Mitu kassi korraga
-
rohekasokkake
- Teerajaja
- Kontakt:
Mitu kassi korraga
Kui võtta ühe korraga 2-3 kassi poegadena - kas sellisel juhul kasvab neist tore kassikollektiiv kes toas asju ei lõhu, ei kakle ega hakka territooriumit väljaheidetega märgistama?
Viimati muutis rohekasokkake, 20 Jaan 2025 20:30, muudetud 1 kord kokku.
-
Külaline
Mul on kaks venda samast pesakonnast ja korralikult laamendavad ja lõhuvad. Saavad kohe kaheseks.rohekasokkake kirjutas: ↑20 Jaan 2025 20:22 Kui võtta ühe korraga 2-3 kassi poegadena - kas sellisel juhul kasvab neist tore kassikollektiiv kes toas asju ei lõhu, ei kakle ega hakka territooriumit väljaheidetega märgistama?
Mängivad üsna jõuliselt, mõnikord väga väga harva lähevad kurjaks üksteise peale ja varalist kahju on korralikult teinud
Üks kippus enne oppi vahel sirtsutama ka.
Aga maha rahunesid nad siis, kui nad õues käima hakkasid. Püüdsin ma hirmasti küll neid täitsa tubasena hoida aga nad lausa pressivad ennast uksest välja.
Mul rõduga esimesel korrusel(maapinnaga peaaegu tasa) korter ja akna taga hõre metsatukk. Ma aknast ikka näen/kuulen kuidas mööda metsa kappavad(ajavad üksteist taga) ja mööda puid ronivad.
Muidu nad tegid seda kõike korteris. Nad päriselt ka mänguhoos jooksid mööda seinu ja uksi. Kui nad õues ennast mõni tund kokku päeva peale tühjaks jooksevad, siis on toas viisakad. Tänutäheks toovad mulle põldhiiri rõdule.
Pärit on nad maakohast ja ema pidavat sama "metslane" olema
On täistriibikud.
Eelmine kass oli täielikult tubane aga lollusi ja lõhkumisi ei teinud absoluutselt.
-
Külaline
Minu arust selline tore kollektiiv lõhub just rohkem kui üksikuna.
Võtsin 2 sama pesakonna kassi korraga, mingit lõhkusmist ega laamendamist ega märgistamist pole olnud. Mängisid omavahel ja seega segasid inimest selle arvelt vähem. Kui pai-soov tuli siis muidugi mõlemal korraga ja inimese mõlemad käed olid töös
Igasugu sigadused on sõltuvad nii loomade iseloomust kui kasvatusest. Jah, ma tean, et kasse väga ei kasvata aga nad saavad väga hästi aru, mida korda saata iniemse nähes ja mida vajadusel salaja. Mina olen kahe kassipoja korraga võtmist poolt.
-
Külaline
Mul on olnud lapsepõlvest saati mitmeid kasse. Ka üksik võib mööda maja niimoodi ringi tormata, et kardinatest ribad taga. Lihtsalt tuleb see hoog peale ja läheb aga käima. Uhab ringi, kus aga saab. Riiulitel ja lae all, kuhu aga küüned taha hakkavad. Mina pole tahtnud küüsi ära lõigata, aga seda saab muidugi teha, kui on toakass.
Praegu on meil kaks kassi erinevas vanuses, üks 7 ja teise vanust ei tea. Võib olla 16, aga ka rohkem. Mängivad nii võimsalt, et maja väriseb ja karvad lendavad. Ei ole kurjad, ongi lihtsalt mäng. Suvel möllavad õues, talvel elavad rohkem toas ja eks siis ikka miskit ära kraabitakse.
Majas on 3 liivakasti, enamasti nad neid ei kasuta, küsivad õue hädale. Aga kui ikka vaja ja keegi öösel välja ei lase, käivad kastides, kuhugi mujale pole kunagi häda teinud.
Praegu on meil kaks kassi erinevas vanuses, üks 7 ja teise vanust ei tea. Võib olla 16, aga ka rohkem. Mängivad nii võimsalt, et maja väriseb ja karvad lendavad. Ei ole kurjad, ongi lihtsalt mäng. Suvel möllavad õues, talvel elavad rohkem toas ja eks siis ikka miskit ära kraabitakse.
Majas on 3 liivakasti, enamasti nad neid ei kasuta, küsivad õue hädale. Aga kui ikka vaja ja keegi öösel välja ei lase, käivad kastides, kuhugi mujale pole kunagi häda teinud.
-
Külaline
Ja mis sind siis takistab?
-
Külaline
Kiire eluviis on takistuseks. Reisin palju, aga kass on siiski seltsi armastav loom.
-
Külaline
Eeldan kõrvu vaadates, et see on mingi eriline tõug? Miks just see tõug?
Mul on kaks sama värvi ja sama karvast kassi. Veidi sõbralikemate nägudega. Tõutud.
See on Maine Coon, nendel on kõrvade peal tutid ja nad on karvased, see on kõige suurepärasem eluvorm kasside seas. Seda ma räägin oma kassile toetudes, teiste tõugudega kogemused puuduvad, nii et kõige suurepärasem on minu isiklik arvamus. Aga loomulikult ma ei imesta, et TA-l just Maine Coon unistuste kass on. Väga truu, sõbralik, intelligentne, lojaalne, heasüdamlik - ikka oma kassi iseloomustan, kes just juhtus ka Maine Coon olema. Ma ei tea, kas sattus mulle hea eksemplar, või on kõik Maine Coonid sellised, nagu minu kass.
-
Külaline
Minu kogemus on, et 2 kassi on mõttekam kui 1. Esiteks leiavad nad teineteisest väga palju seltsi, magavad kaisus, nooremana mängivad koos palju. Üksi koju jäädes on neil kindlasti mõnusam kui oleks üksi.
Teiseks väga noortena nad müravad rohkem teineteisega ja "ründvad" selle võrra vähem inimesi, vähemalt minu kassid küll on paarikaupa olles rohkem teineteise kallal kui minu varbaid luuramas. Samas mitmelt tuttavalt perelt hädakisa kuulnud, kel kassipoeg teatud vanuses üldse olla ei lase.
Kolmandaks ei võta 2 kassi eriti palju rohkem ruumi kui üks. Nendega pole kahekaupa rohkem tüli, ainult liiva, krõbinaid ja arstil käies rohkem raha kulub, aga see pole samas suurusjärgus kui oleks nt kahekaupa koeri pidades.
Kolm kassi oleks minu jaoks siiski liiga palju, kaks on täpselt paras.
Teiseks väga noortena nad müravad rohkem teineteisega ja "ründvad" selle võrra vähem inimesi, vähemalt minu kassid küll on paarikaupa olles rohkem teineteise kallal kui minu varbaid luuramas. Samas mitmelt tuttavalt perelt hädakisa kuulnud, kel kassipoeg teatud vanuses üldse olla ei lase.
Kolmandaks ei võta 2 kassi eriti palju rohkem ruumi kui üks. Nendega pole kahekaupa rohkem tüli, ainult liiva, krõbinaid ja arstil käies rohkem raha kulub, aga see pole samas suurusjärgus kui oleks nt kahekaupa koeri pidades.
Kolm kassi oleks minu jaoks siiski liiga palju, kaks on täpselt paras.
-
Külaline
Ma nende kahe hullude vendade omanik.
Oleks mul kodus rohkem ruumi, võtaksin ma vähemalt ühe veel, kui mitte kaks
aga olen reaalne ja kahe lapsega see kolmas/neljas kass hetkel ära ei mahuks. Lähiajal on plaanis kodu vahetada suurema vastu, eks siis näis.
Aga jaa hoolimata sellest, et nad vahel lollusi teevad ja kaklevad, on nad siiski üsna palju üksteise kaisus magajad ja lakuvad üksteist palju. Ja lapsi nad ei puutu. Üks laps on 1a3k ja teine 10a. Vaid loetud korrad on käpaga(ilma küünteta) äsanud. Õhtuti poevad ka lastele külje alla nurruma.
Ja õnneks karva ka ei aja. Väga minimaalselt.
Main Coonid on muhe tõug. Mul mõnel tuttaval on. Aga ajavad kohutavalt karva.
Oleks mul kodus rohkem ruumi, võtaksin ma vähemalt ühe veel, kui mitte kaks
Aga jaa hoolimata sellest, et nad vahel lollusi teevad ja kaklevad, on nad siiski üsna palju üksteise kaisus magajad ja lakuvad üksteist palju. Ja lapsi nad ei puutu. Üks laps on 1a3k ja teine 10a. Vaid loetud korrad on käpaga(ilma küünteta) äsanud. Õhtuti poevad ka lastele külje alla nurruma.
Ja õnneks karva ka ei aja. Väga minimaalselt.
Main Coonid on muhe tõug. Mul mõnel tuttaval on. Aga ajavad kohutavalt karva.
-
Külaline
Siis on sul ühe kassi asemel lihtsalt mitu, kes lõhuvadrohekasokkake kirjutas: ↑20 Jaan 2025 20:22 Kui võtta ühe korraga 2-3 kassi poegadena - kas sellisel juhul kasvab neist tore kassikollektiiv kes toas asju ei lõhu, ei kakle ega hakka territooriumit väljaheidetega märgistama?
-
Külaline
Kurjade nägudega. Kodumaised triibikud on nunnumad.
-
Külaline
Ei pruugi. Mul üksik kass ei lõhkunud midagi. See on täpselt samasugune loterii, millise inimbeebiga haiglast koju saad. Mõni on vana rahu ise ja teine jällegi võib hull ollaKülaline kirjutas: ↑24 Jaan 2025 19:34Siis on sul ühe kassi asemel lihtsalt mitu, kes lõhuvadrohekasokkake kirjutas: ↑20 Jaan 2025 20:22 Kui võtta ühe korraga 2-3 kassi poegadena - kas sellisel juhul kasvab neist tore kassikollektiiv kes toas asju ei lõhu, ei kakle ega hakka territooriumit väljaheidetega märgistama?![]()
-
Külaline
Need on minu arust veel väga pehmete joontega. Osad coonid minu jaoks on veel rohkem kurjade ja karmide nägudega. Näiteks need:

-
Külaline
Main Coonidel nägu pole jah eriti ilus, aga nende puhul on lahe see, et nad on nii suured ja iseloomult sõbralikud. Üldiselt, ükskõik, mis kass, kõik nad on ägedad. Ja mitu on parem kui üks. Mul endal on kaks "prügikasti" kassi. Varem ei teadnud kassidest midagi, aga nüüd olen fänn. Tõeline elukvaliteedi tõus tuli koos nende sissekolimisega!
Minu Maine Coonil polnud ka nägu eriti ilus ega sõbralik, aga ega ta sinna midagi parata ju ei saa. Tema iseloom näos ei kajastunud üldse. Ise lohutasin ennast sellega, nagu kuskilt lugesin, et loomadel puuduvad näos miimilised lihased, millega nad saaksid tundeid edasi anda.
Siin on palju juttu Maine Cooni kassidest. Iseloomu kiidetakse ja olen varemgi mõelnud, et millalgi ehk võiks selline meilegi tulla.
Näoilme mind ei huvita. Küll aga huvitab mind väga looma tervis. Seega küsiks, et kuidas Maine Cooni kiisudel tervisega lood on? Tõukassid kipuvad mõnikord olema keskmisest nõrgema tervise ja lühema eluaega ja see teeb natuke ettevaatlikuks.
Endal on kurvad kogemused ülearetatud tõuloomadega - neil esinesid niisugused hullud haigused, millest tavaline karjakrants võib ainult und näha. Sestap andsin endale lubaduse, et sellist looma, kel esinevad ülearetamisest tingitud tervisehädad ja kes oma looduslikust liigikaaslasest liiga palju erineb, ma enam ei võta.
Näoilme mind ei huvita. Küll aga huvitab mind väga looma tervis. Seega küsiks, et kuidas Maine Cooni kiisudel tervisega lood on? Tõukassid kipuvad mõnikord olema keskmisest nõrgema tervise ja lühema eluaega ja see teeb natuke ettevaatlikuks.
Endal on kurvad kogemused ülearetatud tõuloomadega - neil esinesid niisugused hullud haigused, millest tavaline karjakrants võib ainult und näha. Sestap andsin endale lubaduse, et sellist looma, kel esinevad ülearetamisest tingitud tervisehädad ja kes oma looduslikust liigikaaslasest liiga palju erineb, ma enam ei võta.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Roosad tulbid ja 1 külaline