Keda siis nüüd üldse valida?

Külaline

Keda siis nüüd üldse valida?

Postitus Postitas Külaline »

Mina ausalt öeldes ei oska enam mitte kedagi valida. Reformi enam elu sees ei vali, sest see mis praegu toimub, on lihtsalt nii õudne. Need maksutõusud, elukallinemine, samas riigiametites käib laristamine edasi. Tundub juba, et Eestis on kõige kallim elada. Eks osadel läheb väga hästi, kihistumine suureneb, see pane veel rohkem kibestuma. Mina käin tavalisel palgatööl, olen haritud ja puha, aga mingeid rahamägesid pole. Ja see Ligi ülbitsemine ajab südame pahaks. Samas kui võtta see EKRE ja Keskerakonna punt, siis need jälle lubavad maad ja ilmad kokku, võtavad laenu, korraks läheb isegi ehk kergemaks, aga siis tuleb jälle tagasi see Reformi punt, kes hakkab vahepeal laiaks löödud raha taas rahvalt tagasi pumpama kõigi vahenditega. Ja lähebki kokkuvõttes jälle hullemaks.
Külaline

Mina valin Isamaad.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 15:21Mina valin Isamaad.
Sellel on jälle mingi kinnisidee paljulapseliste toetamisel. Jube raha pannakse magama, kuigi see laste juurdetulemisele midagi juurde ei anna, pigem jäävad inimesed rohkem koju passima. Tõsteti kolmelapseliste toetus 700 euro peale, ikka virin, tahaks rohkem, sest vahepeal sai ju 900. Samas esimesi ja teisi lapsi ei toetata, kuigi kui ei sünni neid, ei tule ka kolmandaid. Kuigi toetust tõsteti, siis sündivus ju kahanes. Minu arust pole sinna rahaloopimine õige. Lisaks tõsteti selle raha saamiseks makse ja tegelikult ei saa ka need kolmelapselised sellest tõusust nüüd suurt kasu, teistest rääkimata. Ei ole see Isamaa ka hea. Lisaks võib neid ju valida, aga ikka on nad nii väike erakod, et võtavad siis mingi jubeduse punti ja kasu pole midagi.
Külaline

Mina ka ei tea. Mina valisin alati ühte kindlat meest EKRE-st, kuna tundsin teda isiklikult. Aga temagi hüppas nagu jänes EKRE-st Reformi üle, küllap seal pakuti priskemat porgandit. Sellised tuulelipud pole mulle kunagi meeldinud ja päris kindlasti minu häält ei saa. See näitab, et inimestel pole mingeid veendumusi - raharull otsustab kõik.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 15:27 Lisaks võib neid ju valida, aga ikka on nad nii väike erakod, et võtavad siis mingi jubeduse punti ja kasu pole midagi.
Juhul, kui sa märganud pole, siis Eestis on kõik erakonnad nii väikesed, et peavad kellegi punti võtma. :roll:
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 15:36
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 15:27 Lisaks võib neid ju valida, aga ikka on nad nii väike erakod, et võtavad siis mingi jubeduse punti ja kasu pole midagi.
Juhul, kui sa märganud pole, siis Eestis on kõik erakonnad nii väikesed, et peavad kellegi punti võtma. :roll:
Nojah, aga praegu näiteks domineerib ju siiski Reform. Teised on seal augutäiteks ja ei otsusta midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 15:41
Nojah, aga praegu näiteks domineerib ju siiski Reform. Teised on seal augutäiteks ja ei otsusta midagi.
Peaministri erakond tavaliselt domineerib tõesti :roll:
Külaline

Valimised peaks olema sügisel ja praegu on veel vara mõelda.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 15:43

Kui Keskerakond oli pukis, siis domineeris EKRE, Jüri oli peaminister, aga aina vabandas ja silus käkke. Nii et pole alati tõsi.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 16:05 Valimised peaks olema sügisel ja praegu on veel vara mõelda.
Kohalikud valimised on teine asi. Aga tundub, et tahan vist Tallinnasse Kõlvartit tagasi. See Pere ja Jervani kemplemine ja lollused on lihtsalt naeruväärsed.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 16:07Aga tundub, et tahan vist Tallinnasse Kõlvartit tagasi.
Oled Russki Miri sõber?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 16:13
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 16:07Aga tundub, et tahan vist Tallinnasse Kõlvartit tagasi.
Oled Russki Miri sõber?
Ei ole. Aga nüüd on veel hullem. Istun seal Paldiski maantee ummikus igal hommikul ja meenutan halva sõnaga Peret. Arvasin ka Kallase puhul, et hullemaks ei saa enam minna, aga näe, sai. Michal tegi veel omapoolsed maksutõusud otsa.
Külaline

Sotsid on veel mainimata, aga needki on mandunud mingiks selgrootuks massiks, ma ei näe maailmavaadet enam kelleski.
Külaline

Mul oli sama mure juba eelmiste valimiste ajal. Valisin parempoolseid, mis siis, et nad ei saanud sisse.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 15:27
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 15:21Mina valin Isamaad.
Sellel on jälle mingi kinnisidee paljulapseliste toetamisel. Jube raha pannakse magama, kuigi see laste juurdetulemisele midagi juurde ei anna, pigem jäävad inimesed rohkem koju passima. Tõsteti kolmelapseliste toetus 700 euro peale, ikka virin, tahaks rohkem, sest vahepeal sai ju 900. Samas esimesi ja teisi lapsi ei toetata, kuigi kui ei sünni neid, ei tule ka kolmandaid. Kuigi toetust tõsteti, siis sündivus ju kahanes. Minu arust pole sinna rahaloopimine õige. Lisaks tõsteti selle raha saamiseks makse ja tegelikult ei saa ka need kolmelapselised sellest tõusust nüüd suurt kasu, teistest rääkimata. Ei ole see Isamaa ka hea. Lisaks võib neid ju valida, aga ikka on nad nii väike erakod, et võtavad siis mingi jubeduse punti ja kasu pole midagi.
Aga sina vali reformi ja eesti 200 siis on eestimaal kõik väga hästi.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 18:19 Sotsid on veel mainimata, aga needki on mandunud mingiks selgrootuks massiks, ma ei näe maailmavaadet enam kelleski.
Sotsid on vaat et kõige hullemad. Nemad tahaks veel makse tõsta. Sikkut muudkui halab, et Eestis on inimeste omaosalus meditsiinis Euroopa kõrgeim ja mida ta selle peale teeb…? Tõstab omaosalust veelgi visiiditasu näol!
Külaline

Ajalooliselt olen olnud Isamaa valija, kuid Seeder oli täiesti vastuvõetamatu oma kardinataguse poliitika ja halli kardinali mängimisega (seejuures "halli" sõna otseses mõttes, kõige ebakarsimaatilisem parteijuht üldse), mistõttu olen valinud E200 ja viimane kord ka Reform (kuid teadsin juba siis, et see jääb ka ainukseseks korraks, see oli Ukraina toetuseks). Nüüd Reinsalu on oluliselt tummisem tegelane, kuid ega mingite põlluaasade ja rataste liitumine meeldiv ei ole. Võib-olla proovin Parempoolseid, kuigi ka Perling jäi silma sellega, et vallavalitsusse saades oli vist kohe kõige esimene (vähemalt üks väga esimestest) samm oluliselt oma palka tõsta.
Külaline

Igal juhul valin EKREt.
Külaline

Aga mõni arvab, et on vaja rohkem tööd leida ja teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 15:43

Seda sinutaoliste toel juba 20 aastat. Siim Kallas käitus nagu eesti riik oleks tema oma. Andis Kajale partei, eurosaadiku koha, peaministri koha ja karjääri tipuks siis Brüsselisse koha. Nagu Aafrikas. Aga meil teatud kaader huilgab vaimustuses. Oiii kui tark naine. Mis siis, et müüs praktiliselt eestimaalt jupi maha, et omale koht saada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist