Kummalised või müstilised kogemused

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Eakas sugulane, igati selge mõistusega ja hea mäluga, hakkas kuskil aasta enne surma nägema oma ema vaimu. Ta ütles, et varem elu jooksul neisse ei uskunud ega huvitunud. Eks me siis hiljem saime aru, et ema oli juba ootel poja tulekuks.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 12:23 Eakas sugulane, igati selge mõistusega ja hea mäluga, hakkas kuskil aasta enne surma nägema oma ema vaimu. Ta ütles, et varem elu jooksul neisse ei uskunud ega huvitunud. Eks me siis hiljem saime aru, et ema oli juba ootel poja tulekuks.
Mul on oma suguvõsas täpselt samasugune lugu juhtunud. Vana ja haige ema suri. Poeg, üldse mitte vana ega ka mitte haige, jäi teda leinama. Mingil hetkel ta rääkis, et on emaga korduvalt kohtunud nii unenäos, kui "vaimumaailmas". Nii ta väljendus. Mõne aja pärast ta suri ootamatult.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Veebr 2025 10:08Ja mingi aeg hakkas ema rääkima, et kui ta kodus on ja joob, siis tuleb tahatuppa üks punase jopega torisev vanamees, kui ta tule kustu paneb.
No me õega arvasime, et ju see katus ikka lihtsalt sõidab joomise pärast.
Mul ema ei olnud joodik, aga umbes aasta enne surma hakkas nägema hoovi peal liikuvaid inimesi, kes seal tegelikult ei liikunud. Ta elas maal ja meil olid seal kaamerad pandud. Seepärast üritasime talle seda selgeks teha. Ei õnnestunud.
Külaline

Mul juhtusid kummalised asjad vahel kodus, kus ma vanematega elasin. Ja hakkasid need peale seda, kui ma teismelisena pendliga katsetasin.

Uneparalüüs näiteks oli mul esimest korda peale seda, kui esimest korda pendlit näppisin ja midagi ennustada üritasin. Ja huvitaval kombel volbriööl, kui vanarahva jutu järgi vaimud liikvel on. Minu uneparalüüsid olid selles suhtes erilised, et need ei jäänud järgi peale unest ärkamist. Näiteks - esimene hoog läks üle, tõusin ja panin tuled põlema, istusin tagasi voodisse ja üritasin istudes raamatut lugeda. Ning paralüüs hakkas uuesti, täielikus ärkvelolekus ja valgustatud toas. Kes teab seda tunnet, see teab.

Kord olin oma toas magama jäämas, kui järsku tuli tühja koha pealt mõttesse "kurjus, kurjus.." ja järgmisel hetkel lendas mu toa uks lahti! See oli tõesti hirmus. Ma saan aru, et vanas majas on uksed ehk "väsinud" ja võivad lahti vajuda, aga see toimus sellise hooga, nagu keegi oleks kahe käega tugevasti tõuganud. Ukse taga ei olnud kedagi..
Külaline

Ottotriin kirjutas: 07 Veebr 2025 17:36Lugesin kord netist ühe huvitava raamatu kohta ja tahtsin selle raamatuga lähemalt tutvuda. Guugeldamine näitas, et tegemist on küllaltki haruldase ja mitukümmend aastat tagasi eesti keelde tõlgitud raamatuga, mida on keeruline leida.
Mis raamat see oli muidu?

A endalt selline lugu, et paar päeva enne seda, kui vanaema insuldi sai ja seetõttu natuke hiljem suri, nägin unes, et vanaema kukub jalgrattaga ja saab surma. Kuna uni oli kuidagi eriti mõjuv ja veenev, siis rääkisin seda kohe ka emale (vanaema tütrele), nii et ei ole mingi tagantjärele tekkinud mälestus. Rohkem pole mingit parateemat mu elus olnud ja eks siin juhtumis on ka mingi hästi tilluke, kuid siiski nullist suurem tõenäosus, et lihtsalt kokkusattumus.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 10:09
Ottotriin kirjutas: 07 Veebr 2025 17:36Lugesin kord netist ühe huvitava raamatu kohta ja tahtsin selle raamatuga lähemalt tutvuda. Guugeldamine näitas, et tegemist on küllaltki haruldase ja mitukümmend aastat tagasi eesti keelde tõlgitud raamatuga, mida on keeruline leida.
Mis raamat see oli muidu?

A endalt selline lugu, et paar päeva enne seda, kui vanaema insuldi sai ja seetõttu natuke hiljem suri, nägin unes, et vanaema kukub jalgrattaga ja saab surma. Kuna uni oli kuidagi eriti mõjuv ja veenev, siis rääkisin seda kohe ka emale (vanaema tütrele), nii et ei ole mingi tagantjärele tekkinud mälestus. Rohkem pole mingit parateemat mu elus olnud ja eks siin juhtumis on ka mingi hästi tilluke, kuid siiski nullist suurem tõenäosus, et lihtsalt kokkusattumus.
Või ei, mõtlesin ümber, tõenäosus, et tegemist on lihtsalt kokkusattumusega, on ikka palju suurem kui 0, suurem kui tõenäosus, et nägin seda ette- eriti võttes arvesse, et 99.99999% igasugustest selgeltnägijatest on ju tegelikult petised ja seda fenomeni pigem siiski ei eksisteeri.
Külaline

Tutiga Täi kirjutas: 08 Veebr 2025 11:33 Mul on üks imelik lugu kassiga.
On õhtune aeg, istun sohval ja loen/ lahendan ristsõnu nagu tavaliselt õhtuti. Toas on kass, kes ühtäkki sohvalt maha hüppab ja närviliselt toas paar tiiru teeb. Ühtäkki jääb ta toanurka jõllitama, ajab selja turri ja sisiseb ja puhiseb nurga suunas, nagu oleks mingit kolli näinud. Tegelikult polnud toas peale meie kedagi teist. Vaene loom oli ikka täitsa endast väljas, kui ta lõpuks minu juurde diivanile tagasi jooksis. Olin tegelikult ise ka pisut hirmul kassi sellise reaktsiooni tõttu.
Kassidega mõnikord juhtub seda. Mul oma kass on paar korda samamoodi käitunud. Elame korteris, ei ole vana maja ja keegi siin surnud ei ole. Aga kass vahtis ükskord üles, laenurka ja muudkui kräunus imelikult. võib-olla tajus siis mõnd hiirt kuskil seina vahel jooksmas.
Ottotriin
Kontakt:

Postitus Postitas Ottotriin »

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 10:09Mis raamat see oli muidu?
Mulle ei meenu pealkiri hetkel, see oli mingi nõukaaegne raamat vastuluure tegemistest.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 12:27
Tutiga Täi kirjutas: 08 Veebr 2025 11:33 Mul on üks imelik lugu kassiga.
On õhtune aeg, istun sohval ja loen/ lahendan ristsõnu nagu tavaliselt õhtuti. Toas on kass, kes ühtäkki sohvalt maha hüppab ja närviliselt toas paar tiiru teeb. Ühtäkki jääb ta toanurka jõllitama, ajab selja turri ja sisiseb ja puhiseb nurga suunas, nagu oleks mingit kolli näinud. Tegelikult polnud toas peale meie kedagi teist. Vaene loom oli ikka täitsa endast väljas, kui ta lõpuks minu juurde diivanile tagasi jooksis. Olin tegelikult ise ka pisut hirmul kassi sellise reaktsiooni tõttu.
Kassidega mõnikord juhtub seda. Mul oma kass on paar korda samamoodi käitunud. Elame korteris, ei ole vana maja ja keegi siin surnud ei ole. Aga kass vahtis ükskord üles, laenurka ja muudkui kräunus imelikult. võib-olla tajus siis mõnd hiirt kuskil seina vahel jooksmas.

Mu kassid on ka niimoodi mõnikord teinud. Põhjuseks on peaaegu nähtamatu ämblik või putukas kusagil laenurgas.
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Huvitav. Minu kassi eriti ämblikud ja kärbsed ei huvitanud. Üldse oli ta üks rahulik loom. Seetõttu mind see käitumine ka väga üllatas, kui ta niimoodi hambad irevil puhises.
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 21:37
Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 21:14
Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 20:54Hetkel pole kuulda olnud, et midagi ebanormaalset juhtunud oleks enam.
Igav ju. Kujutasid ette järelikult enne endale.
Mõlemad mu vennaga kujutasid endale seda ette samal ajal?
Kolmeaastane vend mäletab seda täpselt? Ära aja naerma.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Veebr 2025 18:22
Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 21:37
Külaline kirjutas: 07 Veebr 2025 21:14

Igav ju. Kujutasid ette järelikult enne endale.
Mõlemad mu vennaga kujutasid endale seda ette samal ajal?
Kolmeaastane vend mäletab seda täpselt? Ära aja naerma.
Mis mäletab?? Enam ehk ei mäleta jah, aga see polegi ju oluline kas mäletab või ei.
Ma räägin, et kui see asi juhtus, siis MÕLEMAD mu emaga SAMAL AJAL kuulsid, et keegi tuli tuppa. Mu vend küsis esimesena, et kes tuli. Ema siis vastas, et mingu vaadaku.
Saan aru, et üks neist oleks kuulnud vaid, siis jah võimalik, et oleks ette kujutanud. Kahtlen, et ette saavad kujutada samal ajal kaks inimest.

Loed teema läbi, aga ise aru ei saa mida loed. Jagad siin lolle küsimusi. Mäletab.. 😅😅
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Adierol, Bing [Bot], Google [Bot] ja 11 külalist