Kui sa ise nii haritud oled, siis vasta parem millistest kirjanikest on jutt vastuses?Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 17:00 Jeerum, kustutatud on minu postitus, kus ma arutlesin, et 12 tooli tsiteerimine pole eriline harituse tunnus ning arvasin, et Marcus Aurelius või Tammsaare oleks iseasi. Lausa naljakas. Ühtegi roppust ma kunagi ei kirjuta, selles ei saa ka asi olla.
Parim asi, mis juhtus eelmisel aastal?
-
Külaline
-
Külaline
Üks on Ristikivi, aga kes oli see Tammsaare vihkaja, ei tule praegu meelde, olen kuulnud kunagi küll. Luuletaja oli vist.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 12:16Sarnaselt ühe teise Eesti keele klassikuga, vähem küll kirjanduse, tunnen ma vastumeelsust Tammsaare vastu. Mitte küll niipalju, et nagu tema, lausa paroodia kirjutada. Minu lemmikuks on hoopis teine mees, see kelle tuntumas teoses olulises rollis "kuldsete nööpidega vakmästare" on.
Sa ju tead millisest 2 kirjanikust ma räägin?
Aga pane tähele, et mind ristküsitleda pole küll mõtet - ma ei väitnud, et ma olen mingi kirjanduskorüfee, kuid jään endiselt selle juurde, et poppide teoste tsiteerimine pole mingi kultuursuse näitaja. Neid tsiteerivad ka need, kes raamatut ennast pole lugenudki. Mõni tsiteerija pole isegi filmi näinud.
-
Külaline
No mina olen.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 18:08Üks on Ristikivi, aga kes oli see Tammsaare vihkaja, ei tule praegu meelde, olen kuulnud kunagi küll. Luuletaja oli vist.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 12:16Sarnaselt ühe teise Eesti keele klassikuga, vähem küll kirjanduse, tunnen ma vastumeelsust Tammsaare vastu. Mitte küll niipalju, et nagu tema, lausa paroodia kirjutada. Minu lemmikuks on hoopis teine mees, see kelle tuntumas teoses olulises rollis "kuldsete nööpidega vakmästare" on.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 00:48 Postitus on kustutatud
Aga pane tähele, et mind ristküsitleda pole küll mõtet - ma ei väitnud, et ma olen mingi kirjanduskorüfee, kuid jään endiselt selle juurde, et poppide teoste tsiteerimine pole mingi kultuursuse näitaja. Neid tsiteerivad ka need, kes raamatut ennast pole lugenudki. Mõni tsiteerija pole isegi filmi näinud.
Siinkohal ta jõi.
(tühi lehekülg)
Kuskohast see on?
-
Külaline
Ok, hingede öö on juba hästi, kui sa just ei guugeldanud, see loetakse pettuseks.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 18:08Üks on Ristikivi, aga kes oli see Tammsaare vihkaja, ei tule praegu meelde, olen kuulnud kunagi küll. Luuletaja oli vist.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 12:16Sarnaselt ühe teise Eesti keele klassikuga, vähem küll kirjanduse, tunnen ma vastumeelsust Tammsaare vastu. Mitte küll niipalju, et nagu tema, lausa paroodia kirjutada. Minu lemmikuks on hoopis teine mees, see kelle tuntumas teoses olulises rollis "kuldsete nööpidega vakmästare" on.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 00:48 Postitus on kustutatud
Aga Tammsaare paroodiaid ei ole liiga palju kirjutatud. Peaks teadma. Muidu ka oluline mees Eesti kultuuris üleüldse.
-
Külaline
Väga tubli. Aga ma ei hakka sinuga siin mänge mängima. Ütlesin oma arvamuse ja aitab küll.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 18:32 No mina olen.
-
Külaline
Pädevuse järgi saab otsustada, mis su arvamus väärt on
-
Külaline
Tundub, et siin on need ma ei teagi mis asjad, looma nimetus oleks loomale solvav, vestlemas.
https://eestinaine.delfi.ee/artikkel/12 ... ias-teevad
https://eestinaine.delfi.ee/artikkel/12 ... ias-teevad
-
Külaline
Sellega ei saa ma küll nõustuda. Ka sügavamate kirjandusteadmisteta inimene on suuteline siiski eristama, mis on kultuursus ja mis mitte. Ka ise kultuurne olemata.
-
Külaline
Oota, sina olid see, kes väitis et Shvejk ja 12 tooli pole piisav? No nüüd kontrollimegi sinu lugemust.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 20:10Sellega ei saa ma küll nõustuda. Ka sügavamate kirjandusteadmisteta inimene on suuteline siiski eristama, mis on kultuursus ja mis mitte. Ka ise kultuurne olemata.
-
Külaline
Mis minu lugemus siia puutub? Sa ei saanud aru, mis ma kirjutasin? Võin korrata. Ka sügavamate kirjandusteadmisteta inimene on suuteline eristama, mis on kultuursus ja mis mitte. Švejiki ja 12 tooli tsitaatide teadmine pole kultuursuse tõestus, nagu pole seda ka Tšapai ja Petka anekdootide teadmine ega Kärna Ärni matkimine. Võin mürki võtta, et leidub täiesti tühme inimesi, kes sinu neidsamu Ostap Benderi nalju kõiki peast teavad. Ja et leidub väga kultuurseid inimesi, kes neid nalju sugugi ei tea.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 20:17Oota, sina olid see, kes väitis et Shvejk ja 12 tooli pole piisav? No nüüd kontrollimegi sinu lugemust.
-
Külaline
Jajah. " Pasternaki pole lugenud, kuid võin kinnitada, et see on saast." Kas me räägime nüüd seda tüüpi "kultuuriasjatundjast"?Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 20:27Mis minu lugemus siia puutub? Sa ei saanud aru, mis ma kirjutasin? Võin korrata. Ka sügavamate kirjandusteadmisteta inimene on suuteline eristama, mis on kultuursus ja mis mitte. Švejiki ja 12 tooli tsitaatide teadmine pole kultuursuse tõestus, nagu pole seda ka Tšapai ja Petka anekdootide teadmine ega Kärna Ärni matkimine. Võin mürki võtta, et leidub täiesti tühme inimesi, kes sinu neidsamu Ostap Benderi nalju kõiki peast teavad. Ja et leidub väga kultuurseid inimesi, kes neid nalju sugugi ei tea.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 20:17Oota, sina olid see, kes väitis et Shvejk ja 12 tooli pole piisav? No nüüd kontrollimegi sinu lugemust.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 20:10 Sellega ei saa ma küll nõustuda. Ka sügavamate kirjandusteadmisteta inimene on suuteline siiski eristama, mis on kultuursus ja mis mitte. Ka ise kultuurne olemata.
-
Külaline
„Kaheteistkümnest toolist“ ei tea ma suurt midagi, aga „Švejk“ oli küll väga tänuväärne üllitis. Üritasin kunagi selle ingliskeelset tõlget (ühte paljudest, ei mäleta, kelle tõlgitud see minu loetu oli) lugeda ja see oli…igav. Samas on meie eestikeelne tõlge väga mõnus ja lahedalt loetav. Ja need joonealused märkused meeldisid mulle enamgi kui tekst. Kahju, et uustrükkides need ära kärbiti.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 20:27Mis minu lugemus siia puutub? Sa ei saanud aru, mis ma kirjutasin? Võin korrata. Ka sügavamate kirjandusteadmisteta inimene on suuteline eristama, mis on kultuursus ja mis mitte. Švejiki ja 12 tooli tsitaatide teadmine pole kultuursuse tõestus, nagu pole seda ka Tšapai ja Petka anekdootide teadmine ega Kärna Ärni matkimine. Võin mürki võtta, et leidub täiesti tühme inimesi, kes sinu neidsamu Ostap Benderi nalju kõiki peast teavad. Ja et leidub väga kultuurseid inimesi, kes neid nalju sugugi ei tea.
Veel on minu arvates veel mõned raamatud, mille eestikeelne tõlge on ingliskeelsest originaalist palju parem ja mahlakam, nt „Karupoeg Puhh“ ja „Minu pere ja muud loomad“.
Aga mis see kõik minu kultuursuse kohta ütleb? Suurt midagi.
-
Külaline
Täpselt nii. Ei ütlegi midagi.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 21:18„Kaheteistkümnest toolist“ ei tea ma suurt midagi, aga „Švejk“ oli küll väga tänuväärne üllitis. Üritasin kunagi selle ingliskeelset tõlget (ühte paljudest, ei mäleta, kelle tõlgitud see minu loetu oli) lugeda ja see oli…igav. Samas on meie eestikeelne tõlge väga mõnus ja lahedalt loetav. Ja need joonealused märkused meeldisid mulle enamgi kui tekst. Kahju, et uustrükkides need ära kärbiti.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 20:27Mis minu lugemus siia puutub? Sa ei saanud aru, mis ma kirjutasin? Võin korrata. Ka sügavamate kirjandusteadmisteta inimene on suuteline eristama, mis on kultuursus ja mis mitte. Švejiki ja 12 tooli tsitaatide teadmine pole kultuursuse tõestus, nagu pole seda ka Tšapai ja Petka anekdootide teadmine ega Kärna Ärni matkimine. Võin mürki võtta, et leidub täiesti tühme inimesi, kes sinu neidsamu Ostap Benderi nalju kõiki peast teavad. Ja et leidub väga kultuurseid inimesi, kes neid nalju sugugi ei tea.
Veel on minu arvates veel mõned raamatud, mille eestikeelne tõlge on ingliskeelsest originaalist palju parem ja mahlakam, nt „Karupoeg Puhh“ ja „Minu pere ja muud loomad“.
Aga mis see kõik minu kultuursuse kohta ütleb? Suurt midagi.
Ma ei tea, millisest kultuuriasjatundjast sa räägid. Iseendast? Mina pole end kultuuriasjatundjaks nimetanud. Kas sinu arust suudab lehmakoogi ära tunda ainult lehmakoogiasjatundja?Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 21:16Jajah. " Pasternaki pole lugenud, kuid võin kinnitada, et see on saast." Kas me räägime nüüd seda tüüpi "kultuuriasjatundjast"?Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 20:27Mis minu lugemus siia puutub? Sa ei saanud aru, mis ma kirjutasin? Võin korrata. Ka sügavamate kirjandusteadmisteta inimene on suuteline eristama, mis on kultuursus ja mis mitte. Švejiki ja 12 tooli tsitaatide teadmine pole kultuursuse tõestus, nagu pole seda ka Tšapai ja Petka anekdootide teadmine ega Kärna Ärni matkimine. Võin mürki võtta, et leidub täiesti tühme inimesi, kes sinu neidsamu Ostap Benderi nalju kõiki peast teavad. Ja et leidub väga kultuurseid inimesi, kes neid nalju sugugi ei tea.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 20:17 Oota, sina olid see, kes väitis et Shvejk ja 12 tooli pole piisav? No nüüd kontrollimegi sinu lugemust.
-
Külaline
Ma ei tea, millisest kultuuriasjatundjast sa räägid. Iseendast? Mina pole end kultuuriasjatundjaks nimetanud. Kas sinu arust suudab lehmakoogi ära tunda ainult lehmakoogiasjatundja?Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 22:09Jajah. " Pasternaki pole lugenud, kuid võin kinnitada, et see on saast." Kas me räägime nüüd seda tüüpi "kultuuriasjatundjast"?Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 21:18„Kaheteistkümnest toolist“ ei tea ma suurt midagi, aga „Švejk“ oli küll väga tänuväärne üllitis. Üritasin kunagi selle ingliskeelset tõlget (ühte paljudest, ei mäleta, kelle tõlgitud see minu loetu oli) lugeda ja see oli…igav. Samas on meie eestikeelne tõlge väga mõnus ja lahedalt loetav. Ja need joonealused märkused meeldisid mulle enamgi kui tekst. Kahju, et uustrükkides need ära kärbiti.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 20:27Mis minu lugemus siia puutub? Sa ei saanud aru, mis ma kirjutasin? Võin korrata. Ka sügavamate kirjandusteadmisteta inimene on suuteline eristama, mis on kultuursus ja mis mitte. Švejiki ja 12 tooli tsitaatide teadmine pole kultuursuse tõestus, nagu pole seda ka Tšapai ja Petka anekdootide teadmine ega Kärna Ärni matkimine. Võin mürki võtta, et leidub täiesti tühme inimesi, kes sinu neidsamu Ostap Benderi nalju kõiki peast teavad. Ja et leidub väga kultuurseid inimesi, kes neid nalju sugugi ei tea.
[/quote]
No jäägi siis nende lehmakookide juurde.
-
Külaline
Mis küll juhtunud on, et ka end kultuurseks pidavad inimesed üksteisega mõnitamises võistlema kukuvad?
Eelmine aasta oli hea, kuna mitte midagi halba ei juhtunud. See on mu jaoks sõja ja muu jama kõrval juba täiesti hea tulemus. Üheski sõeluuringus mingit halba tulemust ei leitud, meie vanuse puhul väga hea.
Saime uue majaosa valmis, sellele ka elektri sisse, kõik bürokraatia korda ja kasutusluba ootab vaid volikogu otsust. Super.
Lapselapsega saime kaks toredat reisi tehtud ja selgus, et ka järgmine lapsuke on tulekul. Mida paremat veel tahta.
Eelmine aasta oli hea, kuna mitte midagi halba ei juhtunud. See on mu jaoks sõja ja muu jama kõrval juba täiesti hea tulemus. Üheski sõeluuringus mingit halba tulemust ei leitud, meie vanuse puhul väga hea.
Saime uue majaosa valmis, sellele ka elektri sisse, kõik bürokraatia korda ja kasutusluba ootab vaid volikogu otsust. Super.
Lapselapsega saime kaks toredat reisi tehtud ja selgus, et ka järgmine lapsuke on tulekul. Mida paremat veel tahta.
-
Külaline
Meenus kuidas minu laps kunagi sõbrannaga vaidles kumb rohkem inglise keelseid sõnu oskab. Nemad käisid siis 1. klassis. Mitmendas teie käite, kultuurikorüfeed?
-
Külaline
Siin on üks end kultuurseks pidav inimene, kes teisi mõnitab. Õnneks rohkem ei ole.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 23:20 Mis küll juhtunud on, et ka end kultuurseks pidavad inimesed üksteisega mõnitamises võistlema kukuvad?
-
Külaline
Miks te sellele ühele debiilikule siis vastata?
-
Külaline
Aga ei olegi rohkem vastanud. Rohkem ei vasta sullegi, sorri.Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2025 00:15 Miks te sellele ühele debiilikule siis vastata?
-
Külaline
Täiesti üle mõistuse on see kustutamine siin. Tõesti ei saa aru, miks seda on vaja teha? Täiesti tavalisi, neutraalseid kommentaare kustutatakse. Samas teema "Nipiraamat", mis on igas mõttes labane ja nõme, ilutseb uhkelt edasi.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 17:00 Jeerum, kustutatud on minu postitus, kus ma arutlesin, et 12 tooli tsiteerimine pole eriline harituse tunnus ning arvasin, et Marcus Aurelius või Tammsaare oleks iseasi. Lausa naljakas. Ühtegi roppust ma kunagi ei kirjuta, selles ei saa ka asi olla.
Tahad teemat lugeda, siis avastad, et suur hulk kommentaare on lihtsalt ära kustutatud.
Liiklus kipub siin foorumis niigi väga aeglane olema ja siis, kui keegi viitsibki midagi kirjutada, siis kustutatakse see lihtsalt, heast peast, ära.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kiisu ja 8 külalist