Eestis kulub 700 eurot töölesõidule? Iga tööpäeva kohta 31,80? Kuidas on see võimalik?Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 11:13Ei ela välismaal. Keskharidus, seega oskusi justkui polegi. Suhtlusoskus halb, keeli ei oska, tutvusi pole. Õppimine pole õnnestunud kogu selle pasa kõrvalt. Suhe oli halb juba ammu enne koera, aga nüüd tundub et läheb iga päevaga hullemaks, mingid asjad aina eskaleeruvad. Täpsemalt ei saa ega taha kirjagi panna, liiga fucked up olukord. Kes koera õpetada soovitas, siis oleme kõike üritanud enda oskuste piires, paraku toksiline keskkond mõjutab nii ennast kui koera ja lahendust ei paista. Töö(tuse) kohta niipalju, et siinsed üksikud töökohad naljalt ei vabane ja kui ka proovinud kuskile, siis tahtjaid alati mitukümmend. Linnas olukord sama, töökohti küll rohkem aga ka tahtjaid rohkem, eelistatakse kohalikke jne. 700 eurose palgaga kohtadele tõesti pole kandideerinud, see kuluks kõik sõidu peale ära. Mees pole ka kolimisest huvitatud, tal siin kõik olemas ja kasvõi nõus elupäevade lõpuni siin elama, sest "kus mujal ikka parem on"Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 05:01 ilmselt elad muukeelse mehega kusagil välismaal? kuidas sul haridusega on? kui on hästi, leiad kindlasti ka tööd. minul on näiteks üürikorterisse lubatud hästi kasvatatud lapsed ja koerad. tallinnas. üür on 290.- nii et ilmselt on võimalik ka elamine leida. kui koerale vee ja söögi ette paned, ei maksa muretseda, et ta ei söö ja jöö, kui sind ei ole. aga ma tuleks jah ikka eestisse ja hakkaks siin vaikselt oma elu üles ehitama. äkki saad haridusega (juhul, kui sul seda ei ole) juba seal tegelema hakata? no kui sa muidugi elad välismaal, nagu mulle tunduskui foorumis nõua tahad, on mõistlik detailid lahti kirjutada. väga palju on küll jaburat lahmimist, aga äkki nopid sealt mingi "nõu" ka välja.
Tahaks reisida ja maailma näha, jõuaks vanuse poolest veel austraaliassegi, aga selleks tuhandeid vaja ja seda enam koguda ei jõua. Aga ega vist ei saaks seal hakkamagi, kui siingi elada ei oska
![]()
Lahkuminek, koer
-
Külaline
-
Külaline
Te ikka liialdate. Ei ole see asi nüüd päris nii ka.Külaline kirjutas: ↑12 Jaan 2025 11:03 Aga muidugi oleks koeraga päris üksi hakkama saamine koerale ohverdatud elu - ei saaks ka peale tööd trenni või teatrisse, rääkimata öösel kodust ära olemisest või reisile minekust. (Olen ka kaalunud hakata koerale kaasas käimist õpetama, tööandja otseselt ei keelaks.)
Kujutage ette, kui palju on Eestis tööl käivaid koerapidajaid - ja ei sugugi nii, et nad kõik oma elu koerale ohverdavad. Käivad inimesed nii 8t tööl koerte kõrvalt kui ka õhtuti trennides ja teatrites. Muidugi tähendab see, et koer ongi 9-10t jutti kodus üksinda, kuid täiskasvanud koer peab selle reeglina vastu. Tüüpiline koer püüab inimese äraoleku magades mööda saata. Tõsi, on ka koeri, kes kalduvad omaniku äraolekul igavusest näit. pehmet mööblit lõhkuma hakkama (mul üks tuttav tõstis igal hommikul diivanile toolid tagurpidi peale, sest muidu oleks koer igavusest diivani polstrist tükke välja sikutama hakanud, muud õnneks ei lõhkunud). Kui trenni või teatrisse, siis tuleb muidugi enne kodust läbi minna ja koer ära jalutada, pidusid ei saa lõpmatult pikaks venitada (alati tuleb arvastada, mitu tundi koer juba üksi olnud on). Kuid ma ei ütleks, et asi lausa nii hull on, et koeraomanikud üldse kuskil ei käiks.
Olen olnud ise "lapsehoidja" koerale, kelle omanik oli nädal aega välismaal. Puhkust mul ei olnud, käisin koera hoidmas tavaliste tööpäevade kõrvalt (milleks elasin ja ööbisin koeraomaniku kodus), hommikul lühidalt ja õhtul pikemalt jalutasin, andsin süüa. Reisimisega ongi jah, üksikul koeraomanikul kõige keerulisem. Tulebki leida "lapsehoidja" või peab koera hotelli paigutama (mida tagasihoidlikuma sissetulekuga inimene muidugi ei tee, enne loobub reisimisest). No autoreisile on võimalik koer kaasa võtta, muidugi.
Jah, on küsimus, et kas see on ideaalne, et loom 9-10t ja viis päeva nädalas üksi kodus. Ise just sel põhjusel (et loom oleks nii palju üksi kodus) vallalisena koera ei võtnudki. Samas - kui loom juba ON, siis püüaks ikka hakkama saada, midagi äärmuslikku (magama panek, ära andmine) ka tegema ei hakkas. Seda enam, et pole ju mingit garantiid, et see uus omanik, kes koerale tuleks, ei ole samasugune 8t tööl käiv inimene/inimesed?
Ja tänapäeval on võimalus, et omanik liigub selles suunas, et saab töö, kus (kasvõi osa aega) töötada kodukontoris.
-
Külaline
Sa ju ise ka ei käi tööl. Või, mida sa siin keset esmaspäeva päeva teed?Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 12:03 Postitus on kustutatud
-
Külaline
Aga mina ei peagi raha pärast tööl käima. Tahan käun. Tahan ei käi. Praegu ei taha ja lõbustan ennast siin.
-
Külaline
Pensionär.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 14:06Aga mina ei peagi raha pärast tööl käima. Tahan käun. Tahan ei käi. Praegu ei taha ja lõbustan ennast siin.
-
Külaline
Su elu pole siiski lõplikult f.u., sest sul on (veel) üks eelis - sa oled noor. Noor on veel om eluenergia tipus, see tähendab, et tuleb noorusliku energiat ära kasutada, et jamast välja rabeleda, midagi muuta.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 11:13Ei ela välismaal. Keskharidus, seega oskusi justkui polegi. Suhtlusoskus halb, keeli ei oska, tutvusi pole. Õppimine pole õnnestunud kogu selle pasa kõrvalt. Suhe oli halb juba ammu enne koera, aga nüüd tundub et läheb iga päevaga hullemaks, mingid asjad aina eskaleeruvad. Täpsemalt ei saa ega taha kirjagi panna, liiga fucked up olukord. Kes koera õpetada soovitas, siis oleme kõike üritanud enda oskuste piires, paraku toksiline keskkond mõjutab nii ennast kui koera ja lahendust ei paista. Töö(tuse) kohta niipalju, et siinsed üksikud töökohad naljalt ei vabane ja kui ka proovinud kuskile, siis tahtjaid alati mitukümmend. Linnas olukord sama, töökohti küll rohkem aga ka tahtjaid rohkem, eelistatakse kohalikke jne. 700 eurose palgaga kohtadele tõesti pole kandideerinud, see kuluks kõik sõidu peale ära. Mees pole ka kolimisest huvitatud, tal siin kõik olemas ja kasvõi nõus elupäevade lõpuni siin elama, sest "kus mujal ikka parem on"Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 05:01 ilmselt elad muukeelse mehega kusagil välismaal? kuidas sul haridusega on? kui on hästi, leiad kindlasti ka tööd. minul on näiteks üürikorterisse lubatud hästi kasvatatud lapsed ja koerad. tallinnas. üür on 290.- nii et ilmselt on võimalik ka elamine leida. kui koerale vee ja söögi ette paned, ei maksa muretseda, et ta ei söö ja jöö, kui sind ei ole. aga ma tuleks jah ikka eestisse ja hakkaks siin vaikselt oma elu üles ehitama. äkki saad haridusega (juhul, kui sul seda ei ole) juba seal tegelema hakata? no kui sa muidugi elad välismaal, nagu mulle tunduskui foorumis nõua tahad, on mõistlik detailid lahti kirjutada. väga palju on küll jaburat lahmimist, aga äkki nopid sealt mingi "nõu" ka välja.
Tahaks reisida ja maailma näha, jõuaks vanuse poolest veel austraaliassegi, aga selleks tuhandeid vaja ja seda enam koguda ei jõua. Aga ega vist ei saaks seal hakkamagi, kui siingi elada ei oska
![]()
Sa teed selle vea, et takerdud pisiasjdesse ("miks ma minna ei saa") ja tahad kohe ideaalset - hea palk, et koer ei peaks üksi kodus olema jne. Kohe ideaalset sinu seisus ilmselt ei saa. Tulebki esialgu minna ja võtta vastu kehv elukoht, kehva palgaga töökoht. Et järgmine töökoht saaks olla juba natukenegi parem. Kui jääd sinna passima, siis kaotad oma väärtuslikku aega - lõpuks on noorus läinud, keskiga käes, vaevled ikka seal halvas suhtes, aga suhtlusokust, keeli jms. töö leidmist soodustavat pole grammigi juurde tulnud (ja koer on ka eluea täis elanud ja parematele jahimaadele läinud).
Kuna sa oled pregu meeleheitlikus olukorras, siis ei saa mõelda eelkõige teiste peale - "kas mehel on koera ükskisana mugav" ja "kas koeral on üheksa tundi üksi kodus mugav". Muidu juhtub see, mille kohta öeldakse: "Ükski heategu ei jää karistamata" ehk siis "tänutäheks" eelkõige mehe ja koera mugavusele mõtlemise eest saadki just sellesama sandi tuleviku, mida eelmises lõigus kirjeldasin.
Tee eluplaanid, mine ära. Mees pane fakti ette, et koer jääb temale. Või kui mees tõesti "ükskisana" täielikult äpardub ja ähvardab midagi hullu teha (koera hukata), siis pead muidugi leidma võimaluse koer enda juurde võtta. Aga võibolla võidad koer aesielgu mehe juurde jättes vähemalt aega, et uus elu kuidagi sisse seada. Ega sinu olukorras tulebki elada üks päev korraga ja probleeme lahendada ükshaaval, muidi ei saagi. Aga sellest, et koer peab võibolla pikalt üksi kodus olema, siis küll hoolida ei saa. Jah, kui inimese elu on ideaalne, siis muidugi, võib ka koerale ideaalset võimaldada. Kui aga endagi elu on raske - siis koerale ideaalset võimaldada ei saa. Võibolla kunagi tulevikus saad parema töö (kus tööaeg paindlikum), siis saad koerale võimaldada. Aga selleks pead kõigepealt oma elu muutma - mitte ennast lootusetusse olukorda lõksu jätma.
-
Külaline
Üürikorteri leidmine, kus elada koos koeraga, võib ka õnnestuda. Kõik üürileanjad ei keela loomi. Võib kauem aega võtta sellise korteri leidmine.
Need korterid, kus omanik ei muretse loomade pärast, võivad olla rääbakamad (sest omanik pole vaeva näinud remondiga), aga alguses asi seegi.
Need korterid, kus omanik ei muretse loomade pärast, võivad olla rääbakamad (sest omanik pole vaeva näinud remondiga), aga alguses asi seegi.
-
Külaline
Kas tugivõrgustikku üldse pole, kellelt abi küsida, et kolida ja jalad alla saada?
-
Külaline
Kuidas on võimalik pensionist ära elada? Proovi veel.
-
Külaline
400000 inimest Eestis tõestavad, et vabalt saab.
-
Külaline
Praegustel pensionile jääjatel on paljudel lisasissetulekud kulla, aktsiate ning kinnisvara näol. Pealegi elab keskmise pensioniga ilusasti ära, pensionär ei maksa laenu ega ela üürikorteris.
-
Külaline
Või on metsa näiteks 52 ha, turuväärtus üle poole miljoni.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 17:26Praegustel pensionile jääjatel on paljudel lisasissetulekud kulla, aktsiate ning kinnisvara näol. Pealegi elab keskmise pensioniga ilusasti ära, pensionär ei maksa laenu ega ela üürikorteris.
-
Külaline
See ka jah, mu mehel ongi sellises vääringus. Ise ma sellega ei tegele.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 17:28Või on metsa näiteks 52 ha, turuväärtus üle poole miljoni.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 17:26Praegustel pensionile jääjatel on paljudel lisasissetulekud kulla, aktsiate ning kinnisvara näol. Pealegi elab keskmise pensioniga ilusasti ära, pensionär ei maksa laenu ega ela üürikorteris.
-
Külaline
Mina nende hulka ei kuulu. Pole seda vajadust.
-
Külaline
Kindlasti on sindki üleval peetud.
-
Külaline
Laisk olen. Juba viimased 20 aastat. Ennem seda olin topelt tubli. Pärandust pole saanud. Kõik on ise teenitud. Ja see teenitu lubab mul ja minu järeltulijatel olla juba praegu laisk. Aga ma ei lase neil laisk olla. Veel.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 21:23Laisk oled ju ikka.
