Isa või piinaja?

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Oöen ka sarnase suhte läbi käinud. Õnneks lapsega oskas ta veidikenegi kannatlikum olla aga mina ise sain seda käitumist tunda. Küll ma olin loll ja mitte millegagi hakkama saav. Kapiuksed tagurpidi löödud, mitmeid telefone ka klaviatuure peksis puruks ja liiklusraev on ka vägagi tuttav.

Ta ka ei saanud aru, mis on lapse eale sobiöik ja mis ei. Lahku läksime siis kui laps oli 8. Alguses oli probleeme küllaga aga kui kooli poolt lastekaitsele ja ühe korra politsei poolt(olid öösel, koolipäeval koos lapsega õues veel) kaebus tehti, siis peale seda hakkas "normaalsemaks". Aga seda ka vaid ilmselt hirmu pärast, et laps sinna enam minna ei saa.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 10:27
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 10:17 Tausta on siin vähevõitu ja meie, võõrad, teie peret ega su eks-meest ei tunne, aga nende kirjelduste põhjal jääb veidi halb mulje küll. Me ei oska siin hinnata, kas ta teeb sul seda kõike meelega või ei oska end ise kõrvalt näha lihtsalt. Ja impulsiivne tundub ta käitumine tõesti, ei oska oma emotsioone valitseda.

Kohati tundub, et võib-olla ta polegi pahatahtlik, lihtsalt ta ei tunne piisavalt hästi lapse eakohast arengutaset, ei tea, kui palju nt viieaastasele jõukohane on. Eks isad ju ikka tahavad kujutleda, et nende laps suudab juba beebina lennukit juhtida ja kolmeselt vallutab mägesid :) Mul endal oli ka pereliige, kes absoluutselt ei teadnud, kui palju peab oskama/jaksama näiteks viieaastane laps. Kogu aeg esitas lapsele ebareaalseid nõudmisi, imestas näiteks, et miks nelja-aastane ei oska saja piires jagada-korrutada.

Küll aga on lubamatu hakata ähvardama ja endast välja minna. See ei ole okei. Jätab mulje, et mees tahab kellelegi midagi tõestada ja siis ärritub, kui see tal ei õnnestu. Ehk oleks veidi abiks, kui püüaksid suunata isa rohkem tekkida võivaid probleeme ennetama, ette mõtlema? Näiteks kui olete mere ääres ja sammute auto poole, siis tead ju ette, et lapse jalad on raudselt liivased. Seisad lapse juurde, avad autoukse ja enne kui laps autosse läheb, pühid ta jalad puhtaks. Või viies lapse rattamatkale, pead ju ette teadma umbes tee pikkust - ei pea viima viieaastast 15-17 km pikkusele kõrge tõusuga rattamatkale. Ausalt öelda see vahemaa tundub mulle viieaastase kohta ikka ulme, tekib küsimus, kas sina ise siis ei võinud juba enne matka tekkivat väsimusprobleemi ette näha ja võtta tarvitusele meetmeid??
Laps on rattal keskmisest tublim ja sõit ei olnud plasnitud nii pikk. Eemale mäkke minekut hakkas nõudma isa. Minu jaoks olnuks probleem lahendatud, väsinud laps, kiiver peas minu pakiraamil, looduslikul jalgteel autoni tagadi sõidutada ja ilma rattata isa toob lapse ratta tagasi. Isa kiskus lapse inetult loosse ja ähvardas ning viskas lapse ratta minema põõdasse ja jooksis sõnagi lausumata minema.
Tegid lapse spordihulli sõltlasega. Kaitse last sõltlasest hullu eest. Selline spordihulk on hullem kui joodik.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 11:44
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 10:27
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 10:17 Tausta on siin vähevõitu ja meie, võõrad, teie peret ega su eks-meest ei tunne, aga nende kirjelduste põhjal jääb veidi halb mulje küll. Me ei oska siin hinnata, kas ta teeb sul seda kõike meelega või ei oska end ise kõrvalt näha lihtsalt. Ja impulsiivne tundub ta käitumine tõesti, ei oska oma emotsioone valitseda.

Kohati tundub, et võib-olla ta polegi pahatahtlik, lihtsalt ta ei tunne piisavalt hästi lapse eakohast arengutaset, ei tea, kui palju nt viieaastasele jõukohane on. Eks isad ju ikka tahavad kujutleda, et nende laps suudab juba beebina lennukit juhtida ja kolmeselt vallutab mägesid :) Mul endal oli ka pereliige, kes absoluutselt ei teadnud, kui palju peab oskama/jaksama näiteks viieaastane laps. Kogu aeg esitas lapsele ebareaalseid nõudmisi, imestas näiteks, et miks nelja-aastane ei oska saja piires jagada-korrutada.

Küll aga on lubamatu hakata ähvardama ja endast välja minna. See ei ole okei. Jätab mulje, et mees tahab kellelegi midagi tõestada ja siis ärritub, kui see tal ei õnnestu. Ehk oleks veidi abiks, kui püüaksid suunata isa rohkem tekkida võivaid probleeme ennetama, ette mõtlema? Näiteks kui olete mere ääres ja sammute auto poole, siis tead ju ette, et lapse jalad on raudselt liivased. Seisad lapse juurde, avad autoukse ja enne kui laps autosse läheb, pühid ta jalad puhtaks. Või viies lapse rattamatkale, pead ju ette teadma umbes tee pikkust - ei pea viima viieaastast 15-17 km pikkusele kõrge tõusuga rattamatkale. Ausalt öelda see vahemaa tundub mulle viieaastase kohta ikka ulme, tekib küsimus, kas sina ise siis ei võinud juba enne matka tekkivat väsimusprobleemi ette näha ja võtta tarvitusele meetmeid??
Laps on rattal keskmisest tublim ja sõit ei olnud plasnitud nii pikk. Eemale mäkke minekut hakkas nõudma isa. Minu jaoks olnuks probleem lahendatud, väsinud laps, kiiver peas minu pakiraamil, looduslikul jalgteel autoni tagadi sõidutada ja ilma rattata isa toob lapse ratta tagasi. Isa kiskus lapse inetult loosse ja ähvardas ning viskas lapse ratta minema põõdasse ja jooksis sõnagi lausumata minema.
Tegid lapse spordihulli sõltlasega. Kaitse last sõltlasest hullu eest. Selline spordihulk on hullem kui joodik.
Ilmselt ta mingit sõltuvusprobleemi jooksmisega matkib küll. Siin vist sekkus juba jumal, ta sai ise trauma.

Kuidas seda lapse kaitsmist Eestis teha, kui siin pidevalt toonitatakse, et igasugused isad peavad saama isad olla. Mu ainus lootus on selles, et ta leiab uue väljundi omale.
Külaline

Ja siis järgmises põlvkonnast on meil veel kraadi võrra kangemad egoistid. Palju õnne.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 11:25 KH osa2

Postitus on kustutatud
Ma ei tea, mis on sinu läbielamine, aga mul tõesti süda valutab last sellise isaga kokku lasta, kes ei pea isegi seda oluliseks, et poeskäigul laps turvatoolis kinnitatud oleks, istus lahtiselt sees.
Mul on mure lapse pärast. Tema heaolu pärast. Jah ma usun, isa omamoodi armastab teda, aga see sama isa ei annaks ka endale andeks, kui ta ei oskaks last vajalikul hetkel hoida ja kõik need aastad on näidanud, ta ei oska hoida ei iseennast ega teisi. On piiripealse käitumisega ja erineb teistest inimest ning sotsiaalsetest normidest.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 12:12 Postitus on kustutatud
Ma juba sain mõistlikud vastused ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 12:14 Postitus on kustutatud
Oi, vabandust, kas siin võivad ainult meestevihkajad sõna võtta?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 12:18Oi, vabandust, kas siin võivad ainult meestevihkajad sõna võtta?
Loomulikult.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 12:25
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 12:18Oi, vabandust, kas siin võivad ainult meestevihkajad sõna võtta?
Loomulikult.
Võiks, aga siin pole ühtki meestevihkajat. On laste pärast mures kodanikud.
Meestevihkamine on sinu isiklik luul, mida sa korrutad ja korrutad ja oled paanikas, sest su vale ei saa kuidagi tõestust.
Külaline

Ma vaatan praegu Papside kordust. Ja seal see Raivo(pitsarestorani pidaja) on absoluutselt kohutav mees 😀 mul ihukarvad tõusevad püsti, kui näen seda tegelaskuju. Mul eks oli samasugune. Närvihaige ja ise mitte midagi kunagi valesti ei teinud ja siis vingub, et kõik teevad liiga talle. Selles sarjas see isa käitub oma naisega samamoodi nagu TA teemas isa lapsega.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 12:41Ma vaatan praegu Papside kordust. Ja seal see Raivo(pitsarestorani pidaja) on absoluutselt kohutav mees 😀 mul ihukarvad tõusevad püsti, kui näen seda tegelaskuju. Mul eks oli samasugune. Närvihaige ja ise mitte midagi kunagi valesti ei teinud ja siis vingub, et kõik teevad liiga talle. Selles sarjas see isa käitub oma naisega samamoodi nagu TA teemas isa lapsega.
Sõidab autoga Värska järele?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 12:28Võiks, aga siin pole ühtki meestevihkajat. On laste pärast mures kodanikud.
Meestevihkamine on sinu isiklik luul, mida sa korrutad ja korrutad ja oled paanikas, sest su vale ei saa kuidagi tõestust.
Olen täitsa naine, aga minu isikliku arvamuse kohaselt see foorum kubiseb meestevihkajatest. On ka paar naistevihkajat, aga need on väga kindla stiiliga kohe äratuntavad. Ise lasen nende viimaste postitustest kiiruga silmad üle ega süvene ega vasta.

Aga öelda, et siin meestevihkajaid ei ole, on küll naer kuubis.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 13:27Postitus on kustutatud
Ma ei ole TA aga miks sa nii arvad? Inimestel päriselt ka on sellised probleemid. Kui endal pole olnud siis nii raske on uskuda?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 13:50Ma ei ole TA aga miks sa nii arvad?
Mis ta muidu neid tõendeid nii isukalt kogub (ja topib lapse seljakotte pudeleid, mida too ilmselt ei vaja, ja ilmselt seljakottki vedeleb huvikoolis kuskil nurgas)?

Ja no need näited on ju üle võlli suures osas? Ja mure, et Eestis lapseisasid liiga palju kaitstakse?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 14:14 Postitus on kustutatud
Sõida 🍄-le.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 14:14 Postitus on kustutatud
Ärme hakka siin jälle jahtuma, aga KH on ise selgelt seadusi ja kokkuleppeid rikkunud.
Kui sa seda fakti eitad, siis pole sinuga millestki rääkida.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 14:57Postitus on kustutatud
Kas selgeltnägijatel on olemas võimalus lasta ka oma selgeltnägemissilmi kontrollida? Peaks olema.

Sul paistab olevat mureks 1) usk, et suudad läbi ekraani isikuid tuvastada; 2) usk, et oled õige inimene teisi diagnoosima, ikka läbi ekraani.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 13:58
Postitus on kustutatud
Oh jah 🥲tunne pigem rõõmu, et sul endal selliseid probleeme pole.
Topib pudeleid? On ju ometi normaalne lapsele trenni kaasa panna veepudel ja seda isale öelda. Või ei. No kui poleks pannud, oleks normaalne isa ka pudeli vett lapsele ostnid, kui laps ütleb, et janu on.
Kogub tõendeid. Aga vot just sellepärast, et sinusuguse suhtumisega inimene ei mõista mis valesti on.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 15:34Oh jah 🥲tunne pigem rõõmu, et sul endal selliseid probleeme pole.
Topib pudeleid? On ju ometi normaalne lapsele trenni kaasa panna veepudel ja seda isale öelda. Või ei. No kui poleks pannud, oleks normaalne isa ka pudeli vett lapsele ostnid, kui laps ütleb, et janu on.
Kogub tõendeid. Aga vot just sellepärast, et sinusuguse suhtumisega inimene ei mõista mis valesti on.
Arvan, et ta peaks paremaid tõendeid koguma. Või siis Portugalist endale mingi Adalberto otsima ja tolle juurde põrutama. Aga ma ei tea, Portugal selline kuum kohta, kuidas seal selle veejoomisega on. Järsku jääb puudu?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 15:34
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 13:58
Postitus on kustutatud
Oh jah 🥲tunne pigem rõõmu, et sul endal selliseid probleeme pole.
Miks laps kraanist juua ei võiks, kui janu on?
Pidev haiglane janu on muide suhkurtõve sümptom.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], YaCy [Bot] ja 3 külalist