Ettepanekud foorumile

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Üle-eelmisele- mis põhjusel sind siis nii pidevalt blokeeritakse? Niisama mulisemised, mis raporteeritud on, kustutatakse, blokeerimiseks peab ikka süstemaatiliselt nõmetsema. Miks sa seda teed siis?
Külaline

külaline kirjutas: 24 Juun 2024 10:01 Minu üks tagasihoidlik arvamus on, see, et selles foorumis toimub nn ülemodereerimine. Ilmselt tahetakse vana Perekooli halba mittemodereerimist kompenseerida, kuid justkui pingutatakse üle. Miks Turvasiil sulgeb teemasid, kus inimesed vaidlevad ja teemast kõrvale kalduvad? Las nad vaidlevad ja kalduvad kuhu iganes, laske teemadel oma elu elada ja ärge sekkuge nii palju. Praegu toimub see, et keegi ütleb midagi ja mode sellepeale teatab, et oi, see oli küll valesti öeldud, paneme teema lukku või kustutame kohe täitsa ära. Ja siis klõpsti pannaksegi lukku või kustutaksegi ära kas kommentaar või kogu teema. Natuke tundub lapsik ja ülepingutatud.
No ma loodan, et ma nüüd selle arvamuse pärast kohe blokki ei saa, aga tunne on küll selline, et blokke pannakse siin üsna kergekäeliselt ja mode sekkub liiga palju. Olen kogenud ka nn hirmutamisblokeerimist - blokk pandi nö' jäädavalt' (oli kirjas, et olete jäädavalt blokeeritud), siis aga miski poole tunni pärast võeti iseenesest ilma minupoolse tegevuseta see blokk uuesti maha. Veits kooonduslaagri moodi.
Minu arvates ei modereerita üle, võiks isegi rohkem sapiseid kommentaare ära kustutada. Palju puhtam, kuivam ja muretum, kui Perekool seda oli.
Suur töö on küll kogu see kompott pidevalt läbi sõeluda. Müts maha.
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas TurvaSiil »

külaline kirjutas: 24 Juun 2024 10:01 Minu üks tagasihoidlik arvamus on, see, et selles foorumis toimub nn ülemodereerimine. Ilmselt tahetakse vana Perekooli halba mittemodereerimist kompenseerida, kuid justkui pingutatakse üle. Miks Turvasiil sulgeb teemasid, kus inimesed vaidlevad ja teemast kõrvale kalduvad? Las nad vaidlevad ja kalduvad kuhu iganes, laske teemadel oma elu elada ja ärge sekkuge nii palju. Praegu toimub see, et keegi ütleb midagi ja mode sellepeale teatab, et oi, see oli küll valesti öeldud, paneme teema lukku või kustutame kohe täitsa ära. Ja siis klõpsti pannaksegi lukku või kustutaksegi ära kas kommentaar või kogu teema. Natuke tundub lapsik ja ülepingutatud.
No ma loodan, et ma nüüd selle arvamuse pärast kohe blokki ei saa, aga tunne on küll selline, et blokke pannakse siin üsna kergekäeliselt ja mode sekkub liiga palju. Olen kogenud ka nn hirmutamisblokeerimist - blokk pandi nö' jäädavalt' (oli kirjas, et olete jäädavalt blokeeritud), siis aga miski poole tunni pärast võeti iseenesest ilma minupoolse tegevuseta see blokk uuesti maha. Veits kooonduslaagri moodi.
Tere, külaline!

Aitäh tagasiside eest. Kas ma modereerin parajalt või üle, jääb igaühe enda otsustada. Mina moderaatorina järgin foorumis paika pandud reegleid. Kui ma leian teema, kus on 2-3 päeva juba teemavälist juttu aetud ning ei lisandu ühtegi postitust enam antud teema kohta, siis ma selle ka sulgen. Postitajatel endil võib ju huvitav olla antud teema all kõigest muust rääkida, aga kui tuleb keegi teine teemat lugema, siis ta peab tõenäoliselt lõpuks pettuma. Toon siia näiteks paralleeli raamatuga. Valid pealkirja järgi raamatu, hakkad lugema, ja siis poole peal avastad, et ei olegi see, mida pealkiri lubas. Muude juttude jaoks on lihtsam vastav teema teha.

Mis puudutab kustutatud teemasid, siis olen kustutanud ainult ühe teema. Seda sellepärast, et see teema oli üleskutse ühe kindla kasutaja blokeerimiseks. Ütlesin tookord ja ütlen ka nüüd, et selle teema puhul oli tegu kiusuga ning las igaüks ise teeb otsuse selle kasutaja kohta.

