Kaua kestab hambaimplantaadi paigaldamine?

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Kaua kestab hambaimplantaadi paigaldamine?

Postitus Postitas Külaline »

Kui kaua kestab hambaimplantaadi paigaldamise protsess alates vana hamba väljatõmbamisest kuni on lõpptulemus käes? Mis need vaheetapid on?
Külaline

Minul see just lõppeb. Pärast hamba välja tõmbamist ootasin 2 kuud, kuni luu taastub (mul oli põletik all). Siis paigaldati implantaat, mis luustus 3 kuud, seejärel pandi igeme formeerija, mis oli suus 2 kuud, esmaspäeval võeti krooni jäljend ja jaanuari lõpus kruvitakse see implantaadi külge. Kokku üle poole aasta. Ilmselt oleneb ka vanusest, noorematel käib ehk kiiremini.
Külaline

Proovin meenutada.
1. Vana hamba juurte väljatõmbamine mul läks ca pool tundi
2. Implantaadi posti paigaldamine mingi aeg hiljem, aga ma ei mäleta palju vahet oli. Nädal, kaks nädalat äkki vms, aga suht kiiresti et auk ei jõuaks kinni kasvada.
3. Kui post on igemega kokku kasvanud, siis järgmine etapp ja jäljendi võtmine ja kruvi proovimine posti sisse
4. Implantaadi paigaldus ja kruvi kinni keeramine

Kuna kõik toimus kahe aasta eest, siis etappide vahesid ei mäleta, aga algusest lõpuni läks ca 5 kuud umbes.
Rahaliselt kahe tuhande kanti
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 16:30 Minul see just lõppeb. Pärast hamba välja tõmbamist ootasin 2 kuud, kuni luu taastub (mul oli põletik all). Siis paigaldati implantaat, mis luustus 3 kuud, seejärel pandi igeme formeerija, mis oli suus 2 kuud, esmaspäeval võeti krooni jäljend ja jaanuari lõpus kruvitakse see implantaadi külge. Kokku üle poole aasta. Ilmselt oleneb ka vanusest, noorematel käib ehk kiiremini.
Oh jeesus kui kaua. Aga kuidas maksmine käis? Kogu raha käisid välja enne seda pikka protsessi?
Külaline

Kõigepealt tehakse selgeks, kas on selle jaoks üldse piisavalt luud. Mul ei olnud, tuli lisaks luu siirdamine. Arst ütles, et kokku läheb ca 1,5 aastat.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 16:34
Oh jeesus kui kaua. Aga kuidas maksmine käis? Kogu raha käisid välja enne seda pikka protsessi?
Ei, maksin ka kolmes osas: implantaadi paigaldamisel 650, formeerija paigaldamisel 100 ja nüüd, kui kroon pannakse, siis selle eest 700. Mulle sobis, jõudsin vahepeal raha koguda.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 16:48 Kõigepealt tehakse selgeks, kas on selle jaoks üldse piisavalt luud. Mul ei olnud, tuli lisaks luu siirdamine. Arst ütles, et kokku läheb ca 1,5 aastat.
Kui tal hammas alles välja tõmmatakse, siis luud ikka on. Luu taandub, kui on pikalt tühi koht olnud suus.
PS. Mul on üks implantaat juba suus ka aasta aega, see on teine, mille panemine nüüd lõppema hakkab. Praegu olen väga rahul - keelega katsudes saad aru, et väheke teistmoodi materjal, aga ei sega kuidagi ja asendab igati oma hammast. Jumala õnn, et ei lasknud mingit ärakäivat proteesi teha.
Külaline

Kui tal hammas alles välja tõmmatakse, siis luud ikka on. Luu taandub, kui on pikalt tühi koht olnud suus.
Ei pruugi, võib olla ka põletik, mis on luud kahjustanud. Minul öeldi alguses, et pole luud, mingi auk on seal luus, tõmmati hammas välja ja pigem siis taastus see luu. Ligi kaks aastat läks aega, enne kui lõpuks korda selle hamba sai. Minu arust ikka üliaeglaselt tehakse Eestis neid hambaid.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 16:58
Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 16:48 Kõigepealt tehakse selgeks, kas on selle jaoks üldse piisavalt luud. Mul ei olnud, tuli lisaks luu siirdamine. Arst ütles, et kokku läheb ca 1,5 aastat.
PS. Mul on üks implantaat juba suus ka aasta aega, see on teine, mille panemine nüüd lõppema hakkab. Praegu olen väga rahul - keelega katsudes saad aru, et väheke teistmoodi materjal, aga ei sega kuidagi ja asendab igati oma hammast. Jumala õnn, et ei lasknud mingit ärakäivat proteesi teha.
Ei ole nii. Mul tõmmati hammas paar kuud tagasi välja, 2 nädalat hiljem vaatas arst pildilt, et luud ei jätku, pani siirdamise aja.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 20:00 Ei ole nii. Mul tõmmati hammas paar kuud tagasi välja, 2 nädalat hiljem vaatas arst pildilt, et luud ei jätku, pani siirdamise aja.
See on muidugi kummaline. Kuidas see oma hammas siis kinni püsis? Selle jaoks oli luud piisavalt, aga implantaadi jaoks liiga vähe? Kindel, et see hambaarst sulle kotti pähe ei taha tõmmata?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 20:22
Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 20:00 Ei ole nii. Mul tõmmati hammas paar kuud tagasi välja, 2 nädalat hiljem vaatas arst pildilt, et luud ei jätku, pani siirdamise aja.
See on muidugi kummaline. Kuidas see oma hammas siis kinni püsis? Selle jaoks oli luud piisavalt, aga implantaadi jaoks liiga vähe? Kindel, et see hambaarst sulle kotti pähe ei taha tõmmata?
Miks peaks keegi kotti pähe tõmbama, issand jumal. Mis sa arvad, et neil tööd vähe? 3 kuud ja rohkem nagunii järjekord.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 20:22Kindel, et see hambaarst sulle kotti pähe ei taha tõmmata?
Alati saab ju teise arsti käest arvamust küsida, kui patsient kahtleb. Vaevalt et kogenud hambaarstid naljaviluks midagi täiesti mittevajalikku soovitavad.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 20:41

Alati saab ju teise arsti käest arvamust küsida, kui patsient kahtleb. Vaevalt et kogenud hambaarstid naljaviluks midagi täiesti mittevajalikku soovitavad.
Oh, hambaarstid soovitavad küll! Mitte naljaviluks, vaid tihti kas tahavad ebavajaliku protseduuriga rohkem teenida või siis peavadki seda õigeks. Lähed teise ja kolmanda arsti juurde ja kuuled hoopis teist ja kolmandat juttu. On mul endal mitu kogemust ja olen tuttavatelt kuulnud ja Perekoolistki lugenud. Eriti, mis implantaadi panekut puudutab.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 20:26
Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 20:22
Miks peaks keegi kotti pähe tõmbama, issand jumal. Mis sa arvad, et neil tööd vähe? 3 kuud ja rohkem nagunii järjekord.
Ja millest see 3 kuud järjekord on tekkinud? Ega's seal siis kõik vajalikud tööd pole, ikka raha tegemine on ka sees. Igaüks vaatab, kust raha saaks.
Külaline

See Tolmukübeme pidev kahtlustamine, et kõik muudkui istuvad ja kühveldavad raha kokku (restoranid, psühholoogid, hambaarstid) ja tahavad kõigile kotti pähe tõmmata, on muidugi omaette ooper, aga see on ka tõsi, et implantaatide panekul on ikkagi väga erinevaid arvamusi ja tehnikaid. Ise olen sellega kokku puutunud, kui oli vaja panna kaks implantaati taha ja kaks ette. Minu enda hambaarst ütles esialgu, et kuskile ei saa ühtki implantaati panna, sest luu on kahjustatud. Järgmine arst ütles, et taha saab panna, sellega pole mingit probleemi, aga ette ei saa panna. Taga oli ka luu kahjustatud, aga pärast hamba väljatõmbamist taastus see üsna kiiresti. See arst ütles, et luu siirdamine tegelikult pole vajalik, sest ise taastub ka. Need sai siis ilusti pandud, püsivad ka ja väga head on, aga esihammastega jäi ta hätta. Ütles, et ei saa sinna panna mitte midagi, luud pole, ruumi pole, midagi pole. Et tuleb panna sild kõrvalhammaste külge. Vahepeal käisin veel kolmanda juures, tema ütles, et tema ei julge sinna üldse midagi panna, kuigi oli taas väga tunnustatud implantaadipanija. Aga ütles, et no ühte arsti ta teab, kes saaks ehk hakkama, teeb koolitusi, on välismaal õppinud jne. See ütles, et mingit probleemi pole, loomulikult saab panna. Istutamisega läks hästi, aga krooniga pusis ka tükk aega, sest jäi kuidagi liikuma. Aga ikka sai korda kõik lõpuks. Teda ma soovitada ei saa, sest tal on järjekord üldse aasta aega. Nii et minu kogemuse järgi küll on see, et implantaate ei oska paljud panna ja keerulisemad juhtumid käivad üle jõu, sest minul sai pandud alles neljas arst.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 10:32 See Tolmukübeme pidev kahtlustamine, et kõik muudkui istuvad ja kühveldavad raha kokku (restoranid, psühholoogid, hambaarstid) ja tahavad kõigile kotti pähe tõmmata, on muidugi omaette ooper, aga see on ka tõsi, et implantaatide panekul on ikkagi väga erinevaid arvamusi ja tehnikaid.
Seekord ei kirjutanud koti pähe tõmbamisest Tolmukübe, vaid mina. Ja võin rääkida omast kogemusest, kuidas üks staažikas arst seletas, et enne implantaatide panekut tuleks mul eemaldada tarkusehambad, kroonida esihambad, siirdada luud ja loetles veel mingeid töid, ilma milleta ei tuleks implantaatide paigaldamine kõne allagi - kokku ajaliselt 2 aastat ja summaliselt kuni 15 000 eurot. Praegune arst pani mulle kaks implantaati naks ja naks suhu - mitte midagi ei tulnud siirdada, eemaldada ega kroonida! Maksma läks 3000 eurot. Seni on kõik OK.
Maasikas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Maasikas »

