Head malmpotti puuahju soovitage
-
Külaline
Head malmpotti puuahju soovitage
Soovitage head malmpotti, mis sobiks puudega köetavasse ahju.
Vaja 5-liikmelise pere jaoks. Oleks vast soodsam kasutada elektrilise ahju asemel praeguste el.hindadega ajal. Viskaks midagi õhtul ahju ja hommikul võtaks välja.
Kui suure mahuga peaks pott olema, mitme liitrine, et jaguks piisavalt?
Muidugi ahju suurus seab ka piirangud, vaatasin et poti laius peaks olema max 23 cm ja pikkus vbl 28-30 cm.
Vaja 5-liikmelise pere jaoks. Oleks vast soodsam kasutada elektrilise ahju asemel praeguste el.hindadega ajal. Viskaks midagi õhtul ahju ja hommikul võtaks välja.
Muidugi ahju suurus seab ka piirangud, vaatasin et poti laius peaks olema max 23 cm ja pikkus vbl 28-30 cm.
-
Külaline
kui on 5 pereliiget, siis vaatagi pigem ahju mõõtude järgi see pott - nii, et käed ka sisse mahuks et panna-võtta.
Le Creuset ja Staub on parimad, kestavad kindlasti kümneid aastaid. Kallid küll, aga väärt igat eurot.
Le Creuset ja Staub on parimad, kestavad kindlasti kümneid aastaid. Kallid küll, aga väärt igat eurot.
-
Külaline
Jeerum, sellel Le Creusetil on selline hind, et võtab hinge kinni! Seal on ju lausa häbi mingit lihtsat seajalga või kanakoiba küpsetada:)Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 08:53 kui on 5 pereliiget, siis vaatagi pigem ahju mõõtude järgi see pott - nii, et käed ka sisse mahuks et panna-võtta.
https://www.k-rauta.ee/p/malmpott-le-cr ... 6-3-l/s6ji
-
Külaline
Lingil näidatud poti kohta on kirjas, et sobib igasugu pliidile, aga puuküttega ahju mainitud ei ole.
Ma olen ka pikalt otsinud emailitud malmpotti, kõiksugu reklaamid muudkui tulevad. Üks tundus peaaegu õige, kuni tehnilisi andmeid lugesin - max temperatuur 200° C. Sellega pole midagi teha.
Ma olen ka pikalt otsinud emailitud malmpotti, kõiksugu reklaamid muudkui tulevad. Üks tundus peaaegu õige, kuni tehnilisi andmeid lugesin - max temperatuur 200° C. Sellega pole midagi teha.
-
Külaline
Loomulikult sobivad Le Creuset ja Staub potid igasse ahju!
Pood Kulp Ülemistes on suurima valikuga kus näha ja katsuda saab neid potte.
Pood Kulp Ülemistes on suurima valikuga kus näha ja katsuda saab neid potte.
-
Külaline
Ainukt vaene ostab IKEA-st. Kas häbi pole? Saaks aru kui pole kallimaid potte. Saadeti ju lunk 500 eurisest potist. See ka odav, aga parem kui Ikea 100 eurone. Õige pott hakkab tuhandest.
-
Külaline
No 500ne pott on liiast, ka 300 on ülikallis tegelikult.
Ma ei aja mingit brändi või haipi taga, tahan vaid korraliku potti, mis sobiks puuahju.
Kas kuni 100 või alla on miskit korralikku kuskilt saada?
Ma ei aja mingit brändi või haipi taga, tahan vaid korraliku potti, mis sobiks puuahju.
Kas kuni 100 või alla on miskit korralikku kuskilt saada?
-
Külaline
Esimene google vastus https://www.um5.ee/toode/chef-cook-malm ... e-cc-5524/
Uskumatud inimesed siin koos, isegi googlesse ei osata kirjutada ahju malmpott. Kui rumalad on naised eks
Uskumatud inimesed siin koos, isegi googlesse ei osata kirjutada ahju malmpott. Kui rumalad on naised eks
-
Külaline
See on väga väike pott. 5 liikmelisele perele sellega ei tee midagi.Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2025 21:23 Esimene google vastus https://www.um5.ee/toode/chef-cook-malm ... e-cc-5524/
-
Külaline
Pooletoobine nagu sa oled https://www.um5.ee/toode/chef-cook-malm ... e-cc-5526/Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2025 21:40See on väga väike pott. 5 liikmelisele perele sellega ei tee midagi.Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2025 21:23 Esimene google vastus https://www.um5.ee/toode/chef-cook-malm ... e-cc-5524/
Suurem ei mahu sulle ahju enam ära.
-
Külaline
Peale selle - mina ei vaata ahju panemiseks ühtegi, millel on metallist nupp. Ühel sellisel sulas mul selle nupu kinnituskruvi ära. Otse toidu sisse.Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2025 21:40See on väga väike pott. 5 liikmelisele perele sellega ei tee midagi.Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2025 21:23 Esimene google vastus https://www.um5.ee/toode/chef-cook-malm ... e-cc-5524/
-
Külaline
Ma võin pooletoobine olla aga esimene link oli 3.75l potile.Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2025 21:44Pooletoobine nagu sa oled https://www.um5.ee/toode/chef-cook-malm ... e-cc-5526/Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2025 21:40See on väga väike pott. 5 liikmelisele perele sellega ei tee midagi.Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2025 21:23 Esimene google vastus https://www.um5.ee/toode/chef-cook-malm ... e-cc-5524/
Suurem ei mahu sulle ahju enam ära.
-
Külaline
3.75 pott on väga ökonoomne, siis küpseb seal sees kõik hästi ära. Mida suurem pott, seda rohkem pead ahju ka kütma, üle kütad, läheb potis kõik kõrbema. Lisaks malmpott on ise raske ja kui pea 4 liitrit paned sinna toitu sisse, on päris tegemine teda ahjust kuumana välja saada. Pooletoobine oled sa küll, tõenäoliselt ei ole sa kunagi ahjus malmpotis teinud liha ega ahjukartuleid, lihtsalt trollid kõikide nende teemadega.
-
Külaline
Ahah, no las jääda sulle su arvamus. Olen terve lapsepõlve kasvanud ahju ja puupliidiga. Tean nii mõndagi. Ja ahju oskan ka normaalselt kütta.Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2025 22:30 3.75 pott on väga ökonoomne, siis küpseb seal sees kõik hästi ära. Mida suurem pott, seda rohkem pead ahju ka kütma, üle kütad, läheb potis kõik kõrbema. Lisaks malmpott on ise raske ja kui pea 4 liitrit paned sinna toitu sisse, on päris tegemine teda ahjust kuumana välja saada. Pooletoobine oled sa küll, tõenäoliselt ei ole sa kunagi ahjus malmpotis teinud liha ega ahjukartuleid, lihtsalt trollid kõikide nende teemadega.
Mul ei ole "kõikide" teemade trollimiseks aega.
-
Külaline
Mida kõike sa ei ole ega tee eksKülaline kirjutas: ↑08 Veebr 2025 22:38Ahah, no las jääda sulle su arvamus. Olen terve lapsepõlve kasvanud ahju ja puupliidiga. Tean nii mõndagi. Ja ahju oskan ka normaalselt kütta.Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2025 22:30 3.75 pott on väga ökonoomne, siis küpseb seal sees kõik hästi ära. Mida suurem pott, seda rohkem pead ahju ka kütma, üle kütad, läheb potis kõik kõrbema. Lisaks malmpott on ise raske ja kui pea 4 liitrit paned sinna toitu sisse, on päris tegemine teda ahjust kuumana välja saada. Pooletoobine oled sa küll, tõenäoliselt ei ole sa kunagi ahjus malmpotis teinud liha ega ahjukartuleid, lihtsalt trollid kõikide nende teemadega.
-
Külaline
Jaa. EksKülaline kirjutas: ↑08 Veebr 2025 22:38Mida kõike sa ei ole ega tee eksKülaline kirjutas: ↑08 Veebr 2025 22:38Ahah, no las jääda sulle su arvamus. Olen terve lapsepõlve kasvanud ahju ja puupliidiga. Tean nii mõndagi. Ja ahju oskan ka normaalselt kütta.Külaline kirjutas: ↑08 Veebr 2025 22:30 3.75 pott on väga ökonoomne, siis küpseb seal sees kõik hästi ära. Mida suurem pott, seda rohkem pead ahju ka kütma, üle kütad, läheb potis kõik kõrbema. Lisaks malmpott on ise raske ja kui pea 4 liitrit paned sinna toitu sisse, on päris tegemine teda ahjust kuumana välja saada. Pooletoobine oled sa küll, tõenäoliselt ei ole sa kunagi ahjus malmpotis teinud liha ega ahjukartuleid, lihtsalt trollid kõikide nende teemadega.
-
Külaline
Miks pagan tänapäeval ei tehta enam neid vanu häid veneaegsetele sarnanevaid emailitud malmpotte, mida oli igas suuruses ja ka pikliku kujuga, kaas oli samast materjalist ja selle tõstmise aas samuti? See piklik oleks mulle just kõige sobivam.
Need olid ülihead. Kahjuks emast ja vanaemast jäänud 2 sellist ahjupotti läksid lastele, kel sel ajal olid ahjuga majad. Kasutuses pidevalt vist juba üle 50 aasta. Nüüd ei leia selliseid enam kuskilt.
Need olid ülihead. Kahjuks emast ja vanaemast jäänud 2 sellist ahjupotti läksid lastele, kel sel ajal olid ahjuga majad. Kasutuses pidevalt vist juba üle 50 aasta. Nüüd ei leia selliseid enam kuskilt.
Poe osas soovitada ei oska, kuna meil on kodus veel nõuka-aegsed malmpotid ega kavatse neid välja vahetada.Külaline kirjutas: ↑06 Veebr 2025 01:21 Soovitage head malmpotti, mis sobiks puudega köetavasse ahju.
Ostes vaata ise oma silmaga peale - eks mingi tunnetus, et kui suur pott su perele tarvilik, ole aja jooksul vast välja kujunenud, aga keskmine normaalsuuruses keedupoti mõõt peaks paras olema. Vajadusel saad roa ära jagada mitmesse potti. Olen ise vahel nii teinud, kui teine potitäis toitu jääb järgmiseks päevaks.
Meil on kaminahi, küpsetusosaga. See viimane on küll jube hea asi - alt kütad, saad elamise soojaks ja salvestab ka, ning samal ajal ülaosas küpsetab toidu valmis ja pott jääb väljast puhtaks. Lõunapraad läheb ahju hommikul (viimane kütmine oli eelmisel päeval), öö läbi jätta meil küll ei saa, kõrbeb ööga ära. Hommikupudrud ja sült tulevad samuti ahjust ja on maitsvamad kui pliidi peal keedetuna.
-
Külaline
Meil vist on ka kaminahi. Kõikse paremini sobikski mingisugune ovaalne.
Kütan tavaliselt õhtul ja saaks jätta süte peale selle potikese.
Ma arvan, et googeldada oskavad ikka enamus, pigem on küsimus teiste kogemuses - et millised neil on ja on olnud ja ehk jagavad oma kogemusi teistelegi. Milleks sappi pritsida ja teisi halvustada? Hakkab endal tunduvalt parem kui teistele halvasti öelda?
Kütan tavaliselt õhtul ja saaks jätta süte peale selle potikese.
Ma arvan, et googeldada oskavad ikka enamus, pigem on küsimus teiste kogemuses - et millised neil on ja on olnud ja ehk jagavad oma kogemusi teistelegi. Milleks sappi pritsida ja teisi halvustada? Hakkab endal tunduvalt parem kui teistele halvasti öelda?