Mis puudutab blokeerimist, siis olen blokeerinud ainult ühe kasutaja - selle sama kustutatud teema algataja. Seda põhjusel, et ta avas uue samasisulise teema. Miks ma ringi mõtlesin ja blokeeringu eemaldasin? Sest natuke mõeldes leidsin, et tal on tegelikult võimalus talle ebasümpaatne kasutaja enda jaoks ära blokeerida. Loodan, et ta on tänaseks kasutanud seda võimalust.
Külaline

Revolver kirjutas: 24 Juun 2024 22:20 Oi jummel kui palju postitusi on see turvasiil ära kustutanud. Ma ei soovita enam siia foorumi oma aega kulutada.
Aga mis sa arvad, miks? Sinu esimeste nädalate jooksul postitatud kommentaarid olid puhas provokatsioon ja solvangud. Selge ju, et teistel kasutajatel saab kõrini.
Külaline

Foorum on täiega ülemodereeritud. Minu kommentaar, kus panin lingi siinsamas foorumis kirjutatud postitusele, lihtsalt kustutati. Täiesti mõttetu. Ei viitsi siin aega enam raisata.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Külaline kirjutas: 25 Juun 2024 00:45 Foorum on täiega ülemodereeritud. Minu kommentaar, kus panin lingi siinsamas foorumis kirjutatud postitusele, lihtsalt kustutati. Täiesti mõttetu. Ei viitsi siin aega enam raisata.
Mul oli ka ühe korra analoogne lugu. Vastasin kellegi kommentaarile pika vastuse ning kui "sisesta" nuppu vajutasin oli see kõnealune kommentaar koos minu vastusega haihtunud. Samas tuleb moderaatoritest ka aru saada- ega nemad ka ju ei soovi mingeid kohtuasju kaela saada.

Aga mingi lahendus tuleks siiski leida kui ei soovita, et foorum hääbuks.

/Juustup
külaline

Postitus Postitas külaline »

TurvaSiil kirjutas: 24 Juun 2024 19:22 Sest natuke mõeldes leidsin, et tal on tegelikult võimalus talle ebasümpaatne kasutaja enda jaoks ära blokeerida. Loodan, et ta on tänaseks kasutanud seda võimalust.
Minu arust saab blokeerida vaid nimelise kasutaja, st tema nime. Kui seesama läbustis kirjutab külalise alt samu läbustusi edasi (ka näiteks minu kommentaare tsiteerides ja neid halvustades/mõnitades), ei saa keegi teda enda jaoks blokeerida. Seega saame blokeerida vaid kellelgi kasutajanime, mitte seda inimest ega tema postitusi. Nii et see variant ei tööta.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Juun 2024 00:45 Foorum on täiega ülemodereeritud. Minu kommentaar, kus panin lingi siinsamas foorumis kirjutatud postitusele, lihtsalt kustutati. Täiesti mõttetu. Ei viitsi siin aega enam raisata.
Mõtled seda kommentaari, kus sa olid juust vanad postutused läbi lapanud, avastanus, et inimene on ühes teemas pihtinud, et tal on probleem ja seda siis teises teemas tema vastu kasutasid, et nääää, ise oled samasugune? See oli sinu arvates säilitamist väärt postitus? Kiusaja oled.
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

külaline kirjutas: 25 Juun 2024 07:10
TurvaSiil kirjutas: 24 Juun 2024 19:22 Sest natuke mõeldes leidsin, et tal on tegelikult võimalus talle ebasümpaatne kasutaja enda jaoks ära blokeerida. Loodan, et ta on tänaseks kasutanud seda võimalust.
Minu arust saab blokeerida vaid nimelise kasutaja, st tema nime. Kui seesama läbustis kirjutab külalise alt samu läbustusi edasi (ka näiteks minu kommentaare tsiteerides ja neid halvustades/mõnitades), ei saa keegi teda enda jaoks blokeerida. Seega saame blokeerida vaid kellelgi kasutajanime, mitte seda inimest ega tema postitusi. Nii et see variant ei tööta.
Teised variandid on veel ebasümpaatse kasutaja foorumi reegleid rikkuvatest anonüümsetest postitustest teada anda raporteerimise võimalust kasutades ja need lähevad kustutamisele.
Kui ebasümpaatse kasutaja anonüümsed postitused on lihtsalt ebameeldivad aga foorumi reegleid ei riku, on võimalik tema postitustest mööda kerida.
Kasutaja

Postitus Postitas Kasutaja »

