Kui palju kulutate kuus toidu peale?
Kui palju kulutate kuus toidu peale?
Ma pakun, et mul läheb umbes 100€. Kalleid asju ei osta, ehk et nagu üks mu tuttav kunagi ütles, et miks toidu peale kulutada, läheb ühest august sisse ja tuleb teisest välja. Eks tal on omast kohast õigus.
-
Külaline
Kaks täskasvanut ja umbes 400 eurot kuus. Midagi eriti kallist ei osta ja ostunimekirja planeerime alati hoolikalt läbi.
Põhilised kaubad tulevad ühest odavketi poest, kala ja liha aga ostame seevastu ühest teisest, kus on suurem valik. Hügieenitarvete puhul vaatan odavaimaid, ei pea olema lõhnasatud Always või liigse parfüümiga pesuloputusvahend. Üldse mida vähem parfüümi lisatud, seda parem. Toitude puhul jälgin samuti koostist, kasvõi näiteks, et ei sisaldaks palmiõli või muud sarnast kahjulikku.
Põhilised kaubad tulevad ühest odavketi poest, kala ja liha aga ostame seevastu ühest teisest, kus on suurem valik. Hügieenitarvete puhul vaatan odavaimaid, ei pea olema lõhnasatud Always või liigse parfüümiga pesuloputusvahend. Üldse mida vähem parfüümi lisatud, seda parem. Toitude puhul jälgin samuti koostist, kasvõi näiteks, et ei sisaldaks palmiõli või muud sarnast kahjulikku.
-
Külaline
Väga eksklusiivset toitu ei osta. Samas ei taha ka mittemaitsvamat nö. tavalist toitu süüa, mõeldes: "Ah, see on odavam, hoian raha kokku", kui ma tean, et maitsvam nö. tavaline toit on olemas.
Kui ühte sorti kurk/tomat on maitsvam, aga kallim, siis ostangi seda kallimat ja maitsvamat kurki/tomatit. Pooltoodetel loen koostist (et oleks normaalsed koostisosad, mitte stiilis "tärklis + maitsetugevdaja") ja normaalsema koostisega toote ostan.
Meil on 4-liikmeline pere ja umbes 1500 läheb kuus toidu peale. Ostame, mida tahame ega viitsi koonerdada.
-
Külaline
mismoodi on võimalik 100 euroga kuus ellu jääda?? Käid külapeal söömas ülepäeva ja tööl on lõuna tasuta?
2 inimest ja umbes 500-600 läheb kuus. Marjad-seened-mahlad-õunad on endal olemas.
Ei raiska, aga väga ei koonerda ka. On mingid asjad, millelt ei tingi - kuivained, kurk ja tomat olgu parimad, munad ökod ning rõõmsa kana munetud. Liha pigem vähe aga kvaliteetne. Konservide koostist loen hoolega, purustatud tomat võimalusel mahetoode.
2 inimest ja umbes 500-600 läheb kuus. Marjad-seened-mahlad-õunad on endal olemas.
Ei raiska, aga väga ei koonerda ka. On mingid asjad, millelt ei tingi - kuivained, kurk ja tomat olgu parimad, munad ökod ning rõõmsa kana munetud. Liha pigem vähe aga kvaliteetne. Konservide koostist loen hoolega, purustatud tomat võimalusel mahetoode.
-
Külaline
Elan üksinda, toidukulu umbes 120 eurot. Väljas reeglina ei söö.
-
Külaline
Imelikult odav on see kuu olnud, ei tule 200€ kokku, ennem ikka 300+ ja ainult toit. Elan üksi, mõnikord harva olen Marii bistroos lõunat söönud (odav koht).
-
Külaline
Selline teema on siin olnud. Aga see selleks.
Meil peres 2 täiskasvanud ja 2 last (12, 14). Kuus läheb ca 1100-1200 ära. Seal sees on ka marketist ostetud hambapasta, WC paber, pesupulber ja muu selline. Perega väljas söömine ja valmistoit on ka summa sees. Täiskasvanute töölõunaid hinna sees ei ole. Poes vaatan soodushinnaga tooteid ja püüan neid osta.
Meil peres 2 täiskasvanud ja 2 last (12, 14). Kuus läheb ca 1100-1200 ära. Seal sees on ka marketist ostetud hambapasta, WC paber, pesupulber ja muu selline. Perega väljas söömine ja valmistoit on ka summa sees. Täiskasvanute töölõunaid hinna sees ei ole. Poes vaatan soodushinnaga tooteid ja püüan neid osta.
-
Külaline
Kuidas selle summaga annab siis paks olla?
-
Külaline
kolmeliikmeline pere. täpselt ei tea, aga miski 600.- võiks hakkama saada. võimalik, et läheb rohkem - me toidupealt ei koonerda.
-
Külaline
Kolmeliikmeline pere, kaks pubekat. Ka umbes 600 eurot. Väga ei koonerda, teen enamuse sööke toorainetest ise, valmistoitu ostan väga harva. Liha sööme üsna palju.
-
Külaline
Neli inimest, lapsed 11 ja 13. Minimaalselt 1000. Saaks ehk 100-200 kokku hoida, kui paremini planeeriks, ei kaiks nii tihti poes ja ostaks teatud toodete puhul odavamaid versioone (voi, muna, juust, piim on pigem oko). Ei meeldi see, et nt ka Eestis mingi instituut avalikustas, et toorainete hinnad pole oluliselt tousnud. Hinnatousu tingib yhelt poolt elektri/bensiini jne hinnatous, teiselt poolt lihtsalt ka poeketid tostavad pidevalt hindu, kuna "nii ehk naa laheb koik koguaeg kallimaks."
Valjas soomine sinna sisse ei kai, kui kodused, siis soome valjas vaga vahe. Kui reisil, siis samas iga ohtu.
Valjas soomine sinna sisse ei kai, kui kodused, siis soome valjas vaga vahe. Kui reisil, siis samas iga ohtu.
Nii 200-250, üksinda. Nii kord nädalas söön ikka väljas ka.
-
Külaline
Su küsimus on ju täiesti ebaloogiline. Mõtle ise kõige odavamate toiduainete peale, mis kõhtu rohkelt täidavad, saad isegi aru, et on võimalik küll.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 18:56Kuidas selle summaga annab siis paks olla?
Ja ma ei räägi siin TAst, lihtsalt puhas hinnavõrdlus.
-
Külaline
Meil läheb 2kesi umbes 600, kuna laps käib ka aegajalt kodus ülikoolist siis kusil 700 tavaliselg kokku.Selle hinna sees on ka hambapasta vetsupaber ja ühesônaga kôik mis toudupoest ostame. Käime poes kord nädalas, sööme peaaegu kõik toidukorrad kodus, laup või pyhap käime ka korra restoranis, see on siis eraldi kulu. Kindlasti saaks odavamalt kui tahaks.
-
Külaline
Kas arvad, et Tolmukübe sööb ainult saia ja makarone? Mina söön väga vähe ja minul kulub söögi peale kuus rohkem kui 100 eurot. Kui ma tahaks paks olla, siis mul kuluks veel palju rohkem. Mina tõesti ei saa aru, et kui inimene toitub tavaliselt, kuidas siis selle summaga saab ennast paksuks süüa, selleks on see summa liiga väike.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2025 00:32Su küsimus on ju täiesti ebaloogiline. Mõtle ise kõige odavamate toiduainete peale, mis kõhtu rohkelt täidavad, saad isegi aru, et on võimalik küll.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 18:56Kuidas selle summaga annab siis paks olla?
-
Külaline
No mina ei tea, kuidas tolmukübe sööb. Aga kui ikka on eesmärk odavalt süüa ja kõht täis saada, siis lähebki paksuks. Ostad seda kõige pekisemat odavat liha ja teed kartuli-tangu putru. Ostad odavaimat rasvast hakkliha ja odavamaid makarone ja sööd makarone hakklihaga jne jne. Kanafileed ja kala ei osta, köögiviljadest lubad endale ainult odavaimat, ehk porgandit jne. Nii ühekülgselt süües saab odavalt ja kaloririkkalt söödud.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 20:08Kas arvad, et Tolmukübe sööb ainult saia ja makarone? Mina söön väga vähe ja minul kulub söögi peale kuus rohkem kui 100 eurot. Kui ma tahaks paks olla, siis mul kuluks veel palju rohkem. Mina tõesti ei saa aru, et kui inimene toitub tavaliselt, kuidas siis selle summaga saab ennast paksuks süüa, selleks on see summa liiga väike.Külaline kirjutas: ↑30 Jaan 2025 00:32Su küsimus on ju täiesti ebaloogiline. Mõtle ise kõige odavamate toiduainete peale, mis kõhtu rohkelt täidavad, saad isegi aru, et on võimalik küll.Külaline kirjutas: ↑29 Jaan 2025 18:56Kuidas selle summaga annab siis paks olla?
Loomulikult oleks teine variant süüa väga vähe ja tervislikumat kraami, aga enamus inimesi, kes odavalt söövad, pigem valivad täis kõhu.
-
Külaline
Mu sõber läks isegi vene sõjaväes paksuks. Sattus kuskil lõunapoolses vabariigis mingile laotööle, füüsiline koormus null, aga toideti ainult odavate kaloritega. Puder ja puder ja puder. Kõht täis ja meel rõõmus.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2025 20:26Aga kui ikka on eesmärk odavalt süüa ja kõht täis saada, siis lähebki paksuks. Ostad seda kõige pekisemat odavat liha ja teed kartuli-tangu putru. Ostad odavaimat rasvast hakkliha ja odavamaid makarone ja sööd makarone hakklihaga jne jne. Kanafileed ja kala ei osta, köögiviljadest lubad endale ainult odavaimat, ehk porgandit jne. Nii ühekülgselt süües saab odavalt ja kaloririkkalt söödud.
Loomulikult oleks teine variant süüa väga vähe ja tervislikumat kraami, aga enamus inimesi, kes odavalt söövad, pigem valivad täis kõhu.
-
Külaline
Kaks täiskasvanut ja üks noormees, kuus läheb poest ostetava söögi (tõsi, ka tarbekaupu ostame samast poest, pesuvahendeid ja taskurätte jms taolist) peale ikka kindlasti 1000€, pigem 1200-1300€. Pluss väljas söömised mitte eriti tihti.
4-liikmeline pere, ca 500€ kuus. Ei saa öelda, et kõigi soovid ja vajadused oleks selle summa eest täidetud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], kaegu, Kirile, Triibu ja 7 külalist