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 12:08
Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 10:32 See Tolmukübeme pidev kahtlustamine, et kõik muudkui istuvad ja kühveldavad raha kokku (restoranid, psühholoogid, hambaarstid) ja tahavad kõigile kotti pähe tõmmata, on muidugi omaette ooper, aga see on ka tõsi, et implantaatide panekul on ikkagi väga erinevaid arvamusi ja tehnikaid.
Seekord ei kirjutanud koti pähe tõmbamisest Tolmukübe, vaid mina. Ja võin rääkida omast kogemusest, kuidas üks staažikas arst seletas, et enne implantaatide panekut tuleks mul eemaldada tarkusehambad, kroonida esihambad, siirdada luud ja loetles veel mingeid töid, ilma milleta ei tuleks implantaatide paigaldamine kõne allagi - kokku ajaliselt 2 aastat ja summaliselt kuni 15 000 eurot. Praegune arst pani mulle kaks implantaati naks ja naks suhu - mitte midagi ei tulnud siirdada, eemaldada ega kroonida! Maksma läks 3000 eurot. Seni on kõik OK.
Tolmukübe kirjutas:
Ja millest see 3 kuud järjekord on tekkinud? Ega's seal siis kõik vajalikud tööd pole, ikka raha tegemine on ka sees. Igaüks vaatab, kust raha saaks.
Mina isegi ei arva, et nad nüüd kõik raha koorimise pärast igasugu protseduure leiutaks, kuigi eks ole ka selliseid. Ja ega alati uisapäisa polegi hea implantaate panna, eks võib õnnestuda ja mitte õnnestuda. Aga selle luusiirdamise puhul mulle ka tõepoolest kolm erinevat arsti rääkisid erinevat juttu. Üks ütles, et ise taastub ajaga kõige paremini, et luusiirdamine on mõttetu, teine ütles, et ikka väga hädasti on vaja siirdada. Kolmas ütles, et implantaati ei saagi panna. Saa siis aru.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 10:32 Minu enda hambaarst ütles esialgu, et kuskile ei saa ühtki implantaati panna, sest luu on kahjustatud. Ütles, et ei saa sinna panna mitte midagi, luud pole, ruumi pole, midagi pole.
See on mullegi tuttav teema, et loed muudkui kliinikute kodulehelt või meediast implanteerimise kiidulaule, kuidas puuduvad hambad on minevik, vanus ei ole takistuseks jne, et kõigile saab paigaldada, välja arvatud mõne kroonilise haiguse korral. Ja siis lähed konsultatsioonile ning oled just üks miljonist, kellele anatoomilise eripära tõttu ei saa mitte midagi kuskile panna :cry: Huvitav, miks ma lotot mängides selleks üheks ei osutu...
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 16:32 Proovin meenutada.
2. Implantaadi posti paigaldamine mingi aeg hiljem, aga ma ei mäleta palju vahet oli. Nädal, kaks nädalat äkki vms, aga suht kiiresti et auk ei jõuaks kinni kasvada.
3. Kui post on igemega kokku kasvanud, siis järgmine etapp ja jäljendi võtmine ja kruvi proovimine posti sisse

Kuna kõik toimus kahe aasta eest, siis etappide vahesid ei mäleta, aga algusest lõpuni läks ca 5 kuud umbes.
Implantaat ongi ju see, mis luu sisse kruvitakse. Mis implantaat sul veel 4-nda punktina sinna lisaks paigaldati siis?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 20:42
Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 16:32 Proovin meenutada.

Implantaat ongi ju see, mis luu sisse kruvitakse. Mis implantaat sul veel 4-nda punktina sinna lisaks paigaldati siis?
Siin räägitakse mingist postist, minule ei pandud posti, tõmmati hammas välja, mingi aeg oodati, pandi kruvi, siis sellele mingi asi peale, siis jälle oodati ja siis kroon. Pikad vahed olid vahepeal.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist