Oma kass või võõras inimene - kumma päästad
-
külaline
Krt, kas see Revolver on selle uue foorumi esimene troll või? Ei ole võimalik mitte ühtegi foorumit luua nii, et miskid läbustajad esimese päevaga kohale ei lendaks? Masendav.
-
Külaline
No aga seda ei ole ju kuidagi võimalik tõestada. Inimese päästmine - kes on eeldatavalt minuga sama suur - on ju hoopis teine asi kui kassi süllevõtmine.Revolver kirjutas: ↑02 Juun 2024 09:48https://www.riigiteataja.ee/akt/953192Külaline kirjutas: ↑01 Juun 2024 21:56Milles ta mind süüdi mõistab? Ma ei näinud kedagi majas ja kõik.. keegi pole kohustatud teist inimest päästma kui pole võimalik. Ja keegi ju ei tea, kas tegelikult oleks olnud kassi asemel inimese päästmine võimalik.
Mitte mingi nipiga pole seal midagi süüdistada.
Ilmselt siis jah kui öeldagi, et “sain valida ja valisin kassi”. Aga miks peaks keegi seda ütlema..
3. jagu
Elu ja tervist ohustavad süüteod
§ 123. Ohtu asetamine
Teise inimese eluohtlikku või tema tervist raskelt kahjustada võivasse olukorda asetamise ja jätmise eest - karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.
§ 124. Abita jätmine
Teadvalt eluohtlikus seisundis olevale inimesele abi andmata jätmise eest õnnetuse või üldise ohu korral, kui abi andmine oleks olnud võimalik ilma abistajat ennast ohtu seadmata, - karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.
Kuna teema on selles, kas päästad oma lemmiklooma või teise inimese, siis teema eeldab sellist päästevõimekust.
Ma inimest ei saa enda elu ohtu seadmata päästa, aga kassi saan. Keegi ei tea ju, et tegelt ma oleks saanud, aga valisin..
+ see ka veel, et keegi peale minu enda ju ei tea, et ma seda inimest seal üldse nägin.
Pmst jah, seadus on olemas, aga - kui just see päästja ise ei hakka avameelitsema - pole seda võimalik sellises olukorras rakendada.
-
Andy
Sa oled ikka hea narr! Eluaegsed süümepiinad ja kõik muu... Ma mõne naabri puhul mitte ei päästaks teda ära, vaid valaks veel bensiini juurde.
-
Külaline
Mis süümepiinad? Kui ma saan teda ka päästa, siis ma muidugi päästaks. Ja muidugi ma jääks mõtlema, et kas äkki ikka oleks saanud. Aga LISAKS kassile. Mu süümepiinad oleks kordades hullemad kui ma võõra päästaks ja oma kassi tulle jätaks.Revolver kirjutas: ↑02 Juun 2024 10:57Mis sa ikka vaidled, seadusandlus on olemas ja iga inimese kohus on hädas olevat inimest aidata. Vaevalt tahad elada ka süümepiinadega, kui jätsid hädas oleva inimese surema ja läksid oma lemmiklooma päästma. Kui sa ei ole veel täiskasvanuks saanud, siis võiksid saada. Miks ei saa tõestada? Uurija pistab su kahtluse korral eeluurimisvanglasse ja siis räägid ise juba kõik ära kuidas oli.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2024 10:54No aga seda ei ole ju kuidagi võimalik tõestada. Inimese päästmine - kes on eeldatavalt minuga sama suur - on ju hoopis teine asi kui kassi süllevõtmine.Revolver kirjutas: ↑02 Juun 2024 09:48
https://www.riigiteataja.ee/akt/953192
3. jagu
§ 123. Ohtu asetamine
Teise inimese eluohtlikku või tema tervist raskelt kahjustada võivasse olukorda asetamise ja jätmise eest - karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.
§ 124. Abita jätmine
Teadvalt eluohtlikus seisundis olevale inimesele abi andmata jätmise eest õnnetuse või üldise ohu korral, kui abi andmine oleks olnud võimalik ilma abistajat ennast ohtu seadmata, - karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.
Kuna teema on selles, kas päästad oma lemmiklooma või teise inimese, siis teema eeldab sellist päästevõimekust.
Ma inimest ei saa enda elu ohtu seadmata päästa, aga kassi saan. Keegi ei tea ju, et tegelt ma oleks saanud, aga valisin..
+ see ka veel, et keegi peale minu enda ju ei tea, et ma seda inimest seal üldse nägin.
Pmst jah, seadus on olemas, aga - kui just see päästja ise ei hakka avameelitsema - pole seda võimalik sellises olukorras rakendada.
Ja olgu, kui tõestatakse, siis eks ma läheks vangi. Aga mu kass oleks ikkagi elus! See ei muuda ju mu valikutes midagi.. Ega ma vanglakartuse pärast oma kassi tulle ei jätaks. Kriisiolukorras veel eriti, kus nagunii tegutsed intstinktide pealt, mitte kaalutletult.
-
Külaline
Kle, meil ei panda neidki vangi, kes teise surnuks sõidavad, ammugi ei panda vangi selle eest, et kellegi päästmata jätsid.
-
Külaline
Mind ei huvita see kangelastegu kui mu kass on surnud. See pole ju nii keeruline aru saada. Jah, keegi mulle kassi päästmise eest auraha ei annaks. Isegi vanglaga ähvardataks ja eluaegse kriminaalse taustaga..
Aga mina ise elaks edasi teadmisega, et ma päästsin oma kassi, kes oli hädas ja kelle eest ma olen lubanud vastutada.
-
Külaline
See häda ongi, et Sa vaidled inimestega, kes ei tunne süümepiinu, kui teise inimese põlema jätavad ja hoopis kassi päästavad.Revolver kirjutas: ↑02 Juun 2024 10:57
Mis sa ikka vaidled, seadusandlus on olemas ja iga inimese kohus on hädas olevat inimest aidata. Vaevalt tahad elada ka süümepiinadega, kui jätsid hädas oleva inimese surema ja läksid oma lemmiklooma päästma. Kui sa ei ole veel täiskasvanuks saanud, siis võiksid saada. Miks ei saa tõestada? Uurija pistab su kahtluse korral eeluurimisvanglasse ja siis räägid ise juba kõik ära kuidas oli.
-
Külaline
Andy kirjutas: ↑02 Juun 2024 11:15 Sa oled ikka hea narr! Eluaegsed süümepiinad ja kõik muu... Ma mõne naabri puhul mitte ei päästaks teda ära, vaid valaks veel bensiini juurde.
-
Külaline
Mis süümepiinad? Oma kass on pereliige, loomulikult päästa oma kassi. Võõras inimene ek tähenda mulle midagi.Revolver kirjutas: ↑02 Juun 2024 10:57Mis sa ikka vaidled, seadusandlus on olemas ja iga inimese kohus on hädas olevat inimest aidata. Vaevalt tahad elada ka süümepiinadega, kui jätsid hädas oleva inimese surema ja läksid oma lemmiklooma päästma. Kui sa ei ole veel täiskasvanuks saanud, siis võiksid saada. Miks ei saa tõestada? Uurija pistab su kahtluse korral eeluurimisvanglasse ja siis räägid ise juba kõik ära kuidas oli.Külaline kirjutas: ↑02 Juun 2024 10:54No aga seda ei ole ju kuidagi võimalik tõestada. Inimese päästmine - kes on eeldatavalt minuga sama suur - on ju hoopis teine asi kui kassi süllevõtmine.Revolver kirjutas: ↑02 Juun 2024 09:48
https://www.riigiteataja.ee/akt/953192
3. jagu
§ 123. Ohtu asetamine
§ 124. Abita jätmine
-
Tsee
Meil oli just olukord, kus häire läks tööle. See olukord, kus ma hakkan päästma oma kassi, tapaks mu enda, see on nüüd kindel. Kass hirmul, ei lase end püüda,rabeles lahti, jookseb eest. Kui ma ise suudaks alarmiga joosta välja minutiga. Siis kassi püüdmine ja otsimine võttis nii kaua aega, et valehäire likvideeriti ja kuhugi polnudki vaja joosta. Seega ma arvan et võõra inimese elu päästmisele keskendumine annab suurema võimaluse üldse kedagi päästa.
-
Klee
No mõtle ka natuke, kumba on lihtsam päästa kas 3-6 kg kassi või 50-90 kg inimest, eriti kui ise olle kleenuke naisterahvas. Ja tõesti mina olen ikka nii vastikuid inimesi kohanud. Alles viimati bussis menopausiealine tädike tõrises ja torises, et ei saanud kahel istmel laiutada, suu krimpsus ja podises. Sellised näited jäävad meeldeKülaline kirjutas: ↑02 Juun 2024 17:13See häda ongi, et Sa vaidled inimestega, kes ei tunne süümepiinu, kui teise inimese põlema jätavad ja hoopis kassi päästavad.Revolver kirjutas: ↑02 Juun 2024 10:57
Mis sa ikka vaidled, seadusandlus on olemas ja iga inimese kohus on hädas olevat inimest aidata. Vaevalt tahad elada ka süümepiinadega, kui jätsid hädas oleva inimese surema ja läksid oma lemmiklooma päästma. Kui sa ei ole veel täiskasvanuks saanud, siis võiksid saada. Miks ei saa tõestada? Uurija pistab su kahtluse korral eeluurimisvanglasse ja siis räägid ise juba kõik ära kuidas oli.![]()
-
Külaline
Seda küll, aga inimest saab (kui ta just meelemärkuseta pole) ka sõnadega juhendades ja kättpidi tirides päästa, kassi peab sülle võtma ja kui ta paanikasse satub, kriibib ja hammustab ka korralikult verele ning võib ikka tulle tagasi karata.
Ja võõras inimene on kõigest ta potentsiaalsest vastikusest hoolimata kellegi lähim sugulane ja kellegi parim sõber.
Näiteks mina ise olen ka aeg-ajalt vastik inimene, aga mul on väikesed lapsed, kes mind väga armastavad (milline väike laps ei armastaks oma vanemaid?). Muidugi püüan ma end pidevalt arendada, et ise parem olla ja lastele eeskuju anda, aga ikka olen iseloomult keskpärane. Inimest oleks vaja päästa lihtsalt sellepärast, et ta on meie liigikaaslane, mitte mõelda kõigepealt, kas see konkreetne inimene on ikka piisavalt väärtuslik ja minu jaoks meeldiv, et teda üldse päästma hakata.
Ja võõras inimene on kõigest ta potentsiaalsest vastikusest hoolimata kellegi lähim sugulane ja kellegi parim sõber.
Näiteks mina ise olen ka aeg-ajalt vastik inimene, aga mul on väikesed lapsed, kes mind väga armastavad (milline väike laps ei armastaks oma vanemaid?). Muidugi püüan ma end pidevalt arendada, et ise parem olla ja lastele eeskuju anda, aga ikka olen iseloomult keskpärane. Inimest oleks vaja päästa lihtsalt sellepärast, et ta on meie liigikaaslane, mitte mõelda kõigepealt, kas see konkreetne inimene on ikka piisavalt väärtuslik ja minu jaoks meeldiv, et teda üldse päästma hakata.
-
Külaline
No ei ole nii, et peab päästma, sest on liigikaaslane.Külaline kirjutas: ↑03 Juun 2024 08:40 Seda küll, aga inimest saab (kui ta just meelemärkuseta pole) ka sõnadega juhendades ja kättpidi tirides päästa, kassi peab sülle võtma ja kui ta paanikasse satub, kriibib ja hammustab ka korralikult verele ning võib ikka tulle tagasi karata.
Olen sellega nõus, et kui on lihtsalt küsimus: päästa või mitte, siis kui just kuulus mõrtsukas pole, igaljuhul üritaks päästa.
Aga kui ma pean valima kahe vahel, siis mind huvitab see, et ta on minu oma rohkem kui see, et ta on mu suvaline liigikaaslane.
Ja tegelikult.. paljud minu liigikaaslased vajaks hädasti seda raha, mida ma oma kassi peale kulutan. Aga ma ei anna seda neile, et nende elu päästa, vaid valin oma kassi.
Iga päev. Miks ma peaks kriisiolukorras äkki teisiti valima?
-
Nii see on
Külaline kirjutas: ↑03 Juun 2024 08:40 Seda küll, aga inimest saab (kui ta just meelemärkuseta pole) ka sõnadega juhendades ja kättpidi tirides päästa, kassi peab sülle võtma ja kui ta paanikasse satub, kriibib ja hammustab ka korralikult verele ning võib ikka tulle tagasi karata.
Kui on valik MINU kass vs suvaline inimene, siis ma ei andestaks endale iialgi, et ma oma kassi ei päästnud. Sellel teisel võib kümme last ka olla, minu jaoks on ta võhivõõras inimene, kes ei pruugi isegi hea inimene olla. Lisaks usun, et inimene suudab ennast ise päästa, teab, et peab maadligi hoidma, tal on ehk jõudu asju eest ära lükata.
Ma mäletan neid khmkhm toredaid liigikaaslaseid oma kooliajast ja ka täiskasvanuelust. Kass, pole küsimustki. Kõige halvem inimene vs kõige halvem kass pole isegi võrreldavad.
-
Külaline
Nii see on kirjutas: ↑03 Juun 2024 10:50
Kui on valik MINU kass vs suvaline inimene, siis ma ei andestaks endale iialgi, et ma oma kassi ei päästnud. Sellel teisel võib kümme last ka olla, minu jaoks on ta võhivõõras inimene, kes ei pruugi isegi hea inimene olla. Lisaks usun, et inimene suudab ennast ise päästa, teab, et peab maadligi hoidma, tal on ehk jõudu asju eest ära lükata.
Ma mäletan neid khmkhm toredaid liigikaaslaseid oma kooliajast ja ka täiskasvanuelust. Kass, pole küsimustki. Kõige halvem inimene vs kõige halvem kass pole isegi võrreldavad.
Ma saan sellest umbes nii aru, et Sul on vaja oma traumadega (rohkem) tegeleda, selline mõtteviis on minu jaoks üsna šokeeriv.
-
Külaline
Mina nt mõtlen samamoodi. Kui valida kass või inimene, siis igal juhul päästaks kassi. Ka juhul, kui see pole oma kass.Külaline kirjutas: ↑03 Juun 2024 11:21Nii see on kirjutas: ↑03 Juun 2024 10:50
Ma mäletan neid khmkhm toredaid liigikaaslaseid oma kooliajast ja ka täiskasvanuelust. Kass, pole küsimustki. Kõige halvem inimene vs kõige halvem kass pole isegi võrreldavad.![]()
Ma saan sellest umbes nii aru, et Sul on vaja oma traumadega (rohkem) tegeleda, selline mõtteviis on minu jaoks üsna šokeeriv.
-
Vauvau
Juba see, et võhivõõras inimene ootaks ja eeldaks minult oma, täiskasvanud täisjõus inimese päästmist, on minule juba šokeeriv. Sa vist ei saa aru, minu kass on mulle sama kallis kui sulle sinu lapsed. Kui oleks sinu laps vs suvaline täiskasvanu, siis sa muidugi jookseksid suvalist inimest päästma?Külaline kirjutas: ↑03 Juun 2024 11:21Nii see on kirjutas: ↑03 Juun 2024 10:50
Ma mäletan neid khmkhm toredaid liigikaaslaseid oma kooliajast ja ka täiskasvanuelust. Kass, pole küsimustki. Kõige halvem inimene vs kõige halvem kass pole isegi võrreldavad.äa
Ei ole mingeid traumasid, elu on näidanud, et iga heategu maksab endale kätte.
-
Külaline
Ma ei päästaks kumbagi, üks on ju võõras ja teine lihtsalt kass. Loodetavasti kindlustatud, siis saab mingit pappi ka?
-
Külaline
Igaks juhuks peaks vist lisama, et ärge te keegi, kes siin kassi valisite, arvake, et olete minust parem inimene!Külaline kirjutas: ↑03 Juun 2024 22:24 Ma ei päästaks kumbagi, üks on ju võõras ja teine lihtsalt kass. Loodetavasti kindlustatud, siis saab mingit pappi ka?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], kaegu ja 11 külalist