Kaua kestab hambaimplantaadi paigaldamine?

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 22:01
Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 20:42
Külaline kirjutas: 14 Jaan 2025 16:32 Proovin meenutada.
1. Vana hamba juurte väljatõmbamine mul läks ca pool tundi
2. Implantaadi posti paigaldamine mingi aeg hiljem, aga ma ei mäleta palju vahet oli. Nädal, kaks nädalat äkki vms, aga suht kiiresti et auk ei jõuaks kinni kasvada.
3. Kui post on igemega kokku kasvanud, siis järgmine etapp ja jäljendi võtmine ja kruvi proovimine posti sisse
4. Implantaadi paigaldus ja kruvi kinni keeramine

Kuna kõik toimus kahe aasta eest, siis etappide vahesid ei mäleta, aga algusest lõpuni läks ca 5 kuud umbes.
Rahaliselt kahe tuhande kanti
Implantaat ongi ju see, mis luu sisse kruvitakse. Mis implantaat sul veel 4-nda punktina sinna lisaks paigaldati siis?
Siin räägitakse mingist postist, minule ei pandud posti, tõmmati hammas välja, mingi aeg oodati, pandi kruvi, siis sellele mingi asi peale, siis jälle oodati ja siis kroon. Pikad vahed olid vahepeal.
Ilmselt mõeldaksegi posti all kruvi. Implantaat tähendabki kruvi. Kui kruvi on luustunud, pannakse igeme formeerija, see imiteerib krooni. Lõpuks kroon.
Külaline

2. Implantaadi posti paigaldamine mingi aeg hiljem, aga ma ei mäleta palju vahet oli. Nädal, kaks nädalat äkki vms, aga suht kiiresti et auk ei jõuaks kinni kasvada.
3. Kui post on igemega kokku kasvanud, siis järgmine etapp ja jäljendi võtmine ja kruvi proovimine posti sisse

Kuna kõik toimus kahe aasta eest, siis etappide vahesid ei mäleta, aga algusest lõpuni läks ca 5 kuud umbes.
Implantaat ongi ju see, mis luu sisse kruvitakse. Mis implantaat sul veel 4-nda punktina sinna lisaks paigaldati siis?
Püüan seletada. Nagu mäletan. Post on selline õõnes sisekeermega toru, millel on ka väliskeere. See keeratakse igeme sisse. Selle toru sisse käib omakorda kruvi, millega kinnitatakse implantaat ehk hammas. Kui toimub posti luustumine igeme külge, siis posti sees on selline väikese kupliga ajutine kruvi, et toit ei sattuks õõnsa posti sisse. Minu mäletamist mööda oli selline konstruktsioon sel implantaadil.
Külaline

Mul hambaarst rääkis veel erinevatest firmadest ja süsteemidest. Mingi jaapani värk vist oli ja mingi saksa värk. Tema töötas selle saksa süsteemiga.
Külaline

Kõik see keeramine toimus momentvõtmega, et üle midagi ei pingutaks, peen värk ühesõnaga.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 22:20

Püüan seletada. Nagu mäletan. Post on selline õõnes sisekeermega toru, millel on ka väliskeere. See keeratakse igeme sisse. Selle toru sisse käib omakorda kruvi, millega kinnitatakse implantaat ehk hammas. Kui toimub posti luustumine igeme külge, siis posti sees on selline väikese kupliga ajutine kruvi, et toit ei sattuks õõnsa posti sisse. Minu mäletamist mööda oli selline konstruktsioon sel implantaadil.
Igeme sisse ei keerata mingeid poste.
Implantaat tähendab tehisjuurt ehk kruvi. See kinnitatakse lõualuusse, kuhu puuritakse eelnevalt ava. Sinna pannakse pärast luustumist ning igeme lahtilõikamist igeme formeerija. Seejärel alles pannakse hambakroon.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 22:31Igeme sisse ei keerata mingeid poste.
Implantaat tähendab tehisjuurt ehk kruvi
Ma ei ole hambaarst ja sinuga vaidlema ei viitsi hakata. Samas kindlasti kasutas hambaarst sõna post ja kui ma nüüd loogiliselt mõtlen, siis nii see peab olema, nagu kirjeldasin, muud moodi oleks tehniliselt pea võimatu ju implantaati paigaldada, Mõtle nüüd ise järele.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 22:35
Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 22:31Igeme sisse ei keerata mingeid poste.
Implantaat tähendab tehisjuurt ehk kruvi
Ma ei ole hambaarst ja sinuga vaidlema ei viitsi hakata. Samas kindlasti kasutas hambaarst sõna post ja kui ma nüüd loogiliselt mõtlen, siis nii see peab olema, nagu kirjeldasin, muud moodi oleks tehniliselt pea võimatu ju implantaati paigaldada, Mõtle nüüd ise järele.
I etapp, implantaadi asetamine – puuduva hamba kohale, lõualuusse, tehakse spetsiaalse roteeruva instrumendiga ava, kuhu paigaldatakse implantaat.*
II etapp – pärast igeme paranemist eemaldatakse igeme formeerija ning asetatakse implantaadile lõplik hambakroon või muu proteetiline lahendus.

*Õmblused eemaldatakse 1-2 nädalat pärast operatsiooni. Implantaadi luustumine ning pehmete kudede paranemine võtab keskmiselt aega 3-4 kuud, millele järgneb igeme formeerija asetamine (mõnikord piisava stabiilsuse olemasolu puhul on võimalik kohe kinnitada ka igeme formeerija või isegi ajutine kroon, mis toimibki igeme formeerijana).

Hambaimplantaadi paigaldamiseks peab olema piisavalt luud, kuhu implantaat paigaldada. Kui luud ei ole piisavalt, siis on seda võimalik kasvatada (augmentatsioon) siirdades teistest piirkondadest võetud luud või kasutada luuasendajat. Luu kasvamiseks kulub 4-6 kuud.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 22:35Samas kindlasti kasutas hambaarst sõna post ja kui ma nüüd loogiliselt mõtlen, siis nii see peab olema, nagu kirjeldasin, muud moodi oleks tehniliselt pea võimatu ju implantaati paigaldada, Mõtle nüüd ise järele.
Sa ajad ise segi implantaadi ja hambakrooni (ehk siis valge hamba) - see sinu nimetatud post (sise- ja väliskeermega) ongi implantaat, mis implanteeritakse/istutatakse su lõualuusse (mitte igemesse, nagu sa ekslikult arvad), ja pärast kruvitakse sinna otsa hambakroon ehk uus hammas (ja vahepeal käib veel see igemeformeerija, mis tekitab su igemesse sobivama kuju, et su uus hammas paremini kohale sobituks ja talle sobivam pesa tekiks).
Külaline

Mu tütre sõbrannal tuli vanuses 22 piimahammas ära ja selle all jäävhammast ei olnudki. Läks kohe samal nädalal implantaadi kohta uurima ja öeldi, et luu siirdamist on ka vaja.
Külaline

Tundub päris õudne. Jubedad protseduurid, pikka aega vältav ravi, kallis hind. Kas lõpuks korda saades ikka hammustada midagi julgete, ei ole hirmu, et see kruvi ja hammas selle otsas ära murduvad? Või no kasvõi logisema hakkavad? Mul küll oleks.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2025 19:56 Tundub päris õudne. Jubedad protseduurid, pikka aega vältav ravi, kallis hind. Kas lõpuks korda saades ikka hammustada midagi julgete, ei ole hirmu, et see kruvi ja hammas selle otsas ära murduvad? Või no kasvõi logisema hakkavad? Mul küll oleks.
Et siis ilma hammasteta on parem?
Eks kõikke võib juhtuda. Ka enda päris hammastega. Võivad pooleks murduda ja loksuma hakkata täpselt samamoodi.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2025 19:56 Tundub päris õudne. Jubedad protseduurid, pikka aega vältav ravi, kallis hind. Kas lõpuks korda saades ikka hammustada midagi julgete, ei ole hirmu, et see kruvi ja hammas selle otsas ära murduvad? Või no kasvõi logisema hakkavad? Mul küll oleks.
Ei julge. Lobistame igemetega edasi.
Külaline

Mul tuli implantaat välja. Pole uut lasknud panna.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2025 21:06
Lihtsalt päriselt ka huvi pärast küsin, et kas neile siis mingit garantiid ei kehtigi?
Mis aja pärast välja tuli? Arstile ikka teada ka andsid?
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2025 21:20
Lihtsalt päriselt ka huvi pärast küsin, et kas neile siis mingit garantiid ei kehtigi?
Daa, tarkpea. Kui ei võta omaks, siis nii on, Milles arst süüdi?
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2025 21:27
Daa, tarkpea. Kui ei võta omaks, siis nii on, Milles arst süüdi?
Mu tuttavale ütles ka üks arst, et implantaat tuli välja, kuna organism ei võtnud omaks. Tuttav läks teise arsti juurde, kes talle uue implantaadi paigaldas ja see püsib juba aastaid suus tal. See on käpardist arstide vabandus, et organism ei võta omaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2025 21:20
Üks pani selle kruvi ja oma hambaarst pani hamba.
Kui loksuma hakkas, siis kirjutasin sellesse hambakliinikusse.
Otse hambaarsti kontakti pole. Neil pikad järjekorrad. Selle hamba koos kruviga võtsin ise suust ära.
Mingid aasta või rohkem oli suus. Kui arsti juurde sain oli juba implantaat tükk aega sahtlis seisnud. Midagi garantiist ei räägutud. Küsiti kas tahan uue lasta panna. Ma ei tahtnud, et võib jälle ära tulla.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2025 22:54 Üks pani selle kruvi ja oma hambaarst pani hamba.
Otse hambaarsti kontakti pole. Neil pikad järjekorrad. Selle hamba koos kruviga võtsin ise suust ära.
Mingid aasta või rohkem oli suus. Kui arsti juurde sain oli juba implantaat tükk aega sahtlis seisnud. Midagi garantiist ei räägutud. Küsiti kas tahan uue lasta panna. Ma ei tahtnud, et võib jälle ära tulla.
Aga mis seal siis üldse räägiti ja kas sa ise ikka küsisid garantii kohta? Minu hambaarst ütleb, et kui organism ei võta omaks (mida juhtuvat üliharva), siis see tuleb kohe luustumisperioodil välja, mitte nii, et üle aasta püsib suus ja siis tuleb ära. Mis linnas ja kliinikus see üldse juhtus, et kohe arstile ei saanud, kui implantaat suust ära tuli?
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 08:10
Külaline kirjutas: 17 Jaan 2025 22:54 Üks pani selle kruvi ja oma hambaarst pani hamba.
Aga mis seal siis üldse räägiti ja kas sa ise ikka küsisid garantii kohta? Minu hambaarst ütleb, et kui organism ei võta omaks (mida juhtuvat üliharva), siis see tuleb kohe luustumisperioodil välja, mitte nii, et üle aasta püsib suus ja siis tuleb ära. Mis linnas ja kliinikus see üldse juhtus, et kohe arstile ei saanud, kui implantaat suust ära tuli?
Kui juba implantaat lahti, siis pole seal midagi vast teha.
Implantaat oli kolm aastat, siis tuli ära. Kirjutasin kirja, sinna, aga keegi ei vastanud. Muidu varem pandud aeg oli kuu aja pärast.
Metskits
Kontakt:

Postitus Postitas Metskits »

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 08:45
Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 08:10
Kui juba implantaat lahti, siis pole seal midagi vast teha.
Implantaat oli kolm aastat, siis tuli ära. Kirjutasin kirja, sinna, aga keegi ei vastanud. Muidu varem pandud aeg oli kuu aja pärast.
No ma ei tea. Kui mul oleks hirmkallis implantaat vaid 3 aastaga ära kukkunud, siis oleks ma läinud küll sinna kliinikusse laamendama nii et vähe poleks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, kaegu ja 2 külalist