Ja see, et pärandusega mingi summa said, millega ots-otsaga kokku tuled, ei tee sind kuidagi teemaalgatajast tublimaks ja töökamaks.
-
Külaline
Lapsena ikka süüa anti ja katus oli pea kohal. 16 a olin ma juba ise tööl. 17 kolisin kodust ära.
-
Külaline
ära ole nii pessimistik - ikka saad hakkama, kui tahad. mina läksin mehest lahku ja tulin kahe beebiga lihtsalt ära. mehel oli väikelinnas maja ja raha ja värk. ta ei uskunud eluski, et ma lastega minema kõnnin. algus oli raske, haridus oli mul kesk-eri, tööd ei olnud ja elamist ka mitte. aga leidsin töö ja korteri. no esialgu tagasihoidlikud. mõne aja pärast kolisin tallinnasse, kus sain üpris kõrge palgaga töö. üürisin küll ühikas tuba, mis oli pehmelt öeldes tagasihoidlik. aga siis võtsin ennast kokku ja läksin ülikooli. aaa - ja muide, koera võttis minu exmees ka. ise kolis maale ema juurde. käisin pontut toitmas, aga pontu oli ühel päeval kurvastusest surnud.....kuna mu hariduse valik õnnestus, sain ma sellise töö, millega ka korteri ostmine probleem ei olnud. nüüdseks on mul imeline mees ja hetkel oleme vietnamis talvepuhkusel. nii et - usu endasse ja tee, mis süda soovib. sa saad hakkama.Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 11:13Ei ela välismaal. Keskharidus, seega oskusi justkui polegi. Suhtlusoskus halb, keeli ei oska, tutvusi pole. Õppimine pole õnnestunud kogu selle pasa kõrvalt. Suhe oli halb juba ammu enne koera, aga nüüd tundub et läheb iga päevaga hullemaks, mingid asjad aina eskaleeruvad. Täpsemalt ei saa ega taha kirjagi panna, liiga fucked up olukord. Kes koera õpetada soovitas, siis oleme kõike üritanud enda oskuste piires, paraku toksiline keskkond mõjutab nii ennast kui koera ja lahendust ei paista. Töö(tuse) kohta niipalju, et siinsed üksikud töökohad naljalt ei vabane ja kui ka proovinud kuskile, siis tahtjaid alati mitukümmend. Linnas olukord sama, töökohti küll rohkem aga ka tahtjaid rohkem, eelistatakse kohalikke jne. 700 eurose palgaga kohtadele tõesti pole kandideerinud, see kuluks kõik sõidu peale ära. Mees pole ka kolimisest huvitatud, tal siin kõik olemas ja kasvõi nõus elupäevade lõpuni siin elama, sest "kus mujal ikka parem on"Külaline kirjutas: ↑13 Jaan 2025 05:01 ilmselt elad muukeelse mehega kusagil välismaal? kuidas sul haridusega on? kui on hästi, leiad kindlasti ka tööd. minul on näiteks üürikorterisse lubatud hästi kasvatatud lapsed ja koerad. tallinnas. üür on 290.- nii et ilmselt on võimalik ka elamine leida. kui koerale vee ja söögi ette paned, ei maksa muretseda, et ta ei söö ja jöö, kui sind ei ole. aga ma tuleks jah ikka eestisse ja hakkaks siin vaikselt oma elu üles ehitama. äkki saad haridusega (juhul, kui sul seda ei ole) juba seal tegelema hakata? no kui sa muidugi elad välismaal, nagu mulle tunduskui foorumis nõua tahad, on mõistlik detailid lahti kirjutada. väga palju on küll jaburat lahmimist, aga äkki nopid sealt mingi "nõu" ka välja.
![]()
-
Külaline
Koer elab üksi kuskil väikelinnas kuid/aastaid? hoolituseta luku taga ja sa teed järelduse, et surma põhjus oli kurbus?!Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 05:05 aaa - ja muide, koera võttis minu exmees ka. ise kolis maale ema juurde. käisin pontut toitmas, aga pontu oli ühel päeval kurvastusest surnud
Või pidid mehe ema juures oma koera söötmas käima, kus see peagi “kurbusesse” suri.
Sama absurdsed variandid mõlemad. Oled tõesti Vietnamis aasta loomasõbra vääriliselt ühe korraliku koeraprae välja teeninud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Ahrefs [Bot], Google [Bot], Mammut, YaCy [Bot] ja 5 külalist