Nii ilu kui ka tervise alafoorumi kirjelduses on kirjas, et sh kaaluga seotud teemad, need võiks ikka ühes kohas olla.
Külaline

rucola kirjutas: 24 Juun 2024 11:12 Aga minu meelest just võiks modereerimist rohkem olla. Vaatad, et huvitav teema, palju vastuseid, aga tegelikult kaks inimest klähvivad vastastikku, no ei ole põnev lugeda seda „ise oled loll“ ärapanemist. Perekool oli veel hullem muidugi. Kui igasugune teemaväline kohe ära kustutada, jääks selline risustamine ajapikku ise ära ja vastused oleksid huvitavamad.
Ma jõudumööda teavitan teemavälisest mölast ja võetakse kiirelt maha ka, aga krt, lehekülgede kaupa puhast sõimu ükshaaval ma teavitada ei jaksa. Nagu tuuleveskitega võitleks siin. Mingid tegelased istuvad 24/7 foorumis ja igas teemas räuskavad.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Ma ei tunneta seda, et foorum oleks üle või alamodereeritud. Väga rangeks pole siin mindud. Eestis on foorumeid, kus inimene saab bänni 5, 10 päevaks, kui väga kõvasti räuskama kipub. Kui see kordub, siis visatakase välja. Selleni on arutle foorumil veel pikk tee mina.
Külaline

Siin teatud Perekooli tegelased tahavad läbi raporteerimiste, blokeerimiste, kaebamiste jne muutuda ise modereerijateks. Täpselt nagu perekoolis. Kui midagi ei meeldinud teaviati kohe kui ebasobivast kommentaarist. Nende käekiri on siin täpselt samasugune.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Juun 2024 13:20 Siin teatud Perekooli tegelased tahavad läbi raporteerimiste, blokeerimiste, kaebamiste jne muutuda ise modereerijateks. Täpselt nagu perekoolis. Kui midagi ei meeldinud teaviati kohe kui ebasobivast kommentaarist. Nende käekiri on siin täpselt samasugune.
Raporteerin ainult kiuslikku sõimu. Mis põhjusel peaks viisakalt väljendunud eriarvamusi kustutama ja raporteerima?
Külaline

Miks peab nii palju postitusi kustutama? Las nad olla, las teema läheb, kuhu tahes. Mulle on imelik see, et mode kirjutab, et teema on ennast ammendanud ja ta sulgeb teema. Mis mõttes saab üks inimene otsustada, et teema on ammendunud, vbl just mina tahan teemasse midagi olulist lisada. Teemat on arendanud paljud inimesed ja siis järsku üks (mode?) otsustab, et aitab, teema on ammendunud. Ei tundu loogiline.
Ka on liiga palju kommentaaride kustutamist.
TurvaSiil
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 03 Juul 2024 19:14 Miks peab nii palju postitusi kustutama? Las nad olla, las teema läheb, kuhu tahes. Mulle on imelik see, et mode kirjutab, et teema on ennast ammendanud ja ta sulgeb teema. Mis mõttes saab üks inimene otsustada, et teema on ammendunud, vbl just mina tahan teemasse midagi olulist lisada. Teemat on arendanud paljud inimesed ja siis järsku üks (mode?) otsustab, et aitab, teema on ammendunud. Ei tundu loogiline.
Ka on liiga palju kommentaaride kustutamist.
Sellest on täna pikalt juttu olnud, lugeda saad siin: viewtopic.php?t=435
Külaline

Tundub naljakas alafoorum "Beebi ja mitmikud", nagu mitmikud saaks olla ainult beebid või ei olegi nad beebieas beebid, vaid ainult mitmikud. Õigem oleks ju lihtsalt "Beebi" sest kui mitmikud on beebieas, käivad nendestki postitused sinna, kui kasvavad suuremaks siis vastavalt väikelapse või koolilapse rubriiki.
kylaline

Postitus Postitas kylaline »

Kas ja kuidas saab pilte lisada? Teistes php foorumites on see võimalus olemas. All valiku kõrval on kiri manus.
sipsik
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas sipsik »

kylaline kirjutas: 06 Juul 2024 10:13 Kas ja kuidas saab pilte lisada? Teistes php foorumites on see võimalus olemas. All valiku kõrval on kiri manus.
Lülitasime selle võimaluse nüüd sisse.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

No nii katsetame. Turvasiil.
Kuvatõmmis 2024-07-07 214210.jpg
Kuvatõmmis 2024-07-07 214210.jpg (63.56 KiB) Vaadatud 2618 korda
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist