Kuidas selle elektrivärgiga siis toimida?
-
Külaline
Kuidas selle elektrivärgiga siis toimida?
Ma ikka mures. Kui see elektrivõrgu lahtiühendamine toimub, siis ma kardan küll selliseid kõikumisi, mis löövad mu teleka, arvuti, külmiku jne. katki. Öeldakse meedias, et ärge tõmmake neid välja, aga kui juhtub ikkagi, et lähvad puruks, siis, kes kompenseerib? Kas te usute, et ei juhtu teie koduelektroonikaga midagi või tõmbate igaks juhuks ikka välja võrgust?
-
Külaline
-
Külaline
-
Külaline
Pole ju raske juhtmeid seinast välja tõmmata. Külmkapp on mul vooluvõrku ühendatud pikendusjuhtmega, millel on ülepinge ja pikse kaitse. Jõuad omale soetada, kui nii mures oled.
Olen valmis ka pikemaks elektrikatkestuseks. Varutud matkapliit, toit, vesi, patareid, taskulambid, laternad, küünlad jne.
Olen valmis ka pikemaks elektrikatkestuseks. Varutud matkapliit, toit, vesi, patareid, taskulambid, laternad, küünlad jne.
-
Külaline
Mis kell peaks valmis olema? Kohe südaööl, kui 8. kuupäev kukub?
-
Külaline
Aga öeldakse ju, et pole vaja. Nii kirjutavad: Veebruari teisel nädalavahetusel (8.–9. veebruar) tarvita elektrit nii nagu tavaliselt. Mida tavapärasemalt ja ette ennustatavamalt inimesed ja ettevõtted käituvad, seda lihtsam on elektrivõrku juhtida.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 18:24Telekas ja arvuti tuleb välja võtta. Pinge kõigub.
Kuidas siis toimida lõpuks?
-
Külaline
Ma pakun puusalt, et kui suurosa nii teeb, siis just juhtubki see mida kardetakse.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 18:28 Tõmban välja kõik, mis saan, ei hakka riskima.
Sagedus läheb üles.
-
Külaline
L hommikul kell 8.00. Ole valmis kuni 72h elektrikatkestuseks, varu toitu, vett ja sularaha.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 18:58 Mis kell peaks valmis olema? Kohe südaööl, kui 8. kuupäev kukub?
-
Külaline
Mina toimin arvestusega, et toimuvad elektrikatkestused. Matkapliit on olemas, jama on hoopis siis, kui korteris külmaks läheb - seda juba matkapliidiga ei lahenda. Matkanud olen piisavalt, oskan ellu jääda, paanikat ei ole. Kallima tehnikaga ei riski, kuid elektrit tarbin ikkagi.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 19:34Aga öeldakse ju, et pole vaja. Nii kirjutavad: Veebruari teisel nädalavahetusel (8.–9. veebruar) tarvita elektrit nii nagu tavaliselt. Mida tavapärasemalt ja ette ennustatavamalt inimesed ja ettevõtted käituvad, seda lihtsam on elektrivõrku juhtida.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 18:24Telekas ja arvuti tuleb välja võtta. Pinge kõigub.
Samuti arvestan, et sellistest katkestustest saab edaspidi tavaline argipäev, kuni tuumajaam valmis saab ja töösse hakkab (lootuses, et seda välisfirmadele maha ei parseldata).
-
Külaline
-
Külaline
ok, aga kuidas korterelamus kütet varudaKülaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 19:48L hommikul kell 8.00. Ole valmis kuni 72h elektrikatkestuseks, varu toitu, vett ja sularaha.
-
Külaline
Ei saagi. Lähed tuttava juurde eramusse.
-
Külaline
Tea kas Tallinnas mõni hotell on elektrist sõltumatu küttega?
-
Külaline
Millal see ohtlik olukord lõpeb?Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 19:48L hommikul kell 8.00.Mis kell peaks valmis olema? Kohe südaööl, kui 8. kuupäev kukub?
-
Külaline
3 ööpäeva pärast.
-
Külaline
Selliseks patriotismiks peaks olema ka riiklik garantii kui inimeste varanatuke prsse läheb. Kindlustus ütleb-oma süü, oli ju teada, miks riskisid. Juhul kui üldse omavastutusest ületabki.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 19:40Ma pakun puusalt, et kui suurosa nii teeb, siis just juhtubki see mida kardetakse.
Sagedus läheb üles.
-
Külaline
Kui matkatarkused on olemas siis loe nt hädaolukorraks valmistumise juhisest ka seda kohta, et kortermajas sooja hoidmiseks võib tuppa telgi üles panna. Telgi suudab inimene oma kehasoojusega soojaks kütta. Või kui telki pole siis takid üle söögilaua ning sinna alla tekib "telk" ja jälle soe koht olemas. Kuna KUI tatkestus peakski tulema siis mitte üle 72h ja need paar ööd saab niimoodi edukalt hakkama.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 19:49Mina toimin arvestusega, et toimuvad elektrikatkestused. Matkapliit on olemas, jama on hoopis siis, kui korteris külmaks läheb - seda juba matkapliidiga ei lahenda. Matkanud olen piisavalt, oskan ellu jääda, paanikat ei ole. Kallima tehnikaga ei riski, kuid elektrit tarbin ikkagi.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 19:34Aga öeldakse ju, et pole vaja. Nii kirjutavad: Veebruari teisel nädalavahetusel (8.–9. veebruar) tarvita elektrit nii nagu tavaliselt. Mida tavapärasemalt ja ette ennustatavamalt inimesed ja ettevõtted käituvad, seda lihtsam on elektrivõrku juhtida.Külaline kirjutas: ↑03 Veebr 2025 18:24Telekas ja arvuti tuleb välja võtta. Pinge kõigub.
Samuti arvestan, et sellistest katkestustest saab edaspidi tavaline argipäev, kuni tuumajaam valmis saab ja töösse hakkab (lootuses, et seda välisfirmadele maha ei parseldata).
-
Külaline
Kuna minu elektrisüsteemide alal haritud mees ei muretse absoluutselt ning ei pea vajalikuks midagi seintest välja katkuda, siis mina ka ei muretse. Elektrikatkestusi võib olla, aga see ei tähenda, et võrgus olevad seadmed plahvatama hakkavad.
Telefonid laadin täis, raadiole panen patareid sisse, ostan mõned majapidamisküünlad ja sööki, mida saab lihtsalt süüa.
Telefonid laadin täis, raadiole panen patareid sisse, ostan mõned majapidamisküünlad ja sööki, mida saab lihtsalt süüa.
-
Külaline
Aijaa, eelmisele jutule täienduseks - kui elekter ära läheb, siis tasub küll tundlikumad asjad seinast välja tõmmata ning peale elektri tagasitulekut seina panna. Aga mitte igaks juhuks kaks päeva ilma teleka, arvuti, elektripliidi ja kütteta istuda.
-
Külaline
Plahvatama loomulikult mitte, aga äiksega on ju tehnikat läbi läinud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], kaegu, Triibu ja 6 külalist