Dubai shololaad

vana hea klassika
Külaline

Dubai shololaad

Postitus Postitas Külaline »

Mis värk selle Dubai shokolaadiga on? On silma jäänud, et erinevad suunamudijad promovad seda. Mis see selline on? Äkki olen mingist ülimaitsvast hõrgutisest ilma jäänud :lol:
Külaline

Mul ei ole ikka meeles olnud seda osta :(
Külaline

Olen proovinud. Maitselt hea ja suussulav, aga samas ei midagi erilist. Täiesti võrreldav teiste kallimate šokolaadisortidega. Hind ja kvaliteet ei ole absoluutselt proportsioonis.

Kusjuures keegi ei oska öelda selle kõrge hinna kohta muud mõistlikku põhjust, kui et see ongi influencerite poolt ebamõistlikult üles promotod. Minu koduriigis peamiselt moslemi taustaga influd ja kodukokad, aga ka kohalikud valged. Lihtsalt hetke trend ja promo.
Külaline

Mulle tõi sõbranna seda kui eelmise aasta lõpus Dubais käis, ei midagi erilist ja ise ei ostaks, aga armas oli et ta reisl ka minu peale mõtles. Vähemalt see šokolaadiosa rohelise sisu ümber. Aga tundub et neid on sadu erinevaid ja erinevate maade toodangut, ehk on ka Dubais erinevas hinnaklassis müügil ja mõni on imeline ka. Eks need reisisuveniirid sõpradele ja perele ongi sellised, enamasti otsid ikka kohalikku toodangut ja midagi iseloomulikku. Kui on rohkem aega kohalike maitsetega tutvuda ja kohvris rohkem vaba ruumi kui šokolaadile, siis leiab ka kvaliteetesemat toodangut. Tekkis täitsa huvi mõnda Eestis müüdavat ka proovida, ehk ongi suussulav.
Külaline

Kas on mõni šokolaad, mis suus ei sula?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Jaan 2025 23:17 Kas on mõni šokolaad, mis suus ei sula?
Mul need tumedad küll ei kipu sulama. Kui sõna otseses mõttes öelda. Kui ülekantud tähenduses, siis ega need bitterid ei maitse kah.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Kolleeg just käis ja tõi. Pähkel kuivatatud datli sees ja see siis shokolaadi pistetud. Poole kiloses pakendis palju väiksemaid. Pakendikest lahti tehes ja seda sisuliselt koera julka näes eriti ei isuta, aga sai proovitud ja kärab küll.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Jaan 2025 23:17 Kas on mõni šokolaad, mis suus ei sula?
On küll olemas. Toodetakse ekstra selliseid šokolaade, mis hakkavad sulama tunduvalt kõrgemal temperatuuril kui harilikult. Näiteks Cloetta tootis neid üksvahe päris palju. Mittesulavate šokolaadide mõte on, et võid kuumal suvepäeval metsa minnes šoksi tasku pista ja see ei sula seal ära.
Külaline

Hommikuprogrammis õpetati ise tegema seda. Ei midagi keerulist. Praetud filo tainas ja tahhiin.
BellaBee
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas BellaBee »

Ants kirjutas: 29 Jaan 2025 23:40 Kolleeg just käis ja tõi. Pähkel kuivatatud datli sees ja see siis shokolaadi pistetud. Poole kiloses pakendis palju väiksemaid. Pakendikest lahti tehes ja seda sisuliselt koera julka näes eriti ei isuta, aga sai proovitud ja kärab küll.
See küll dubai shokolaad ei ole. Täiesti teised koostisosad ju.
Dubai shokolaadis on pistaatsiakreem, filotaigen, tahhiinikreem.

Mulle isiklikult ei maitse. Olen proovinud erinevaid. Mõttetu haip suunamudijatelt.
Külaline

BellaBee kirjutas: 30 Jaan 2025 12:48
Ants kirjutas: 29 Jaan 2025 23:40

Mulle isiklikult ei maitse. Olen proovinud erinevaid. Mõttetu haip suunamudijatelt.
Kumb siis on: kas on ainult kindlate koostisosadega (pistaatsiakreem, filotaigen, tahhiinikreem) või on erinevaid? Sinu kommentaar ajab segadusse.
WD40

Postitus Postitas WD40 »

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 13:46
Ants kirjutas: 29 Jaan 2025 23:40

Kumb siis on: kas on ainult kindlate koostisosadega (pistaatsiakreem, filotaigen, tahhiinikreem) või on erinevaid? Sinu kommentaar ajab segadusse.
Koostisosad on samad, kuid vahekorrad erinevad. Ka võib kasutada erinevat šokolaadi.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Ants kirjutas: 29 Jaan 2025 23:40 Kolleeg just käis ja tõi. Pähkel kuivatatud datli sees ja see siis shokolaadi pistetud. Poole kiloses pakendis palju väiksemaid. Pakendikest lahti tehes ja seda sisuliselt koera julka näes eriti ei isuta, aga sai proovitud ja kärab küll.
See küll dubai shokolaad ei ole. Täiesti teised koostisosad ju.

Teie poolt kirjeldatud segu on Dubai mõttes vast kaamlimaius, meile shokolaad.
Külaline

Kus seda Eestis müüakse?
Külaline

Maitsesin, krõbises hamba all, oli selline teraline. Kalevi suurte pähklitega šokolaad on hoopis parem.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 18:13 Kus seda Eestis müüakse?

https://candypop.ee/p/piimasokolaad-que-dubai-100g-2467
Külaline

Külaline

Ilus,
https://e-ajsokoladas.lt/et/collections/dubai-sokoladas
BellaBee
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas BellaBee »

WD40 kirjutas: 30 Jaan 2025 14:52
Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 13:46

Koostisosad on samad, kuid vahekorrad erinevad. Ka võib kasutada erinevat šokolaadi.

Erinevad selles mõttes, et erinevate inimeste ja firmade toodetud. Osadel on see sisu kuivem ja osadel selline, et voolab välja. Piimashokolaadiga, tumeda shokolaadiga jne.

Osades Rimi poodides müüakse. Fb marketplace kuulutuste kaudu ka erategijate omasid olen proovinud, kui tuttavad on tellinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Jaan 2025 20:24 Postitus on kustutatud
Dubais soks 53 eur/kg, Kalevi soks 23 eur/kg. Vaid kahekordne hinnavahe. Ma söön palju Lindti, see sama hinnaga, mis see Dubai, seega mitte midagi erilist.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist