Õpetajad, kuidas teile see artikkel tundub, kus räägiti direktorite palkadest?

Külaline

Õpetajad, kuidas teile see artikkel tundub, kus räägiti direktorite palkadest?

Postitus Postitas Külaline »

Mina sain teada, et meie koolidirektor saab 6000+ eurot palka iga kuu. Ta on mõned korrad ka maininud, et õpetajate palgad on siin jõudsalt tõusnud, aga koolidirektorite omad mitte. Ma ei teadnudki, et nad nii palju palka saavad, Õhtulehest nüüd lugesin. Rohkem kui PPA peadirektor või suurfirma juht, ülikooli professoritest ma ei hakka rääkimagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 09:23 Mina sain teada, et meie koolidirektor saab 6000+ eurot palka iga kuu. Ta on mõned korrad ka maininud, et õpetajate palgad on siin jõudsalt tõusnud, aga koolidirektorite omad mitte. Ma ei teadnudki, et nad nii palju palka saavad, Õhtulehest nüüd lugesin. Rohkem kui PPA peadirektor või suurfirma juht, ülikooli professoritest ma ei hakka rääkimagi.
Omavalitsus otsustab need palgad. Ju siis teie direktoril on sõbrad õiges kohas.
Külaline

Kas need palgad mitte avalikud pole?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 09:31
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 09:23 Mina sain teada, et meie koolidirektor saab 6000+ eurot palka iga kuu. Ta on mõned korrad ka maininud, et õpetajate palgad on siin jõudsalt tõusnud, aga koolidirektorite omad mitte. Ma ei teadnudki, et nad nii palju palka saavad, Õhtulehest nüüd lugesin. Rohkem kui PPA peadirektor või suurfirma juht, ülikooli professoritest ma ei hakka rääkimagi.
Omavalitsus otsustab need palgad. Ju siis teie direktoril on sõbrad õiges kohas.
Tõenäoliselt õigesse poliitilisse toitumisahelasse kuuluv tegelane. Enamus direktoreid saavad suurusjärgus 2500-3000. Ja minu hinnagul see õiglane palk. Nagu ka õpetajate praegune palk.
Tahaks teada milline KOV sellist palka maksab?
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 10:19
Tõenäoliselt õigesse poliitilisse toitumisahelasse kuuluv tegelane. Enamus direktoreid saavad suurusjärgus 2500-3000. Ja minu hinnagul see õiglane palk. Nagu ka õpetajate praegune palk.
Õhtulehes olid toodud Tallinna koolide ja lasteaedade direktorite palgad.
Külaline

Meie vallas said direktorid vahepeal vähem palka kui õpetajad, siis kui viimati õpetajate palk tõusis, läks see napilt drektori palgast mööda. Seepeale ikka vald tõstis direktorite palka natuke kõrgemaks, aga üsna kurioosne mu meelest.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 10:39
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 10:19

Õhtulehes olid toodud Tallinna koolide ja lasteaedade direktorite palgad.
Ei leia sellist artiklit. Valetad vist
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 11:58Ei leia sellist artiklit. Valetad vist
https://www.ohtuleht.ee/1123098/ule-500 ... a-preemiat
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 12:25
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 11:58Ei leia sellist artiklit. Valetad vist
https://www.ohtuleht.ee/1123098/ule-500 ... a-preemiat
Ja ongi toitumisahel. Limukad.
Külaline

eks sa räägi siis, mida seal räägiti. õhtulehe artiklit ostma ikka ei hakka :)
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 16:41 eks sa räägi siis, mida seal räägiti. õhtulehe artiklit ostma ikka ei hakka :)
Ega ma siis räägi kah.
Külaline

Lisaks sellele, et summad on suured, on nad ka erinevad. Samas ka viletsamad saavad üle 3000. Ja kõik saavad ka preemiat 1-2 kuupalga ulatuses aastas. Ja viimase kahe aastaga on need palgad päris kõvasti tõusnud, Ma meie direktori hala järgi oleks midagi muud oodanud. Viimati kirjutas ta preemiatest, et said vaid mõned õpetajad ja 10 protsendi ulatuses palgast. Rääkis, et maksis seda jääkidest ja et juhtkonnale jääki ei jäänud ja nemad preemiat ei saanud. Seda ta muidugi ei maininud, et ta ise linnalt kaks korda aastas preemiat saab, nagu nüüd sealt artiklist loen. Päris silmakirjalik suhtumine, peaks ütlema.
Külaline

Kes sul keelab direktoriks kandideerimast? Täienda ennast, ole aktiivne. Selline kadetsemine on jõle. Minu arvates on direktorite puhul probleemiks, et ta võib kuni elu lõpuni sellel tooli istuda ja kui ta pole kõige parem juht, siis tast enne penssi lahti ei saagi. Direktori koht peaks olema tähtajaline ja selle lõppedes on ka teistel võimalus kandideerida.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 18:00 Kes sul keelab direktoriks kandideerimast? Täienda ennast, ole aktiivne. Selline kadetsemine on jõle. Minu arvates on direktorite puhul probleemiks, et ta võib kuni elu lõpuni sellel tooli istuda ja kui ta pole kõige parem juht, siis tast enne penssi lahti ei saagi. Direktori koht peaks olema tähtajaline ja selle lõppedes on ka teistel võimalus kandideerida.
Mis mõttes täienda, ega nendel direktoritel mingi parem haridus pole. Aga vähemalt Tallinnas saad sinna küll pigem tutvuse kaudu kui heade teadmiste abil, nii et see jutt, et täienda ennast on küll naljakas. Vaatasin, et kõige rohkem palka saab koolijuht, kes töötas mitukümmend aastat Haridusametis ja huvitav, miks ta siis kõige rohkem nüüd palka saab. Eks siis sellepärast saabki, et tuttavad määravad talle seda palka. Asi pole kadeduses, vaid see pole kuigi õiglane, et direktorid saavad kolm korda rohkem palka kui tavaõpetaja ja et ka direktorite endi vahel on väga suured käärid vastavalt sellele, kellel on paremad tuttavad. Kui õpetajatel on mingi kindel palgatase, peaks see olema ka direktoritel, mitte nii, et osad saavad rohkem palka kui suurte erafirmade juhid. Selline palgalõhe tavaõpetajate vahel on ebaproportsionaalselt suur.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 18:13
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 18:00 Kes sul keelab direktoriks kandideerimast? Täienda ennast, ole aktiivne. Selline kadetsemine on jõle. Minu arvates on direktorite puhul probleemiks, et ta võib kuni elu lõpuni sellel tooli istuda ja kui ta pole kõige parem juht, siis tast enne penssi lahti ei saagi. Direktori koht peaks olema tähtajaline ja selle lõppedes on ka teistel võimalus kandideerida.
Mis mõttes täienda, ega nendel direktoritel mingi parem haridus pole. Aga vähemalt Tallinnas saad sinna küll pigem tutvuse kaudu kui heade teadmiste abil, nii et see jutt, et täienda ennast on küll naljakas. Vaatasin, et kõige rohkem palka saab koolijuht, kes töötas mitukümmend aastat Haridusametis ja huvitav, miks ta siis kõige rohkem nüüd palka saab. Eks siis sellepärast saabki, et tuttavad määravad talle seda palka. Asi pole kadeduses, vaid see pole kuigi õiglane, et direktorid saavad kolm korda rohkem palka kui tavaõpetaja ja et ka direktorite endi vahel on väga suured käärid vastavalt sellele, kellel on paremad tuttavad. Kui õpetajatel on mingi kindel palgatase, peaks see olema ka direktoritel, mitte nii, et osad saavad rohkem palka kui suurte erafirmade juhid. Selline palgalõhe tavaõpetajate vahel on ebaproportsionaalselt suur.
Üks ja esimene rumaluse tunnus - alati kui kellegi palk on suur, näha selles korruptsiooni ja "omade" värki. Sa ei tea kokkuleppeid selle palganumbri taga, sa ei tea asjaolusid. Kuna Õhtulehe lugeja ma pole, siis konkreetset edetabelit ei näe, aga 4 tuhat on küll ühe suuremapoolse kooli direktori miinimumpalk. Kui sellega kaasnevad mingid lisakohustused, mingites sihtasutustes töötamine või koolimaja ehitusteemadega tegelemine, võib palk olla suurem ja üldse mitte seepärast, et keegi kedagi tunneb (riigiasutustes on range reglement, kuidas palkasid määratakse, ei ole see mingi ühe inimese öelda).
Külaline

Kuna Õhtulehe lugeja ma pole, siis konkreetset edetabelit ei näe
Aga miks kommenteerid siis, kui ei teagi, millest jutt? Ja ei ole suuremapalgaliste direktorite puhul teemaks mingid ehituste juhtimised või sihtasutustes juhtimised vms. Mingit loogikat ja ühetaolisust ei ole sellest edetabelist võimalik leida.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 16:41eks sa räägi siis, mida seal räägiti. õhtulehe artiklit ostma ikka ei hakka :)
Hale varas oled!
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 19:50
Aga miks kommenteerid siis, kui ei teagi, millest jutt? Ja ei ole suuremapalgaliste direktorite puhul teemaks mingid ehituste juhtimised või sihtasutustes juhtimised vms. Mingit loogikat ja ühetaolisust ei ole sellest edetabelist võimalik leida.
Millest selline arvamus, et SINA neis palganumbrites loogikat peaks nägema? Piisab, kui tööandja näeb.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 19:54
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 16:41eks sa räägi siis, mida seal räägiti. õhtulehe artiklit ostma ikka ei hakka :)
Hale varas oled!
Mitte varas, vaid rott.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 19:57
Külaline kirjutas: 23 Jaan 2025 19:50
Millest selline arvamus, et SINA neis palganumbrites loogikat peaks nägema? Piisab, kui tööandja näeb.
Maksumaksja palgal olevate inimeste laiem tööandja on maksumaksja ja loomulikult peab see palgamaksmine olema läbipaistev ja loogikale alluv, mitte suva ametnike määrata. Eraettevõttes tõesti nii ei ole.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist