Kui palju kulutate kuus toidu peale?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 23:04
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 22:36
Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 21:23 Lepi sellega, et lähevad ka tampoonid, kodukeemia ja hambaharjad sinna sisse. Üldjuhul see suurusjärk midagi oluliselt ei muuda ning kui tegeleme kulude võrdlemisega, siis on kõigil need kulud sees. Välja arvatud väga väikese eelarvega inimestel, küllap nemad tõesti peavad rida-realt arvet oma toidukulude üle (mis on muidugi väga tubli ja õige).
Ja kes väitis, et toidupoest riideid ostetakse? Unes nägid?
Millisel kõigil? Vaestel nagu sina-jah! Eriline tola. Mitu klassi haridust on, et ei suuda toidukulusid muust eristada? Mõni ostab ka Depost süüa, ehitusmaterjalidele lisaks.
Mis vaestel? Misasja sa sokid? Sa tõesti ajad iga kuu sõrmega kõigilt oma tšekkidelt pelmeenid, brõnza ja verikäkid kokku, plõgistad kalkulaatoril summa kokku (või oled lausa edasijõudnud ja oskad Excelis tabelit teha - võimas!), et teada saada, palju toidule kulutad? Heh, ma ei tulnud sellise võimaluse pealegi. Välja arvatud neil juhtudel, mida ennegi juba mainisin - kui on raha kitsalt käes, siis muidugi on õige kulude üle täpset arvet pidada, igati kiiduväärt. Aga sina oled ju ropprikas meil, ometi liidad kokku iga päev 2 pakki võid ja 7 pirukat?
Mul on tõesti kahju, kui sa Depost süüa ostad ja ehituspoest kaugemale ei saagi. Aga saada teener päris toidupoodi kord? Proovi ära, ole julge!
Oot, sa oled see, kes mingitest rikastest ja teenritest sogab? :D Muide, huumorimeele puudumine pidavat olema otseses seoses madala intelligentsiga :D Seepärast see tsekimajandus nii raske ka :D No pole viga, see-eest oskad mitme poe tsekke kokku liita, kah abiks :D Julge pealehakkamine pidavat pool võitu olema, tubli!
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 23:36
Millisel kõigil? Vaestel nagu sina-jah! Eriline tola. Mitu klassi haridust on, et ei suuda toidukulusid muust eristada? Mõni ostab ka Depost süüa, ehitusmaterjalidele lisaks.
Mis vaestel? Misasja sa sokid? Sa tõesti ajad iga kuu sõrmega kõigilt oma tšekkidelt pelmeenid, brõnza ja verikäkid kokku, plõgistad kalkulaatoril summa kokku (või oled lausa edasijõudnud ja oskad Excelis tabelit teha - võimas!), et teada saada, palju toidule kulutad? Heh, ma ei tulnud sellise võimaluse pealegi. Välja arvatud neil juhtudel, mida ennegi juba mainisin - kui on raha kitsalt käes, siis muidugi on õige kulude üle täpset arvet pidada, igati kiiduväärt. Aga sina oled ju ropprikas meil, ometi liidad kokku iga päev 2 pakki võid ja 7 pirukat?
Mul on tõesti kahju, kui sa Depost süüa ostad ja ehituspoest kaugemale ei saagi. Aga saada teener päris toidupoodi kord? Proovi ära, ole julge!
Oot, sa oled see, kes mingitest rikastest ja teenritest sogab? :D Muide, huumorimeele puudumine pidavat olema otseses seoses madala intelligentsiga :D Seepärast see tsekimajandus nii raske ka :D No pole viga, see-eest oskad mitme poe tsekke kokku liita, kah abiks :D Julge pealehakkamine pidavat pool võitu olema, tubli!
See on sinu huumor? Hmm.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Veebr 2025 23:31
Täielik d.biil! Miks peaks midagi üldse kokku lööma? Mina ei löö mingeid tsekke kokku. Ja kui juba lööd, siis õpi eristama toitu muust, kui ei oska, siis on seda koolikest väheks jäänud :D Kohutavalt loll inimene.
Minu poolest löö lahku, kui tahad. Ma juba naeran, niisugune naljamees.
Külaline

Tase. Need, kes suitsetavad ja joovad, nemad arvestavad oma 30 pk suitsu ja 30 pudelit veini ka toidukuludesse? Pampersid, köögirätikud, pesukausid, kuuseehted?
Külaline

Kas kassitoidu ikka võib söögikuludesse arvestada? Söök see on aga inimene ise ei söö ju seda.

Mina panin ka umbkaudse summa koos muude kodutarvetega. Aga ega igapäevaselt wc paberit ja pesugeeli osta. Seega 99% kuu kulust on ikkagi toidu peale.
Külaline

Inimesed kirjutavad, et kulub umbes 400-500 € ja siis keegi tahab, et maha oleks lahutatud täpne hambapasta ja tualettpaberi summa 😄
Meil siis umbes 400 miinus 22.73. Nii sobib või?
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 08:57 Tase. Need, kes suitsetavad ja joovad, nemad arvestavad oma 30 pk suitsu ja 30 pudelit veini ka toidukuludesse? Pampersid, köögirätikud, pesukausid, kuuseehted?
Võibolla tõesti. Mina näiteks paari pudelit veini toidukulude hulka ei arvestaks. Samas, kui nüüd mõtlema hakata, siis oma kuludest mõeldes arvestan ikka kogusumma. Selle, mida poes maksin ja seal sees on nii hügieeni- kui ka muud majatarbed. Vahel võtavad need julgelt kolmandiku kogu summast. Ma mõtlen siis sellised tarbed, mida toidupoest kätte saab.
Külaline

Nüüd on läinud aruteluks, kas arvata WC paber maha või mitte. Mina käin erinevates ketipoodides (Coop, Prisma, Selver, Rimi, Gross, A1000, Stockmann) ja panen kirja tabelisse, kui palju läks. Ma ei viitsi tsekki hakata lahkama ja hambapastat maha võtma. Pamperseid, kassiliiva, riideid ja kodukaupu ei osta ketipoodidest. Need kes neid pidevalt ostavad võiksid need maha arvata. Mul moodustab WC paber, hambapasta, pesupulber ja muu selline vast kuni 5% arvetest ja ma ei viitsi neid maha lahutada. Kokku läheb neljaliikmelise pere peale kuus ca 1100, elukoht Tallinn.
Külaline

Elan üksi ja mul on kass kes tarbib supermarketist saadaolevat toitu. Januaari pangaäpist just vaatasin, et kulus (erinevad toidupoed (seal siis on ka kõik majapidamistarbed) Wolt/bolt, restoranid (lõunasöögid tööl) 620€ ja aastal 2020 samal ajal kulus 390€ elustiili ma pole muutnud. Vahe ikka on. Aastal 2020 ma vaid eriti hindu toidupoes vaatama ei pidanud, sain osta mis meeldib, aga nüüd saan ca 200€ suurema eluviisiga hakkama nii, et vaatan juba hindu ka
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 11:46 Nüüd on läinud aruteluks, kas arvata WC paber maha või mitte. Mina käin erinevates ketipoodides (Coop, Prisma, Selver, Rimi, Gross, A1000, Stockmann) ja panen kirja tabelisse, kui palju läks. Ma ei viitsi tsekki hakata lahkama ja hambapastat maha võtma. Pamperseid, kassiliiva, riideid ja kodukaupu ei osta ketipoodidest. Need kes neid pidevalt ostavad võiksid need maha arvata. Mul moodustab WC paber, hambapasta, pesupulber ja muu selline vast kuni 5% arvetest ja ma ei viitsi neid maha lahutada. Kokku läheb neljaliikmelise pere peale kuus ca 1100, elukoht Tallinn.
Coopi Tallinna kesklinnas ei ole, veidrad poekülastused sul, eriti veel Gross ja A1000 eks. Aga siin foorumis kõlbab igast jama toota.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 22:18Coopi Tallinna kesklinnas ei ole, veidrad poekülastused sul, eriti veel Gross ja A1000 eks. Aga siin foorumis kõlbab igast jama toota.
Mis see kesklinn asjasse puutub? Ma ei kirjutanud, et elan kesklinnas. Mis on veidrat? Käin poes alati autoga välja arvatud kodupood, kus käin tõesti jala.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 22:27
Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 22:18Coopi Tallinna kesklinnas ei ole, veidrad poekülastused sul, eriti veel Gross ja A1000 eks. Aga siin foorumis kõlbab igast jama toota.
Mis see kesklinn asjasse puutub? Ma ei kirjutanud, et elan kesklinnas. Mis on veidrat? Käin poes alati autoga välja arvatud kodupood, kus käin tõesti jala.
Sa ajad koguaeg pska, vaata kus sinu pakutud poed Tallinnas üldse asuvad. Sa ei ela isegi Tallinnas tõenäoliselt. Kes see imelik sõidab Tallinnas ühest linnaotsast teise poodi?
Külaline

Kui inimene käib juba Stokkis, siis mida paganat ta käib kusagil joodikupesas nimega Grossi pood? Sest iga Grossi poe ees sumisevad parmud, sealt möödagi minna on rõve. Veel mingi A1000, oh jah.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Eelmise kuu poearve Coopis 151eur. Ilmselt Prismast ja Maximast ka midagi ostetud. nii max 180eur kokku. Täiskasvanu ja lapsed 3 ja 6a.
Viimati muutis Tõutäkk, 08 Veebr 2025 00:24, muudetud 1 kord kokku.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 22:35 Kui inimene käib juba Stokkis, siis mida paganat ta käib kusagil joodikupesas nimega Grossi pood? Sest iga Grossi poe ees sumisevad parmud, sealt möödagi minna on rõve. Veel mingi A1000, oh jah.
Sa ikka tead, et Grossi pood asub ka suisa "eliitpiirkonna" Viimsi keskuses? Ei sumise seal keegi.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 22:30Sa ajad koguaeg pska, vaata kus sinu pakutud poed Tallinnas üldse asuvad. Sa ei ela isegi Tallinnas tõenäoliselt. Kes see imelik sõidab Tallinnas ühest linnaotsast teise poodi?
Aga mis see sinu p*rset torgib, kus poes ma käin? Oma aeg, ise tean mis teen. Kõik eelpool mainitud poed asuvad max 15 min autosõidu kaugusel. Vahelduse mõttes külastan erinevaid poode, minu elu, minu reeglid.
Külaline

Kaks täiskasvanut + 2 teismelist. Kuus läheb umbes 400euri.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 13:48Kaks täiskasvanut + 2 teismelist. Kuus läheb umbes 400euri.
Minul kulus üksi ja ainult toidule täpselt
okt 316,61
nov 262,82
dets 283,96
jaan 204,53
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 22:35 Kui inimene käib juba Stokkis, siis mida paganat ta käib kusagil joodikupesas nimega Grossi pood? Sest iga Grossi poe ees sumisevad parmud, sealt möödagi minna on rõve. Veel mingi A1000, oh jah.
Ma käin lisaks eelpoolmainitutele Jüris Grossi poes, mis tal viga peaks olema? A1000 ja Lidlis pole kunagi käinud. a
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 4 külalist