Räägime pannidest
-
Külaline
Räägime pannidest
Milliseid panne kasutate? Miks just?
Roostevabast terasest, keraamilise kattega, Teflon, malm? Mul on aastaid olnud keraamilise kattega pannid, nüüd on kõik justkui ûheaegselt kulunud ja tahan uued soetada.
Roostevabast terasest, keraamilise kattega, Teflon, malm? Mul on aastaid olnud keraamilise kattega pannid, nüüd on kõik justkui ûheaegselt kulunud ja tahan uued soetada.
-
Külaline
Väga hea teema! Mul sama mure, aga natuke komplitseeritum - kasutusel suure osa aastast puupliit, millel teadupärast temperatuuri reguleerimisega tegeleda eriti ei saa (valikus kuum ja veel kuumem), aga malm- ega teraspanni ei taha, nende hooldamine ja käitamine tundub liiga keeruline. Rasked ka. Keraamilist panni pole kunagi olnud, kas need kannatavad suurt kuuma?
-
Külaline
Ei kannata keraamiline kõrget kuumust. Malm ja teras sellepärast puupliidile kõige sobivamad ongi.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 09:41 Väga hea teema! Mul sama mure, aga natuke komplitseeritum - kasutusel suure osa aastast puupliit, millel teadupärast temperatuuri reguleerimisega tegeleda eriti ei saa (valikus kuum ja veel kuumem), aga malm- ega teraspanni ei taha, nende hooldamine ja käitamine tundub liiga keeruline. Rasked ka. Keraamilist panni pole kunagi olnud, kas need kannatavad suurt kuuma?
-
Külaline
googelda artiklit "Oma Maitse pannitest aasta hiljem" - väga hea info panniostjale!
Mul hetkel 2 panni, mida paar aastat kasutanud ja rahul (on induktsioonpliit) - Fiskarsi teraspann musta kattega ja väiksem Pyrexi nakkumisvastase kattega pann. Fiskars on üleni teras - seda saab ka ahju panna ning minumeelest on see väga oluline panni juures.
Mul hetkel 2 panni, mida paar aastat kasutanud ja rahul (on induktsioonpliit) - Fiskarsi teraspann musta kattega ja väiksem Pyrexi nakkumisvastase kattega pann. Fiskars on üleni teras - seda saab ka ahju panna ning minumeelest on see väga oluline panni juures.
-
Külaline
Mina olen neid Fiskarsi teflonpanne kasutanud, enamsti ikka mingi Kovanaama vms tugeva kasutusega pann. Aga paari aastaga hakkab ka nende teflon kulumismärke ilmutama. Uurisin ka keraamilise panni kohta, aga see ei kannata samuti liigset kuumutamist (mille nahka enneaegselt mu Fiskarsid ilmselt läksid). Nüüd on 2 Tefalit järjest olnud, aga see punane täpp mis märgib piisavat kuumust, minu meelest küll silmaga nähtavat värvimuutust pole. Aga vastu peavad sama hästi kui Fiskarsi kallimad mudelid.
Järgmisena ilmselt soetan selle Fiskarsi teraspanni ilma katteta (eelmine postitaja pani googeldama), tema kirjeldatud must kate tähendab ilmselt keraamilist katet.
Järgmisena ilmselt soetan selle Fiskarsi teraspanni ilma katteta (eelmine postitaja pani googeldama), tema kirjeldatud must kate tähendab ilmselt keraamilist katet.
-
Külaline
Mul on Fiskars All Steel Ceratec kattega pannid. Esimesed 2 ostsin 2015 aastal, ühe 2023 alguse poole. Visuaalselt näevad kõik päris head välja, ainult üks on pisut kõveraks läinud ja kattel kerge kahjustus. Pannid on rasked (kelle jaoks eelis, kellele puudus) ja pisut kaprissed. Värskelt pestud pann tuleb hoolikalt kuumutada ja õliga katta, muidu võtab toidu kinni. Aga muidu olen rahul, kõva kate, saab korralikult küürida ja ei ole plastikust detaile.
