Kas restoranides käite?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 21:40
Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 21:38
Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 18:03
Kes ei saa hakkama, on pannud oma kohad kinni. Üldiselt on nädala lõpus restod puupüsti täis. Rahval raha on.
Postitus on kustutatud
Et reedel Võivõisse saada või laupäeval Argentiinasse, pidi kohad bronnima. Restod olid täis. Need viimase 2 nädala kogemused.
Võivõi ei oska kommenteerida. Võibolla. Uudsuse võlu. Argentiinasse saad alati koha kui tahad kahekesi minna. Alati. Lootsi oma ei soovita. Tartu nt oma parem.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 21:40
Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 21:38
Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 18:03
Kes ei saa hakkama, on pannud oma kohad kinni. Üldiselt on nädala lõpus restod puupüsti täis. Rahval raha on.
Postitus on kustutatud
Postitus on kustutatud
Miks sa arvad, et sinu lause pole täis vihkamist. Miks sa arvad, et sina võid öelda mida tahad. Ainuke kes siin valimatute sõnadega. Labaselt ja ropult sõimab oled ju sina.
Külaline

Siin ka Pr. Pardifilee? See vist teine kui perekoolis oli?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 21:22
Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 21:19 Minule ei meeldi see, kui pead prae jaoks kõik osad eraldi tellima. Täna käisin da Vincis söömas, tahtsin tellida prae, aga selgus, et see on ainult lihatükk. No okei, lisandit olen veel näinud, et pead juurde tellima, aga nüüd juba küsiti, et kas kastet ka soovite, see on ka veel eraldi. Öelgu siis kohe, et praad maksab ligi 20 eurot, mitte 10, nagu menüüs esialgselt vaatad. Basiilikus on ka mingi imelik värk, et salat on ainult mingisugune kapsas, lihatüki pead sinna juurde tellima. Minu arust on peotäis rooma salatit, lusikatäis kastet ja kaks kirsstomatit 10 euroga müüa ikka liiga kallis. Need küll pole päris restoranid, aga no närvidele juba hakkab käima see pidev trikitamine.
See on alati nii olnud, et tellid lisandi ja kastme eraldi. Inimene peab saama valida, ma näiteks riisi ei soovi ja tahan valida 5 lisandi ja 5 kastme hulgast. Vahest söön puravikukatmega, vahest punase veini omaga.
Päris restoranides on ikka pearoog detailideni läbi mõeldud ja pole nii, et võta juurde mingi suva kaste või vali riis, kartul või veel mingi kolmas asi. Ja on ikkagi pearoa hind, mitte nii, et iga asi taldrikul eraldi hinnakirjaga juurde. Ja see sõna on vahel, mitte vahest.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 21:19 Minule ei meeldi see, kui pead prae jaoks kõik osad eraldi tellima. Täna käisin da Vincis söömas, tahtsin tellida prae, aga selgus, et see on ainult lihatükk. No okei, lisandit olen veel näinud, et pead juurde tellima, aga nüüd juba küsiti, et kas kastet ka soovite, see on ka veel eraldi. Öelgu siis kohe, et praad maksab ligi 20 eurot, mitte 10, nagu menüüs esialgselt vaatad. Basiilikus on ka mingi imelik värk, et salat on ainult mingisugune kapsas, lihatüki pead sinna juurde tellima. Minu arust on peotäis rooma salatit, lusikatäis kastet ja kaks kirsstomatit 10 euroga müüa ikka liiga kallis. Need küll pole päris restoranid, aga no närvidele juba hakkab käima see pidev trikitamine.
See on alati nii olnud, et tellid lisandi ja kastme eraldi. Inimene peab saama valida, ma näiteks riisi ei soovi ja tahan valida 5 lisandi ja 5 kastme hulgast. Vahest söön puravikukatmega, vahest punase veini omaga.
Ei ole see, kellele vastad, aga enamasti on siiski nii, et praadide valik on menüüs kirjas koos hinnaga. Ja siis tellimisel kelner küsib, et kas soovite riisi või ahjukartulite või friikartulitega. Hind sellest ei muutu. Ent hoopis teine lugu on see, kui menüüs on prae hind, ja tellides selle prae, selgub, et tegelikult see ei olegi praad, vaid paljas lihatükk. Tahad juurde lisandeid (nt kartuleid), siis maksad nende eest eraldi veel lisaks. See on tegelikult juba tarbija eksitamine. No umbes samamoodi, nagu ostes auto, eeldad et see hind ongi auto eest, kuid müüja teatab, et rattad müüakse eraldi ja nende eest tuleb veel juurde maksta.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 21:41
Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 21:11
Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 17:39
Postitus on kustutatud
Mina ei söö jahutooteid ning lauda toodud leib või sai koos maitsva ürdivõidega jääks söömata. Ma tunneks isegi piinlikkust, sest köök on selle ju valmistanud ja ma ei austa seda ega proovigi.

Valge vein peab jahe olema. Kui pokaali kallataks 120-160 asemel 300, siis see ju läheks soojaks. Kui kiirelt see tuleks ära kaanida, et see veel piisavalt jahe püsiks? Pigem ikka vähem korraga ja tellin juurde, kui puudu jääb.

Täitsa OT: Suvel peatusime suht suvalises kohas kiireks lõunaks tavalises nö maakoha söögikohas. Küsiti, kas soovime leiba prae kõrvale. Ei soovinud. Saime praed ja need olid tõesti maitsvad. Enne lahkumist tuli teenindaja ja küsis üle, kas sooviksime prae kõrvale ette nähtud leiba kaasa. See oli nii üllatav, et me isegi võtsime, sest tal oli pabertaldrikul viilud kilekotis käes, et meile ulatada.
Postitus on kustutatud
Mis minust nüüd snoobi teeb?
Kas see, et mul on teraviljatalumatus kergel kujul?
Kas see, et ma soovin külma valget veini juua?
Kas see, et võtsin pakutud leivaviilud kaasa ja viisin koju kanadele?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 22:29Mis minust nüüd snoobi teeb?
See, et sa meile hullumeelsuseni pärisrestorani korrutad. Keegi muust ei tohi kirjutada kui ainult pärisrestoranist :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 22:17
Ei ole see, kellele vastad, aga enamasti on siiski nii, et praadide valik on menüüs kirjas koos hinnaga. Ja siis tellimisel kelner küsib, et kas soovite riisi või ahjukartulite või friikartulitega. Hind sellest ei muutu. Ent hoopis teine lugu on see, kui menüüs on prae hind, ja tellides selle prae, selgub, et tegelikult see ei olegi praad, vaid paljas lihatükk. Tahad juurde lisandeid (nt kartuleid), siis maksad nende eest eraldi veel lisaks. See on tegelikult juba tarbija eksitamine. No umbes samamoodi, nagu ostes auto, eeldad et see hind ongi auto eest, kuid müüja teatab, et rattad müüakse eraldi ja nende eest tuleb veel juurde maksta.
Vaatasin sedaq Da vinci menüüd ja seal on siililegi selge, et on vaid liha. Ja eraldi lisand ja eraldi kaste. Ma ei kujuta ette, et seda selgemini väljendada. Kui lisandit ja kastet pole koostises märgitud, siis seda ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 22:40
Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 22:17
Vaatasin sedaq Da vinci menüüd ja seal on siililegi selge, et on vaid liha. Ja eraldi lisand ja eraldi kaste. Ma ei kujuta ette, et seda selgemini väljendada. Kui lisandit ja kastet pole koostises märgitud, siis seda ei ole.
DaVinci on normaalne koht. Seal on ju enamus pasta, pizza. Alati tuuakse sai, leib, maitsevõi jne lauda. Kas tahad või ei taha. Aga viisakas on, et tuuakse. Kausikesega eraldi kõva juust jne
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 22:37
Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 22:29Mis minust nüüd snoobi teeb?
See, et sa meile hullumeelsuseni pärisrestorani korrutad. Keegi muust ei tohi kirjutada kui ainult pärisrestoranist :lol:
Minu poolt on kaks kommentaari:
Üks, kus kirjeldan soovi juua külma veini ja teine, kus selgitan, et viisin kaasa pakutud jäägid koju kanadele.
Pärisrestoranist pole ma midagi rääkinud.

Esined ise külalisena ja arvad, et siin kirjutab veel vaid üks ja ainus külaline siin.
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 23:46 Postitus on kustutatud
Kellena sa küll end ette kujutad? Liivimaa parim ratsutaja? Käid ja kamandad inimesi vait, kui muud mõtted ja argumendid otsa saavad.
Külaline

Kohvikutes käin 2-3 korda nädalas kindlasti. Restorani kord-paar kuus. Aga restoran tähendab minu jaoks ikka natuke kõrgemas hinnaklassis kvaliteetse toiduga kohta, mitte kiirtoiduketti. Restoranis käies ootan toidu puhul eelkõige maitse- ja visuaalset elamust, mitte suurt portsu. Nendes Eesti suvalistes pitsa-, pasta-, lasanjekohtades ma ei käi - neid roogi oskan ma kodus ise paremini teha.
Külaline

Pilt
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 23:46
Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 23:21
Külaline kirjutas: 16 Jaan 2025 22:37
Minu poolt on kaks kommentaari:
Üks, kus kirjeldan soovi juua külma veini ja teine, kus selgitan, et viisin kaasa pakutud jäägid koju kanadele.
Pärisrestoranist pole ma midagi rääkinud.

Esined ise külalisena ja arvad, et siin kirjutab veel vaid üks ja ainus külaline siin.
Postitus on kustutatud
See on nüüd mu kolmas kommentaar siin teemas.

Ma enam imesta, miks mõned persoonid pidevalt räägivad, et neid halvasti teenindatakse ja nende peale häält tõstetakse.
Kui täitsa võõra inimese suunas selliselt käratada, siis ilmselgelt võib mingil hetkel samaga vastamist oodata. Arvatavasti käitub selline ebaviisakas ja bravuurikas inimene IRL sarnaselt. Võib olla julgust nii palju pole, aga maneer on teada.
Külaline

Kas te ikka igal juhul tippi ka maksate?
Restos peab ju maksma.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2025 23:08 Kas te ikka igal juhul tippi ka maksate?
Restos peab ju maksma.
10% miinimum jaa, tegelikkuses ca 20%. Tegelt see nats palju, toit 300, maksan 360.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Jaan 2025 00:24
Restos peab ju maksma.
10% miinimum jaa, tegelikkuses ca 20%. Tegelt see nats palju, toit 300, maksan 360.
Nagu tõsiselt? Ma maksan VÄHEMALT 250%
Äkki sa ei saa endale restoranis einetamist lubada, kui niiviisi närutad?
Külaline

Restos peab ju maksma.
Maksan tippi, kui toit ja teenindus on hea või väga hea. Ei, ei pea Eestis tippi maksma, kui rahul ei ole. Hea võimalus muidgi rahulolematut mängida siinsetele vingatsitele. Ei kallanud klaasi ääreni täis - tippi ei saa!
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Jootraha ei maksa, põhimõtteliselt. Aga kui toit ja teenindus kokku on väga head, võin maksta küll, aga mitte 10-20%, vaid ümardan summa ülespoole, nt arve on 63e, annan 65 või 70e, sõltub, kuidas rahule jäin. Sama võin teha taksojuhiga, aga siis asja eest, nt tulen reisilt ja lasen tal oma rasked kohvrid korteri välisukse taha vedada. Niisama raha ei lehvita, ikka asja eest.
Külaline

Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], taivopalm ja 7 külalist