Kogemusi psühholoogidega

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 12:25
Tolmukübe kirjutas: 12 Jaan 2025 08:31 Loomulikult kahjustab. Tuttav, kes käis, sai sellest, kui psühholoog ta peale karjuma pani, psühhotrauma, see situatsioon hakkas tal peas ringi käima. Ka pressis see psühholoog oma arvamust peale. Ega's psühholoogid on ise oma probleeme täis, mis sealt muud oodatagi.
Oioioi kui eluvõõras jutt. See osa on tõsi, et ideaalis jah psühholoog ei anna lahendusi, vaid kuulab ja peegeldab. No nii peaks olema. Aga päriselus on ikka palju psühholooge, kes mitte ainult ei anna lahendusi vaid solvuvad ja hakkavad manipuleerima kui neid lahendusi ei rakendata.
Psühholoogi usaldamine on väga ohtlik mäng, sest väga paljud neist on ise peast haiged inimesed.
Kuulge, käige ikka kvalifitseeritud psühholoogide juures ja siis avaldage arvamust. Mingid nurgapsühholoogid pole ju psühholoogid. Lugege CV läbi, uurige kogemust, vaadake pildi pealt talle silma, isegi see aitab veidi mõista, kas võiks klapp tekkida või mitte.
Olen ise käinud kolme erineva psühholoogi juures ning töiselt puutunud kokku veel paariga - kinnitan, et kõik on olnud pädevad, arukad ning teadnud, mida teevad. Ei kujuta ette, kuidas nad mind kahjustada oleks võinud. Ainult mina ise saan selles valdkonnas ennast kahjustada. Kogu ülejäänud maailm saab mulle vaid soovitusi anda, valikud teen mina ise.
Keegi ei ütle, et pole olemas häid psühholooge, aga meil on tööl ka väga halvad. Ja mingi cv lugemine siin ei aita. Küsi ükskõik millise psühholoogi käest, keda sa mainisid kui väga pädevaid. Nad võivad kõik mu juttu kinnitada.
Iseendaga hakkamasaavat ja igati korras inimest ei saa muidugi nii lihtsalt kahjustada. Ohtlik on halb psühholoog ikka haavatavas seisus inimesele, kellel parasjagu ei ole kõik väga hästi peas.
Külaline