Lamart Flint panne olen ka kasutanud, uuena otseselt häda pole... Aga mulle tundub, et ega nad väga pikalt ei kesta ka, kate hakkab kooruma paari-kolme aastaga no ja visuaalselt lähevad ka koledaks.
Lamart Flint panne olen ka kasutanud, uuena otseselt häda pole... Aga mulle tundub, et ega nad väga pikalt ei kesta ka, kate hakkab kooruma paari-kolme aastaga no ja visuaalselt lähevad ka koledaks.
-
Külaline
mul ka just see Fiskars All Steel Ceratec pann, päris hästi vastu pidanud. Aastaid ei tea, aga ikka üle viie.
On küll kirjas, et nõudepesumasinas pestav, aga seda ma küll iialgi ei tee.
On küll kirjas, et nõudepesumasinas pestav, aga seda ma küll iialgi ei tee.
-
Külaline
Olen kasutanud kallimaid 90-100.- panne ja leian, et ei tasu raha, mingit "eluaegset" garantiid pannidel pole, need kestavad ikkagi 3-4aastat ja kõik. Parem ostan tihedamini ikea 365+ või tefal panni vms, ka need peavad väga hästi vastu, 2-3a kindlasti. Pole leidnud mittenakkuvat hooldusvaba panni, mis kestaks kaua, tõesti kaua. Eks ülekuumutamine on kõigi nende surm (nõudekas ma panne ei pese).
-
Külaline
Mul oli mingi hüpersuper teemantitolmukattega pann, mis hakkas veel kõige kiiremini kinni võtma 
-
Lisandra 73
- Kontakt:
Kindlasti mitte teflon. Väga ebatervislik.
Roostevaba on kapriissem ja sobib pigem profikokale.
Oleneb samuti mida valmistad.
Fiskarsi omadest koduköögile saan soovitada kuna ise olen väga rahul: https://www.fiskars.ee/tooted/toiduvalm ... -l-1052230
Kitchen Aid hiljutine avastus ja väga hea pann: https://www.kaubamaja.ee/kitchenaid-pra ... m-h0488324
Samuti on head Scanpan ja Swiss Diamond.
Need nimetatud pannid kui hooldad nagu vaja ja kasutad õigesti, kestavad kaua.
Lõppude lõpuks on pannide puhul oluline mis pinnaga, et poleks mürgine kui eraldub. Teflon seda aga on. Ei tohi ära kraapida pinda.
Roostevaba on kapriissem ja sobib pigem profikokale.
Oleneb samuti mida valmistad.
Fiskarsi omadest koduköögile saan soovitada kuna ise olen väga rahul: https://www.fiskars.ee/tooted/toiduvalm ... -l-1052230
Kitchen Aid hiljutine avastus ja väga hea pann: https://www.kaubamaja.ee/kitchenaid-pra ... m-h0488324
Samuti on head Scanpan ja Swiss Diamond.
Need nimetatud pannid kui hooldad nagu vaja ja kasutad õigesti, kestavad kaua.
Lõppude lõpuks on pannide puhul oluline mis pinnaga, et poleks mürgine kui eraldub. Teflon seda aga on. Ei tohi ära kraapida pinda.
-
Külaline
Kitchen Aid pann oli suhteliselt hea, kestab kuskil 4.aastat küll ja on heas seisus. Seda ma hirmsasti ei trööpa ka, vaid kasutan rohkem "pruunista ja pane ahju küpsema" tüüpi toutudega, sest on metallsang. Lihtsalt praadimiseks on teine pann, olnud ka ikea 365, millele pole midagi ette heita.
Seesama swiss Diamond hakkas kiiretsi külge võtma (a see oli laste pann, väike, küllap nad seda kõrvetasid)
Seesama swiss Diamond hakkas kiiretsi külge võtma (a see oli laste pann, väike, küllap nad seda kõrvetasid)
-
Külaline
Ma ka just plaanin potte ja panne uuendada, aga mul on gaasipliit. Milliste pannidega on teised gaasipliidiomanikud rahul olnud?
-
Külaline
Fiskarsi pannid on jäle kräpp. Ka nende noad ei ole enamneed mis olid. Ei ole oma hinda väärt.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 10:45 googelda artiklit "Oma Maitse pannitest aasta hiljem" - väga hea info panniostjale!
-
Külaline
Käärid on samamoodi alla käinud.Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2025 12:11Fiskarsi pannid on jäle kräpp. Ka nende noad ei ole enamneed mis olid. Ei ole oma hinda väärt.Külaline kirjutas: ↑08 Dets 2024 10:45 googelda artiklit "Oma Maitse pannitest aasta hiljem" - väga hea info panniostjale!
Mul on vanad, umbes 30a vanused, emalt pärandatud õmbluskäärid ja juustelõikamise käärid ja need siiamaani teravad ja nagu uued.
Ühed tavalised väikesed Fiskarsi omad ostsin paar aastat tagasi ja need on juba nii nürid, et paberit ka ei lõika.
-
Külaline
Fiskarsi käärid on kehvad, aga minu pann on küll hästi vastu pidanud. 5+ aastat kindlasti.
Maakodus on gaasipliit ja sellel ei pea ükski pann vastu. Osta Ikea 365 ja vaheta kasvõi iga aasta välja.
Maakodus on gaasipliit ja sellel ei pea ükski pann vastu. Osta Ikea 365 ja vaheta kasvõi iga aasta välja.
-
Külaline
Kasutan ainult süsinikterasest, roostevabast terasest ja malmist panne.
Kõige rohkem kasutan oma deBuyeri panne -- väiksemaga teen praktiliselt kõike, eriti hommikusöögimune jne, suuremaga praen liha jne. Roostevabad pannid ka tihedalt kasutuses. Väga suure ja raske malmpanniga teeme seenekastet jms. Emailitud malmnõus teen tavaliselt risotosid.
Puupliidil maal on malmist nõud -- nii paljad kui ka emailitud. Aga väga hea teema, tuletabki meelde, et peaks maale ka mõned deBuyerid võtma!
Kõige rohkem kasutan oma deBuyeri panne -- väiksemaga teen praktiliselt kõike, eriti hommikusöögimune jne, suuremaga praen liha jne. Roostevabad pannid ka tihedalt kasutuses. Väga suure ja raske malmpanniga teeme seenekastet jms. Emailitud malmnõus teen tavaliselt risotosid.
Puupliidil maal on malmist nõud -- nii paljad kui ka emailitud. Aga väga hea teema, tuletabki meelde, et peaks maale ka mõned deBuyerid võtma!
-
Külaline
Vaata, et ükski pann alla 500 maksa. Need on kehvad. Ja häbi kahh kui keegi võõras näeb panni mis maksab alla 500Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2025 22:12 Kasutan ainult süsinikterasest, roostevabast terasest ja malmist panne.
-
Külaline
Ma olen köögikraami õudusunenägu - mul on gaasipliit ja kõik käib läbi nõudepesumasina. Peale kõikvõimalike fiskarsite ja tefalite hävitamist hakkasin panne ostma Maximast -40% kampaania ajal, nii 10€ tükk. Ei mingit vahet - samamoodi kestab paar aastat.
Mees arvas suvel, et aitab küll ja anname taas mõnele “viisakamale” brändile võimaluse. Ta on hirmus praadija - snitslid-kotletid-liha on pidevalt särisemas. Tõi koju Smeg panni roostevaba varrega. Ma olen tema kallal kõiki tavapäraseid “trikke” teinud - votnud pliidilt ja kastnud külma vette, toppinud nõudekasse kiir- ja 5h programmile. Siiani on üks kriim roostevabal varrel. Eks näis, võrreldes 10€ maksnud ametivendadega on tal veel ca 1,5 a end tõestada.
Mees arvas suvel, et aitab küll ja anname taas mõnele “viisakamale” brändile võimaluse. Ta on hirmus praadija - snitslid-kotletid-liha on pidevalt särisemas. Tõi koju Smeg panni roostevaba varrega. Ma olen tema kallal kõiki tavapäraseid “trikke” teinud - votnud pliidilt ja kastnud külma vette, toppinud nõudekasse kiir- ja 5h programmile. Siiani on üks kriim roostevabal varrel. Eks näis, võrreldes 10€ maksnud ametivendadega on tal veel ca 1,5 a end tõestada.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline