Keda siis nüüd üldse valida?
-
Külaline
No vot, osadel on valik, et Reform või EKRE. Päriselt usuvad, et saaks sellest Reformist lahti, siis Ekre teeb kõik korda, langetab viinahinda ja elu on ilus. Aga minul ei ole seda usku, muidu valiks siis Ekret. Aga nemad pole ju ka näidanud, et siis midagi paremat oleks. Kukuvad laristama ja laenu võtma, üärast saab Reform tagasi ja kogu see praegu kokku rabatu lastakse jälle õhku. Nii ju eelmine kord juhtus. No mina ei näe mitte ühtegi erakonda, keda ma tahaks valida.
-
Külaline
Reform võttis samuti laenu, pealegi veel väga kõrge intressiga. Vahe on selles, et õukonnameedia reformi sigadustest ei kirjuta, aga ekreike ajal röökisid oma hääled kähedaks, iga liigutust võimendati ja halvustati. Pidi päris pime olema, et seda mitte näha. Erapooletu meediaKülaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 07:00 No vot, osadel on valik, et Reform või EKRE. Päriselt usuvad, et saaks sellest Reformist lahti, siis Ekre teeb kõik korda, langetab viinahinda ja elu on ilus. Aga minul ei ole seda usku, muidu valiks siis Ekret. Aga nemad pole ju ka näidanud, et siis midagi paremat oleks. Kukuvad laristama ja laenu võtma, üärast saab Reform tagasi ja kogu see praegu kokku rabatu lastakse jälle õhku. Nii ju eelmine kord juhtus. No mina ei näe mitte ühtegi erakonda, keda ma tahaks valida.
Enne Trumpi valimist oli samasugune kiun, aga näed, polegi veel maailmalõppu tulnud.
Muide ma pole EKRE valija kunagi olnud. Teemaalgatajaga sarnaselt möönan, et polegi enam kedagi valida. Sellise valitsusega läheme selgelt põhja, ma mõtlen veel rohkem põhja. Kunagi see oli tegijate partei, kuid praegused ei jaga suuremast pildist üldse midagi.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 08:34mina ka ei vingu. aga ega siin neid külalisi lihtne eristada ei ole - vastasin puhtalt sinu viimase kommentaari peale. "plädised" oli minu jaoks täiskasvanu suust veid liiast.
-
Külaline
Kunagi olid jah poliitikud tulnud rasketest oludest, saanud läbi raskuste tippu, olid elu näinud, olid mingid ideaalid. Aga nüüdsed tüübid on juba ise kasvanud vati sees ja ei teagi enam, milline on tavainimese elu. Ära hellitatud ja luksuses kasvanud. Ja siis ajavadki oma joru mingitest kastiratastest, välismaal nähtud ideedest, jne. Üks näide sellisest vati sees kasvanud poliitikust on Kaja Kallas, teine see Pere. Ja neid muudkui kasvab peale. Kes polegi elus midagi ise teinud, vaid ongi väiksest peale mingi eliit, õppinud poliitik, kellel peale lobeda jutu pole mitte midagi.Reform võttis samuti laenu, pealegi veel väga kõrge intressiga. Vahe on selles, et õukonnameedia reformi sigadustest ei kirjuta, aga ekreike ajal röökisid oma hääled kähedaks, iga liigutust võimendati ja halvustati. Pidi päris pime olema, et seda mitte näha. Erapooletu meedia![]()
Enne Trumpi valimist oli samasugune kiun, aga näed, polegi veel maailmalõppu tulnud.
Muide ma pole EKRE valija kunagi olnud. Teemaalgatajaga sarnaselt möönan, et polegi enam kedagi valida. Sellise valitsusega läheme selgelt põhja, ma mõtlen veel rohkem põhja. Kunagi see oli tegijate partei, kuid praegused ei jaga suuremast pildist üldse midagi.
