Keda siis nüüd üldse valida?

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 16:06
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 15:43
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 15:41

Nojah, aga praegu näiteks domineerib ju siiski Reform. Teised on seal augutäiteks ja ei otsusta midagi.
Peaministri erakond tavaliselt domineerib tõesti :roll:
Kui Keskerakond oli pukis, siis domineeris EKRE, Jüri oli peaminister, aga aina vabandas ja silus käkke. Nii et pole alati tõsi.
Jüri ei lähe arvesse :) Ja EKRE käitus õigesti. Kui midagi ei meeldinud öeldi Jürkale, et lähme valitsusest ära ja sinu koht kahh lännu. Praegused limukad hoiavad iga hinna eest valitsust koos.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 18:55
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 15:27Jube raha pannakse magama, kuigi see laste juurdetulemisele midagi juurde ei anna
Postitus on kustutatud
Misssugune hüpe? 500 eurone toetus tuli kolmelapselistele 2016. Sündide arvud Eestis:

2016 14 003
2017 13 630
2018 14 235
2019 13 929
2020 13 043
2021 13 111
2022 11 545
2023 10 738

Mis asi siin hullult tõusnud on siis?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 20:30
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 15:27Jube raha pannakse magama, kuigi see laste juurdetulemisele midagi juurde ei anna
Postitus on kustutatud
Misssugune hüpe? 500 eurone toetus tuli kolmelapselistele 2016. Sündide arvud Eestis:

2016 14 003
2017 13 630
2018 14 235
2019 13 929
2020 13 043
2021 13 111
2022 11 545
2023 10 738

2024 sündis alla 10 000 lapse, mingi 9600. Kas oli sellest raha loopimisest siis mingi kasu?
Külaline

Ei usu mina, et midagi oleks parem, kui mingi muud partei oleks pukis. Tänu eurorahade sajule oli mõnda aega petlik unelm, et nüüd oleme kõvad vennad ja võime paremale-vasakule kulutada. Me oleme elanud üle jõu kogu aeg. Väike riik, vähe rahvast, ääreala, ei ole vaja üle varju hüpata. Nüüd on eurorahade sadu lõppenud ja aeg ise hakkama saada.
Külaline

Ei raha jagamine ei tõsta tõesti sündivust. Asi on hoopis muudes asjades. Mõtlemine ja suhtumine. No näiteks moslemtel on enamasti palju lapsi ja vahet pole milline on tema materiaalne olukord. Tema jaoks on see elu loomulik kulg, las nad tulevad ja so what. Mul üks tuttav on Skandinaavias pagulasnõustaja ja ta on tõdenud, et ei suudagi neile kuidagi selgeks teha, et võiks oma lapsesaamist kuidagi planeerida ka. Sul naine aasta tagasi sünnitas 2-toalisse korterisse viienda lapse, sa ise oled töötu, mida pekki su naine jälle rase on. Ta vaatab suurte silmadega otsa ja ei suuda mõista, mida sa ette heidad. Jumala kingitus ju.
Mõnes riigis on iive nagu üks relvastuse ja patriotismi osa ja kõik võtavad sellest õhinaga osa.
Külaline

Postitus on kustutatud

2016 14 003
2017 13 630
2018 14 235
2019 13 929
2020 13 043
2021 13 111
2022 11 545
2023 10 738

Kolmandate laste sündide hüpe: https://stat.ee/et/uudised/2019/06/03/k ... est-rohkem
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 21:02

Postitus on kustutatud

2016 14 003
2017 13 630
2018 14 235
2019 13 929
2020 13 043
2021 13 111
2022 11 545
2023 10 738

Kolmandate laste sündide hüpe: https://stat.ee/et/uudised/2019/06/03/k ... est-rohkem
Tõusnud on kolmandate laste sünd, lanegnud esimeste. Kas peretoetus põhjustas esimeste laste vähenemise? Kahtlane, kuid kurat seda teab...
https://pere.geenius.ee/rubriik/uudis/s ... se-kasuks/
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 21:02

Postitus on kustutatud

2016 14 003
2017 13 630
2018 14 235
2019 13 929
2020 13 043
2021 13 111
2022 11 545
2023 10 738

Ja mis tolku sellest on, kui kolmandaid lapsi sünnib 18 protsenti, ülejäänud on kõik esimesed või teised lapsed, kelle vanemad tunnevad, et neid ei hinnata. Oluline on siiski see, palju lapsi kokku sünnib. Et kolmandaid sündis rohkem, iivet ei tõsta, kui esimesi ja teisi sünnib aina vähem. Lisaks see kolmandate statistika on veel saadud mitme kärgpere kokkuklopsimise tagajärjel. See raha oleks võinud minna kõigi laste toetamiseks, oleks sellest ka rohkem kasu olnud. Sellepärast see Isamaa kinnisidee kolmandate lastega ei ole õige, sest see sündivust ei tõsta ja see raha on raisatud.
Külaline

Ehk alustaks esimesest?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 21:19Ehk alustaks esimesest?
See näitabki ju, et selline rahakülvamine ei ole mõttekas. Kui korraks sünnib kolmandaid rohkem, aga esimesi ja teisi vähem, tähendab see ju seda, et varsti sünnib ka kolmandaid aina vähem. Sest neid ei saa ju sündida, kui esimesi ja teisi ei ole.
Külaline

Minu mure on see, et praegu kõik kannatavad, käib mingi hirmus riigieelarve tasakaalustamine, riik rabab taha kokku. Ja kõik on vihased, enam Reformi ei vali. Ja siis tuleb Ekre ja Keskerakond, kes selle kokkurabatu taas laiaks löövad ja kõik hakkab taas otsast peale.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 15:27Tõsteti kolmelapseliste toetus 700 euro peale, ikka virin, tahaks rohkem, sest vahepeal sai ju 900. Samas esimesi ja teisi lapsi ei toetata, kuigi kui ei sünni neid, ei tule ka kolmandaid.
Ei tule tõesti, aga iga kolmelapseline pere (kui pole just mitmikuid) on kunagi olnud ühe- ja kahelapseline ning kõiki neid ebaõiglusi samoodi pidanud taluma. Mina jätsin täiesti konkreetselt paar aastat tagasi pikka aega mõttes olnud pesamunaplaanid ära, kui selgus, kui muutlik on riigi lastetoetuste poliitika. Ja ma arvan, et ma polnud ainuke. Üks aasta toetatakse, teisel aastal mitte, kolmandal pannakse veel lastemaks peale (suurperele mõeldud auto “abil” saimegi mitu kord suurema automaksu võrreldes väiksemate peredega). Vana süsteemiga oleks majanduslikult välja vedanud kuidagi, aga väiksema toetusega enam ei julge vähemalt praeguses majanduses enam suuremaid riske ja pikaajalisi kohustusi võtta. Lapsed meeldivad, mees on mul tore, mingit luksust taga ei aja, tööd olen ka kogu aeg teinud, aga kui eesti lapsed nii kohutav tüliõun ja koormus riigile on, las siis impordivad neid kuskilt mujalt sisse.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 21:39 Minu mure on see, et praegu kõik kannatavad, käib mingi hirmus riigieelarve tasakaalustamine, riik rabab taha kokku. Ja kõik on vihased, enam Reformi ei vali. Ja siis tuleb Ekre ja Keskerakond, kes selle kokkurabatu taas laiaks löövad ja kõik hakkab taas otsast peale.
Delfi järgi nii arvad?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 22:01
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 15:27Tõsteti kolmelapseliste toetus 700 euro peale, ikka virin, tahaks rohkem, sest vahepeal sai ju 900. Samas esimesi ja teisi lapsi ei toetata, kuigi kui ei sünni neid, ei tule ka kolmandaid.
Ei tule tõesti, aga iga kolmelapseline pere (kui pole just mitmikuid) on kunagi olnud ühe- ja kahelapseline ning kõiki neid ebaõiglusi samoodi pidanud taluma. Mina jätsin täiesti konkreetselt paar aastat tagasi pikka aega mõttes olnud pesamunaplaanid ära, kui selgus, kui muutlik on riigi lastetoetuste poliitika. Ja ma arvan, et ma polnud ainuke. Üks aasta toetatakse, teisel aastal mitte, kolmandal pannakse veel lastemaks peale (suurperele mõeldud auto “abil” saimegi mitu kord suurema automaksu võrreldes väiksemate peredega). Vana süsteemiga oleks majanduslikult välja vedanud kuidagi, aga väiksema toetusega enam ei julge vähemalt praeguses majanduses enam suuremaid riske ja pikaajalisi kohustusi võtta. Lapsed meeldivad, mees on mul tore, mingit luksust taga ei aja, tööd olen ka kogu aeg teinud, aga kui eesti lapsed nii kohutav tüliõun ja koormus riigile on, las siis impordivad neid kuskilt mujalt sisse.
Väga kurb lugu, et sina kolmandat ei saanud, kuigi seda sa enam ei mäleta, et 700 on ka tõus. Ja pole mõtet lubada suuri toetusi, kui seda raha riigil pole ja selleks tuleb makse tõsta. Sellepärast Isamaa ongi samamoodi nõme, et pressisid selle toetuse välja, kuigi riigil raha polnud. Ja kui sa oled midagi juba andnud, ega siis need kolmelapselised pole ju tänulikud, et vahepeal said 900 500 asemel ja ka nüüd on summa suurem kui enne, nemad mõtlevad ainult selle peale, et 900 oli parem saada kui 700. Miks seda oli vaja lubada ja siis makse tõsta. Ühe- ja kahelapselised on veel rohkem pettunud, et nende lastest ei hooli üldse keegi, sellepärast lükatakse laste saamist edasi. Asi on ju täiesti katastrofaalne, viimastel aastatel on laste sündivus 30 protsenti vähenenud ja väheneb edasi. Üheksakümnendatel sündis 20 000 last aastas, nüüd alla 10 000. Siis tulekski tunnustada iga lapse sündi, mitte ainult kolmandaid. See on täiesti vale poliitika, kõik lapsed peaks saama võrdselt lapsetoetusi või pangu see raha üldiselt laste peale, mitte toetustesse. Ma ei saa ühegi erakonna kohta öelda, et tema tegevus vähimalgi määral meeldiks.
Külaline

Ma mõtlesin ka kolmanda lapse peale, aga mind pani meelt muutma sõda. Toetustele pole kunagi lootnud. Kui üleeelmine vastaja siin kirjutas, et ühe- ja kahelapselised on veel rohkem pettunud vms. - räägi enda eest. Minul on toetustest täiesti ükskõik.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 22:23 Ma mõtlesin ka kolmanda lapse peale, aga mind pani meelt muutma sõda. Toetustele pole kunagi lootnud. Kui üleeelmine vastaja siin kirjutas, et ühe- ja kahelapselised on veel rohkem pettunud vms. - räägi enda eest. Minul on toetustest täiesti ükskõik.
Mina ei rääkinud toetustest, vaid kogu sellest olukorrast siin riigis.
Külaline

Kas teate, et enamik maailmast pole lastetoetustest kuulnudki? Minu õde kasvatas oma lapsed üles USAs ja sellist asja seal ei eksisteeri. Kui piisavalt teenid, saad maksusoodustust (nagu meil oli). Piinlik peaks olema siin hädaldada, et oiii ma ei sünnita 3. last sest riik on nii kooner.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 16:05 Valimised peaks olema sügisel ja praegu on veel vara mõelda.
Ei ole vara. Just praegu tuleb kuukata-vaadata, mida räägitakse ja lubatakse ning kuidas isakesed käituvad. Kaks päeva enne valimist on mu meelest hilja otsustada.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 22:32 Kas teate, et enamik maailmast pole lastetoetustest kuulnudki? Minu õde kasvatas oma lapsed üles USAs ja sellist asja seal ei eksisteeri. Kui piisavalt teenid, saad maksusoodustust (nagu meil oli). Piinlik peaks olema siin hädaldada, et oiii ma ei sünnita 3. last sest riik on nii kooner.
Asi pole toetustes, vaid kõigis nendes maksutõusudes kokku. Kunagi ei tea, mis sulle veel kaela lajatatakse. See tekitab ebakindlust ja siis inimesed sünnitada ei taha. Lisame siia veel selle, et mingeid pereväärtusi siin riigis ei ole, naistel ongi tunne, et lapsed on vaid nende probleem. Kinnisvara on liiga kallis sellise riigi kohta. Tulemuseks ongi see, et naised sünnitada ei julge.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 23:06
Külaline kirjutas: 12 Jaan 2025 22:32 Kas teate, et enamik maailmast pole lastetoetustest kuulnudki? Minu õde kasvatas oma lapsed üles USAs ja sellist asja seal ei eksisteeri. Kui piisavalt teenid, saad maksusoodustust (nagu meil oli). Piinlik peaks olema siin hädaldada, et oiii ma ei sünnita 3. last sest riik on nii kooner.
Asi pole toetustes, vaid kõigis nendes maksutõusudes kokku. Kunagi ei tea, mis sulle veel kaela lajatatakse. See tekitab ebakindlust ja siis inimesed sünnitada ei taha. Lisame siia veel selle, et mingeid pereväärtusi siin riigis ei ole, naistel ongi tunne, et lapsed on vaid nende probleem. Kinnisvara on liiga kallis sellise riigi kohta. Tulemuseks ongi see, et naised sünnitada ei julge.
Need maksutõusud lajatatakse kõigile - ole sa penskar või noor ema. Ja lapsed ongi eelkõige ikka vanemate rõõm (või probleem, nagu sina ütlesid).
Sündivus on rekordmadal ka näiteks Soomes, Hiinas ja Lõuna-Koreas, kas selles on ka meie valitsus süüdi?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 3 külalist