Keegi ei ütle, et pole olemas häid psühholooge, aga meil on tööl ka väga halvad. Ja mingi cv lugemine siin ei aita. Küsi ükskõik millise psühholoogi käest, keda sa mainisid kui väga pädevaid. Nad võivad kõik mu juttu kinnitada.
Iseendaga hakkamasaavat ja igati korras inimest ei saa muidugi nii lihtsalt kahjustada. Ohtlik on halb psühholoog ikka haavatavas seisus inimesele, kellel parasjagu ei ole kõik väga hästi peas.
Mitte keegi polegi ju väitnud, et ei ole olemas halbu psühholooge. Igas ametis on paremaid ja halvemaid. Aga minu arust siin minnakse ju teistpidi äärmusesse, et mitte ühestki neist kasu pole, istuvad ainult ja koorivad raha, keegi käsib seal käia (ei tea kes), Psühholoogid rikuvad inimeste elud ära jne, jne. See nüüd ka ju tõsi pole. Mina olen mitme juures käinud, osadest pole tõesti kasu olnud, aga minu elu rikkuma nad küll ei ole tulnud ja keegi mul sinna minna pole ka käskinud. Kui tahan, lähen, ei taha, ei lähe.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 12:35 Keegi ei ütle, et pole olemas häid psühholooge, aga meil on tööl ka väga halvad. Ja mingi cv lugemine siin ei aita. Küsi ükskõik millise psühholoogi käest, keda sa mainisid kui väga pädevaid. Nad võivad kõik mu juttu kinnitada.
Pigem kinnitavad nad ikka minu juttu. Väide, et vähemalt magistriõppe läbinud, 5+ aastase tööstaažiga ning erinevaid täiendkoolitusi läbinud psühholoogide hulgas on märgatavas koguses "väga halbu" psühholooge, kes kliendi peale karjuvad ning lollusi räägivad, on ikka täiesti maotu. Pigem on selliselt väitjal mingi tõsisem psüühikahäire, kus talle tundub, et tema peale kõik karjuvad ning on vaenulikud ja kurjad. Samuti on selge, et ega esimese visiidiga pruugigi taibata, kuhu psühholoog sinu mõtteid suunata proovib. Otsing ja mõtestamine on kliendi enda töö ja see võibki aega võtta.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 12:59
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 12:35 Keegi ei ütle, et pole olemas häid psühholooge, aga meil on tööl ka väga halvad. Ja mingi cv lugemine siin ei aita. Küsi ükskõik millise psühholoogi käest, keda sa mainisid kui väga pädevaid. Nad võivad kõik mu juttu kinnitada.
Pigem kinnitavad nad ikka minu juttu. Väide, et vähemalt magistriõppe läbinud, 5+ aastase tööstaažiga ning erinevaid täiendkoolitusi läbinud psühholoogide hulgas on märgatavas koguses "väga halbu" psühholooge, kes kliendi peale karjuvad ning lollusi räägivad, on ikka täiesti maotu. Pigem on selliselt väitjal mingi tõsisem psüühikahäire, kus talle tundub, et tema peale kõik karjuvad ning on vaenulikud ja kurjad. Samuti on selge, et ega esimese visiidiga pruugigi taibata, kuhu psühholoog sinu mõtteid suunata proovib. Otsing ja mõtestamine on kliendi enda töö ja see võibki aega võtta.
Karjumise osaga ma olen nõus. Seda ma ka eritit ei usu, et nad hordide kaupa karjuvad. Aga probleem, et tase on nõrk ja paljud teevad kas üldse mitte midagi või pigem kahju, on nii teada ja levinud, et seda kinnitab küll iga hea psühholoog. Nad on ise ka ju hädas sellega, sest need sosssepad tõmbavad kogu maine alla. Ja pealegi tekitavad inimestele probleeme juurde.
Ma ei väida muide, et enamus on sellised, aga neid on piisavalt, et jamasid tekitada.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 13:18
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 12:59
Karjumise osaga ma olen nõus. Seda ma ka eritit ei usu, et nad hordide kaupa karjuvad. Aga probleem, et tase on nõrk ja paljud teevad kas üldse mitte midagi või pigem kahju, on nii teada ja levinud, et seda kinnitab küll iga hea psühholoog. Nad on ise ka ju hädas sellega, sest need sosssepad tõmbavad kogu maine alla. Ja pealegi tekitavad inimestele probleeme juurde.
Ma ei väida muide, et enamus on sellised, aga neid on piisavalt, et jamasid tekitada.
Et soss-sepast psühholoog mitte midagi teeb, sellega olen nõus ja seda ka eespoolt kirjutasin. Aga et ta halba võib teha, sellega ma nõustuda ei saa. Selleks peab ta ikka päris valesid võtteid kasutama, justnimelt kisama ja sundima ja kurjustama - ja seda osa ma juba enam ei usu.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 13:28
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 12:59 Pigem kinnitavad nad ikka minu juttu. Väide, et vähemalt magistriõppe läbinud, 5+ aastase tööstaažiga ning erinevaid täiendkoolitusi läbinud psühholoogide hulgas on märgatavas koguses "väga halbu" psühholooge, kes kliendi peale karjuvad ning lollusi räägivad, on ikka täiesti maotu. Pigem on selliselt väitjal mingi tõsisem psüühikahäire, kus talle tundub, et tema peale kõik karjuvad ning on vaenulikud ja kurjad. Samuti on selge, et ega esimese visiidiga pruugigi taibata, kuhu psühholoog sinu mõtteid suunata proovib. Otsing ja mõtestamine on kliendi enda töö ja see võibki aega võtta.
Et soss-sepast psühholoog mitte midagi teeb, sellega olen nõus ja seda ka eespoolt kirjutasin. Aga et ta halba võib teha, sellega ma nõustuda ei saa. Selleks peab ta ikka päris valesid võtteid kasutama, justnimelt kisama ja sundima ja kurjustama - ja seda osa ma juba enam ei usu.
Saab küll halb psühholoog inimest, sh last, kahjustada, ja väga tõsiselt. Minu lapse viis psühholoog nii kaugele, et laps vahetult pärast seanssi psühholoogi kabinetist välja astudes sooritas suitsiidikatse. Õnneks läksime talle vastu ja saime ta ära päästetud.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 17:20
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 13:28