-
Külaline
Kummaline on, eestis valivad röövel erakondasid inimesed kelle sihtgrupp see ei tohiks olla. Madalapalgalised, aga nn "haritud" inimesed. Suurem osa naised kes räägivad palgalõhest ja muidu raskest elust. Veel kummalisem on see fanaatiline nn valgete ja õigete toetamine. Mitte ühtegi muudatust ei taheta. Küll aga röögitakse esimestena. Palka juurde, palka juurde.
-
Külaline
Nii ja naa.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 11:26 Kummaline on, eestis valivad röövel erakondasid inimesed kelle sihtgrupp see ei tohiks olla. Madalapalgalised, aga nn "haritud" inimesed. Suurem osa naised kes räägivad palgalõhest ja muidu raskest elust. Veel kummalisem on see fanaatiline nn valgete ja õigete toetamine. Mitte ühtegi muudatust ei taheta. Küll aga röögitakse esimestena. Palka juurde, palka juurde.
On tõesti imelik, et teatud parteid valivad õpetajad, muuseumitöötajad, jne., kuigi see partei ei tee absoluutselt mitte midagi õiglasema, egalitaarsema ühiskonna heaks. Sellise, nagu on paljukirutud Läänes, kuhu igast maailmanurgast kokku kiputakse, et siis seal sedasama Läänt seal kiruda. See partei ei taha, aga nagu viimasel ajal on ilmnenud, ka ei oska, riigis elu arendada, nad ei näe suurt pilti.
Teisalt jällegi, kui oponendid tegelevad pseudoprobleemidega, nagu abielureferendum või kuidas naisi poolvägisi sünnitama panna, mehe rolli seejuures mugavalt ära unustades, siis ega ei olegi kedagi valida tõesti. Aga valimata jätta ei saa, sest siis valivad teised just neid eelnimetatuid.
-
Külaline
Kui madal peab olema palk ja haridustase, et tohiks ennast tavainimeseks pidada?Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 09:14 Aga nüüdsed tüübid on juba ise kasvanud vati sees ja ei teagi enam, milline on tavainimese elu.
-
Külaline
Keskmise palgaga ja magistrikraadiga inimene tunneb ennast Eestis vaesena ja tema elu on raske. Normaalsetes maades elab selline inimene suhteliselt hästi ära.
-
Külaline
Eesti keskmine brutokuupalk oli septembris 1986 eurot. Et siis see koos magistrikraadiga on piir? Kui saad sada eurot üle selle, siis oled eliit?Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 15:07Keskmise palgaga ja magistrikraadiga inimene tunneb ennast Eestis vaesena ja tema elu on raske. Normaalsetes maades elab selline inimene suhteliselt hästi ära.
-
Külaline
Mitte midagi sellist pole väidetud. Ma ei saa üldse aru, miks selline loll küsimus. Küsiti, milline on tavainimene, ma tõin näite. Tavainimene ei ole mingi harimatu paadialune, nagu küsimus oli, millele ma vastasin.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 15:19Eesti keskmine brutokuupalk oli septembris 1986 eurot. Et siis see koos magistrikraadiga on piir? Kui saad sada eurot üle selle, siis oled eliit?Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 15:07Keskmise palgaga ja magistrikraadiga inimene tunneb ennast Eestis vaesena ja tema elu on raske. Normaalsetes maades elab selline inimene suhteliselt hästi ära.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 13:04
Kui madal peab olema palk ja haridustase, et tohiks ennast tavainimeseks pidada?
-
Külaline
Selle tavainimesega lehvitatakse pidevalt vasemale ja paremale. Ma tahan reaalselt aru saada, keda selle all silmas peetakse. Kui keeruline on vastata, millise hariduse ja palgatasemega inimest sa pead tavainimeseks ja keda mitte?Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 15:29 Mitte midagi sellist pole väidetud. Ma ei saa üldse aru, miks selline loll küsimus. Küsiti, milline on tavainimene, ma tõin näite. Tavainimene ei ole mingi harimatu paadialune, nagu küsimus oli, millele ma vastasin.
-
Külaline
Meie valitsus ja selle toitumisahelal puuduvad igasugused piirid.
Kuigi juba kevadel oli teada, et Rahvusringhäälingul seisavad ees kärped, otsustas ERRi nõukogu aprillikuus premeerida juhatust 2023. aasta tulemuste eest 43 518 euroga.
Kuigi juba kevadel oli teada, et Rahvusringhäälingul seisavad ees kärped, otsustas ERRi nõukogu aprillikuus premeerida juhatust 2023. aasta tulemuste eest 43 518 euroga.
-
Külaline
Jätkub sama plaat, et ehitaja on kõige tähtsam amet maailmas, kõik teised on saast.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 19:56Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 19:28Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 18:35
Selle tavainimesega lehvitatakse pidevalt vasemale ja paremale. Ma tahan reaalselt aru saada, keda selle all silmas peetakse. Kui keeruline on vastata, millise hariduse ja palgatasemega inimest sa pead tavainimeseks ja keda mitte?
-
Külaline
Aga kui inimene on ausalt kandideerinud kõrgepalgalisele ametikohal? Või vaene üksikema saanud suure päranduse? Siis enam ei ole tavainimene? Selline napakas sildistamine teeb sellest väljendist lihtsalt naljanumbri. Just SINA oled see, kes siin halvustab. Justkui peaks inimesed, kellel hästi läheb, piinlikkust selle üle tundma. Justkui oleks auasi vireleda. Ja kes on vaeva näinud ja paremale järjele jõudnud, need on mingid kiiksuga tegelased, kes igal võimalikul juhul müstilistele tavainimestele ära püüavad teha.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 19:25Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 18:35Selle tavainimesega lehvitatakse pidevalt vasemale ja paremale. Ma tahan reaalselt aru saada, keda selle all silmas peetakse. Kui keeruline on vastata, millise hariduse ja palgatasemega inimest sa pead tavainimeseks ja keda mitte?Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 15:29 Mitte midagi sellist pole väidetud. Ma ei saa üldse aru, miks selline loll küsimus. Küsiti, milline on tavainimene, ma tõin näite. Tavainimene ei ole mingi harimatu paadialune, nagu küsimus oli, millele ma vastasin.
-
Külaline
Mul on küsimus: kas mina olen tavainimene sinu kriteeriumite järgi?Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 19:25Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 18:35Selle tavainimesega lehvitatakse pidevalt vasemale ja paremale. Ma tahan reaalselt aru saada, keda selle all silmas peetakse. Kui keeruline on vastata, millise hariduse ja palgatasemega inimest sa pead tavainimeseks ja keda mitte?Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 15:29 Mitte midagi sellist pole väidetud. Ma ei saa üldse aru, miks selline loll küsimus. Küsiti, milline on tavainimene, ma tõin näite. Tavainimene ei ole mingi harimatu paadialune, nagu küsimus oli, millele ma vastasin.
Käin palgatööl. Pere on. Palk on väga kõrge. Ametnik, poliitik, pärandus, rikas mees vm tutvused ei ole. Valitsusega rahul ei ole. Kedagi valida ei oska, võta üks ja viska teist. Annetan kassidele. Ei parasta ega halvusta, aga põhiliselt sellepärast, et ma ei tunne eriti kedagi ja mind nii väga ei huvita teised inimesed.
Tavainimene või ei?
-
Külaline
Aus inimene ei pea ennast üleval nagu sina. Sina ju sildistad ja mõnitad. Deamgoogitsed.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 22:08Aga kui inimene on ausalt kandideerinud kõrgepalgalisele ametikohal? Või vaene üksikema saanud suure päranduse? Siis enam ei ole tavainimene? Selline napakas sildistamine teeb sellest väljendist lihtsalt naljanumbri. Just SINA oled see, kes siin halvustab. Justkui peaks inimesed, kellel hästi läheb, piinlikkust selle üle tundma. Justkui oleks auasi vireleda. Ja kes on vaeva näinud ja paremale järjele jõudnud, need on mingid kiiksuga tegelased, kes igal võimalikul juhul müstilistele tavainimestele ära püüavad teha.Külaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 19:25Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 18:35
Selle tavainimesega lehvitatakse pidevalt vasemale ja paremale. Ma tahan reaalselt aru saada, keda selle all silmas peetakse. Kui keeruline on vastata, millise hariduse ja palgatasemega inimest sa pead tavainimeseks ja keda mitte?
Mina ka ei tea keda valida. Olen koguaeg Isamaa valija olnud, viimastel valimistel andsin hääle parempoolsetele. Mu maailmavaade on ka natuke iseäralik. Pooldan vaesema ühiskonnakihi oluliselt väiksemat maksustamist ja kodanikupalka. Oleksin nagu sots.
Pooldan lastega perede suuremat toetamist, oleks nagu Isamaalane.
Pooldan immigratsiooni piiramist, oleks nagu Ekre.
Toetan igasugu muid vabadusi, võõrtööjõu vabam riiki lubamine, asendusemaduse, eutanaasia ja polügaamia lubamist. Pankade maksustamist, lastetusmaksu ja nagu õeldud siis ka kodanikupalka ja suuremaid peretoetusi.
Seda õiget erakonda mul polegi. Eks ma seal Isamaa ja Parempoolsete vahel kõigun.
Toetan igasugu muid vabadusi, võõrtööjõu vabam riiki lubamine, asendusemaduse, eutanaasia ja polügaamia lubamist. Pankade maksustamist, lastetusmaksu ja nagu õeldud siis ka kodanikupalka ja suuremaid peretoetusi.
Seda õiget erakonda mul polegi. Eks ma seal Isamaa ja Parempoolsete vahel kõigun.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
-
Külaline
Vabandust, mul on täna tähelepanuvajadusKülaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 23:01Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 22:17Mul on küsimus: kas mina olen tavainimene sinu kriteeriumite järgi?
Käin palgatööl. Pere on. Palk on väga kõrge. Ametnik, poliitik, pärandus, rikas mees vm tutvused ei ole. Valitsusega rahul ei ole. Kedagi valida ei oska, võta üks ja viska teist. Annetan kassidele. Ei parasta ega halvusta, aga põhiliselt sellepärast, et ma ei tunne eriti kedagi ja mind nii väga ei huvita teised inimesed.
Tavainimene või ei?
-
Külaline
Motiivi kohta saad vastuse kui pöördud vastava spetsialisti poole. Muu kohta vastata ei oska.Külaline kirjutas: ↑15 Jaan 2025 00:17Vabandust, mul on täna tähelepanuvajadusKülaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 23:01Postitus on kustutatudKülaline kirjutas: ↑14 Jaan 2025 22:17
Mul on küsimus: kas mina olen tavainimene sinu kriteeriumite järgi?
Tavainimene või ei?Mis osa sa arvad, et ma valetan sellest kirjeldusest? Ja mis sa arvad, mis mu motivatsioon on selleks valetamiseks?
täitsa huvitavad mõtted sul."Toetan igasugu muid vabadusi, võõrtööjõu vabam riiki lubamine, asendusemaduse, eutanaasia ja polügaamia lubamist. Pankade maksustamist, lastetusmaksu". selle osaga olen päris nõus. kõige keelamine on napakas, inimene ise otsutab, kuidas talle elada meeldib.Tõutäkk kirjutas: ↑14 Jaan 2025 23:58 Mina ka ei tea keda valida. Olen koguaeg Isamaa valija olnud, viimastel valimistel andsin hääle parempoolsetele. Mu maailmavaade on ka natuke iseäralik. Pooldan vaesema ühiskonnakihi oluliselt väiksemat maksustamist ja kodanikupalka. Oleksin nagu sots.
vaeste väiksem maksustamine on ka loogiline. kodanikupalka meie riik välja ei vea.
lastetusmaks on nii ja naa. automaksu ma idee järgi pooldaksin, aga sellest tehti farss. mina näen, et automaks hoiab loodust ja keskkonda. meil kehtestatu maksustab uusi ja väikese saastamisega autosid, vanad suitsevad rondid ei maksa miskit. see ajab mul kopsu üle maksa.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 1 külaline