Plaatproteesid
-
Külaline
Tere. Kas keegi on eestis saanud omale kuskil proteesi suhu tõmbamisega samal visiidil. Googeldasin seda proteesiasja kuna tahan ka proteesid panna. USA s on täitsa tavaline teema et saab kohe ajutised plaatproteesid suhu peale tõmbamist ja mingi poole aasta pärast teevad uued sest need ajutised pole nii täpsed aga hambutu samas olema ei pea. Meil olen uurinud paarist kohast ja keegi sellist varianti nagu ei tea ega paku. Ütlevad ikka et peab ootama mingi kuu või isegi rohkem siis saab proteesi tegema hakata. Tahan vist kah seda varianti et ülemine täisprotees sest see pidi "easy" olema ja alla vist osaline sest see pidi vist parem variant olema.
Kas keegi võiks öelda kus on omale lasknud teha ei pea olema Tallinn, sest tundub, et seal tahetakse ainult suure raha eest implantaate panna.
Kui kohe tõesti kuskil ei saa eks siis ootan aga hambad tahan saada.
Kõik soovitused kogemused oleksid abiks.
Kas keegi võiks öelda kus on omale lasknud teha ei pea olema Tallinn, sest tundub, et seal tahetakse ainult suure raha eest implantaate panna.
-
Külaline
Minu arst ütles kohe, et protees peab mingi aja ootama kuni välja tõmmatud hamba vahe kuivab loomulikuks. Kui on lihtsalt hambad puudu siis saab kuigipalju rohkem ja rutem, aga mitte kohe. Protees tehakse ja kontrollitakse vähemalt korra ja absoluutselt peab iga kord parandama.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 10:17 Tere. Kas keegi on eestis saanud omale kuskil proteesi suhu tõmbamisega samal visiidil. Googeldasin seda proteesiasja kuna tahan ka proteesid panna. USA s on täitsa tavaline teema et saab kohe ajutised plaatproteesid suhu peale tõmbamist ja mingi poole aasta pärast teevad uued sest need ajutised pole nii täpsed aga hambutu samas olema ei pea. Meil olen uurinud paarist kohast ja keegi sellist varianti nagu ei tea ega paku. Ütlevad ikka et peab ootama mingi kuu või isegi rohkem siis saab proteesi tegema hakata. Tahan vist kah seda varianti et ülemine täisprotees sest see pidi "easy" olema ja alla vist osaline sest see pidi vist parem variant olema.
Meie pole USA kus paljud jäävadki muide selle ajutisega, meil väike maa ja võimalused teised.
Mina käisin Maxillas.Mul oli probleem esihambaga mis lihtsalt tuli ära.(hamba juur sidekoestus, sest kunagi ammu sai esihammas trauma) Umbes 2 nädalat hiljem võeti suust jäljend ja tehti Maryland sild. Sild pidas vastu umbes 1 kuu ja tuli ära. Siis tehti plaatprotees mis on kestnud juba 4 aastat. On väga mugav, istub hästi ja pole ajutine. No see Maryland ehk oli mul siis ajutine.Ja maksin ainult plaatproteesi eest. Implantaati ei pannud sest uued elumured ja haigused(koroona tüsistus) tulid kiirelt peale. Hammaste probleem jäi nagu väga tühiseks.Plaatproteesiga on siiski 1 probleem.See lõhub neid hambaid kuhu plaatproteesi kinnitustraadid toetuvad.Neli aastat hiljem oli vaja tugi hambaid remontida.Ehk siis pandi tavaplommid ja kõik kestab edasi.Külaline kirjutas: ↑01 Okt 2024 10:17 Tere. Kas keegi on eestis saanud omale kuskil proteesi suhu tõmbamisega samal visiidil. Googeldasin seda proteesiasja kuna tahan ka proteesid panna. USA s on täitsa tavaline teema et saab kohe ajutised plaatproteesid suhu peale tõmbamist ja mingi poole aasta pärast teevad uued sest need ajutised pole nii täpsed aga hambutu samas olema ei pea. Meil olen uurinud paarist kohast ja keegi sellist varianti nagu ei tea ega paku. Ütlevad ikka et peab ootama mingi kuu või isegi rohkem siis saab proteesi tegema hakata. Tahan vist kah seda varianti et ülemine täisprotees sest see pidi "easy" olema ja alla vist osaline sest see pidi vist parem variant olema.
-
Külaline
Kui sa samamoodi jätkad, siis on sul varsti juba 3 hambaga proteesi vaja, sest need parandatud esihambad, kuhu traadid kinnituvad, lagunevad edasi. Ja kui on juba plommitud, siis seda kiiremini. Mõne aasta pärast on sul suus totaalprotees. Lase sinna kiiremas korras implantaat panna, kuni veel kõrvalhammastel midagi päästa saab.cat kirjutas: ↑04 Okt 2024 02:00 Mina käisin Maxillas.Mul oli probleem esihambaga mis lihtsalt tuli ära.(hamba juur sidekoestus, sest kunagi ammu sai esihammas trauma) Umbes 2 nädalat hiljem võeti suust jäljend ja tehti Maryland sild. Sild pidas vastu umbes 1 kuu ja tuli ära. Siis tehti plaatprotees mis on kestnud juba 4 aastat. On väga mugav, istub hästi ja pole ajutine. No see Maryland ehk oli mul siis ajutine.Ja maksin ainult plaatproteesi eest. Implantaati ei pannud sest uued elumured ja haigused(koroona tüsistus) tulid kiirelt peale. Hammaste probleem jäi nagu väga tühiseks.Plaatproteesiga on siiski 1 probleem.See lõhub neid hambaid kuhu plaatproteesi kinnitustraadid toetuvad.Neli aastat hiljem oli vaja tugi hambaid remontida.Ehk siis pandi tavaplommid ja kõik kestab edasi.
-
Külaline
Minul on büüglid nii üleval kul all, mitte mingeid traate ei ole. Võib naeratada nagu krokodill ja mitte midagi peale hammaste näha ei ole. Olen väga rahul. Igemed siis loomulikult enda omad. See siis vastuseks neile, kes büügliga traate kardavad. Vbl on ka mingeid selliseid juhuseid, kus ilma eespool oleva traadita ei saa, mina ei tea, mul on traadid hoopis seespool, mitte ees. Aa, traate hoidvad hambad on kroonitud.
-
Külaline
Millised hambad sul omad millised büügli küljes et nii hea variant? Kas kroonid panid ekstra büügli tugihammaste pärast. Palju sellised büüglid maksavad ja kus teha lasid kui saladus pole?Külaline kirjutas: ↑04 Okt 2024 07:58 Minul on büüglid nii üleval kul all, mitte mingeid traate ei ole. Võib naeratada nagu krokodill ja mitte midagi peale hammaste näha ei ole. Olen väga rahul. Igemed siis loomulikult enda omad. See siis vastuseks neile, kes büügliga traate kardavad. Vbl on ka mingeid selliseid juhuseid, kus ilma eespool oleva traadita ei saa, mina ei tea, mul on traadid hoopis seespool, mitte ees. Aa, traate hoidvad hambad on kroonitud.
-
Külaline
Mul on üleval 8 oma hammast (4+4), need on kõik kroonitud. Ülemine büügel annab kummalegi poole juurde 3 hammast (3+3) ja kinnitub traadiga seestpoolt minu enda 4-ndatele kroonitud hammastele. Igemed on ees omad, büügli osas plastmass, kuid need on külgedel ja pole näha. Ja see plastik on nii hea (poolläbipaistev), et kui ka väga laialt naerda ja büügli 5-ndad hambad paistavad, ei ole mingit vahet näha.Külaline kirjutas: ↑04 Okt 2024 08:19Millised hambad sul omad millised büügli küljes et nii hea variant? Kas kroonid panid ekstra büügli tugihammaste pärast. Palju sellised büüglid maksavad ja kus teha lasid kui saladus pole?Külaline kirjutas: ↑04 Okt 2024 07:58 Minul on büüglid nii üleval kul all, mitte mingeid traate ei ole. Võib naeratada nagu krokodill ja mitte midagi peale hammaste näha ei ole. Olen väga rahul. Igemed siis loomulikult enda omad. See siis vastuseks neile, kes büügliga traate kardavad. Vbl on ka mingeid selliseid juhuseid, kus ilma eespool oleva traadita ei saa, mina ei tea, mul on traadid hoopis seespool, mitte ees. Aa, traate hoidvad hambad on kroonitud.
All on mul 10 oma hammast (5+5), nendest 4.-5. on kroonitud ja esimesed 3+3 naturaalsed (ilusad). Alumine büügel annab kummaltki poolt juurde 2 hammast (2+2), kinnitub 5. kroonitud hammaste külge traadiga seestpoolt. Seega kõik kokku on mul suus 28 hammast.
Büüglite kaared on ktsad metallribad vastavalt siis suulaes ja alumiste hammaste taga. Enamus mu suu limaskestast on vaba ja ilma katteta. Neid ribasid ka ei ole näha.
Maksumise kohta nii, et mul on eraldi tehtud tööd - esimest korda 10a tagasi, maksumust ei mäleta, siis jäid ülemised hambad kroonimata, sest polnud vaja. Ülemine sai eelmisel aastal ümber tehtud koos ülemiste hammaste kroonimisega (8) ja uue ülemise büügli vahetuse mõte oli hambumust veidi tõsta. Selle töö raames oli vaja ühele silmahambale teha ka juureravi. See viimane ülemine töö maksis 8000, kestis 2 kuud, selle sees oli u 20 visiiti, mõned 3-tunnised. Maxilla.
Ma olen väga rahul, need ülemised kroonitud hambad suutis labor lõpuks teha sellised, et nad on õhukesed ja absoluutselt täpselt mu oma alumiste hammaste naturaalset värvi. Käisin ka 3 korda seal hambalaboris värve sobitamas, kui ajutisi kroone kandsin, lõpptulemus on perfektne. Ei ole paksud ega liiga valged. Tehti ka veidi pikemad kui oma vanad hambad olid, nii et ka kuju on ilusam.
Pmst kroonid pannakse jh büügli kinnitamiseks, mul aga ülemised kõik kroonid ühtlasi ka ilu pärast pandud. Muidu kroonitakse vaid büügli kõrval olevad tugihambad.
Ma olen kohutavalt elu jooksul oma hammaste pärast kannatanud, vanad plommid lagunesid ja purihambad järjest olid põletikus, kõik eemldati järgemööda. Ja mul oli lapsena ühe esihamba murdumine, seda nurka parandati eluaeg, see oli peamine ülemiste hammast kroonimise põhjus, et lõpuks ometi ilusa kujuga ühtlased hambad saada. Hügieen on korras, ei teagi, miks nii viletsad hambad. Nüüd olen nii õnnelik ja naeratus on ikka tõeliselt ilus ja suu on puhas.
-
Külaline
Olen kolmandat päeva proteesidega. Kogu aeg tahaks ära võtta eriti alumist. On see normaalne alguses? Millal võiks see kohanemine tekkima hakata? Praegu võtan alumise kohe töölt tulles ära. Ülemise ööseks. Kui olete harjunud kas kannate koguaeg ka öösel?
Jah, on küll normaalne. Mul läks ikka mingi nädal kuni 10 päeva, enne, kui harjusin. Nüüd kannan muidugi juba 24/7Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2024 11:27 Olen kolmandat päeva proteesidega. Kogu aeg tahaks ära võtta eriti alumist. On see normaalne alguses? Millal võiks see kohanemine tekkima hakata? Praegu võtan alumise kohe töölt tulles ära. Ülemise ööseks. Kui olete harjunud kas kannate koguaeg ka öösel?
-
Külaline
On küll normaalne ja see on ka tavaline, et alumise ära võtad. Isegi tubli oled et päeval alumist ikka suudad kanda. Mul läks vist ka umbes 2 nädalat või isegi kauem, suu kohaneb, õudselt valus oli algul ära võtta ja tagasi panna, kogusin end tükk aega enne kui tehtud sain. Veidi viilisin hästi peeneteralise viiliga ka.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2024 11:27 Olen kolmandat päeva proteesidega. Kogu aeg tahaks ära võtta eriti alumist. On see normaalne alguses? Millal võiks see kohanemine tekkima hakata? Praegu võtan alumise kohe töölt tulles ära. Ülemise ööseks. Kui olete harjunud kas kannate koguaeg ka öösel?
Rääkimine oli ka algul pudrutav, suu polnud harjunud. Hiljem asi paranes, protees on suus nagu loomulik ja rääkimine kombes. Kui sul ikka ära ei harju siis tuleb hambaarstile tagasi minna, tema parandab.
-
Külaline
Eile ehk viiendal päeval käisin arsti juures. Ülevalt lihvis suulae osa 2-3 mm lühemaks igemete osas ei seganud mind midagi. Alumist lihvis kolme koha pealt kus nagu hõõrus. Jätsin ülemise esimest korda ööseks ka suhu nagu parem tunne oli hammastega. Ära võtta ja tagasi panna valus pole ikka see harjumatu tunne. Aga hästi ilusad on küll:) Arst ütles muidugi et ööseks ära võtta ja lasta suul puhata kogu aeg mitte öösel kanda. Kas siis õigem on ära võtta või suhu jätta ööseks? Ja alt tahaks nagu kah ühe koha pealt veel natuke lihvida äkki ise peenikese küüneviiliga?Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 00:41On küll normaalne ja see on ka tavaline, et alumise ära võtad. Isegi tubli oled et päeval alumist ikka suudad kanda. Mul läks vist ka umbes 2 nädalat või isegi kauem, suu kohaneb, õudselt valus oli algul ära võtta ja tagasi panna, kogusin end tükk aega enne kui tehtud sain. Veidi viilisin hästi peeneteralise viiliga ka.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2024 11:27 Olen kolmandat päeva proteesidega. Kogu aeg tahaks ära võtta eriti alumist. On see normaalne alguses? Millal võiks see kohanemine tekkima hakata? Praegu võtan alumise kohe töölt tulles ära. Ülemise ööseks. Kui olete harjunud kas kannate koguaeg ka öösel?
Rääkimine oli ka algul pudrutav, suu polnud harjunud. Hiljem asi paranes, protees on suus nagu loomulik ja rääkimine kombes. Kui sul ikka ära ei harju siis tuleb hambaarstile tagasi minna, tema parandab.
-
Külaline
jah, ma unustasin panna et peene küüneviiliga lihvisin, proovisin ja lihvisin. Suhu jätmisest mina ei tea- mina jätan küll.Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 11:43Eile ehk viiendal päeval käisin arsti juures. Ülevalt lihvis suulae osa 2-3 mm lühemaks igemete osas ei seganud mind midagi. Alumist lihvis kolme koha pealt kus nagu hõõrus. Jätsin ülemise esimest korda ööseks ka suhu nagu parem tunne oli hammastega. Ära võtta ja tagasi panna valus pole ikka see harjumatu tunne. Aga hästi ilusad on küll:) Arst ütles muidugi et ööseks ära võtta ja lasta suul puhata kogu aeg mitte öösel kanda. Kas siis õigem on ära võtta või suhu jätta ööseks? Ja alt tahaks nagu kah ühe koha pealt veel natuke lihvida äkki ise peenikese küüneviiliga?Külaline kirjutas: ↑02 Nov 2024 00:41On küll normaalne ja see on ka tavaline, et alumise ära võtad. Isegi tubli oled et päeval alumist ikka suudad kanda. Mul läks vist ka umbes 2 nädalat või isegi kauem, suu kohaneb, õudselt valus oli algul ära võtta ja tagasi panna, kogusin end tükk aega enne kui tehtud sain. Veidi viilisin hästi peeneteralise viiliga ka.Külaline kirjutas: ↑30 Okt 2024 11:27 Olen kolmandat päeva proteesidega. Kogu aeg tahaks ära võtta eriti alumist. On see normaalne alguses? Millal võiks see kohanemine tekkima hakata? Praegu võtan alumise kohe töölt tulles ära. Ülemise ööseks. Kui olete harjunud kas kannate koguaeg ka öösel?
-
Külaline
Harjub nendega küll kui ikka tahta. Ei olnud nädalte pigem paari kuu teema. Enam tõesti ei tule meeldegi.
-
Külaline
Kas nendega mehele suuseksi teha on väga ebamugav?Külaline kirjutas: ↑23 Jaan 2025 19:11 Harjub nendega küll kui ikka tahta. Ei olnud nädalte pigem paari kuu teema. Enam tõesti ei tule meeldegi.
-
Külaline
Aga sa katseta enda peal.
-
Külaline
-
Külaline
Ilmselt irooniaga küsitud, aga ega ma kade ei ole, võin vastata. Ei ole ebamugav. Hea protees suus läheb täiesti meelest ära igas elulises olukorras.
-
Külaline
Keegi siin minustab, aga jutt on õige. Mul oli kahe alumise esihambaga nii, et põletik aastaid all ja ravile ei allunud. Mitu hambaarasti ütlesid, et ei saa panna sinna implantaati, et pole ruumi ja luud. Üks soovitas ka seda Marylandi silda, seda siis proovisin esimeseks. Oligi üks jube moodustis, väga ebamugav ja tuli ära mitu korda. Seda tunnet eriti kellelegi ei tahaks, et igal ajal võivad sul hambad ära kukkuda ja siis pead töölt puuduma seni kuni arst leiab aja need hambad tagasi liimida. Üks kord kulus selleks nädal aega. Tahtsin ikkagi implantaati, aga arst pakkus, et teeb silla, mis on traatidega kõrvalhammaste küljes. Läksin teise arsti juurde ja see ütles, et implantaati saab panna ja tema ei soovita silda, sest siis on kõrvalhambad ka maksimum 10 aastaga läbi, arvatavasti varem, sest tema arust need eriti tugevad hambad ei olnud. Aga see teine arst tahtis mulle hirmsasti seda silda teha.Külaline kirjutas: ↑04 Okt 2024 06:43Kui sa samamoodi jätkad, siis on sul varsti juba 3 hambaga proteesi vaja, sest need parandatud esihambad, kuhu traadid kinnituvad, lagunevad edasi. Ja kui on juba plommitud, siis seda kiiremini. Mõne aasta pärast on sul suus totaalprotees. Lase sinna kiiremas korras implantaat panna, kuni veel kõrvalhammastel midagi päästa saab.cat kirjutas: ↑04 Okt 2024 02:00 Mina käisin Maxillas.Mul oli probleem esihambaga mis lihtsalt tuli ära.(hamba juur sidekoestus, sest kunagi ammu sai esihammas trauma) Umbes 2 nädalat hiljem võeti suust jäljend ja tehti Maryland sild. Sild pidas vastu umbes 1 kuu ja tuli ära. Siis tehti plaatprotees mis on kestnud juba 4 aastat. On väga mugav, istub hästi ja pole ajutine. No see Maryland ehk oli mul siis ajutine.Ja maksin ainult plaatproteesi eest. Implantaati ei pannud sest uued elumured ja haigused(koroona tüsistus) tulid kiirelt peale. Hammaste probleem jäi nagu väga tühiseks.Plaatproteesiga on siiski 1 probleem.See lõhub neid hambaid kuhu plaatproteesi kinnitustraadid toetuvad.Neli aastat hiljem oli vaja tugi hambaid remontida.Ehk siis pandi tavaplommid ja kõik kestab edasi.
-
Külaline
Said siis hambad suhu, sellised nagu tahtsid?Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2025 16:56Tahtsin ikkagi implantaati, aga arst pakkus, et teeb silla, mis on traatidega kõrvalhammaste küljes. Läksin teise arsti juurde ja see ütles, et implantaati saab panna ja tema ei soovita silda, sest siis on kõrvalhambad ka maksimum 10 aastaga läbi, arvatavasti varem, sest tema arust need eriti tugevad hambad ei olnud. Aga see teine arst tahtis mulle hirmsasti seda silda teha.
-
Külaline
Minu arvamus on, et need traadid plaatproteeside küljes pole vajalikud. See on mingi kurat teab mis ajast pärand, et neid topitakse. Enda proteesidel lõikasin tuima rahuga lõiketangidega ära, mingit vahet pole. Protees püsib superhästi. Ega see traat nagunii hambaga kokku ei puutu, kui ta ka on. Ehk siis tegelikult ei aita proteesil paremini suus püsida.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: annaleen ja 2 külalist