Saab küll halb psühholoog inimest, sh last, kahjustada, ja väga tõsiselt. Minu lapse viis psühholoog nii kaugele, et laps vahetult pärast seanssi psühholoogi kabinetist välja astudes sooritas suitsiidikatse. Õnneks läksime talle vastu ja saime ta ära päästetud.
Kuidas see kabinetist välja astudes suitsiidikatse käib? Mis ta tegi siis?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 17:26
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 13:28 Et soss-sepast psühholoog mitte midagi teeb, sellega olen nõus ja seda ka eespoolt kirjutasin. Aga et ta halba võib teha, sellega ma nõustuda ei saa. Selleks peab ta ikka päris valesid võtteid kasutama, justnimelt kisama ja sundima ja kurjustama - ja seda osa ma juba enam ei usu.
Sa nagu päriselt ka arvad, et inimene peaks hakkama siinses vaenuslikus keskkonnas sulle oma lapse suitsiidikatset lahkama?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 18:07

Sa nagu päriselt ka arvad, et inimene peaks hakkama siinses vaenuslikus keskkonnas sulle oma lapse suitsiidikatset lahkama?
See tundub lihtsalt ülepaisutatud jutt, inimene ei hakka ennast kabinetist välja tulles ära tapma, see on praktilisest vaatepunktist juba täiesti ebareaalne jutt. Ja kogu selle inimese muu jutt samamoodi, sellepärast ka seda ei usu. See inimene paisutab kõike üle, utreerib nii palju, et see ei ole enam lihtsalt usutav.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 18:15

See tundub lihtsalt ülepaisutatud jutt, inimene ei hakka ennast kabinetist välja tulles ära tapma, see on praktilisest vaatepunktist juba täiesti ebareaalne jutt. Ja kogu selle inimese muu jutt samamoodi, sellepärast ka seda ei usu. See inimene paisutab kõike üle, utreerib nii palju, et see ei ole enam lihtsalt usutav.
Neid "see inimene" on siin ju mitu, isegi palju kohe. Kõigile paistab kaugele ära sinu arusaamatult tohutu hirm selle ees, et psühholoogidelt hakataks ootama oma töö korralikult tegemist. Keeldud uskumast ilmselget tõsiasja, et leidub ka psühholooge, kes kahjustavad inimesi. Küsimust tekitab, miks sa seda niivõrd jäärapäiselt uskumast keeldud? Mis selle põhjuseks on?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 19:02

Neid "see inimene" on siin ju mitu, isegi palju kohe. Kõigile paistab kaugele ära sinu arusaamatult tohutu hirm selle ees, et psühholoogidelt hakataks ootama oma töö korralikult tegemist. Keeldud uskumast ilmselget tõsiasja, et leidub ka psühholooge, kes kahjustavad inimesi. Küsimust tekitab, miks sa seda niivõrd jäärapäiselt uskumast keeldud? Mis selle põhjuseks on?
Ei ole ju palju. Ikka seesama võtab siin pidevalt sõna, kelle arust koolipsühholoog viis ta lapse enesetapuni, kool on kõiges süüdi, õpetajad on halvad jne, jne. See on üks ja sama inimene kogu aeg, jutt on täpselt sama igas võimalikus teemas. Kogu aeg räägib, kuidas psühholooge sunnitakse peale, lubavad kõik probleemid ära lahendada, aga tutkit. Nüüd juba karjuvad ja lõugavad ka ja käsivad perekonda terroriseerida. Nii kui laps kabineitst tuli, nii hakkas ennast ära tapma. See jutt ei ole ju kuidagi usutav.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 19:05 Ei ole ju palju. Ikka seesama võtab siin pidevalt sõna, kelle arust koolipsühholoog viis ta lapse enesetapuni, kool on kõiges süüdi, õpetajad on halvad jne, jne. See on üks ja sama inimene kogu aeg, jutt on täpselt sama igas võimalikus teemas. Kogu aeg räägib, kuidas psühholooge sunnitakse peale, lubavad kõik probleemid ära lahendada, aga tutkit. Nüüd juba karjuvad ja lõugavad ka ja käsivad perekonda terroriseerida. Nii kui laps kabineitst tuli, nii hakkas ennast ära tapma. See jutt ei ole ju kuidagi usutav.
Täpselt nii. Ja neid, kes talle vastu vaidlevad pole mitte üks, vaid vähemalt kaks (mina pluss see, kellele vastan praegu), aga ilmselt rohkemgi.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 20:05
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 19:05 Ei ole ju palju. Ikka seesama võtab siin pidevalt sõna, kelle arust koolipsühholoog viis ta lapse enesetapuni, kool on kõiges süüdi, õpetajad on halvad jne, jne. See on üks ja sama inimene kogu aeg, jutt on täpselt sama igas võimalikus teemas. Kogu aeg räägib, kuidas psühholooge sunnitakse peale, lubavad kõik probleemid ära lahendada, aga tutkit. Nüüd juba karjuvad ja lõugavad ka ja käsivad perekonda terroriseerida. Nii kui laps kabineitst tuli, nii hakkas ennast ära tapma. See jutt ei ole ju kuidagi usutav.
Täpselt nii. Ja neid, kes talle vastu vaidlevad pole mitte üks, vaid vähemalt kaks (mina pluss see, kellele vastan praegu), aga ilmselt rohkemgi.
Siin ei ole ju midagi vaielda, igal pool on igasuguseid inimesi, kui inimesel on psühholoogide osas roosad prillid peas et ei nemad Jumala eest saa kahjustada kedagi, ega's siis polegi midagi parata. Las usub, mida tahab. Tuttava tuttav on töötu, Töötukassa poolt määrati talle psühholoog, kas see on sunniviisiline, et muidu sealt teenuseid ei saa, arvatavasti on, aga kindalt ma ju ei tea. Käib seal selle psühholoogi juures juttu rääkimas, ega's talle sellest sobiv töökoht ei sigine, lihtsalt maksumaksja raha jälle tuulde läinud. No eks see psühholoog talle muidugi mingit psühholoogilist tuge annab, aga tööle ta ju sellest kiiremini ei lähe. Nii et kuidas psühholooge sunnitakse peale, võib tõsi olla küll. Ja haavatavas seisundis inimest saab psühholoog kahjustada küll, ja ega sinna terve psüühikaga inimesed kuigi palju ju ei satugi, ikka mingite probleemidega minnakse ju.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 19:05

Ei ole ju palju. Ikka seesama võtab siin pidevalt sõna, kelle arust koolipsühholoog viis ta lapse enesetapuni, kool on kõiges süüdi, õpetajad on halvad jne, jne. See on üks ja sama inimene kogu aeg, jutt on täpselt sama igas võimalikus teemas. Kogu aeg räägib, kuidas psühholooge sunnitakse peale, lubavad kõik probleemid ära lahendada, aga tutkit. Nüüd juba karjuvad ja lõugavad ka ja käsivad perekonda terroriseerida. Nii kui laps kabineitst tuli, nii hakkas ennast ära tapma. See jutt ei ole ju kuidagi usutav.
Sinu kui psühholoogiat õppinud inimese sõimulaviini on kummaline lugeda. Kui sa kabinetis hapras seisus abivajajat samamoodi sõimad nagu siin foorumis võõraid inimesi, siis pole küll ime need kogemused, et psühholoogid võivad teha kasu asemel hoopis rohkem kahju.

Neid, kes sinisilmselt tahavad uskuda, et mitte ükski psühholoog ei saa kunagi inimest kahjustada, võib siin olla mitu. Kuid täpselt samamoodi on siin neidki mitu, kes sulle vastu vaidlevad ja muud väidavad. Jah, leidub tõepoolest psühholooge, kes kahjustavad inimest ja viivad ta tunduvalt halvemasse seisu kui ta oli enne abi otsimist. Ma ei hakka praegu rohkem näiteid tooma kuna tean, et sa keerad ainult kõik oma vaenulikkuses näidete tooja vastu, utreerid ja paned juurde ning sõimad edasi. Eks kiunatab ikka see koer, kes pihta sai.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 19:05

Sina oled jälle see hulk kes karjub, et meil eestimaal on kõik hästi. Vot Aafrikas ja Venemaal on halvasti. Rõõmsalt valid reformierakinda ja annetad kasside varjupaigale. Nohh selline õige eestlane. Kohe palju õigem kui teised eestlased.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 13 Jaan 2025 09:34 Siin ei ole ju midagi vaielda, igal pool on igasuguseid inimesi, kui inimesel on psühholoogide osas roosad prillid peas et ei nemad Jumala eest saa kahjustada kedagi, ega's siis polegi midagi parata. Las usub, mida tahab. Tuttava tuttav on töötu, Töötukassa poolt määrati talle psühholoog, kas see on sunniviisiline, et muidu sealt teenuseid ei saa, arvatavasti on, aga kindalt ma ju ei tea. Käib seal selle psühholoogi juures juttu rääkimas, ega's talle sellest sobiv töökoht ei sigine, lihtsalt maksumaksja raha jälle tuulde läinud. No eks see psühholoog talle muidugi mingit psühholoogilist tuge annab, aga tööle ta ju sellest kiiremini ei lähe. Nii et kuidas psühholooge sunnitakse peale, võib tõsi olla küll. Ja haavatavas seisundis inimest saab psühholoog kahjustada küll, ja ega sinna terve psüühikaga inimesed kuigi palju ju ei satugi, ikka mingite probleemidega minnakse ju.
Sinu arust see tuttav siis on psühholoogi poolt kahjustatud või mispoolest see näide siia puutub? See on ju ennetav ja toetav meede töötukassa poolt, need vestlused psühholoogiga ei peagi aitama inimesel kiiremini tööle saada, vaid toetama teda raskel perioodil ja ehk ära tundma, kui inimene murduma hakkab. Kui see on psühholoogide "peale sundimine", siis oleks sellist sundimist rohkem vaja (parafraseerides Ansipi tsitaati kriisist).

Palun mõnda näidet, kuidas saab psühholoog kahjustada oma klienti. See palve on kõigile, mitte ainult Tolmukübemele. Mida peab psühholoog selleks tegema ning milline on kliendile tekitatav kahju.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Jaan 2025 10:54 Sina oled jälle see hulk kes karjub, et meil eestimaal on kõik hästi. Vot Aafrikas ja Venemaal on halvasti. Rõõmsalt valid reformierakinda ja annetad kasside varjupaigale. Nohh selline õige eestlane. Kohe palju õigem kui teised eestlased.
Sul vist kõik karjuvad? Psühholoogid, foorumlased, kindlasti karjub ka müüja poes ja no õpetajast koolis me ei räägigi?
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Jaan 2025 13:03
Külaline kirjutas: 13 Jaan 2025 10:54 Sina oled jälle see hulk kes karjub, et meil eestimaal on kõik hästi. Vot Aafrikas ja Venemaal on halvasti. Rõõmsalt valid reformierakinda ja annetad kasside varjupaigale. Nohh selline õige eestlane. Kohe palju õigem kui teised eestlased.
Sul vist kõik karjuvad? Psühholoogid, foorumlased, kindlasti karjub ka müüja poes ja no õpetajast koolis me ei räägigi?
Sina ise karjud siin kõikse kõvemini veel.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Jaan 2025 13:02
Tolmukübe kirjutas: 13 Jaan 2025 09:34 Siin ei ole ju midagi vaielda, igal pool on igasuguseid inimesi, kui inimesel on psühholoogide osas roosad prillid peas et ei nemad Jumala eest saa kahjustada kedagi, ega's siis polegi midagi parata. Las usub, mida tahab. Tuttava tuttav on töötu, Töötukassa poolt määrati talle psühholoog, kas see on sunniviisiline, et muidu sealt teenuseid ei saa, arvatavasti on, aga kindalt ma ju ei tea. Käib seal selle psühholoogi juures juttu rääkimas, ega's talle sellest sobiv töökoht ei sigine, lihtsalt maksumaksja raha jälle tuulde läinud. No eks see psühholoog talle muidugi mingit psühholoogilist tuge annab, aga tööle ta ju sellest kiiremini ei lähe. Nii et kuidas psühholooge sunnitakse peale, võib tõsi olla küll. Ja haavatavas seisundis inimest saab psühholoog kahjustada küll, ja ega sinna terve psüühikaga inimesed kuigi palju ju ei satugi, ikka mingite probleemidega minnakse ju.
Sinu arust see tuttav siis on psühholoogi poolt kahjustatud või mispoolest see näide siia puutub? See on ju ennetav ja toetav meede töötukassa poolt, need vestlused psühholoogiga ei peagi aitama inimesel kiiremini tööle saada, vaid toetama teda raskel perioodil ja ehk ära tundma, kui inimene murduma hakkab. Kui see on psühholoogide "peale sundimine", siis oleks sellist sundimist rohkem vaja (parafraseerides Ansipi tsitaati kriisist).

Palun mõnda näidet, kuidas saab psühholoog kahjustada oma klienti. See palve on kõigile, mitte ainult Tolmukübemele. Mida peab psühholoog selleks tegema ning milline on kliendile tekitatav kahju.
Minu ema sõbranna kaotas õnnetusjuhtumis oma poja. Läks psühholoogi juurde, aga too hakkas tema muret lihtsalt tühistama. Sealjuures tegi ta kõike seda, mida psühholoog sinu jutu järgi tegema ei peaks: ei peegeldanud, vaid teatas, et sel emal olevat lihtsalt prioriteedid paigast ära - et näe vaata aknast välja, päike paistab, see on oluline!, mitte mingi mahasurnud suvaline tüüp. Et maailm saab ilma tolleta väga hästi hakkama. Psühholoog läks oma tühistamisega nii kaugele, et pani ema esiteks uskuma, et ta poeg polnudki elamist nagunii väärt, seejärel võttis letti ka ema enda ja hakkas temast nui neljaks süüd otsima, lõpuks teatas, et egas emagi pole õieti maailmas vaja, maailm saab väga hästi ilma hakkama. Siis kaldus mingisse esoteerikasse, rääkis aina maailmakõiksusest ja horoskoopidest ka, see ema ei jõudnud talle üldse enam järgi ega saanud lõpuks millestki aru. Tuli psühholoogi kabinetist välja ja tema ainus mõte sealt lahkudes oli - oma pojale järele minna. Õnneks helistas enne, kui lõplikult tegudele asus, minu emale ja mu ema rääkis temaga ja rahustas ta maha. Jäi ellu ja tuli abikaasa ning sõbrannade toel august välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Jaan 2025 13:32
Külaline kirjutas: 13 Jaan 2025 13:03
Sina ise karjud siin kõikse kõvemini veel.
No selge. Sellega andsid sa hea skaala sinu hinnangute mõistmiseks. Kui psühholoogid samapalju karjuvad kui mina praegu siin teemas, siis järelikult pead sa harilikku mõistlikku ja argumenteerivat vestlust karjumiseks. Mitte psühholoogid pole kõik lollid, vaid sinu skaala on teistmoodi. Huvitav oleks iseenesest teada, mis sinu skaala positiivses otsas siis asub? Kuidas sinuga probleemidest rääkida tuleks nii, et sa seda karjumiseks ja vägivallaks ei peaks? Lihtsalt vaikides kuulata ja pead noogutada?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile, Roosad tulbid, taivopalm, Tolmukübe ja 6 külalist