Kas restoranides käite?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 14:11
Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 12:44
Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 12:37
Püüad enda alaväärsust teisi mõnitades vähendada?
Ma ei mõnita kedagi, ironiseerin vaid mõtte üle, et keegi võiks toodud näiteid restoranideks pidada. Olge'nd ikka mõistlikud. Iga kõrts pole restoran. Pole ime, et siin kurdetakse, kui vilets on "restoranides" teenindus. Käige päris restoranides, mitte piimasaalides, sushibaarides või sööklates, ja siis arutleme teeninduse üle. Enamasti on restoranides ikka hea teenindus.
Mina olen küll sellega nõus. Heades restoranides on alati teenindus ka hea, väga harva kui on kesine teenindus ning päris halba teenindust ma korralikus restoranis saanud ei olegi.
Aga praktiliselt võibki iga toidukoht ennast restoraniks nimetada, näiteks McDonalds ja 180 degrees nimetavad end mõlemad restoraniks. Sealt see vahe tulebki, nii toidus kui ka teeninduses. Ehk siis see küsimus on selline natuke vildakas, sest inimesed saavad sõnast "restoran" erinevalt aru.
Inimesed saavad ka heast teenindusest väga erinevalt aru.
Külaline

Vastuseks neile, kes siin kirjutavad, et restorani eesmärk pole ennast kurguni täis pugida, vaid tähtis on hoopiski interjöör, teenindus jne.

Jah, ma saan sellest aru, kuid samas ei nõustu ma sellega, et restoranist peakski lahkuma (pool)tühja kõhuga. Ei maksa nüüd seda võimalust istuda diivani peal ja paari seinapildi vaatamist nii hullult ka üle tähtsustada, et selle eest 100 eurtsi nina peale pluss jootraha viskama peaks. Kõht peaks ikka normaalselt täis saama, interjöör ja teenindus tuleksid kaasa n-ö lisaväärtusena.

Ja teine asi, mida vaatan, on, et ooteaeg ei oleks ebamõistlikult pikk. Oleme mitmes kohas pidanud roogi ootama tund aega. Siis on tekkinud küll kiusatus lipata lähedalasuvasse toidupoodi ja sealt süüa osta, kuni need restoranikokad seal tagaruumis midagi asjatavad. Kord pidime pärast restoranis einestamist liikuma edasi teatrisse, siis oli päris jama, etendus algab peagi, meie aga ootame ikka veel lubatud toitu.
Külaline

Minu meelest võiks teeninduse tase olla palju parem kui ta praegu on. Kusjuures ma ei oota, et teenindaja püüdlikult mingit vestlust alustada püüaks või kogu aeg küsiks, et kas toit maitses. See pole eriti oluline. Minu jaoks on hea teenindaja eeskätt tähelepanelik. Ta märkab pisiasju - nt süütab põlema laual oleva küünla, toob vaasi lilledele, toob salfakaid juurde, kui need on hoidjas otsa saanud, on olemas, kui teda vajatakse jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 09:31
Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 12:44 Ma ei mõnita kedagi, ironiseerin vaid mõtte üle, et keegi võiks toodud näiteid restoranideks pidada. Olge'nd ikka mõistlikud. Iga kõrts pole restoran. Pole ime, et siin kurdetakse, kui vilets on "restoranides" teenindus. Käige päris restoranides, mitte piimasaalides, sushibaarides või sööklates, ja siis arutleme teeninduse üle. Enamasti on restoranides ikka hea teenindus.
Mina olen küll sellega nõus. Heades restoranides on alati teenindus ka hea, väga harva kui on kesine teenindus ning päris halba teenindust ma korralikus restoranis saanud ei olegi.
Aga praktiliselt võibki iga toidukoht ennast restoraniks nimetada, näiteks McDonalds ja 180 degrees nimetavad end mõlemad restoraniks. Sealt see vahe tulebki, nii toidus kui ka teeninduses. Ehk siis see küsimus on selline natuke vildakas, sest inimesed saavad sõnast "restoran" erinevalt aru.
No ma tõesti ei oota, et teenindaja söömise ajal mu saapaid poleeriks. Viisakas tervitus, lauda juhatamine, enda ja menüü tutvustamine, toidu kõrvale joogisoovitused, sõbralik olek ja tähelepanelikkus on piisav.
Külaline

reisidel käin. eestis käin ka, aga harva.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 12:44 Ma ei mõnita kedagi, ironiseerin vaid mõtte üle, et keegi võiks toodud näiteid restoranideks pidada. Olge'nd ikka mõistlikud. Iga kõrts pole restoran. Pole ime, et siin kurdetakse, kui vilets on "restoranides" teenindus. Käige päris restoranides, mitte piimasaalides, sushibaarides või sööklates, ja siis arutleme teeninduse üle. Enamasti on restoranides ikka hea teenindus.
toon tänahommikuse näite heast teenindusest. toodi kohvid ja puuviljad kohviku poolt. sooviti meeldivat olemist. pärst tuli omanik ja küsis, kas me jäime rahule. kirjutasime positiivse arvustuse ja andsime dippi, lisaks tundsime ennast oodatdu külaliste, mitte tüütustena, nagu vahel eestis juhtub.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 10:04

No ma tõesti ei oota, et teenindaja söömise ajal mu saapaid poleeriks. Viisakas tervitus, lauda juhatamine, enda ja menüü tutvustamine, toidu kõrvale joogisoovitused, sõbralik olek ja tähelepanelikkus on piisav.
Juba sõbralik olek on väga palju palutud. Ei saa mingi raha eest.
Eesti teenindaja on tüüpiliselt kompleksides jobu, kelle altkulmu heidetud pilk ja kehakeel ütlevad: "sa ära endast liiga.palju arva, kuigi sina täna maksad ja mina asju ette kannan".
Seda olen näinud ka väga kallites restoranides ja sama räägivad mulle KÕIK välismaa tuttavad. Teenindus on nurgeline, kohmakas ja ebalev.
Aga kellel võrdlus puudub, on muidugi rahul sellegagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 10:27

toon tänahommikuse näite heast teenindusest. toodi kohvid ja puuviljad kohviku poolt. sooviti meeldivat olemist. pärst tuli omanik ja küsis, kas me jäime rahule. kirjutasime positiivse arvustuse ja andsime dippi, lisaks tundsime ennast oodatdu külaliste, mitte tüütustena, nagu vahel eestis juhtub.
Kuskohast te selle dipi võtsite? Kas kodust oli kaasas?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 10:27

See on jah nii tüüpiline "meil on kõik lauad broneeritud" aga tegelikult täitsa tühjad ka tunni aja pärast...
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 10:30Kuskohast te selle dipi võtsite? Kas kodust oli kaasas?
Mul on väljamaalt ostetud alligaatorinahkne rahakott. Seal on eraldi dipitasku. Väga mugav, aga liiga küüslaugune ei tohi olla, siis jääb haisema.
Kägu369
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Kägu369 »

paar korda kuus käin kindlasti.
Uhkemates kohtades pidupäeva puhul, aga tavaliselt eelistame Aasia toite (Tokumaru, Chakra, Ginger) või kiviahjuga pitsakohas. Head toidud, parajad portsud, normaalne hind ja mõnus interjöör. Teenindus - pole viimastel aastatel juhtunud halba teenindust saama. Alati on sõbralikud teenindajad (ok vahel veidi asjatundmatud).
Pubidesse ja "pippuripihvi" pakkuvatessse kohtadesse ei satu.
Viimati muutis Kägu369, 15 Jaan 2025 16:35, muudetud 1 kord kokku.
Külaline

Kägu369 kirjutas: 15 Jaan 2025 11:09 paar korda kuus käin kindlasti.
Uhkemates kohtades pidupäeva puhul, aga tavaliselt eelistame Aasia toite (Tokumaru, Chakra, Ginger) või kiviahjuga pitsakohas. Head toidud, parajad portsud, normaalne hind ja mõnus interjöör. Teenindus - pole viimastel aastatel juhtunud halba teenindust saama. Alati on sõbralikud teenindajad (ok vahel veidi asjatundmatud).
Pubidesse ja "pippuripihvi" pakkuvatessse kohtadesse ei satu.
Mille poolest need kaubanduskeskuste majoneesised "Aasia" toidud peenemad on kui suva pubi?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 14:08
Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 14:01 Postitus on kustutatud
Kus see kirjas oli, et selle nime all müüakse? Igga inimene teab, millest jutt, vahet pole, kuidas seda kõnekeeles nimetada.
Täiesti soliidse firma poolt retsept ka:

https://www.lihapood.ee/retsept/piprapihv-maitsevoiga/
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 10:29

Eesti teenindaja on tüüpiliselt kompleksides jobu, kelle altkulmu heidetud pilk ja kehakeel ütlevad: "sa ära endast liiga.palju arva, kuigi sina täna maksad ja mina asju ette kannan".
Seda olen näinud ka väga kallites restoranides ja sama räägivad mulle KÕIK välismaa tuttavad. Teenindus on nurgeline, kohmakas ja ebalev.
Äkki siis oleneb ka inimesest, keda teenindatakse. Ausalt mulle pole omane olla mingi vinguviiul, olen saanud Eesti restoranides samaväärset teenindust nagu mõnes suurlinna kiidetud Michelini tärnidega restoranis. Aga võibolla mul lihtsalt veab siis rohkem.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 11:02
Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 10:30Kuskohast te selle dipi võtsite? Kas kodust oli kaasas?
Mul on väljamaalt ostetud alligaatorinahkne rahakott. Seal on eraldi dipitasku. Väga mugav, aga liiga küüslaugune ei tohi olla, siis jääb haisema.
ilgelt hea :D kümme punkti vaimukuse eest. mina olen see, kes kirjavea teksti sisse lasi :D
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 13:35
Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 10:29

Äkki siis oleneb ka inimesest, keda teenindatakse. Ausalt mulle pole omane olla mingi vinguviiul, olen saanud Eesti restoranides samaväärset teenindust nagu mõnes suurlinna kiidetud Michelini tärnidega restoranis. Aga võibolla mul lihtsalt veab siis rohkem.
Küllap oled vähenõudlik. Välismaa külalised vihjavad KÕIK, et Eestis on teenindusega probleeme.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 13:47 Küllap oled vähenõudlik. Välismaa külalised vihjavad KÕIK, et Eestis on teenindusega probleeme.
Mina arvan, et pigem on nii, et inimese sõbrad on KÕIK samasugused kui ta ise ehk siis sarnane leiab sarnast. Ju su välismaa külalised on samamoodi vingatsid kui sinagi - ja minu välismaa külalised on samamoodi mõistlikud kui minagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 13:47Küllap oled vähenõudlik. Välismaa külalised vihjavad KÕIK, et Eestis on teenindusega probleeme.
Suhtle siis hea koduse kasvatusega "välismaa külalistega". Võõrustaja riiki ja kombeid halvustavad külalised on küll üsna olematu lastetoaga.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 13:53
Külaline kirjutas: 15 Jaan 2025 13:47 Küllap oled vähenõudlik. Välismaa külalised vihjavad KÕIK, et Eestis on teenindusega probleeme.
Mina arvan, et pigem on nii, et inimese sõbrad on KÕIK samasugused kui ta ise ehk siis sarnane leiab sarnast. Ju su välismaa külalised on samamoodi vingatsid kui sinagi - ja minu välismaa külalised on samamoodi mõistlikud kui minagi.
Väga nõus. Ei kohta ma kehva teenindust ega jõllitata mind poemüüjate poolt.
Külaline

Viimane restoranikülastus oli Võivõi. Hea toit, hea teenindus, soovitan.
Lugesin, et sai ka kriitikutelt 10/10.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kiisu ja 8 külalist