Kogemusi psühholoogidega
-
Külaline
Nüüd siis oled sa asunud Tolmukübet peksma ja taguma, süüdistades teda sajas surmapatus, sealhulgas pookides talle külge isikuid, kes ta pole. Ehkki oled ka ise sunnitud tunnistama, et kirjastiilid on erinevad, st nende taga on siiski erinevad inimesed.
Sinu maniakaalne soov üritada kogu hingest taandada paljude erinevate inimeste negatiivsed kogemused vaid üheksainukeseks, ehk siis kellegi üheainsa "hullukese" teistmoodi mõtlemiseks, meenutab õpetusi Adolf Hitleri "Mein Kampfist". Toda raamatut peetakse Orwelli teoste kõrval üheks parimaks õpikuks, kuidas maailma endale allutada. Juba Hitler õpetas, et rahvale tuleb peale suruda enda arvamust kui ainuõiget doktriini, ja kui inimesed julgevad teisiti arvata, siis tuleb näidata demagoogiavõtete abil teisitiarvajaid võimalikult pisikeste ja tähtsusetutena, kes ise ei saa aru, mis neile hea on ja kes vajavad targemate (s.o sinu) nõu ja juhtimist.
Sinu maniakaalne soov üritada kogu hingest taandada paljude erinevate inimeste negatiivsed kogemused vaid üheksainukeseks, ehk siis kellegi üheainsa "hullukese" teistmoodi mõtlemiseks, meenutab õpetusi Adolf Hitleri "Mein Kampfist". Toda raamatut peetakse Orwelli teoste kõrval üheks parimaks õpikuks, kuidas maailma endale allutada. Juba Hitler õpetas, et rahvale tuleb peale suruda enda arvamust kui ainuõiget doktriini, ja kui inimesed julgevad teisiti arvata, siis tuleb näidata demagoogiavõtete abil teisitiarvajaid võimalikult pisikeste ja tähtsusetutena, kes ise ei saa aru, mis neile hea on ja kes vajavad targemate (s.o sinu) nõu ja juhtimist.
-
Külaline
Keegi ei ole psühholoogiale sõda kuulutanud. Öeldakse lihtsalt, et halb psühholoog võib kliendile halba teha. Ja halbu psühholooge on olemas. See on nii elementaarne väide, et kuidas sellele saab üldse vastu vaielda jääb mulle arusaamatuks.Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2025 13:04 Tundub, et siiski Tolmukübe isiklikult on see salapärane külaline siin, kes psühholoogiale sõja on kuulutanud. Kirjastiil küll veidi erineb, aga mõttekäigud ja valupunktid on nii ühtmoodi.
Äkki peaksid oma luuludega psühholoogi külastama?
-
Külaline
Kuna mina olin see, kes kirjastiilidest rääkis, järelikult pöördud minu poole - palun osuta mu postitusest midagigi, mis vastaks neile uhketele väljenditele, mille sinu tsitaadis boldi panin? Kus ja mismoodi ma peksin, tagusin, süüdistasin sajas surmapatus ja pookisin isikuid (minu tähelepanek, et on sarnasusi, ei lähe küll ühestki otsast pookimise alla)? Ja täpselt nii kirjeldad sa ka oma kogemusi psühholoogidega - üle võlli keerates, poolt juurde luuletades ning utreeritud sõnu kasutades. Seepärast sinu juttu kogemustest psühholoogidega siin keegi ei usugi - ja õigesti teeme.Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2025 07:04 Nüüd siis oled sa asunud Tolmukübet peksma ja taguma, süüdistades teda sajas surmapatus, sealhulgas pookides talle külge isikuid, kes ta pole. Ehkki oled ka ise sunnitud tunnistama, et kirjastiilid on erinevad, st nende taga on siiski erinevad inimesed.
-
Külaline
Aga halbu lastekaitsjaid, perelepitajaid ja muud mudru mis parasiteerib sotsminni rahade peal?Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2025 10:02Keegi ei ole psühholoogiale sõda kuulutanud. Öeldakse lihtsalt, et halb psühholoog võib kliendile halba teha. Ja halbu psühholooge on olemas. See on nii elementaarne väide, et kuidas sellele saab üldse vastu vaielda jääb mulle arusaamatuks.Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2025 13:04 Tundub, et siiski Tolmukübe isiklikult on see salapärane külaline siin, kes psühholoogiale sõja on kuulutanud. Kirjastiil küll veidi erineb, aga mõttekäigud ja valupunktid on nii ühtmoodi.
-
Külaline
Päriselt küsid sellise küsimuse? Praeguse KH saaga taustal?Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2025 13:39Aga halbu lastekaitsjaid, perelepitajaid ja muud mudru mis parasiteerib sotsminni rahade peal?Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2025 10:02Keegi ei ole psühholoogiale sõda kuulutanud. Öeldakse lihtsalt, et halb psühholoog võib kliendile halba teha. Ja halbu psühholooge on olemas. See on nii elementaarne väide, et kuidas sellele saab üldse vastu vaielda jääb mulle arusaamatuks.Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2025 13:04 Tundub, et siiski Tolmukübe isiklikult on see salapärane külaline siin, kes psühholoogiale sõja on kuulutanud. Kirjastiil küll veidi erineb, aga mõttekäigud ja valupunktid on nii ühtmoodi.
-
Külaline
Sa teed ise ju sama asja. Keerad hullusti üle võlli seda, mida psühholoogide kohta siin väidetakse. Mine psühholoogi juurde, ausalt.. kuluks ära.Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2025 13:35Kuna mina olin see, kes kirjastiilidest rääkis, järelikult pöördud minu poole - palun osuta mu postitusest midagigi, mis vastaks neile uhketele väljenditele, mille sinu tsitaadis boldi panin? Kus ja mismoodi ma peksin, tagusin, süüdistasin sajas surmapatus ja pookisin isikuid (minu tähelepanek, et on sarnasusi, ei lähe küll ühestki otsast pookimise alla)? Ja täpselt nii kirjeldad sa ka oma kogemusi psühholoogidega - üle võlli keerates, poolt juurde luuletades ning utreeritud sõnu kasutades. Seepärast sinu juttu kogemustest psühholoogidega siin keegi ei usugi - ja õigesti teeme.Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2025 07:04 Nüüd siis oled sa asunud Tolmukübet peksma ja taguma, süüdistades teda sajas surmapatus, sealhulgas pookides talle külge isikuid, kes ta pole. Ehkki oled ka ise sunnitud tunnistama, et kirjastiilid on erinevad, st nende taga on siiski erinevad inimesed.
-
Külaline
Mida täpsemalt ma üle võlli keeran. Palun täpset näidet. Tean, et näidetega on sul raske, aga proovi ikka.Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2025 14:06 Sa teed ise ju sama asja. Keerad hullusti üle võlli seda, mida psühholoogide kohta siin väidetakse. Mine psühholoogi juurde, ausalt.. kuluks ära.
Psühholoogi juures olen käinud küll. Hetkel pole vajadust.
-
Külaline
Tegelikult vist ikka on sul vajadus. Tunduvad kerged luulud olevat. Ja paranoia.Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2025 14:55Mida täpsemalt ma üle võlli keeran. Palun täpset näidet. Tean, et näidetega on sul raske, aga proovi ikka.Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2025 14:06 Sa teed ise ju sama asja. Keerad hullusti üle võlli seda, mida psühholoogide kohta siin väidetakse. Mine psühholoogi juurde, ausalt.. kuluks ära.
Psühholoogi juures olen käinud küll. Hetkel pole vajadust.
-
Külaline
Just. Tahaks teqada, et on ka mõni aus ja hea ametnik veel jäänud oravate ja eesti 200 toitumisahelasse. sotsinirud jäid nimetamata.Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2025 14:04Päriselt küsid sellise küsimuse? Praeguse KH saaga taustal?Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2025 13:39Aga halbu lastekaitsjaid, perelepitajaid ja muud mudru mis parasiteerib sotsminni rahade peal?Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2025 10:02
Keegi ei ole psühholoogiale sõda kuulutanud. Öeldakse lihtsalt, et halb psühholoog võib kliendile halba teha. Ja halbu psühholooge on olemas. See on nii elementaarne väide, et kuidas sellele saab üldse vastu vaielda jääb mulle arusaamatuks.
-
Külaline
Su tekstis on kaks väidet. 1) Halb psühholoog võib kliendile halba teha. 2) Halvad psühholoogid on olemas. Nõustun teise väitega 100% ja ei nõustu esimese väitega (jättes siiski ruumi eranditele - issanda loomariik on kirju ja mine sa tea, milliseid võimalusi on).Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2025 10:02Keegi ei ole psühholoogiale sõda kuulutanud. Öeldakse lihtsalt, et halb psühholoog võib kliendile halba teha. Ja halbu psühholooge on olemas. See on nii elementaarne väide, et kuidas sellele saab üldse vastu vaielda jääb mulle arusaamatuks.Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2025 13:04 Tundub, et siiski Tolmukübe isiklikult on see salapärane külaline siin, kes psühholoogiale sõja on kuulutanud. Kirjastiil küll veidi erineb, aga mõttekäigud ja valupunktid on nii ühtmoodi.
-
Külaline
Kas sa ei näe oma mõttekäigus tõesti mingit vastuolu? Ise tunnistad, et halvad psühholoogid on olemas. Kuid ei nõustu, et need halvad psühholoogid suudavad inimesele märkimisväärselt palju kahju teha - tegelikult ei nõustu sa isegi mitte sellega, et nad üldse võivad kellelegi kahju teha. Mõtle nüüd ometigi ise, kujutle inimest kes istub halva psühholoogi vastas ja laotab kenasti tema ette kogu oma elu, oma kõige salajasemad mõtted, tunded ja soovid. See psühholoog ei ole heatahtlik. Edasi... mõtle palun ise.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2025 02:00Su tekstis on kaks väidet. 1) Halb psühholoog võib kliendile halba teha. 2) Halvad psühholoogid on olemas. Nõustun teise väitega 100% ja ei nõustu esimese väitega (jättes siiski ruumi eranditele - issanda loomariik on kirju ja mine sa tea, milliseid võimalusi on).Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2025 10:02Keegi ei ole psühholoogiale sõda kuulutanud. Öeldakse lihtsalt, et halb psühholoog võib kliendile halba teha. Ja halbu psühholooge on olemas. See on nii elementaarne väide, et kuidas sellele saab üldse vastu vaielda jääb mulle arusaamatuks.Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2025 13:04 Tundub, et siiski Tolmukübe isiklikult on see salapärane külaline siin, kes psühholoogiale sõja on kuulutanud. Kirjastiil küll veidi erineb, aga mõttekäigud ja valupunktid on nii ühtmoodi.
-
Külaline
Kuule, me ei räägi siin sellest, et see halb psühholoog võib kellelegi autoga otsa sõita või inimeselt kuuldut pahatahtlikult tema vastu kasutada. Me räägime sellest, kas psühholoog oma töö raames (ehk siis heas usus töötades, kuid käpardlikult) suudab kellelegi halba teha. Minu vastus on, et ei suuda - temast pole lihtsalt abivajajal kasu. Tahtlike kuritegude sooritamisest me ei räägi, vähemalt mina ei räägi. Sellest osast pole mõtet rääkida, see on umbes sama nagu kahtlustada iga bussijuhti võimaluses, et too soovib tahtlikult kraavi sõita.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2025 08:26 Kas sa ei näe oma mõttekäigus tõesti mingit vastuolu? Ise tunnistad, et halvad psühholoogid on olemas. Kuid ei nõustu, et need halvad psühholoogid suudavad inimesele märkimisväärselt palju kahju teha - tegelikult ei nõustu sa isegi mitte sellega, et nad üldse võivad kellelegi kahju teha. Mõtle nüüd ometigi ise, kujutle inimest kes istub halva psühholoogi vastas ja laotab kenasti tema ette kogu oma elu, oma kõige salajasemad mõtted, tunded ja soovid. See psühholoog ei ole heatahtlik. Edasi... mõtle palun ise.
-
Külaline
Tõsi - psühhiaatrit vajava kaasuse puhul ei saa psühholoog tõesti mingit kahju teha (või ehk siis, kui jätab õigel ajal kliendi edasi suunamata). Ega kasuks olla.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2025 12:08Kuule, me ei räägi siin sellest, et see halb psühholoog võib kellelegi autoga otsa sõita või inimeselt kuuldut pahatahtlikult tema vastu kasutada. Me räägime sellest, kas psühholoog oma töö raames (ehk siis heas usus töötades, kuid käpardlikult) suudab kellelegi halba teha. Minu vastus on, et ei suuda - temast pole lihtsalt abivajajal kasu. Tahtlike kuritegude sooritamisest me ei räägi, vähemalt mina ei räägi. Sellest osast pole mõtet rääkida, see on umbes sama nagu kahtlustada iga bussijuhti võimaluses, et too soovib tahtlikult kraavi sõita.
-
Külaline
Kui ta saab teha head, et sellel on päriselt ka mingi tulemus. Siis ta saab teha ka halba. Uskumatu, et keegi nii elemntaarse asja üle vaidleb 
-
Külaline
Kas sinu loogika ütleb ka, et kuhu saab juurde panna, sealt saab alati ära võttaKülaline kirjutas: ↑22 Jaan 2025 15:05 Kui ta saab teha head, et sellel on päriselt ka mingi tulemus. Siis ta saab teha ka halba. Uskumatu, et keegi nii elemntaarse asja üle vaidleb![]()
-
Külaline
No armastuse tunded saavad olla väga head ja ka väga valusad.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2025 15:21Kas sinu loogika ütleb ka, et kuhu saab juurde panna, sealt saab alati ära võttaKülaline kirjutas: ↑22 Jaan 2025 15:05 Kui ta saab teha head, et sellel on päriselt ka mingi tulemus. Siis ta saab teha ka halba. Uskumatu, et keegi nii elemntaarse asja üle vaidleb![]()
ei kehti sellised loogikad mujal kui matemaatikas.
Eile, 3.02.25 oli Kuuuurijas juttu, kuidas sügavas depressioonis mees jõudis lõpuks psühholoogi juurde, vaatab, et too niheleb ja küsis, milles asi ja too vastas, et temal algab lapsel jõulupidu ja et tahaks koju minna. Teda ei huvitanudki, mida see inimene rääkis.Tolmukübe kirjutas: ↑26 Dets 2024 11:39 Kas neist on kasu? Mina arvan, et mitte, räägivad niisama juttu. Tuttav käis ühe juures, see kukkus tema peale karjuma ja oma rasket kodust olukorda seletama. Kuidas teiega on? Olete abi saanud, või on näha, et inimene on ise oma probleeme täis, võtab ainult palka vastu.
Ma ütlen, see on selline töökoht, kus istub lihtsalt tooli peal, ja võtab palka vastu, vahelduseks vatrab midagi. Usun, et enamus psühholooge on sellised. Eks on ka oma tööd südamega tegevaid inimesi, aga neid on psühholoogide seas vast vähemus. Siin läks poleemikaks, et psühholoog ei saa klienti kahjustada - leian, et antud isend kahjustas küll.
-
Külaline
Siin foorumis on üks, kindla käekirjaga osaleja, kes tahab või pigem nõuab, et maailm tema ümber muutuks selliseks, nagu tema soovib, ilma, et tema ise midagi tegema peaks. Nii soovime me ilmselt natuke kõik, aga tema läheb äärmustesse.
Näiteks, ta nõuab, et õpetajad või koolipsühholoog lõpetaks tema lapse kiusamise. Iseenesest ju õige. Aga. See ei ole kahjuks nende võimuses. Loomulikult, koolis tuleb teha omalt poolt kõik, et kiusamine lõpeks, parem, kui seda ei tekikski, aga ei õpetaja ega psühholoog ei saa garanteerida tulemust, kui kiusaja või tema vanemad on eriti jultunud.
Arvan, et see lapsevanem on seesama, kes siin teemas neid üle võlli näiteid toob, nagu lapse surma pisendamine, jne. Ta lootis, et psühholoog panem kõik tema ümber paika, piisab tal ainult kaevata, aga võta näpust, see raske töö tuleb ikka endal ära teha.
Isegi kõige primitiivsemad eneseabi raamatud kordavad lihtsat tõde, et sa ei saa muuta maailma ega teisi inimesi, aga sa saad muuta iseennast, omaenda reaktsioone ja käitumist. See isik aga ei adu seda ning lihtsalt kordab oma nõudmisi. Sellest ka viha psühholoogide vastu. Ei, mina ka ei arva, et psühholoog on imeinimene, kindlasti mitte, aga kui sulle see inimene ei sobi, siis sa ei lähe enam tema juurde, mitte ei hakka süüdistusi loopima, et inimene ei lahendanud tunni ajaga probleeme, mida sa oled aastate kaupa kokku kuhjanud, ja mille lahendamiseks sul endal puudub tahe ja paraku ilmselt ka võimekus.
Arvan, et tegu on mingi vaimse häirega, mis ei lase maailma lõpuni tajuda.
Näiteks, ta nõuab, et õpetajad või koolipsühholoog lõpetaks tema lapse kiusamise. Iseenesest ju õige. Aga. See ei ole kahjuks nende võimuses. Loomulikult, koolis tuleb teha omalt poolt kõik, et kiusamine lõpeks, parem, kui seda ei tekikski, aga ei õpetaja ega psühholoog ei saa garanteerida tulemust, kui kiusaja või tema vanemad on eriti jultunud.
Arvan, et see lapsevanem on seesama, kes siin teemas neid üle võlli näiteid toob, nagu lapse surma pisendamine, jne. Ta lootis, et psühholoog panem kõik tema ümber paika, piisab tal ainult kaevata, aga võta näpust, see raske töö tuleb ikka endal ära teha.
Isegi kõige primitiivsemad eneseabi raamatud kordavad lihtsat tõde, et sa ei saa muuta maailma ega teisi inimesi, aga sa saad muuta iseennast, omaenda reaktsioone ja käitumist. See isik aga ei adu seda ning lihtsalt kordab oma nõudmisi. Sellest ka viha psühholoogide vastu. Ei, mina ka ei arva, et psühholoog on imeinimene, kindlasti mitte, aga kui sulle see inimene ei sobi, siis sa ei lähe enam tema juurde, mitte ei hakka süüdistusi loopima, et inimene ei lahendanud tunni ajaga probleeme, mida sa oled aastate kaupa kokku kuhjanud, ja mille lahendamiseks sul endal puudub tahe ja paraku ilmselt ka võimekus.
-
Külaline
Ma pole küll kohe kindlasti see, kellest jutt, kuid pakun, et tegu võib olla ka lihtsalt väga arenenud õiglustunnetusega inimesega või siis inimesega, kelle probleem vajaks hoopis kõrgemal tasandil lähenemist, kuid inimesed, kellega ta on pidanud kokku puutuma, näevad seda ainult enda kitsa töölõigu vaatest.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 12:24 Arvan, et tegu on mingi vaimse häirega, mis ei lase maailma lõpuni tajuda.
-
Külaline
Sa ikka ei lõpeta? Esiteks, ei, neid inimesi ei ole siin mitte üks, nagu sa jäärapäiselt (eeskätt iseendale) väita üritad. Neid inimesi, kes julgevad psühhide tööd vahelduseks ka kritiseerida, on mitu - tegemist ei ole üksikjuhtumiga. Ja selleks, et tunda ära kellegi käekiri, tegelevad kohtu laborites õppinud spetsialistid - ning isegi nemad ei suuda alati kindlalt tõde tuvastada. Pigem tekitavad uudishimu need põhjused, mispärast on sulle nii tohutult tähtis, et saaksid kogu mitmetahulise probleemi ainult ühe "hullukese" kaela veeretada. Seda vist nimetatakse tühistamiseks?Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 12:24 Siin foorumis on üks, kindla käekirjaga osaleja, kes tahab või pigem nõuab, et maailm tema ümber muutuks selliseks, nagu tema soovib, ilma, et tema ise midagi tegema peaks. Nii soovime me ilmselt natuke kõik, aga tema läheb äärmustesse.
Miks nimetatakse psühhi oletusi, kes näeb last ainult üheainsa korra elus 20 minutit ega kohtu rohkem temaga iialgi, põhjapanevaks ekspertarvamuseks, ent nii lapse enese kui ka tema eest vastutavate vanemate hinnang olukorrale tituleeritakse pisendavalt kõigest "ühe osapoole piiratud versiooniks"? Ka psühhi oletused on ju täpselt samamoodi vaid ühe osapoole versioon. Kusjuures tema ei ela selle lapsega koos ega tunne seda last. Lisaks võib ta hommepäev töölt lahkuda ega huvitu selle lapse käekäigust enam iialgi.
Seevastu lapse ema ja isa on need, kes jäävad, kes vastutavad selle lapse eest nii heas kui halvas. Seega pole põhjendatud liiga sageli esinev üleolev suhtumine neisse. Ehk nagu mulle üks tubli ja tõeliselt toetav spetsialist kord ohates ütles: "Oma lapse parim ekspert on tema vanem; kahju küll, et institutsioonid seda alati ei teadvusta." Kahjuks lahkus ka too spetsialist peagi töölt, söödi kolleegide poolt välja.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kiisu ja 5 külalist