingit imet. Ja miks peaks Eesti riik maksma peretoetusi inimesele, kes kolis siit minema ja kelle uus koduriik on mujal. Tulgu elagu siin siis, makstakse talle ka neid peretoetusi. Samamoodi kisasid need Tony õed, kuidas Eesti meditsiinisüsteem ei kõlba kuskile, aga seal Saksamaal ei tehtudki selle vaese mehega mitte midagi ja tuli sama targalt siia tagasi surema. Ainuke hea asi, et õed said rikkaks.
Raadiku korjandusega oli ju ka mingi kahtlane lugu. Kindlustus tasus haiglale raviarved, aga kogutud raha on ka kuskile kadunud ja nüüd on kogujad vait nagu kuldid rukkis. Sõõrumaa alles kurtis, et ootab siiamaani oma laenu tagasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 17:04
Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 16:55 Mina ka enam kuskile erakontole ei anneta või mingite suvaliste inimeste kontodele, kes korjandusi teevad. Sellele Arhangelskile annetasin, sest kurb lugu tundus, aga pärast see lesk mulle enam üldse ei meeldinud, kes Eesti meditsiinisüsteemi nii maha tegi ja pärast telekas halas, et Eesti riik ei maksa talle enam peretoetusi. Ei suutnud ta meest ju keegi aidata, ei teinud ka see Itaalia mingit imet. Ja miks peaks Eesti riik maksma peretoetusi inimesele, kes kolis siit minema ja kelle uus koduriik on mujal. Tulgu elagu siin siis, makstakse talle ka neid peretoetusi. Samamoodi kisasid need Tony õed, kuidas Eesti meditsiinisüsteem ei kõlba kuskile, aga seal Saksamaal ei tehtudki selle vaese mehega mitte midagi ja tuli sama targalt siia tagasi surema. Ainuke hea asi, et õed said rikkaks.
Raadiku korjandusega oli ju ka mingi kahtlane lugu. Kindlustus tasus haiglale raviarved, aga kogutud raha on ka kuskile kadunud ja nüüd on kogujad vait nagu kuldid rukkis. Sõõrumaa alles kurtis, et ootab siiamaani oma laenu tagasi.
Jah, kõik sellised summad kipuvad kuskile mutiauku kaduma. Pärast ainult mingi vassimine käib. Raadik ise nüüd räägib, et hakkab jälle sinna tagasi sõitma. Tundub ka natuke süüdimatu tüüp olevat.
Külaline

Ja see jõumehe poja raha kogumine, mis sellest sai? Lubas ka tagasi kui vahele jäi, et kindlustus maksab...
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 17:22 Ja see jõumehe poja raha kogumine, mis sellest sai? Lubas ka tagasi kui vahele jäi, et kindlustus maksab...
Midagi ei saanud, pistis taskusse.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 16:55Ainuke hea asi, et õed said rikkaks.
Mismõttes see nüüd hea asi oli? Õed said rikkaks ebaausal teel.
Külaline

Eks inimloomus on ju nõrk. Toon näite. Kujutage nüüd ette, et saite kolme päevaga kontole mingi 100 000. Varem oli teie kontojääk keskmiselt 500. Nüüd siis selline ulmsumma teie jaoks. Selgub asjade edenedes, et 20 000 kulub reaalselt ära ja 80 000 jääb lihtsalt järele. Lihtsalt teil on kontol selline summa ja juriidiliselt on teil sellele rahale õigus. Öelge nüüd ausalt kelle käsi tõuseks seda tagasi maksma annetajatele või edasi annetama kasvõi Vähiravifondile? Dilemma kas pole, eriti vaese inimese jaoks. Selline juhtum põhimõtteliselt oligi teemaalgatuses.
Külaline

Öelge nüüd ausalt kelle käsi tõuseks seda tagasi maksma annetajatele või edasi annetama kasvõi Vähiravifondile?
Maksaks tõesti tagasi.
Külaline

Kas mõnest eraisikule annetamisest midagi head ka on saanud?
Külaline

Tony Aasalaidi
Seebitükike
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Seebitükike »

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 19:23 Öelge nüüd ausalt kelle käsi tõuseks seda tagasi maksma annetajatele või edasi annetama kasvõi Vähiravifondile?
Maksaks tõesti tagasi.
sina maksad, võibolla veel mõni, aga enamus paneb südamerahuga oma tasku ja nii ongi.
Külaline

Seebitükike kirjutas: 12 Jaan 2025 01:07
Külaline kirjutas: 11 Jaan 2025 19:23 Öelge nüüd ausalt kelle käsi tõuseks seda tagasi maksma annetajatele või edasi annetama kasvõi Vähiravifondile?
Maksaks tõesti tagasi.
sina maksad, võibolla veel mõni, aga enamus paneb südamerahuga oma tasku ja nii ongi.
Nojah, sellepärast ei tasugi kuskile erakontole annetada mitte kunagi. Mäletan, et Aaslaidi puhul kirjutas Vähiravi fond oma FB seinale, et olge ettevaatlikud, et siin on väga palju kahtlaseid asjaolusid ja siin on põhjus, miks need õed Vähiravi fondi poole ei pöördunud, kes oleks kindlasti aidanud, kui oleks olnud meditsiiniline näidustus sinna Saksamaale minekuks. Ainult et fond kontrollib asutuse tausta, haiguslugu jne, enne kui raha välja käib. Kahjuks see kõik oli kahtlane algusest peale ja õde vassis paljusid detaile. Aga see kirjutis võeti kohe maha, sest inimesed hakkasid niimoodi pahandama, et kadedad olete, et õed saavad raha ja mida iganes. Aga tegelikult oli kõik nende kirjutatu ju tõsi.
BellaBee
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas BellaBee »

Ma ei kujuta ette, mis inimene see on, kes oma sureva venna surma pealt teenida veel üritab. Perekond Aasalaid just seda tegi kahjuks.
Olen näinud fb-s ühe õdede(Ly Aasalaid) postitust, et neil kulus kõik raha ära, kanti annetustena edasi aga tõestusi pole ühtegi, seega puhas mull see.
BellaBee
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas BellaBee »

Meenub üks eraisik(Pille-Riin Meltsas)veel, kes kogus raha, et minna Venemaale tüvirakkude siirdamisele.
Sellest ravist ka ju muffigi abi ei olnud.
Ja siis need samad annetuste küsijad sõimavad Eesti meditsiini.
Külaline

Ma vahel mõtlen, mitut hädalist oleks selle kahe miljoniga saanud aidata, mis ühele lapsele koguti ja mis mingit tulemust ei toonud. Sadat? Neist mõni ikka oleks terveks saanud...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 4 külalist